Aktív szilveszteri alpesi kaland Ausztriában

Milyen a tökéletes szilveszter szerintünk? Először is legalább 4 napos. :) Aztán van benne hütte, sörgyár látogatás, hótalpazás, síelés, jó kis havas túra a hegycsúcsra, jó kis havas túra a fenyvesbe, befagyott tengerszem, esti zacskózás (ugye tudod, mi az?), meg buli, buli, buli és buli is! 
Mindezek helyszíne a kedvenc alpesi hotelünk, amelyet már ismerhettek a nyári raftingos és klettersteiges kalandjainkról. Vendéglátóink a kedvünkért kiássák a hó alól az épületet, bedurrantják a kályhákat és a bulirakétákat, nekünk pedig csak élveznünk kell a magashegyek bőségszarujából kihulló kalanddömpinget!

Mi történik, ha a koronavírus járvány okozta korlátozások miatt meghiúsul a túra? Azon kívül, hogy nagyon szomorúak leszünk, aggódnod nem kell, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.

1. nap - havas túra az Óperenciás-tenger Üveghegyek felőli oldalára és aztán valódi üveg hegyek!

Az Óperenciás-tengeres sztorit majd elmondjuk ott. Ha gyermekkorodban oda vágytál, most megmutatjuk neked!

Az meg alap, hogy vigyázunk az egészégetekre. Az autózás alatt elgémberedett tagjaitokat szépen át fogjuk mozgatni egy kellemesen havas túrán. Szépséges völgyekben, hegycsúcsok között vezet majd utunk. A keringést az emelkedő dolgozza meg, a tüdő villámgyorsan tisztul a szinte haraphatóan friss levegőn.
Sötétedés után pedig munkába állnak a vesék és egy picit a máj is - előkészülve a szilveszteri mulatságra -, a Gösser Sörgyár meglátogatása során.

Az este már a Bahnhofban talál ránk, mely valóban egy állomás ugyan, de nem kell csöveznünk, ugyanis néhány barátunk egy kellemes szálláshelyet varázsolt az eredeti funkcióját elvesztő épületből. A hely tökéletes, mert gyakorlatilag az ajtóban már csatolhatsz, hogy egy könnyed siklással a sípályán találd magad és a bájos szakácsnő angyali mosollyal rakja tányérodra a rántotthúst, mely túllóg a tányér szélén!

2. nap - havas tobzódás kedvetek szerint - este meg ugyebár SZILVESZTER!

Napközben mindenkinek kedvére teszünk. Tényleg. Több csoportra oszlunk, és ki-ki választhat magának aktivitást.

Lehet síelni, lehet síelni tanulni, vagy gyalogtúrázni, vagy hótalpazni, vagy csak hesszelni a menedékház előtt, napozni a havas hegycsúcsok között. Különböző programokkal készülünk részben a hóvastagság függvényében.

Válaszd bármelyik aktivitást, érdemes délután pihizni kicsit, hogy az esti buliban főnixmadárként újraéledve tudj részt venni!

3. nap - új év és a kötelező fogadalmak...

...melyek közt ugye nem lesz ott, hogy nem túrázom?

A reggeli (?) felkelést (?) követően ismét szabad a pálya. Például a sípálya

De egy gyógykört is lehet sétálni például a Leopoldsteini-tó körül. Új év napján is lehet hótalpazni és/vagy túrázni. Hóviszonyok, kedv és erő függvénye...
Este, aki szeretne újévi rituális fürdőzésen vehet részt a leobeni Asia Spa-ban. Ez Ausztria egyik, ha nem a legszebb és legigényesebb wellness központja. A kinti-benti szaunák az osztrák szokásoknak megfelelően fürdőruha mentes területek.

4. nap - búcsú az Üveghegyektől és az üveg hegyektől

A délelőtt azért még a miénk az alpesi paradicsomban. Ezen a délelőttön is ki-ki megválaszthatja, hogy a hóvastagságnak megfelelő programok közül (túrázás, hótalpazás, síelés) mit választ.
Aztán könnyes búcsút kell vennünk a helytől, az új és régi cimbiktől, mert a frissen feltöltött életkedv celláink tettre készen várják az új kihívásokat!

Szállás

Szállásunk a már jól ismert Bakterház (múlt századi vasútállomás épületből átalakított turistaszállás), mely ódon falaival Európa-szerte híres a csodás fekvéséről, az utolérhetetlen vigasságokról és az utánozhatatlanul finom hagymalevesről. Az elhelyezés többnyire 4 személyes, emeletes ágyas, fürdőszobás szobákban történik. Van két 2-3 személyes szoba, amihez közös fürdő tartozik.

Ellátás

A szálláson félpanziós ellátást kapunk (reggeli és vacsora). Hétfő este már meleg vacsora vár mindenkit. A napi túrákhoz szendvicset a reggeli alapanyagából mindenki csomagolhat magának néhány euróért cserébe, de helyenként hüttékben is lesz lehetőség ebédelni. 31-én éjjel egy extra szilveszteri vacsora is a program része.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben történik. Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely, és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz vagy társulnál valakihez.

Felszerelés

A téli túrabakancson és ruházaton kívül sífelszerelést hozz magaddal, ha szeretnél síelni, és nem szeretnél helyben bérelni. Hótalpakat 10 euró per nap áron tudsz bérelni a helyszínen. Egy kisebb hátizsákot is hozz a túrákhoz, és a túrabotod se felejtsd otthon, ha szükséged van rá. A hótalpazáshoz a túrabot vagy síbot hótányérral kötelező! Síbotot, síszemüveget a helyszínen is tudsz bérelni 1-2 euróért.

Kb 20 hótalpunk lesz majd a helyszínen. Ez várhatóan kevesebb, mint ahányan hótalpazni szeretnének majd, így beosztjuk majd a csapatot és valószínűleg nem tud majd mindenki minden nap hótalpazni. De legalább egyszer biztosan.

Program

Az időjárástól és a hóviszonyoktól fog függni, hogy melyik nap milyen túrára indulunk. Annyit megígérhetünk, hogy unatkozni senki sem fog, lesz lehetőség többféle aktív programban való részvételre! Az online jelentkezés folyamán lesz lehetőséged bejelölni, hogy szeretnél-e síelni, és, ha a természet engedi, hótalpazni. És természetesen egy fergeteges szilveszteri bulit is csapunk, de az ezen való részvételi szándékodat nem kell külön jelezned. :)

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is.

Szilveszteri programról lévén szó, ezt a túrát kifejezetten bulizósra tervezzük. Sok szeretettel várunk, ha Téged ez nem zavar! :)

Erről a túráról írtátok

"Nagyon jó programok voltak, rengeteg élménnyel gazdagodtam. Nagyon jó volt Veletek zárni az évet. A sörgyárlátogatás nagyon jó program volt, érdekfeszítő és "finom".:D A túrák szépek voltak, jó hangulatúak, és abszolút teljesíthetők :)"

"Nagyon jól éreztem magam, a túravezetők kellően lazák, de ha szükséges, akkor odafigyelnek a többiekre és nem engedik el a gyeplőt :) Mentünk bokáig, térdig vagy derékig érő hóban is, de nagy szélben és hóesésben sem húztuk be a fülünket és ültünk a szálláson. Számomra nem volt megerőltető a túra, élveztem minden percét :) Remélem sikerül még további túrákon is részt venni ;)" (Dani)

"Biztonságban éreztem magam a túrán, pedig egyszer kicsit eltévedtünk, a hó is déndzseröz volt, a karácsonyfát is megtáncoltattátok, de nem éreztem hogy a kezemet elengeditek. Nekem nagyon tetszett hogy ennyien vezettétek a túrát/voltatok békás résztvevők, és sokfélék voltatok, valaki mindig a topon volt közületek.
Szerettem hogy ennyifélék vagytok, gondolkodásban, tapasztalatban, személyiségben. Különösen Dani beavató aktivityje tetszett.
Én örültem annak is, a derékig érő hónak, amiben újra gyerek lehettem, a hatvan kilós hótalpnak, amit egy ideig csak tehernek éreztem, az utolsó napi gőzgombócnak, de még a kis faevezőnek is! Már a hazaérkezés másnapján azt tervezgettem, mi lesz a köv.túra, számolgatom, hogy hogy fog minél több beleférni. És tudom hogy ezzel nem vagyok egyedül. Hálás köszönet! Jövök még!" (Anikó)

"Korrekt szervezés és túravezetés történt, nagyon szimpatikus volt a csapat"

"Az különösen tetszett, hogy több túravezetőt volt szerencsénk megismerni és mindegyikük jó benyomást tett." (Tamás)

"A túravezetők nagyon közvetlenek voltak, a létszám nagysága ellenére mindenkivel keresték a kapcsolatot." (Lili)

TÖMÖREN

Időpont: 2020. december 30.-2021. január 2.
Szállás: bakterházban (turistaszállás)
Ellátás: félpanziós (reggeli és vacsora), plusz szilveszteri extra vacsora
Utazás: telekocsi rendszerben

RÉSZVÉTELI DÍJ

85.000 Ft per fő

Mi történik, ha a koronavírus járvány okozta korlátozások miatt meghiúsul a túra? Azon kívül, hogy nagyon szomorúak leszünk, aggódnod nem kell, mert a teljes befizetett részvételi díjadat felhasználhatod másik túránkon vagy visszautaljuk neked.


A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást 3 éjszakára
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
 • a szilveszteri extra vacsorát
 • a Gösser Sörgyár belépődíját és a sörkóstolót
 • a szervezés díját
 • a túravezetést 4 napra

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az ebédeket (minden reggelinél csomagolhatsz magadnak szendvicset szendvicsenként 1 euróért (kb. 350 Ft) ha szeretnél),
 • a felszerelések bérleti díját (hótalp: 10 euró/nap (kb. 3500 Ft), sífelszerelés (léc, cipő, bot): 10 euró/nap (kb. 3500 Ft)),
 • a síbérletet (2018-as árak: 1 napos: 39 euró, 2 napos: 74 euró, 3 napos: 106 euró),
 • belépőt az Asia Spa-ba 23,5 Euró (kb. 8300 Ft)
 • a balesetbiztosítást
 • az utazás költségét (Budapesti indulással kb. 1.000 km-t autózunk összesen)

SPÓROLÁSI LEHETŐSÉGEK

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Racionalizáld az utazásod!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. Bőséges reggelivel egészen jól ki lehet húzni estig! :) De egyébként minden reggelinél csomagolhatsz magadnak szendvicset néhány euróért. Ez biztosan olcsóbb, mint egy étkezés a hüttében. Ez valójában csak 3 alkalommal szükséges, tehát kb. 10 euróból teljes ellátást tudsz varázsolni.

KOMPENZÁLD A CO2 KIBOCSÁTÁSOD!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

JELENTKEZÉS

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

FIZETÉSI ÜTEMEZÉS

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 34.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

MI VAN, HA KÖZBEJÖN VALAMI?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a részvételi díj 80%-át. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

KÉRDÉSED VAN?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!