Párkereső szilveszter - Aktív alpesi kaland Ausztriában 2022

Szingli vagy és már nagyon unod?

12.16-én aktuális: Eméletileg nincs már szabad helyünk (ha mindenki valóban be is fizeti). A fiúk várólistája még üres, a lányoké se hosszú még. Várólistára jelentkezz ugyanúgy, mint rendesen, számlát nem küldünk, fizetni nem kell amíg nem aktuális.

Milyen háttérrel lehetne könnyebb dolga Cupidonak, mint a vállukon havat cipelő fenyveserdőben kanyargó patak, az ablakukból meleg fénnyel hívogató alpesi házikók, az üveghegyek pazar birodalma?

Mert itt a lányok az ég felé emelt arccal élvezik a pilinkélő hó csiklandozását, mert itt szükség van az erős férfikarokra a csúszós ösvényeken, meleg férfitenyerekre a hócsata után.

Szerelem, boldogság, házasság, gyermek, iskola, unoka, aranylakodalom? Talán kicsit előreszaladtunk, de összegezve a hétvége mérlegét: ebből bizony csak jól jöhetsz ki, mert a legrosszabb verzió szerint is egy szuper téli túrán veszel részt az Osztrák Alpokban.

Az ismerkedésben egy hatalmas előnyt kap minden résztvevőnk, mert a közös érdeklődés garantált: a természet és a túrázás szeretete.

Programunkra kizárólag egyedülállók jelentkezését fogadjuk el, és külön ügyelünk a nemek arányára (50%-50%), így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :) 

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

És, hogy milyen a tökéletes szilveszter szerintünk? Először is legalább 4 napos. :) Aztán van benne hütte, hótalpazás, síelés, jó kis havas túra a hegycsúcsra, jó kis havas túra a fenyvesbe, befagyott tengerszem, esti zacskózás (ugye tudod, mi az?), meg buli, buli, buli és buli is! 
Mindezek helyszíne a kedvenc alpesi magyar falunk, amelyet már ismerhettek a nyári raftingos és klettersteiges kalandjainkról. Vendéglátóink a kedvünkért kiássák a hó alól az épületet, bedurrantják a kályhákat és a bulirakétákat, nekünk pedig csak élveznünk kell a magashegyek bőségszarujából kihulló kalanddömpinget!

1. nap - havas túra az Óperenciás-tenger Üveghegyek felőli oldalára és aztán valódi üveg hegyek!

Az Óperenciás-tengeres sztorit majd elmondjuk ott. Ha gyermekkorodban oda vágytál, most megmutatjuk neked!

Az meg alap, hogy vigyázunk az egészégetekre. Az autózás alatt elgémberedett tagjaitokat szépen át fogjuk mozgatni egy kellemesen havas túrán. Szépséges völgyekben, hegycsúcsok között vezet majd utunk. A keringést az emelkedő dolgozza meg, a tüdő villámgyorsan tisztul a szinte haraphatóan friss levegőn.

Az este a legmagyarabb alpesi faluban ér utól minket. A hely tökéletes, mert ha akarsz, gyakorlatilag az ajtóban már csatolhatsz, hogy egy könnyed siklással a sípályán találd magad és a bájos szakácsnő angyali mosollyal rakja tányérodra a rántotthúst, mely túllóg a tányér szélén!

2. nap - havas tobzódás kedvetek szerint - este meg ugyebár SZILVESZTER!

Napközben mindenkinek kedvére teszünk. Tényleg. Ha kell több csoportra oszlunk, és ki-ki választhat magának aktivitást.

Lehet síelni, lehet síelni tanulni, vagy gyalogtúrázni, vagy hótalpazni, vagy csak hesszelni a menedékház előtt, napozni a havas hegycsúcsok között. Különböző programokkal készülünk részben a hóvastagság függvényében.

Válaszd bármelyik aktivitást, érdemes délután pihizni kicsit, hogy az esti buliban főnixmadárként újraéledve tudj részt venni!

3. nap - új év és a kötelező fogadalmak...

...melyek közt ugye nem lesz ott, hogy nem túrázom?

A reggeli (?) felkelést (?) követően ismét szabad a pálya. Például a sípálya

De egy gyógykört is lehet sétálni például a Leopoldsteini-tó körül. Új év napján is lehet hótalpazni és/vagy túrázni. Hóviszonyok, kedv és erő függvénye...
Este, aki szeretne újévi rituális fürdőzésen vehet részt a leobeni Asia Spa-ban. Ez Ausztria egyik, ha nem a legszebb és legigényesebb wellness központja. A kinti-benti szaunák az osztrák szokásoknak megfelelően fürdőruha mentes területek.

4. nap - búcsú az Üveghegyektől és az üveg hegyektől

A délelőtt azért még a miénk az alpesi paradicsomban. Ezen a délelőttön is ki-ki megválaszthatja, hogy a hóvastagságnak megfelelő programok közül (túrázás, hótalpazás, síelés) mit választ.
Aztán könnyes búcsút kell vennünk a helytől, az új és régi cimbiktől, mert a frissen feltöltött életkedv celláink tettre készen várják az új kihívásokat!

Szállás

Szállásunk egy néhány éve épült házban lesz. A magyar tulajdonos számos közeli hegycsúcsra futott fel rekord idő alatt, de nem csak erről híres, régi barátunk. Majd mesélünk... Az új épület csodás helyen fekszik és a sípálya néhány lépéssel elérhető, a konyha kiváló. Az elhelyezés 4-6 személyes, emeletes ágyas, fürdőszobás szobákban történik.

Ellátás

A szálláson félpanziós ellátást kapunk (reggeli és vacsora). Első este már meleg vacsora vár mindenkit. 31-én éjjel egy lesz egy kis extra vacsika is.

Utazás

Nagybusszal közösen utazik majd a társaság. Indulás Budapestről 30-án reggel 8 órakor. Költség: 22 ezer ft.

Felszerelés

téli túrabakancson és ruházaton kívül sífelszerelést hozz magaddal, ha szeretnél síelni, és nem szeretnél helyben bérelni. Hótalpakat x euró per nap áron tudsz bérelni a helyszínen. Egy kisebb hátizsákot is hozz a túrákhoz, és a túrabotod se felejtsd otthon, ha szükséged van rá. A hótalpazáshoz a túrabot vagy síbot hótányérral kötelező!

Program

Az időjárástól és a hóviszonyoktól fog függni, hogy melyik nap milyen túrára indulunk. Annyit megígérhetünk, hogy unatkozni senki sem fog, lesz lehetőség többféle aktív programban való részvételre! Az online jelentkezés folyamán lesz lehetőséged bejelölni, hogy szeretnél-e síelni, és, ha a természet engedi, hótalpazni. És természetesen egy fergeteges szilveszteri bulit is csapunk, de az ezen való részvételi szándékodat nem kell külön jelezned. :)

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is.

Szilveszteri programról lévén szó, ezt a túrát kifejezetten bulizósra tervezzük. Sok szeretettel várunk, ha Téged ez nem zavar! :)

Erről a túráról írtátok

"Nagyon jó programok voltak, rengeteg élménnyel gazdagodtam. Nagyon jó volt Veletek zárni az évet. A sörgyárlátogatás nagyon jó program volt, érdekfeszítő és "finom".:D A túrák szépek voltak, jó hangulatúak, és abszolút teljesíthetők :)"

"Nagyon jól éreztem magam, a túravezetők kellően lazák, de ha szükséges, akkor odafigyelnek a többiekre és nem engedik el a gyeplőt :) Mentünk bokáig, térdig vagy derékig érő hóban is, de nagy szélben és hóesésben sem húztuk be a fülünket és ültünk a szálláson. Számomra nem volt megerőltető a túra, élveztem minden percét :) Remélem sikerül még további túrákon is részt venni ;)" (Dani)

"Biztonságban éreztem magam a túrán, pedig egyszer kicsit eltévedtünk, a hó is déndzseröz volt, a karácsonyfát is megtáncoltattátok, de nem éreztem hogy a kezemet elengeditek. Nekem nagyon tetszett hogy ennyien vezettétek a túrát/voltatok békás résztvevők, és sokfélék voltatok, valaki mindig a topon volt közületek.
Szerettem hogy ennyifélék vagytok, gondolkodásban, tapasztalatban, személyiségben. Különösen Dani beavató aktivityje tetszett.
Én örültem annak is, a derékig érő hónak, amiben újra gyerek lehettem, a hatvan kilós hótalpnak, amit egy ideig csak tehernek éreztem, az utolsó napi gőzgombócnak, de még a kis faevezőnek is! Már a hazaérkezés másnapján azt tervezgettem, mi lesz a köv.túra, számolgatom, hogy hogy fog minél több beleférni. És tudom hogy ezzel nem vagyok egyedül. Hálás köszönet! Jövök még!" (Anikó)

"Korrekt szervezés és túravezetés történt, nagyon szimpatikus volt a csapat"

"Az különösen tetszett, hogy több túravezetőt volt szerencsénk megismerni és mindegyikük jó benyomást tett." (Tamás)

"A túravezetők nagyon közvetlenek voltak, a létszám nagysága ellenére mindenkivel keresték a kapcsolatot." (Lili)

TÖMÖREN

Időpont: 2022. december 30.-2023. január 2.
Szállás: vendégházban, 4 ágyas szobákban
Ellátás: félpanziós (reggeli és vacsora), plusz szilveszteri extra vacsika
Utazás: nagybusszal Budapestről

RÉSZVÉTELI DÍJ

130 000 Ft per fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást 3 éjszakára
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
 • a szilveszteri extra vacsorát
 • a szervezés díját
 • a túravezetést 4 napra

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az ebédeket (minden vacsoránál rendlehetsz másnapra ebédcsomagot 4 euróért (kb. 1640 Ft),
 • a felszerelések bérleti díját (hótalp: 10 euró/nap (kb. 4100 Ft), sífelszerelés (léc, cipő, bot): 10 euró/nap (kb. 4100 Ft)),
 • a síbérletet (2022-es árak: 1 napos: 45,50-32 euró, 2 napos: 90,50 euró, 3 napos: 129,50 euró),
 • belépőt az Asia Spa-ba 23,5 Euró (kb. 9600 Ft)
 • a balesetbiztosítást
 • az utazás költségét 

SPÓROLÁSI LEHETŐSÉGEK

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Racionalizáld az utazásod!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. Bőséges reggelivel egészen jól ki lehet húzni estig! :) De rendelhestz ebédcsomagot 4 euróért. Ez biztosan olcsóbb, mint egy étkezés a hüttében. Ez valójában csak 3 alkalommal szükséges, tehát kb. 12 euróból teljes ellátást tudsz varázsolni.

KOMPENZÁLD A CO2 KIBOCSÁTÁSOD!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

JELENTKEZÉS

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

FIZETÉSI ÜTEMEZÉS

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 34.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

MI VAN, HA KÖZBEJÖN VALAMI?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a részvételi díj 80%-át. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

KÉRDÉSED VAN?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Danit +36 30 768 29 31 as számon hétköznapokon reggel 8 és délután 4 között. Ha nem szeretnél várni, hívhatod Balázst is a +36306572904-en.

GO!