Bükk téli esszencia

2021. január 22 - január 24. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Bükk téli esszencia

Ha nem akarod, hogy nyáron megedződött izmaid megmacskásodjanak, ha télen is a szabadba vágysz, ha szeretnél a Bükk havas mészkőcsúcsain kalandozni, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy Magyarország legnagyobb egybefüggő erdejére, akkor ez a túra neked szól. A változatos karszthegység sziklacsúcsok, barlangok, víznyelők, szénégetők, mészégetők, csapatban vonuló szarvasok, vaddisznók és békatutajosok otthona.

Ez a hegység a Békatutajosok hazai pályája. A kirándulásról gyerekkorunk óta a Bükk jut eszünkbe, hisz a csapat nagy része egri. Hidd el, tudunk egy-két jó helyet mutatni.

Figyelem! Ez egy kifejezetten élvezeti túra!

1. nap

Egy Répáshutához (Budapesttől 150 km-re) közel eső vendégháznál lesz a randevú péntek este. Az első este programja közös főzéssel kezdődik, és mély álomba zuhanással ér véget. A kettő közt némi ismerkedés, esetleg néhány koccintás kap helyet :) A szemfülesen időben érkezők, ha a hóhelyzet engedi, esti szánkózással múlathatják idejüket.

2. nap

Szombaton egy hosszabb túrára megyünk a közös reggeli- és ebédkészítést követően. A túrák pontos útvonala az aktuális időjárás és a csapat kedvének függvényében alakul. Annyit ígérhetünk, hogy igyekszünk a maximumot kihozni a lehetőségekből, és a Bükk-fennsík déli oldalának legszebb helyeit próbáljuk meg felkeresni, időnként elhagyva a jól kijárt ösvényeket. Néhány név kedvcsinálóul: Tar-kő, Három-kő, Őserdő, Zsidó-rét, Imó-kő barlang (kb. 15-20 km, 700 m szint).

A túráról hazatérve meleg vacsora vár minket. Azért ezen az estén is lesz közös főzőcskézés: készítünk egy finom forralt bort, amit jól esik majd elkortyolgatni a napi élmények feldolgozása közben :)

3. nap

A vasárnapot az összepakolással kezdjük, reggelivel és ebédkészítéssel folytatjuk, majd autókkal indulunk a következő túra kiindulópontjára. A nap kulcsszavai: Ódor vár, Hór-völgy, lakóbarlang, hévizes üst, hasadékbarlang (kb. 8-10 km, 300 m szint).

Vasárnap délután 2-3 óra körül tartjuk a táborzárót, s búcsút veszünk a természet eme gyöngyszemétől.

Szállás

Répáshuta mellett, 3 és 4 ágyas, fürdőszobás szobákkal rendelkező vendégházban lesz a szállásunk. Vannak kanapéágyak és franciaágyak is. A vendégház az erdő közepén található, csendből és nyugalomból nem lesz hiány! :)

Ellátás

A péntek esti vacsora, a reggelik és az ebédek alapanyagairól gondoskodunk, és azokból együtt készítjük el az ételeket. Az ebédeket közteherviseléssel szállítjuk a túrák alatt! :) Reggelire pékárut, felvágottakat, tejtermékeket, lekvárt, zöldségeket szoktunk vásárolni, és készítünk teát és kávét. Ebédre szendvicset és gyümölcsöt viszünk magunkkal, vacsorára pedig bográcsban főzünk valami finomat. A szombat esti vacsorát elkészítik nekünk, ez is egy meleg egytálétel lesz. Szombat este közösen készítünk egy forralt bort, aminek az alapanyagairól mi gondoskodunk.

Utazás

Telekocsi rendszerben történik. Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz vagy társulnál valakihez.

Túrák nehézsége

Ha szoktál rendszeresen sportolni, túrázni, nem fog nehézséget okozni a napi távok teljesítése.

Felszerelés

Egy túracipő vagy -bakancs mindenképp szükséges. Az sem baj, ha vízálló, strapabíró, és tartja a bokád. Tél lévén valószínűleg hideg lesz, ezért legyen nálad téli túrakabát, aláöltöző és meleg felső és nadrág is, de réteges öltözettel készülj, hogy le is tudj venni belőle, ha melegebb az idő! Kamásli is jól jöhet. Sapka, sál, kesztyű legyen nálad. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz, és a túrabotod se hagyd otthon, ha szoktad használni. Januárban még korán sötétedik, úgyhogy egy fejlámpát is dobj be a biztonság kedvéért. Ha van hó, hozz szánkót vagy hócsúszkát is, és az autóban legyen hólánc.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Téged is nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

15-20 fő körül várható

Rólunk írtátok

"Minden szuper volt, nagyon jól sikerült :) A túravezetők abszolút jófejek voltak, jól kezelték a társaságot." (Áron)

"Én még ilyen lelkes alapos túravezetést nem tapasztaltam! Le a kalappal! El voltunk kényeztetve! Ide máskor is el kell menni! :)" (Tamás)

"Nem ismertem senkit a résztvevők, szervezők közül a túra előtt. Ennek ellenére nem éreztem idegenséget a túra egyik pontján sem. Annak ellenére, hogy viszonylag sok túrát, nagy létszámmal szerveztek. Nem tudom, mi a titok, de ez egy fontos érték szerintem. Ez azt hiszem, hogy elsősorban a túravezetők érdeme – remélem ők is ki tudják pihenni magukat valamikor, hogy a többi túrán is "hozzák a formát" :-)" (Ádám)

"Korrekt szervezés és túravezetés történt, nagyon szimpatikus volt a csapat"

"Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róluk! Ilyen csoporttal és vezetőkkel érdemes elindulni, ezért is szeretem a Békatutajt! Köszönünk mindent!" (Ágota)

"A túra programja nagyon jól volt összeválogatva és igen fontosnak tartom, hogy figyeltetek a részletekre, mit érdemes és jó látni. Az, hogy rugalmas a program óriási :) nincs kötöttség. Mintha barátokkal túráznék, de tényleg. S ez nagyon rendben volt. Köszönöm." 

"A program tökéletes volt, ennél jobban nem lehetett volna összeállítani…"  

"Az különösen tetszett, hogy több túravezetőt volt szerencsénk megismerni és mindegyikük jó benyomást tett." (Tamás)

"A túravezetők nagyon közvetlenek voltak, a létszám nagysága ellenére mindenkivel keresték a kapcsolatot." (Lili)

Tömören

Időpont: 2021. január 22-24.
Szállás: Répáshuta közelében, vendégházban
Ellátás: napi 3 étkezés
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

35.000 Ft per fő

Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)


A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást
 • a reggelik, ebédek, a pénteki vacsora és a szombati forralt bor alapanyagát
 • a szombat esti vacsorát
 • a túraszervezést
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza

 • az utazás költségét

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A teljes ellátást tartalmazza a részvételi díj. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Részvételi szándékodat ezután az előleg befizetésével tudod megerősíteni.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 14.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom