Párkereső túra a Dunántúl tetején, a Kőszegi-hegységben

2021. március 13 - március 15. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Párkereső túra a Dunántúl tetején, a Kőszegi-hegységben

Az ismerkedéshez hatalmas előnyt kap minden résztvevő: a természet és a túrázás szeretetét, mert a közös érdeklődés garantált!

A Dunántúl legmagasabb csúcsának otthona, a Kőszegi-hegység igazi kincsesláda: kis területen számos kevéssé ismert látnivalót rejteget. A két ország határán álló kilátó, a Koronaőrző bunker, kalapos kövek, 19. századi pincesor, a gyönyörű barokk kisváros, amit elkerült a háború, legendák övezte források, barlangok, az egykori Vasfüggöny nyomvonala, ami 40 éven keresztül tiltott terület volt.

A párkereséshez a hátteret ezúttal az Írott-kőről elénk táruló 360 fokos panoráma szolgáltatja, a hangulatot Kőszeg barokk romantikája és a környék történelmi legendái, megfűszerezve az ébredő tavasz illataival.

A járványügyi korlátozások miatt ezt a túrát sajnos nem tudjuk megtartani. Minden hónapra tervezünk egy párkereső túrát, figyeld a naptárunkat! Ha jelentkezni még nem lehet a kiszemelt túrára, iratkozz fel a hírlevélre, vagy nézz vissza kicsit később!

1. nap

Dél körül találkozunk Cákon, ahol elfogyasztunk egy közös ebédet, közben kicsit összeismerkedünk a túratársainkkal.

Ebéd után jól esik egy kis séta, ezért gyalog közelítjük meg Cák nevezetességét. A 18-19. századi zsúpfedeles pincék közt sétálgatva olyan érzésünk támad, mintha visszafelé forogna az idő kereke. Akinek kedve van, a kellemes séta közben megismerkedhet a korabeli szőlészeti, borászati eszközökkel, és a kádárok munkájával is.

A mesebeli hangulatból visszakeveredve a valóságba autóinkba pattanunk, és a néhány percre lévő Bozsokon található szállásunkra utazunk, ahol egy újabb időutazás vár ránk. Hiszen szállásunk egy kastély, melynek helyén állítólag már a 15. században is állt épület, és ezt építették, bővítették tovább a századok során. A szállás elfoglalása után érdemes sétálni egyet a faluban, vagy csak a kastély hatalmas parkjában, ami értékes fa- és vadállománya miatt természetvédelmi terület.

Koraeste krumplihámozót, kést, fakanalat ragadunk, és együtt elkészítjük a bográcsos vacsorát. Közben és utána, esetleg némi borok vagy pálinkák társaságában, csendes-ülős vagy zenés-táncolós keretek között, tovább ismerkedünk a túratársakkal.

2. nap

Reggeli után egész napos gyalogtúrára indulunk. Túránk célpontja az osztrák-magyar határon álló Írott-kő kilátó, ahonnan mind a négy égtáj felé elképesztő panoráma tárul a szemünk elé. Utunkat helyenként 4-5 méter magas sziklaképződmények kísérik, melyek kőzete a hazánkban csak itt előforduló zöldpala. És még ennél is többet tudnak: egyik tetejéről pazar kilátás nyílik az alattunk húzódó völgyre, másik közelében barlangot fedezhetünk fel.

A természetből hazatérve egy szusszanás után vacsorázni indulunk a messze földön híres Határmenti Vigadóba. A falu határában, a szőlőhegyen elhelyezkedő csárda hagyományos magyaros és helyi ételeket kínál. Nagyon szeretünk ide visszatérni, mert a hangulat-minőség-mennyiség hármast mindig csillagos ötösre értékeljük. :)

3. nap

Búcsút veszünk házigazdáinktól, és Kőszegre autózunk. A középkori hangulatot árasztó kisváros felfedezése előtt a környéken teszünk egy pár órás túrát. Felsétálunk a Kálvária-hegyre, útba ejtjük a bunkert, ahol néhány napig a Szent Koronát őrizték, és lenézünk a városra onnan, ahonnan I. Szulejmán is végignézte seregének vereségét.

Napunk és hétvégénk zárásaként a belváros nevezetességeit keressük fel. Kőszeg a középkori Magyarország egyik legjelentősebb települése volt. Történelme során visszaverte a törökök ostromát, „megúszta” a második világháború pusztítását és a kommunista építészetet is. Szinte minden épülete mesélni tudna. Lesz miből válogatnunk: a Fő teret 57 méter magas tornyával uraló Jézus Szíve templom, a Hősök Kapuja, a reneszánsz stílusú Sgraffitós ház, az Európa legszebb patikájaként emlegetett Apotéka az Arany Egyszarvúhoz, a Jurisics vár, és még sorolhatnánk…

A délutáni órákban búcsút veszünk újdonsült barátainktól.

Szingli vagy és már nagyon unod?

Programunkra kizárólag egyedülállók jelentkezését fogadjuk el, és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :)

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Tényleg működnek a párkereső túrák?

Mekkora esélyed van párt találni? Milyen korosztály jelentkezik? Mennyire "erőltetjük" a párkeresést? - Gyakran ismételt kérdésekre válaszok a blogunkon >>

Szállás

A bozsoki Sibrik kastélyban lesz a szállásunk. A kastély helyén állítólag már a 15. században is állt épület, és ezt építették, bővítették tovább a századok során. Volt Mátyás király vadászkastélya, forgattak itt filmeket, most pedig minket fog vendégül látni. :) 2-4 fős, fürdőszobás szobákkal és közösségi térrel rendelkezik, és a belső udvar is csak a miénk lesz. Az épületet körülvevő többhektáros park értékes fa- és vadállománya miatt természetvédelmi terület. A kastély nem a legmodernebb bútorokkal van berendezve, de határozottan van egy romantikus, patinás bája. :)

Ellátás

A reggelik alapanyagairól gondoskodunk: hagyományos pékáru, felvágottak, tejtermékek, zöldségek. A második, túrázós napra az alapanyagokból együtt csomagolunk szendvicseket is. Az első közös étkezést, a menüebédet (leves és főétel) is tartalmazza a részvételi díj. Az első esti bográcsos vacsorát együtt készítjük el, ennek az alapanyagait is hozzuk. Ez egy húsos étel lesz. A második esti éttermi vacsora és a harmadik napi kőszegi ebéd önköltséges.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód, vagy ha van autód, de még bőven van benne hely! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon.

Ha optimálisan osztjuk be az autókat azzal nem csak a környezetterhelésünket csökkentjük, de a pénztárcaterhelésünk is! Ráadásul már az autóban megismerkedhetsz néhány útitársaddal! :)

Felszerelés

Egy túracipő vagy -bakancs mindenképp szükséges, lehetőleg vízálló. Március közepén akár még hó is lehet, de kellemes meleg időt is kifoghatunk. Ruhából úgy készülj, hogy több réteg legyen rajtad, így nem fogsz fázni, és meleged sem lesz. Esőkabátot mindenképp hozz, és egy széldzseki is jól jöhet. A biztonság kedvéért és a fázósabbaknak nem túlzás a sapka, sál sem. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz, és ha szoktad használni vagy térdfájós vagy, túrabot is jól jöhet.

A Békatutajos párkereső túrákra nagyrészt 25 és 45 év közöttiek szoktak jelentkezni. A kor persze másodlagos, a szerelem kortalan, szívesen látunk mindenkit, aki az alábbiakkal azonosulni tud. Mindenesetre gondold végig, hogy a jelzett korosztályban szeretnéd-e megtalálni álmaid párját :)

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Téged is nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

25-30 fő körül várható. 10-15 fiú és 10-15 lány. :) Figyelünk a nemek arányára.

Párkereső túráinkról írtátok

"Az a baj, hogy ez a túra kezd addiktív lenni, mert a hangulat és a társaság (ami persze változik nagyrészt) olyan jó egyvelege az egésznek, hogy az ember nem akar visszajönni a szürkehétköznapokba:) . Csodás emberekkel lehet megismerkedni, amiből ha nem is párkapcsolat de akár haveri/baráti kapcsolat is létrejöhet és éveken át tarthat :) .Fantasztikus volt, párnapig még biztosan kicsit szétszórt leszek  amíg friss az élmény." (Zoli)

"minden remekül ment.. szép helyeken jártunk és a vacsora is finomra sikerült! Peti érdekes kiselőadást tartott, Ági pedig még a túra közben esett sebeket is ellátta :) a táj mellett a szállás is tetszett és a km ek mennyisége is teljesen rendben volt :)"

"Nagyon köszönöm a szervezést és a vezetést, sok mindent kaptam ettől a két naptól." (Júlia)

"Nagy izgalommal vártam a túrát, az indulás helyszínére érkezve felszálltam a buszra és leültem a első szabad helyre, egy kedves lány mellé. Ő volt Évi, akivel már a buszon sok mindent megtudtunk egymásról, majd egész hétvégén együtt túráztuk, és szinte meg is feledkeztünk a többiekről. Mint utólag kiderült, velem ellentétben Évi az utolsó pillanatig várt a jelentkezéssel és várólistásként majdnem lemaradt. De szerencsére csak majdnem!
A békatutajos hétvége eltelt, úgy, ahogy azóta még rengeteg túrázással, biciklizéssel, síeléssel és egyéb közös programmal teli hétvége és hétköznap. Nagyszerű döntés volt jelentkezni a túrára és odaülni a buszon Évi mellé. Köszönjük a Bėkatutajnak, hogy megteremtette a lehetőséget, hogy megtalálhassuk azt, akit már régóta kerestünk, de nem találtuk. Azóta egy gyönyörű túrán már megkértem Évi kezét, és várjuk az augusztusi esküvőt! :) " (Évi és Balázs)

"Kiváló túravezetők, gyönyörű táj és fantasztikus társaság jött össze erre a túrára! Ez már önmagában is elég lenne, én azonban még a páromat is megtaláltam ezen a túrán. Ez volt az első békatutajos túrám, és biztosan nem az utolsó ;)" (Balázs)

"Bevallom, hogy a túra párkeresős részéhez nem fűztem nagy reményeket, de "sajnos" csalódnom kellett. :) Nem csak élményekkel (ami önmagában is csodás lett volna), hanem egy szerelemmel is gazdagodtam, úgyhogy azóta is hálával emlegetem a Békatutaj nevét - remélem, még sokáig... És persze nem győzöm ajánlgatni a még szingli ismerősöknek, szerintem nálam nem kell jobb élő reklám! ;)" (Andi)

"Minden szuper volt, nagyon jól sikerült :) A túravezetők abszolút jófejek voltak, jól kezelték a társaságot." (Áron)

Tömören

Időpont: 2021. március 13-15.
Szállás: 2-4 ágyas fürdőszobás szobákban Bozsokon
Ellátás: két hideg reggeli, egy szendvicsebéd és egy bográcsos vacsora alapanyagait és egy menüebédet tartalmaz a részvételi díj, egy éttermi ebéd és egy éttermi vacsora önköltséges
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

41.000 Ft per fő

Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást
 • két hideg reggeli, egy szendvicsebéd és egy bográcsos vacsora alapanyagait, egy menüebédet
 • belépőt a cáki pincesorra
 • a túraszervezést
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az utazás költségét
 • az éttermi vacsora és ebéd költségét
 • az első napi ebédhez elfogyasztott italok árát
 • a kőszegi belépők árát (pl. Jurisics vár: 1.600 Ft)

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Öt étkezést tartalmaz a részvételi díj. A bozsoki Határmenti Vigadóban ráadásul jutányos áron kínálják az ételeket, és Kőszegen is lehet kedvező árfekvésű éttermet találni.

És a jövőre nézve...

Ha megismerkedsz valakivel és összeköltöztök, a rezsit is felezhetitek! ;) Ha pedig két éven belül összeházasodtok, a teljes részvételi díjat visszatérítjük!

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Részvételi szándékodat ezután az előleg befizetésével tudod megerősíteni.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 16.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom