Mesebeli Kő-völgy és titokzatos kaptárkövek

2020. november 14 - november 14. (1 nap, 0 éjszaka)

Jelentkezem
Mesebeli Kő-völgy és titokzatos kaptárkövek

Méltatlanul mellőzött mesebeli völgybe vezet utunk, mely ősszel a legszebb, mikor felveszi a millió színű ruháját. A titokzatos helyszínt kevesen ismerik és járják, pedig a vulkáni kőzetet kettészelő patak izgalmas látvánnyal ajándékoz meg minket

Ezután a Bükkalja újabb csodájában gyönyörködhetünk, az egyik legnagyobb kaptárkőben, melynek funkciójáról számos elmélet és legenda kereng.

És még tudjuk fokozni ezt a káprázatos napot! Az egri Szépasszonyvölgyben egy kiváló bográcsos étellel kényeztetjük magunkat, legvégül az "i"re a pont Egerszalókon kerül fel, ahol a kellemes termálvízben lazítjuk le közepesen megfáradt izmainkat.

Programterv

A reggeli órákban találkozunk a Budapesttől bő másfél órára található Cserépváralján. 
Könnyed túrát teszünk a Kő-völgy kevéssé ismert, ám annál izgalmasabb szurdokvölgyében.

A Kő-völgy bejárását követően felkeresünk néhány kaptárkövet is, melyek a bükkaljai kőkultúra emlékeként Hungarikumnak minősülnek.

De mik azok a kaptárkövek? Olyan sziklaalakzatok, kúp alakú kőtornyok, amelyek oldalaiba fülkéket és egyéb mélyedéseket faragtak. Hogy pontosan ki mikor és miért arról különféle elméletek vannak, amiről szívesen mesélünk majd a helyszínen.

Bográcsozás a Szépasszonyvölgyben

A könnyed túrát követően autókba ülünk és irány az egri Szépasszonyvölgy. Mire megérkezünk, a szabadnapos túravezető kollégák már el is készítették a bográcsos finomságot. Azon szerencsések, akiknek nem kell autót vezetniük, egyik-másik borospincébe is betérhetnek, melyeknek kínálatát az ételt főző kollégák addigra már elő is kóstolják. Csak amiatt, hogy a legjobb minőséget ajánlhassák a csapatnak.

Lazítás az egerszalóki nosztalgia fürdőben

A gyomrunk után a többi testrészünknek is jár a kényeztetés, ezért az estebéd után kora este irány az egerszalóki termálfürdő, ahol kellemes meleg vízben lazíthatunk. A 36-39 fokos medencék éjfél után zárnak, így ki-ki kedvére eldöntheti, hogy meddig tart a túra. 

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben vagy tömegközlekedéssel történik. Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. Ennél a túránál különösen nagyon szeretnénk, ha pont annyi és csak annyi autóval érkeznénk, amennyivel kell. Ne pöfögjük be jobban a Bükköt, mint szükséges! :) Csak kétszer pár órát kell utazni, és nincs szükség sok cuccra, így akár öten is be lehet vállalni egy autóval. A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz vagy társulnál valakihez. Ha tömegközlekedéssel fogsz érkezni, segítünk az utazás megtervezésében.

Túrák nehézsége

A túra könnyen teljesíthető átlagosan sportos embereknek. A pontos útvonalakról a körülmények és a csapat erőnléte és kedve alapján a túravezető a helyszínen fog dönteni, ezért csak hozzávetőleges távokat és szinteket tudunk: kb. 10-15 km, kb. 300-400 méter szinttel fel és le.

Felszerelés

Egy túracipő vagy -bakancs mindenképp szükséges. Az sem baj, ha vízálló. Legyen nálad melegebb felső és nadrág is hűvösebb időre és estére.
Esőkabátot mindenképp hozz, és egy vékony széldzseki is jól jöhet. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz, és a túrabotod se hagyd otthon, ha szoktad használni. 

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Téged is nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

15-20 fő körül várható. 

Tömören

Időpont: 2020. november 14.
Szállás: -
Ellátás: a túra önellátó, de vacsorára vendégünk vagy egy bográcsos egytálételre Egerben
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

8.500 Ft per fő 

A részvételi díj tartalmazza:

 • a bográcsos egytálétel árát
 • belépő díját az egerszalóki nosztalgia strandra
 • a túraszervezést
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza az utazás költségét.

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Részvételi szándékodat ezután az előleg befizetésével tudod megerősíteni.

Fizetési ütemezés

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom