Aktív szilveszteri alpesi kaland Ausztriában

2018. december 30 - január 2. (4 nap, 3 éjszaka)

Jelentkezem
Aktív szilveszteri alpesi kaland Ausztriában

Milyen a tökéletes szilveszter szerintünk? Először is legalább 4 napos. :) Aztán van benne hütte, sörgyár látogatás, hótalpazás, síelés, jó kis havas túra a hegycsúcsra, jó kis havas túra a szurdokba, befagyott tengerszem, esti zacskózás (ugye tudod, mi az?), meg buli, buli, buli és buli is! 
Mindezek helyszíne a kedvenc alpesi hotelünk, amelyet már ismerhettek a nyári raftingos és klettersteiges kalandjainkról. Vendéglátóink a kedvünkért kiássák a hó alól az épületet, bedurrantják a kályhákat és a bulirakétákat, nekünk pedig csak élveznünk kell a magashegyek bőségszarujából kihulló kalanddömpinget!

1. nap - havas túra az Óperenciás-tenger Üveghegyek felőli oldalára és aztán valódi üveg hegyek!

Az Óperenciás-tengeres sztorit majd elmondom a buszon. Ha gyermekkorodban oda vágytál, most megmutatjuk neked!

Az meg alap, hogy vigyázunk az egészégetekre. A buszút alatt elgémberedett tagjaitokat szépen át fogjuk mozgatni egy kellemesen havas túrán. A szépséges Mura folyó feletti hegyekben vezet majd utunk egy menedékházig. A keringést az emelkedő dolgozza meg, a tüdő villámgyorsan tisztul a szinte haraphatóan friss levegőn.

Sötétedés után pedig munkába állnak a vesék és egy picit a máj is - előkészülve a szilveszteri mulatságra -, a Gösser Sörgyár meglátogatása során.

Az este már a Bahnhofban talál ránk, mely valóban egy állomás ugyan, de nem kell csöveznünk, ugyanis néhány barátunk egy kellemes szálláshelyet varázsolt az eredeti funkcióját elvesztő épületből. A hely tökéletes, mert gyakorlatilag az ajtóban már csatolhatsz, hogy egy könnyed siklással a sípályán találd magad és a bájos szakácsnő angyali mosollyal rakja tányérodra a rántotthúst, mely túllóg a tányér szélén!

2. nap - havas tobzódás kedvetek szerint - este meg ugyebár SZILVESZTER!

Napközben mindenkinek kedvére teszünk.Tényleg. Több csoportra oszlunk, és ki-ki választhat magának aktivitást.

Lehet síelni, lehet síelni tanulni, vagy gyalogtúrázni, vagy hótalpazni, vagy csak hesszelni a menedékház előtt, napozni a havas hegycsúcsok között. Különböző programokkal készülünk részben a hóvastagság függvényében.

Válaszd bármelyik aktivitást, érdemes délután pihizni kicsit, hogy az esti buliban főnixmadárként újraéledve tudj részt venni!


3. nap - új év és a kötelező fogadalmak...

...melyek közt ugye nem lesz ott, hogy nem túrázom?

A reggeli (?) felkelést (?) követően ismét szabad a pálya. Például a sípálya. De egy gyógykört is lehet sétálni a Leopold-tó körül, vagy ha alkalmasak lesznek a hó- és jégviszonyok bemerészkedünk a Wasserloch-szurdokba is, ahol a vízesések hatalmas jéggé híznak télire. 

4. nap - búcsú az Üveghegyektől és az üveg hegyektől

A délelőtt azért még a miénk az alpesi paradicsomban. Ezen a délelőttön is ki-ki megválaszthatja, hogy a hóvastagságnak megfelelő programok közül (túrázás, hótalpazás, síelés) mit választ.

Aztán könnyes búcsút kell vennünk a helytől, az új és régi cimbiktől, mert a frissen feltöltött életkedv celláink tettre készen várják az új kihívásokat!

Szállás

Szállásunk a már jól ismert Bakterház (múlt századi vasútállomás épületből átalakított vendégház), mely ódon falaival Európa-szerte híres a csodás fekvéséről, az utolérhetetlen vigasságokról és az utánozhatatlanul finom hagymalevesről. Az elhelyezés többnyire 4 személyes, emeletes ágyas, fürdőszobás szobákban történik.

Ellátás

A szálláson félpanziós ellátást kapunk (reggeli és vacsora). Vasárnap este már meleg vacsora vár mindenkit. A napi túrákhoz szendvicset a reggeli alapanyagából mindenki csomagolhat magának 2 euróért cserébe, de hüttékben is lesz lehetőség ebédelni. 31-én éjjel egy extra szilveszteri vacsora is a program része.

Utazás

Az utazás komfortos nagy busszal történik, melynek díját a részvételi díj tartalmazzaIndulás Budapestről vasárnap a kora reggeli órákban, pontosabbat a túra előtti hetekben kiküldésre kerülő utastájékoztató fog tartalmazni.

Felszerelés

A téli túrabakancson és ruházaton kívül sífelszerelést hozz magaddal, ha szeretnél síelni, és nem szeretnél helyben bérelni. Hótalpakat 10 euró per nap áron tudsz bérelni a helyszínen. Egy kisebb hátizsákot is hozz a túrákhoz, és a túrabotod se felejtsd otthon, ha szükséged van rá. A hótalpazáshoz a túrabot vagy síbot hótányérral kötelező!

Program

Az időjárástól és a hóviszonyoktól fog függni, hogy melyik nap milyen túrára indulunk. Annyit megígérhetünk, hogy unatkozni senki sem fog, lesz lehetőség többféle aktív programban való részvételre! Az online jelentkezés folyamán lesz lehetőséged bejelölni, hogy szeretnél-e síelni, és, ha a természet engedi, hótalpazni. És természetesen egy fergeteges szilveszteri bulit is csapunk, de az ezen való részvételi szándékodat nem kell külön jelezned. :)

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is.


Szilveszteri programról lévén szó, ezt a túrát kifejezetten bulizósra tervezzük. Sok szeretettel várunk, ha Téged ez nem zavar! :)

A résztvevők száma

40-50 fő között várható. Az utazás és a szállás egy helyen lesz, de a napközbeni programokon kisebb csoportokra osztjuk a társaságot, hogy gördülékenyebben mehessenek a dolgok.

A túravezetők: Kissbal, Dávid és Dani lesznek

TÖMÖREN

Időpont: 2018. december 30.-2019. január 2.
Szállás: bakterházban (vendégház)
Ellátás: félpanziós (reggeli és vacsora), plusz szilveszteri extra vacsora
Utazás: busszal

RÉSZVÉTELI DÍJ

Október 15-e után a részvételi díj 93.000 Ft.

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást nagy busszal,
 • a szállást 3 éjszakára,
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora),
 • a szilveszteri extra vacsorát,
 • a Gösser Sörgyár belépődíját és a sörkóstolót,
 • a szervezés díját,
 • a túravezetést 4 napra.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az ebédeket (minden reggelinél csomagolhatsz magadnak szendvicset 2 euróért, ha szeretnél),
 • a felszerelések bérleti díját (hótalp: 10 euró/nap, sífelszerelés (léc, cipő, bot): 10 euró/nap),
 • a síbérletet (1 napos: 39 euró, 2 napos: 74 euró, 3 napos: 106 euró),
 • a balesetbiztosítást.

JELENTKEZÉS

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

FIZETÉSI ÜTEMEZÉS

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 37.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

MI VAN, HA KÖZBEJÖN VALAMI?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

KÉRDÉSED VAN?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom