Párkereső túra 4 hegység csúcsai között

Az ismerkedéshez hatalmas előnyt kap minden résztvevő: 

a természet és a túrázás szeretetét, mert a közös érdeklődés garantált!

A 4 napba belesűrítettük 4 hegység bérceit. Bércre hágunk és völgybe szállunk, közben kedv és öröm röpkednek - meg Cupido nyilacskái remélhetőleg! A Murányi-fennsík méltatlanul mellőzőtt panorámája, a Lengyel-Tátra színes, őszi völgye, a Pieninek sziklaorma a Dunajec-áttöréssel, a valaha volt legészakibb magyar várral és a Magas-Tátra magisztrálé ösvényének legszebb szakaszával, a festőket megihlető Óriás vízeséssel adja a hátterét a kibontakozni vágyó szerelmeknek. 

Programunkra kizárólag egyedülállók jelentkezését fogadjuk el és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :)

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...
... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. 

Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Ha nem jön össze, a legrosszabb esetben 4 kellemes napot töltesz túrázással, szép környezetben és jó társasággal.

1. nap

Reggel indulunk busszal Budapestről, hogy már az első napba is beleférjen egy túra. A nap célpontja a fenséges fennsík, a Muranska planina. A csodálatos őszi erdőben egy könnyű túrát teszünk. Murány várából ősszel lélegzetelállító a panoráma, mert ennyi szín nincs is! De van.

Rá fogunk akadni egy kis barlangra és ha szerencsénk van egy nagy ménesre is!

Mivel nagybusszal megyünk az ismerkedés már itt kezdetét veszi! Az esti órákban már a szálláshelyünkön vacsorázunk és koccintunk.

Táv: 10 km
Szint: 400m fel és 460m le
Idő: 4 óra

2. nap

Buszra pattanunk, hogy személyesen próbáljuk megkeresni a legészakibb magyar várban, az inka hercegnő által elrejtett kincseket. Ha esetleg mi sem leljük meg, nincs ok aggodalomra, mert a vár látványa kincset érő. 

Innen nem messze indul a gyalogösvény a Pieninek csúcsára a Trzy Korony sziklacsúcsra, mely a Dunajec folyó által áttört szurdokvölgyet uralja. A kilátóponton lehetetlen nem fotózni, de miért is kellene ellenállnunk ennek a vágyunknak. A hegy túloldalán bandukolunk vissza a folyóparti lengyel faluba, hogy a gyaloghídon átkelve már Szlovákiában találjuk magunkat. Ha az időnkbe belefér, még megnézzük a Vörös Kolostort is, mely a pálos rend kedvenc helye volt a környéken.

Este a szálláson ismét vacsorával várnak minket, majd a továbbiakban lesz lehetőség a napi élményeket megosztani egymással.

Táv: 11 km 
Szint: 600m fel és 600m le
Idő: 4-5 óra

3. nap

A nap első részében a Lengyel-Tátra egy szépséges völgyében túrázunk egy menedékházig. Mindeközben a bátrabbak kitérőt tehetnek egy láncos, barlangos kiruccanásra. Délután, este Zakopanéban kalandozunk. Felmegyünk a Gubalowka kilátópontra, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Lengyel-Tátrára.

Az este a gasztronómia jegyében zajlik majd kinek-kinek belátása szerint. Remek pisztrángos helyet ugyanúgy találhatunk, mint grillezett füstölt sajtost. De kényszer hatására egy sörözőbe is betérhet a csapat.

Táv: 13 km 
Szint: 300m fel és 300 m le
Idő: 4-5 óra

4. nap

A hazaindulás szomorúságát a Magas-Tátra egyik legszebb túrájával enyhítjük. A Kő-pataki-tóig lanovkával jutunk majd fel, ahonnan a magisztrálé ösvényen gyalogszerrel folytatjuk utunkat. A pihenőt a Zamkovszky menedékházban tartjuk, amelyet egy hegyivezető épített kedvesével, Ludmillával, hogy a második világháborúban a nácik elől menekülőket bújtassanak benne. Ugye, romantikus?

Innen egy könnyű lejtőn hamarosan az Óriás-vízeséshez érkezünk majd. A választás azért esett erre a helyszínre, hogy vízesések robaja miatt igazán közel kelljen hajolni beszélgetés közben. Ja és a szerelmi vallomások sem jutnak illetlen fülekbe. :)

A közelből ereszkedik le a Tarajka sikló, mellyel elegánsan siklunk le túránk végpontjára, Ótátrafüredre.

Táv: 7 km
Szint: 100m fel és 600m le
Idő: 3-4 óra

Mi van, ha nem találsz párt?

Hát bizony erre is megvan minden esély. De ne feledd: a legrosszabb, ami történhet veled ezen a túrán, hogy 4 kellemes napot töltesz túrázással, szép környezetben és jó társasággal. 

Szingli vagy és már nagyon unod?

Programunkra kizárólag egyedülállóak jelentkezését fogadjuk el és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :) 

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Tényleg működnek a párkereső túrák?

Mekkora esélyed van párt találni? Milyen korosztály jelentkezik? Mennyire "erőltetjük" a párkeresést? - Gyakran ismételt kérdésekre válaszok a blogunkon >>

Szállás

Vendégházunk, ahova már évek óta visszajárunk, fürdőszobás, zömében három- és négyágyas szobákkal rendelkezik. Földszintjén található az étkező, ami a finom reggelik és vacsorák elfogyasztásán kívül hatalmas Activity party-k, nagy beszélgetések és zenés-táncos mulatságok megtartására is kiválóan alkalmas :)

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a szálláson elfogyasztott reggeliket és az első két esti vacsora költségét. Ebédet az útba eső, hangulatos menedékházakban vagy helyi kisvendéglőkben veszünk magunkhoz. Ki-ki ízlése szerint a túravezető ajánlásainak megfelelően, avagy azokat figyelmen kívül hagyva. Ha rajtunk múlik, együtt megyünk vacsorázni is.

A vendégházhoz közel van egy minden földi jóval felszerelt szupermarket is. Így könnyen meg tudod oldani a napi hidegélelmet is, ha nem szeretnél a menedékházakban vagy kisvendéglőkben ebédelni.

Lengyelországban az árak a magyarországihoz hasonlóak, Zakopane főutcájának éttermei is megfizethető árúak. Érdemes a híres lengyel sajtból is feltankolni itthonra. Szlovákiában az árak az itthoniakhoz képest valamivel magasabbak.

Utazás

Az utazás nagy busszal történik, melynek díját a részvételi díj tartalmazza. Indulás Budapestről a reggeli órákban. Pontosabbat a túra előtti hetekben kiküldésre kerülő utastájékoztató fog tartalmazni.

Túrák nehézsége

A túrák könnyen teljesíthetők átlagosan sportos embereknek. 

Felszerelés

Cipő: túrához kényelmes, bejáratott bakancsot célszerű húzni. Egyéb, feltétlen szükséges kiegészítők: Bármikor elkaphat minket egy eső, úgyhogy esőkabátot, esőnadrágot is csomagolj, biztos, ami biztos. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz. És egy kamásli is jól jöhet már ősszel.

Pénz

Lengyelországban a fizetőeszköz a lengyel zloty (PLN). Egy zloty körülbelül 85 forintot ér. Bankkártya és hitelkártya használata elfogadott, de azért hozz magaddal készpénzt is. Szlovákiában az euró a hivatalos pénznem.

Egészség

Alapvető orvosságot, gyógyszereket érdemes hozni, például lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, valamint fertőtlenítőszert, ragtapaszt. A hegyekben magas UV sugárzás miatt naptejet mindenképpen hozzál magaddal. Lengyelországban a csapvíz iható, jó minőségű.

A Békatutajos párkereső túrákra nagyrészt 25 és 45 év közöttiek szoktak jelentkezni. A kor persze másodlagos, a szerelem kortalan, szívesen látunk mindenkit, aki az alábbiakkal azonosulni tud. Mindenesetre gondold végig, hogy a jelzett korosztályban szeretnéd-e megtalálni álmaid párját :)

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

A túravezetők

Ági és Balázs lesznek.

A résztvevők száma

30 fő körül várható. Kb. 15 fiú és 15 lány. :)

Erről a túránkról írtátok

"Ha erőlködnék, sem tudnék hiányt mondani, szerintem ez így volt tökéletes. :)" (Attila)

"Ági és Balázs is nagyon lazák, jókedvűek voltak végig. Ha valami plusz kérdés merült fel szívesen segítettek. Iszonyatosan jól éreztem magam az egész utazás során, szerintem egy nagyon jó csapat gyűlt össze. Szerintem ez a párkereső túra egy baromi jó ötlet, úgyhogy örülök, hogy részt vehettem rajta. :) Köszönöm ezt az élményt! :)" (Dani)

"Teljesen szuper volt, ahogyan volt!" (Ádám)

"Imádtam minden percét! Nem csak maga a környezet volt mesébe illő, de elképesztően klassz kis csapat jött össze." (Gabi)

"Kiváló túravezetők, gyönyörű táj és fantasztikus társaság jött össze erre a túrára! Ez már önmagában is elég lenne, én azonban még a páromat is megtaláltam ezen a túrán. Ez volt az első békatutajos túrám, és biztosan nem az utolsó ;)" (Balázs)

"Bevallom, hogy a túra párkeresős részéhez nem fűztem nagy reményeket, de "sajnos" csalódnom kellett. :) Nem csak élményekkel (ami önmagában is csodás lett volna), hanem egy szerelemmel is gazdagodtam, úgyhogy azóta is hálával emlegetem a Békatutaj nevét - remélem, még sokáig... És persze nem győzöm ajánlgatni a még szingli ismerősöknek, szerintem nálam nem kell jobb élő reklám! ;)" (Andi)

"Azt gondolom, hogy a túrán résztvevők sokrétűsége (életkorban, jártasságban, edzettségben) ellenére a szervezés kiváló volt. A túravezetők türelmét külön kiemelném - a késők miatt főleg, valamint a... Szóval türelmetek az aztán van. (; Jó ötlet volt a villámrandis indítás és a vegyes szobák. A szállás, kaja és a programok is jók voltak, minden feltétel adott volt egy jó kis kirándulós hétvégéhez. Amit lehetett a túrából, azt kihoztátok, ezzel az időjárással is remek volt, köszönjük a szervezést, így tovább!" (Ákos)

"Minden szuper volt, nagyon jól sikerült :) A túravezetők abszolút jófejek voltak, jól kezelték a társaságot." (Áron)

"Nagyon jófej, kedves, a csapatra egyben és a csapattagokra egyenként is figyelő túravezetőink voltak. Nagyon jól éreztem magam veletek, rég kapcsolt ki ennyire 4 nap. Jól felmértétek, hogy mit tudunk bevállalni, gyönyörű helyekre vittetek el, közvetlenek, jófejek vagytok." (Gerda)

"Összességében nagyon jónak találtam a szervezést, a programot, a szállást - a Békatutajban továbbra sem csalódtam, szuperek vagytok! :-)" (Júlia)

"Nekem ez az első szervezett túrám volt, úgyhogy nem tudtam mire számíthatok, de nagyon jól éreztem magam. Gyönyörű változatos tájak, tetszett az egész túra felépítése. Este jók voltak a társasozások. Az utitársak meg a vezetők pedig iszonyú jófejek voltak (meg most is azok). :)" (Pali)

"Külön kiemelném,hogy a jóhangulat ès vàltozatos program megtartàsa mellett kivàló összefogàst èrtek el a szuper tùravezetôk: Balàzs és Timi. Èn még koràbban nem tapasztaltam szervezett tùra soràn ilyen összhangot és kivàló kommunikàciòt. Balàzs képes a lazasàgot megôrizve ùgy irányítani,hogy az ember észre se veszi,hogy követi a “parancsot.” Timi meg igazi tyùkanyòkènt vigyàzott mindenkire és nagyon jól juttatta érvényre a közös irànyítàst. Az biztos,hogy bàrmikor szívesen tùràzok velük,mert kèt fantasztikus embert ismerhettem meg. Köszönöm mindkettôjüknek az èlmènyt! Szuper ez a szervezés és gratulàlok a Békatutajnak! Ez volt az elsô tùrám veletek, de garantàltan jövök mèg." (Judit)

Párkereső túráinkról írtátok

"Az a baj, hogy ez a túra kezd addiktív lenni, mert a hangulat és a társaság (ami persze változik nagyrészt) olyan jó egyvelege az egésznek, hogy az ember nem akar visszajönni a szürkehétköznapokba:) . Csodás emberekkel lehet megismerkedni, amiből ha nem is párkapcsolat de akár haveri/baráti kapcsolat is létrejöhet és éveken át tarthat :) . Fantasztikus volt, párnapig még biztosan kicsit szétszórt leszek amíg friss az élmény." (Zoli)

"Nagy izgalommal vártam a túrát, az indulás helyszínére érkezve felszálltam a buszra és leültem a első szabad helyre, egy kedves lány mellé. Ő volt Évi, akivel már a buszon sok mindent megtudtunk egymásról, majd egész hétvégén együtt túráztuk, és szinte meg is feledkeztünk a többiekről. Mint utólag kiderült, velem ellentétben Évi az utolsó pillanatig várt a jelentkezéssel és várólistásként majdnem lemaradt. De szerencsére csak majdnem!
A békatutajos hétvége eltelt, úgy, ahogy azóta még rengeteg túrázással, biciklizéssel, síeléssel és egyéb közös programmal teli hétvége és hétköznap. Nagyszerű döntés volt jelentkezni a túrára és odaülni a buszon Évi mellé. Köszönjük a Bėkatutajnak, hogy megteremtette a lehetőséget, hogy megtalálhassuk azt, akit már régóta kerestünk, de nem találtuk. Azóta egy gyönyörű túrán már megkértem Évi kezét, és várjuk az augusztusi esküvőt! :) " (Évi és Balázs)

"Nekem minden nagyon tetszett, jó volt a szervezés és nagyon megfelelőek voltak a túravezetők. Első túrám volt a Békatutajjal, de biztosan nem az utolsó, hiszen már jelentkeztem is másikra ;)" /Viktória/

"Kiváló volt Balázs és Bendegúz munkája, csillagos ötösre értékelem őket. Köszönjük a jó hangulatot amit teremtetteket, lazaságot amit mutattatok és átadtatok. :)" (Rooooland)

"Minden nagyszerűen és rutinosan meg volt szervezve." (Orsolya)

Az egyik referenciapárunk: Boróka és András ;)
jegyespár

Tömören

Időpont: 2024. október 31. - november 3.
Szállás: vendégházban, zömében három- és négyágyas, fürdőszobás szobákban
Ellátás: minden reggelre reggelit, az első két estére vacsorát (a harmadik estére fakultatív vacsorázási lehetőség a romantikus zakopanei estében)
Utazás: nagybusszal
Várható létszám: kb. 30 fő (kb. 15 fiú és kb. 15 lány)

Részvételi díj

A jelentkezést várhatóan augusztusban fogjuk megnyitni!

A részvételi díj tartalmazza:

 • a nagybuszos utazás minden költségét
 • 3 reggelit, 2 vacsorát
 • szállást 3 éjszakára
 • a belépőket a nemzeti parkba
 • belépőt a Vörös Kolostorba, a nedeci várba, a Trzy Korony-ra
 • a lanovka és a sikló díját az utolsó napon
 • a túraszervezést
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza a biztosítás árát, az ebédek és a harmadik esti fakultatív vacsora költségét, és a Gubalowkára a siklóvasút díját (26 zl, kb. 2.300 Ft).

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A részvételi díj bőséges reggelit és két vacsorát tartalmaz. Ha nem szeretnél menedékházakban ebédelni, Zakopanéban lesz lehetőséged szupermarketekben vásárolni, és a szállás teakonyhájában elkészíteni a napközbeni szendvicseidet. Egyébként Lengyelországban az itthonihoz hasonló árak vannak, Szlovákiában valamivel magasabbak, de nem muszáj egy vagyont költened ahhoz, hogy megebédelj egy menedékházban, vagy megvacsorázz egy étteremben :)

És a jövőre nézve...

Ha megismerkedsz valakivel és összeköltöztök, a rezsit is felezhetitek! ;) Ha pedig két éven belül összeházasodtok, a teljes részvételi díjat visszatérítjük!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke xxxxx Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Ágit hétköznapokon 9 és 17 óra között a +36306577625-ös számon. Könnyen elképzelhető, hogy nem tudja felvenni a telefont, de vissza fog hívni, amint tud. Ha nem szeretnél várni, hívhatod Balázst is a +36306572904-en.

GO!