Párkereső túra a Mátra színpompás hegy-völgyei között

2020. október 22 - október 25. (4 nap, 3 éjszaka)

Jelentkezem
Párkereső túra a Mátra színpompás hegy-völgyei között

Az ismerkedéshez hatalmas előnyt kap minden résztvevő: a természet és a túrázás szeretetét, mert a közös érdeklődés garantált!

A hétvégén a pompázatos színekbe öltözött Mátra legszebb részeit járjuk be! Látunk csevicekutat, vízesést, szurdokokat, meghódítunk csúcsokat, és ha szerencsénk van, foltos szalamandrával is találkozunk.

1. nap – Megérkezés, ismerkedés és ráhangolódás a tábortűznél

Csütörtök estefelé találkozunk a szállásunkon. Megérkezés után tüzet rakunk, és elkezdjük a vacsorát készíteni. Tűzifagyűjtés, tűzgyújtás, krumplipucolás, hagymaaprítás, pálinkakínálás – ilyen és ehhez hasonló versenyszámokban mérettetheti meg magát mindenki. :)

Közben nem feledkezünk meg hétvégénk egyik fő apropójáról sem: ismerkedünk! Kettesével vagy csoportosan, a lényeg, hogy a másnapi reggelinél már nevén tudd szólítani azt, akinek szeretnéd a lekváros kenyerét elkészíteni.

2. nap -  csevicék, kastélyok, üvegezés

Reggeli után bemelegítünk, könnyű kört teszünk, kevés szinttel, de érdekes látnivalókkal.

Megismerkedünk a környéken igen gyakori csevice kutakkal. Van, amelyik Szent Istvánról kapta a nevét, van, amelyik Clarissáról.

Ha már párkeresés, akkor üvegezés! Na nem a tini programra gondolunk, hanem egy eltűnőfélben lévő szakmával való ismerkedésre.

Összehasonlíthatjuk a parádsasvári és a parádfürdői Károlyi Kastélyt.
A táv kb. 12 km lesz, kb. 350 m szinttel fel és le. Minden napra igaz viszont, hogy a csapat erőnlététől és időjárástól függően ezt rugalmasan alakítja a túravezető.


Az este a megszokott módon a közös vacsorakészítésé lesz, közben tovább mélyülhetnek az ismeretségek és szimpátiák.

3. nap - völgyből az ország tetejére

A tegnapi élményteli kör után ma magasságokba törekedünk.

Bemelegítésképpen egy ikonikus látványossággal indítunk, hazánk legmagasabb természetes vízesésével az Ilona-völgyben.

Majd felkapaszkodunk két állati jó kőre: az egyik a sasról, a másik a disznóról kapta a nevét. Pompás panorámák tárulnak a szemünk elé, megérdemeljük a combedzés után. Osszuk be a csúcscsokit, mert ez még nem a vége!

Legyen teljes a csúcshódítás: meg sem állunk az ország tetejéig! Itt nem tudjuk nem észrevenni a hatalmas tornyot, aminek felmegyünk a panoráma teraszára, és onnan nézünk szerteszét - ez ám a teljes ellátás!
 A táv kb. 13 km, 400 m szint fel, 800 m szint le.

4. nap - Go west!

Ma nyugatra merészkedünk.

Egy őserdőben, pontosabban erdőrezervátumban barangolunk egy romantikus patakvölgyben, majd hirtelen sötét andezitfalak közt találjuk magunkat, amiken áttörnek hatalmas fagyökerek.

Meghódítjuk Ágasvárt, hogy ma se maradjunk szépkilátás nélkül, és plusz jutalmul egy jó forró teát vagy egy hideg kólát leguríthatunk.
Végezetül pedig, ha kedvünk és időnk engedi, megszakadás nélkül bejárjuk az éppen kellemes hosszúságú és izgalmasságú Szakadás-árkot.

Ezzel a könnyű kis kalanddal zárjuk hosszú hétvégénket.

A táv kb. 11 km, 400 m szinttel fel és le.

Szingli vagy és már nagyon unod?

Programunkra kizárólag egyedülállók jelentkezését fogadjuk el, és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :)

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Tényleg működnek a párkereső túrák?

Mekkora esélyed van párt találni? Milyen korosztály jelentkezik? Mennyire "erőltetjük" a párkeresést? - Gyakran ismételt kérdésekre válaszok a blogunkon >>

Szállás

Hétvégénk bázisa egy turistaház lesz az erdő közepén, de jól megközelíthető helyen. 4-6 fős szobák állnak rendelkezésre.

Ellátás

Csütörtök estétől vasárnap ebédig gondoskodunk az étkezések alapanyagairól, és együtt készítjük és fogyasztjuk el az ételeket. Az ebédeket közteherviseléssel szállítjuk a túrák alatt! :) Reggelire pékárut, felvágottakat, tejtermékeket, lekvárt, zöldségeket szoktunk vásárolni, és készítünk teát és kávét.Ebédre szendvicset és gyümölcsöt viszünk magunkkal, vacsorára pedig bográcsban főzünk.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben vagy tömegközlekedéssel történik. Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. Ennél a túránál különösen nagyon szeretnénk, ha pont annyi és csak annyi autóval érkeznénk, amennyivel kell. Ne pöfögjük be jobban a Mátrát, mint szükséges! :) Csak kétszer pár órát kell utazni, és nincs szükség sok cuccra, így akár öten is be lehet vállalni egy autóval. A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz vagy társulnál valakihez. Ha tömegközlekedéssel fogsz érkezni, segítünk az utazás megtervezésében.

Felszerelés

Egy túrabakancs mindenképp szükséges. Ruhából készülj olyannal is, amiben szobahőmérsékletben is kényelmes túrázni, meg olyannal is, ami csípős időben, szélben, esőben is melegen tart. Ha van fejlámpád, azt is dobd be, jól jöhet. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz, és a túrabotod se hagyd otthon, ha szoktad használni.

A Békatutajos párkereső túrákra nagyrészt 25 és 45 év közöttiek szoktak jelentkezni. A kor persze másodlagos, a szerelem kortalan, szívesen látunk mindenkit, aki az alábbiakkal azonosulni tud. Mindenesetre gondold végig, hogy a jelzett korosztályban szeretnéd-e megtalálni álmaid párját :)

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Téged is nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

20-30 fő körül várható. 10-15 fiú és 10-15 lány. :) Figyelünk a nemek arányára.

Párkereső túráinkról írtátok

"Az a baj, hogy ez a túra kezd addiktív lenni, mert a hangulat és a társaság (ami persze változik nagyrészt) olyan jó egyvelege az egésznek, hogy az ember nem akar visszajönni a szürkehétköznapokba:) . Csodás emberekkel lehet megismerkedni, amiből ha nem is párkapcsolat de akár haveri/baráti kapcsolat is létrejöhet és éveken át tarthat :) .Fantasztikus volt, párnapig még biztosan kicsit szétszórt leszek  amíg friss az élmény." (Zoli)

"Nagy izgalommal vártam a túrát, az indulás helyszínére érkezve felszálltam a buszra és leültem a első szabad helyre, egy kedves lány mellé. Ő volt Évi, akivel már a buszon sok mindent megtudtunk egymásról, majd egész hétvégén együtt túráztuk, és szinte meg is feledkeztünk a többiekről. Mint utólag kiderült, velem ellentétben Évi az utolsó pillanatig várt a jelentkezéssel és várólistásként majdnem lemaradt. De szerencsére csak majdnem!
A békatutajos hétvége eltelt, úgy, ahogy azóta még rengeteg túrázással, biciklizéssel, síeléssel és egyéb közös programmal teli hétvége és hétköznap. Nagyszerű döntés volt jelentkezni a túrára és odaülni a buszon Évi mellé. Köszönjük a Bėkatutajnak, hogy megteremtette a lehetőséget, hogy megtalálhassuk azt, akit már régóta kerestünk, de nem találtuk. Azóta egy gyönyörű túrán már megkértem Évi kezét, és várjuk az augusztusi esküvőt! :) " (Évi és Balázs)

"Kiváló túravezetők, gyönyörű táj és fantasztikus társaság jött össze erre a túrára! Ez már önmagában is elég lenne, én azonban még a páromat is megtaláltam ezen a túrán. Ez volt az első békatutajos túrám, és biztosan nem az utolsó ;)" (Balázs)

"Bevallom, hogy a túra párkeresős részéhez nem fűztem nagy reményeket, de "sajnos" csalódnom kellett. :) Nem csak élményekkel (ami önmagában is csodás lett volna), hanem egy szerelemmel is gazdagodtam, úgyhogy azóta is hálával emlegetem a Békatutaj nevét - remélem, még sokáig... És persze nem győzöm ajánlgatni a még szingli ismerősöknek, szerintem nálam nem kell jobb élő reklám! ;)" (Andi)

"Minden szuper volt, nagyon jól sikerült :) A túravezetők abszolút jófejek voltak, jól kezelték a társaságot." (Áron)

Tömören

Időpont: 2020. október 22-25.
Szállás: turistaházban
Ellátás: napi 3 étkezés alapanyaga - reggeli: hagyományos pékáruk, tejtermékek, felvágottak, sok zöldség; ebéd: szendvics, gyümölcs; vacsora: bográcsos
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

44.000 Ft

Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)


A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást
 • az ellátást
 • a belépőt a parádsasvári üvegmanufaktúrába
 • a túraszervezést
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza

 • a belépőt a kékestetői tévétorony panorámateraszára
 • az utazást

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során csütörtök estétől vasárnap délutánig együtt gondoskodunk a teljes ellátásodról. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod.

És a jövőre nézve...

Ha megismerkedsz valakivel és összeköltöztök, a rezsit és a törlesztőt vagy a bérleti díjat is felezhetitek! ;) Ha pedig két éven belül összeházasodtok, a teljes részvételi díjat visszatérítjük!

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!


Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Részvételi szándékodat ezután az előleg befizetésével tudod megerősíteni.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 18.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom