Jégtúra a Tisza-tavon

Szeretnél egy kellemes hétvégi programot a ködös téli napok színesítésére?

Kíváncsi vagy milyen mértékben képes megváltozni a fürdőruhában megismert táj a tél nevű jelenség hatására?

Voltál már nádasban anélkül, hogy a szúnyogok megettek volna?

Hagyd otthon egy rövid időre a lakás melegét, és tölts velünk egy szép napot a Tisza-tavon, következő jégtúránkon!

Télen is vár a Tisza-tó!


Tudtad, hogy télen másfél méterrel alacsonyabb a víz szintje a nyáron megszokotthoz képest? Ilyenkor aztán felfedi magát a tó múltja, láthatóvá válnak az egykor elárasztott korábbi fasorok nyomai. Ilyenkor egy egészen más világot találunk.

Amint megérkezik a hőn áhított zimankó, s meghallgatásra találnak a vastag, erős jégpáncélért esedező fohászaink is, nekivágunk!


Amikor a jég kellőképpen meghízik, s csak a legkitartóbb kacsák képesek néhány kisebb lihogót tartani, semmi nem állíthat meg minket. A megszokott vízi útjaink bejárását a 2017-es évben is jégencsatangolással indítjuk! A túra során száraz lábbal barangoljuk be a Poroszlói medence nádasainak apró csapásait, végigsétálunk a szivárgókon, és kigyaloglunk a Tisza-tó "nyílt vízére".


Tudnivalók és hozzávalók

A tó jegét túráink alkalmával olykor hó is borítja, ezért fontos a vízálló cipő, de egy tartalék zokni sem árthat a hátizsákban. Öltözködni rétegesen kell, mert hideg, szeles is lehet az idő, de a nap is süthet. Sínadrág javasolt.

A hátizsákba a szendvicsek mellé érdemes bedobni egy termoszt teát, ne adj' Isten forralt bort... :o)

A túrán  tapasztalt, helyi túravezető irányításával járjuk be a nyárról már jól ismert nádasokat és "vizeket". A túra időtartama kb. 3-4 óra. Kényelmes tempóban teszünk egy kört a tavon és a környező csatornákon, nádasokban, erdőkben.

A jégtől nem kell félni, hiszen a Tó 90%-án a 30cm-t sem éri el a téli vízszint (ősszel ugyebár leengedik)  így ha a jégtakaró véletlenül meg is törne (10 cm felett biztonságosnak mondják, és kisebb jégvastagságnál el se indulunk), akkor sem érhet senkit bántódás.

Ilyen embereket várunk

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 25-40 év közötti fiatal felnőtt. A kor másodlagos, a legfontosabb, hogy a világra nyitott, rugalmas, intelligens, emberek vagytok. Szerettek élni, csillogó szemmel várjátok az újabb és újabb kalandokat.

Nemcsak tiszteletben tartjátok, de még szeretitek is azt, hogy a veletek utazó emberek is sokfélék, érdekesek. Többek között azért is utaztok társasággal, mert tudjátok, hogy egy jó csapat a legjobb utazás élményt is még jobbá teszi.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A baj az, ha a koroddal a rugalmasságod csökkent, és az általad elvárt kényelmi szint nőtt.

Ha rugalmas és nyitott vagy, ha nem igényled, hogy "Tisztelt Barta úr"-nak szólítsunk (volt ilyen), ha nem csak el bírod viselni, hanem még örülsz is neki, hogy más emberekhez kell alkalmazkodni és néha vannak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya, akkor kortól függetlenül köztünk a helyed.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

  • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
  • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
  • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
  • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
  • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
  • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

  • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
  • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

  • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

  • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Béci lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

18-27 fő között várható.

Erről a túránkról írtátok

"Utoljára 2012 februárjában volt lehetőségünk veletek jégtúrázni és nagyon tetszett, így most is azonnal megragadtuk a lehetőséget. Sikerült a barátainkat is felcsigázni, nyolcan voltunk." (Drazsé)

"Legelől haladva Petitől első osztályú volt az információáramlás, hátul talán kissé szegényesebb. Az egyetlen negatívum talán hogy kicsit rövid volt! De izgalomra semmi ok, maximálisan jó volt!" (Gábor)

"Minden rendben volt, jól éreztük magunkat, egyedi élményt nyújtott a túra."

"kedves figyelmesség volt a forralt bor" (Mária)

"Elsőre nagyon ijesztő volt a nagy létszám, de nagyon kellemes volt így is a túra (bár a jelentkezők közel fele nem jött el).  Köszi szépen, remek nap volt!" 

"Finom volt a forraltbor! :)" (Gábor)

Tömören

Időpont:
Utazás: telekocsis

Részvételi díj

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom