Lépj velünk a Kékre! - Hollóházától Sátoraljaújhelyig

2020. október 2 - október 4. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Lépj velünk a Kékre! - Hollóházától Sátoraljaújhelyig

Ha te is végigmennél a Kéken, és ehhez jó társaságra vágysz, jó helyen jársz! Ha te is végigmennél a Kéken, de nincs kedved a szervezéssel bíbelődni, jó helyen jársz! Elindulunk Hollóházáról, és addig megyünk, míg az Írott-kőre nem érünk. Csatlakozni bármelyik szakaszra ér! Hozd a bakancsod és a bélyegzőfüzeted, mi hozunk minden mást!A további szakaszok kiírásán is dolgozunk!

Most ezekre tudsz jelentkezni:

Lépj velünk a Kékre! - Sátoraljaújhelytől Boldogkőváraljáig

Lépj velünk a Kékre! - Boldogkőváraljától Felsővadászig

Lépj velünk a Kékre! - Felsővadásztól Bódvaszilasig


Ha más szakaszok (is) érdekelnek, iratkozz fel a hírlevélre, vagy nézz vissza később!

1. nap

Este találkozunk a szállásunkon, Bózsván. Itt meleg vacsorával várnak minket, aminek egy welcome drink elfogyasztása után neki is látunk. Közben megismerkedünk egymással, hogy a szombati túrát már ismerősökként kezdhessük.

2. és 3. nap

A kelő nappal mi is kelünk :) Megreggelizünk, eltesszük a napi elemózsiánkat, és útnak indulunk. Útvonalunk az Országos Kéktúra 27-es szakaszát követi: szombat reggel Hollóházáról indulunk, aznap Bózsváig túrázunk, vasárnap pedig a Bózsva-Sátoraljaújhely szakaszt tesszük meg. Nem szeretnénk túlragozni, beszéljen helyettünk a Kéktúra honlapja.
Kis kitérőt azért beiktatunk, Füzér várát megnézzük, ha már erre járunk. Vasárnap pedig, akinek kedve van hozzá a túra után, a Zemplén Kalandparkban kipróbálhatja a zipline-t, vagy bobozhat egyet.
A szombat esti javasolt program egy közös éttermi vacsora a szállásunk éttermében. Közben megbeszéljük a nap élményeit, és megnézzük, kinek sikerültek legjobban a bélyegzései :)

Szállás

Szállásunk Bózsván lesz, 7 fős faházakban. Mindegyik házban 2 db 2 ágyas és 1 db 3 ágyas szoba van, és egy fürdő és WC. A szállás egyszerű, kicsit retró, tiszta és fűthető.

Ellátás

Az második esti éttermi vacsora kivételével az ellátást tartalmazza a részvételi díj. Az első esti vacsorát és a reggeliket a szálláson kapjuk, ebédre pedig szendvicset és gyümölcsöt csomagolnak nekünk. Szállásunk étterme házias, magyaros ételeket kínál.

Utazás

Az utazás Bózsvára telekocsi rendszerben történik. A további utazáson neked nem kell gondolkodnod, az a mi dolgunk, kész tervvel fogunk érkezni! Kinézzük a megfelelő buszt, vagy kitaláljuk az autók legideálisabb logisztikáját.
Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz vagy társulnál valakihez.

Túrák nehézsége

Ha szoktál sportolni, túrázni, nem fog nehézséget okozni a napi távok teljesítése.
Szombati táv: 23 km, szintemelkedés: 720 m, szintcsökkenés: 865 m (plusz a kitérő a várhoz)
Vasárnapi táv: 22 km, szintemelkedés: 810 m, szintcsökkenés: 625 m

Felszerelés

Egy túracipő vagy -bakancs mindenképp szükséges. Az sem baj, ha vízálló, strapabíró, és tartja a bokád. Ruhából készülj olyannal is, amiben indiánnyári melegben kényelmes túrázni, de legyen nálad melegebb felső és nadrág is hűvösebb időre és estére. Réteges öltözettel készülj! Esőkabátot mindenképp hozz, és egy széldzseki is jól jöhet. Sapka vagy kalap napszúrás ellen jó védőfelszerelés. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz, és a túrabotod se hagyd otthon, ha szoktad használni.
Ha szeretnéd a szakasz teljesítését bélyegzéssel megörökíteni, akkor hozd az igazolófüzeted! Ha még nincs füzeted, itt találsz arról infót, hogy hol tudod beszerezni.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Téged is nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

15-20 fő körül várható

Rólunk írtátok

"Minden szuper volt, nagyon jól sikerült :) A túravezetők abszolút jófejek voltak, jól kezelték a társaságot." (Áron)

"Én még ilyen lelkes alapos túravezetést nem tapasztaltam! Le a kalappal! El voltunk kényeztetve! Ide máskor is el kell menni! :)" (Tamás)

"Nem ismertem senkit a résztvevők, szervezők közül a túra előtt. Ennek ellenére nem éreztem idegenséget a túra egyik pontján sem. Annak ellenére, hogy viszonylag sok túrát, nagy létszámmal szerveztek. Nem tudom, mi a titok, de ez egy fontos érték szerintem. Ez azt hiszem, hogy elsősorban a túravezetők érdeme – remélem ők is ki tudják pihenni magukat valamikor, hogy a többi túrán is "hozzák a formát" :-)" (Ádám)

"Korrekt szervezés és túravezetés történt, nagyon szimpatikus volt a csapat"

"Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róluk! Ilyen csoporttal és vezetőkkel érdemes elindulni, ezért is szeretem a Békatutajt! Köszönünk mindent!" (Ágota)

"A túra programja nagyon jól volt összeválogatva és igen fontosnak tartom, hogy figyeltetek a részletekre, mit érdemes és jó látni. Az, hogy rugalmas a program óriási :) nincs kötöttség. Mintha barátokkal túráznék, de tényleg. S ez nagyon rendben volt. Köszönöm." 

"A program tökéletes volt, ennél jobban nem lehetett volna összeállítani…"  

"Az különösen tetszett, hogy több túravezetőt volt szerencsénk megismerni és mindegyikük jó benyomást tett." (Tamás)

"A túravezetők nagyon közvetlenek voltak, a létszám nagysága ellenére mindenkivel keresték a kapcsolatot." (Lili)

Tömören

Időpont: 2020. október 2-4.
Szállás: 7 fős fűthető faházakban
Ellátás: egy vacsorán kívül teljes ellátás
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

37.000 Ft per fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást
 • egy vacsorán kívül az ellátást
 • a túraszervezést
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza

 • az utazás költségét
 • a második napi vacsorát
 • a belépőjegyeket (Füzér vára 2.500 Ft, a zempléni kalandpark 2.000-6.000 Ft a választott kalandtól függően)

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során a második napi vacsorát leszámítva tartalmazza a részvételi díj az ellátást. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Részvételi szándékodat ezután az előleg befizetésével tudod megerősíteni.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 14.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom