Lépj velünk a Kékre! - Felsővadásztól Bódvaszilasig

2021. április 30 - május 2. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Lépj velünk a Kékre! - Felsővadásztól Bódvaszilasig

Ha te is végigmennél a Kéken, és ehhez jó társaságra vágysz, jó helyen jársz! Ha te is végigmennél a Kéken, de nincs kedved a szervezéssel bíbelődni, jó helyen jársz! Ha csak túráznál egy jót jó társaságban, akkor is jó helyen jársz! Elindulunk Hollóházáról, és addig megyünk, míg az Írott-kőre nem érünk. Csatlakozni bármelyik szakaszra ér! Hozd a bakancsod és a bélyegzőfüzeted, mi hozunk minden mást!

Amint az egészségügyi helyzet és az azzal kapcsolatos szabályok engedik, véglegesítjük a dátumot és a részvételi díjat, és megnyitjuk a jelentkezést. Hogy erről első kézből értesülhess, iratkozz fel a Kéktúra sorozatunk hírlevelére!

Szintén csak a zöld jelzésre vár a ez a két szakasz:

Lépj velünk a Kékre! - Sátoraljaújhelytől Boldogkőváraljáig

Lépj velünk a Kékre! - Boldogkőváraljától Felsővadászig

további szakaszok kiírásán is dolgozunk! Ha azok (is) érdekelnek, iratkozz fel a hírlevélre, vagy nézz vissza később!

1. nap

Péntek este találkozunk a szállásunkon, Bódvarákón. Szokásunkhoz híven azzal kezdjük a hétvégét, hogy közösen elkészítünk egy vacsorát.

2. nap

Megreggelizünk, elkészítjük a napi elemózsiát, és elközlekedünk a túránk kiindulópontjára. Ezen a napon a Tornabarakony és Felsővadász közötti szakaszt járjuk végig. Este újra közösen főzünk valami finomat.

3. nap

Reggeli után autóval hagyjuk el a szállásunkat. Tornabarakonytól Bódvaszilasig túrázunk, és az utolsó pecsét beütése után hazaindulunk.

Az Országos Kéktúra honlapján találsz részletesebb leírást a szakaszról (visszafelé olvasd! ;) ).

A napi távokat és szinteket a "Túra" fülön találod.

Szállás

Bódvarákón, 2-4 ágyas szobákkal rendelkező apartmanokban. A modern felszerelésű apartmanokat egy tornácos parasztházban alakították ki. Van néhány emeletes ágy és franciaágy is. Az apartmanokhoz tartozik jól felszerelt konyha, fürdőszoba, WC. A legnagyobb apartman konyhájában-étkezőjében fogunk együtt vacsorázni.

Ellátás

A vacsorákat tartalmazza a részvételi díj. Ezeket közös konyhatündérkedéssel készítjük el, társaságiélet-élés céllal - és praktikussági okokból :) A többi étkezés önellátó. A reggeliket, napi elemózsiát elkészítheted az apartman konyhájában. 

Utazás

Az utazás Bódvarákóra telekocsi rendszerben történik. A további utazáson neked nem kell gondolkodnod, az a mi dolgunk, kész tervvel fogunk érkezni! Kinézzük a megfelelő buszt, vagy kitaláljuk az autók legideálisabb logisztikáját.
Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz vagy társulnál valakihez.

Túrák nehézsége

Ha szoktál rendszeresen sportolni, túrázni, nem fog nehézséget okozni a napi távok teljesítése.
Szombati táv: 20,3 km, szintemelkedés: 425 m, szintcsökkenés: 405 m
Vasárnapi táv: 18,4 km, szintemelkedés: 410 m, szintcsökkenés: 390 m

Felszerelés

Egy túracipő vagy -bakancs mindenképp szükséges. Az sem baj, ha vízálló, strapabíró, és tartja a bokád. Tél lévén valószínűleg hideg lesz, ezért legyen nálad téli túrakabát, aláöltöző és meleg felső és nadrág is, de réteges öltözettel készülj, hogy le is tudj venni belőle, ha melegebb az idő! Kamásli is jól jöhet. Sapka, sál, kesztyű legyen nálad. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz, és a túrabotod se hagyd otthon, ha szoktad használni. Januárban korán sötétedik, úgyhogy egy fejlámpát is dobj be a biztonság kedvéért.
Ha szeretnéd a szakasz teljesítését bélyegzéssel megörökíteni, akkor hozd az igazolófüzeted! Ha még nincs füzeted, itt találsz arról infót, hogy hol tudod beszerezni.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Téged is nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

15-20 fő körül várható

Rólunk írtátok

"Minden szuper volt, nagyon jól sikerült :) A túravezetők abszolút jófejek voltak, jól kezelték a társaságot." (Áron)

"Én még ilyen lelkes alapos túravezetést nem tapasztaltam! Le a kalappal! El voltunk kényeztetve! Ide máskor is el kell menni! :)" (Tamás)

"Nem ismertem senkit a résztvevők, szervezők közül a túra előtt. Ennek ellenére nem éreztem idegenséget a túra egyik pontján sem. Annak ellenére, hogy viszonylag sok túrát, nagy létszámmal szerveztek. Nem tudom, mi a titok, de ez egy fontos érték szerintem. Ez azt hiszem, hogy elsősorban a túravezetők érdeme – remélem ők is ki tudják pihenni magukat valamikor, hogy a többi túrán is "hozzák a formát" :-)" (Ádám)

"Korrekt szervezés és túravezetés történt, nagyon szimpatikus volt a csapat"

"Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róluk! Ilyen csoporttal és vezetőkkel érdemes elindulni, ezért is szeretem a Békatutajt! Köszönünk mindent!" (Ágota)

"A túra programja nagyon jól volt összeválogatva és igen fontosnak tartom, hogy figyeltetek a részletekre, mit érdemes és jó látni. Az, hogy rugalmas a program óriási :) nincs kötöttség. Mintha barátokkal túráznék, de tényleg. S ez nagyon rendben volt. Köszönöm." 

"A program tökéletes volt, ennél jobban nem lehetett volna összeállítani…"  

"Az különösen tetszett, hogy több túravezetőt volt szerencsénk megismerni és mindegyikük jó benyomást tett." (Tamás)

"A túravezetők nagyon közvetlenek voltak, a létszám nagysága ellenére mindenkivel keresték a kapcsolatot." (Lili)

Tömören

Időpont
Szállás: Bódvarákón, 2-4 fős szobákkal rendelkező apartmanokban
Ellátás: a közösen elkészített vacsorákat tartalmazza a részvételi díj
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

Hamarosan

Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)


A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást
 • a vacsorákat
 • a túraszervezést
 • a túravezetést
 • a tömegközlekedés költségeit

A részvételi díj nem tartalmazza

 • az autós utazás költségét
 • a vacsorákon kívül az ellátást

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A vacsorákat tartalmazza a részvételi díj. Mindegyik apartmanhoz tartozik konyha, ahol a reggelit, a napi elemózsiát elkészítheted magadnak.

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Részvételi szándékodat ezután az előleg befizetésével tudod megerősíteni.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 14.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom