Párkereső túra Zakopanéban

Szingli vagy és már nagyon unod?

Milyen háttérrel lehetne könnyebb dolga Cupidonak, mint a vállukon havat cipelő fenyveserdőben kanyargó patak, az ablakukból meleg fénnyel hívogató rönkházak, a vidáman csilingelő lovasszánok pazar birodalma?

Mert itt a lányok az ég felé emelt arccal élvezik a pilinkélő hó csiklandozását, mert itt szükség van az erős férfikarokra a csúszós ösvényeken, meleg férfitenyerekre a hócsata után.

Szerelem, boldogság, házasság, gyermek, iskola, unoka, aranylakodalom? Talán kicsit előreszaladtunk, de összegezve a hétvége mérlegét: ebből bizony csak jól jöhetsz ki, mert a legrosszabb verzió szerint is egy szuper téli túrán veszel részt a Lengyel-Tátrában.

Az ismerkedésben egy hatalmas előnyt kap minden résztvevőnk, mert a közös érdeklődés garantált: a természet és a túrázás szeretete.

Programunkra kizárólag egyedülállók jelentkezését fogadjuk el, és külön ügyelünk a nemek arányára (50%-50%), így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :) 

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Program

Gyönyörű havas bércek, vadregényes fenyvesek, kristálytiszta levegő, repülő hógolyók... Csak néhány azok közül a hívószavak közül, amik Zakopanét igazán vonzó célponttá teszik a magunkfajta természetkedvelő túrázók számára. A sült kolbász és forralt bor illata, a sétálóutca szerelemre hívogató hangulata csak rátesz erre egy nagy lapáttal. A szállásunk közösségi tere pedig tökéletes helyszínt ad az esti közös programoknak, legyen az társasjátékozás vagy zenés-táncos mulatság. :)

1. nap - Vár, ismerkedés, Żubrówka az ijedtségre

Kora délelőtt buszra pattanunk, és meg sem állunk Somoskő váráig. Bebarangoljuk a várat, megcsodáljuk a bazaltorgonákat, és persze a kilátást. Petőfi azt írta "Somoskő nem nagy vár, nem is nagy hegyen fekszik, de bámultam építését, mely gyönyörű öt-, hat-, hétszögű kövekből van." Az út további részében lesz idő megvitatni, igaza volt-e a költőnek.Estefelé megérkezünk Zakopanéba, majd jól elfoglaljuk a szállásunkat. Az este az ismerkedés folytatásáról, kolbászsütésről és forraltborozásról fog szólni. Alkalomadtán némi welcome Żubrówkák elfogyasztására is sor kerülhet – persze kizárólag a lengyel kultúrával és az egymással való ismerkedés jegyében.

2. nap - Egésznapos túra, majd piacolás, gofri, forralt sör

Reggel egész napos gyalogtúrára indulunk az egyik télen is járható lengyel-tátrai völgyben. A túra pontos útvonala az időjárási és hóviszonyoknak is függvénye. A nap nagy részét a természetben túrázva fogjuk együtt eltölteni. Kellemesen el fogunk fáradni, de nem vállalunk semmi olyat, ami veszélyes, vagy túlságosan megterhelő lenne egy átlagos, enyhén sportos turista számára. A túra felénél egy hangulatos menedékházban fogunk megpihenni és megebédelni.A túra után, a helyi piacon meghívhatod a számodra szimpatikus túratársat egy helyi készítésű míves mintázatú és isteni finom oscypek sajtra, vagy vehetsz neki egyet a kevésbé finom, de annál dekoratívabb szárított virágkölteményekből.

De megmutatjuk azt is, hol lehet jó grillezett sajtot enni áfonyalekvárral, sőt arra is fény derül majd, hogy éppen Zakopanéban van a világ egyik legjobb gofrizója is. Amit Magyarországon tuti, hogy nem iszol, az a grzane piwo, azaz forralt sör, málnásan vagy mézesen. Fincsi! A Lengyel-Tátra téli, utánozhatatlan hangulatához ez is hozzátartozik.

3. nap - Völgytúra vízeséssel

Vasárnap Zakopane legszebb völgyében járunk egyet (kb. 3-4 óra hosszan), melynek bejárata 898 méter tengerszint feletti magasságban fekszik. Innen a sűrű erdőkkel borított hegyoldalak között haladunk a völgy alján vezető turistaúton.
Az egyik gorál kunyhóban ihatunk egy forralt málnás vagy mézes sört, mielőtt folytatnánk havas túránkat. A kunyhótól tízperces sétával érhetünk el egy 23 méter magas vízesést, mely télen befagyva is izgalmas látvány.

A vízesés után (mivel télen ez zsáktúra) visszafordulunk, majd egy bő óra alatt Zakopanéba sétálhatunk vissza ugyanazon az úton. A délutáni órákban szedjük a sátorfánkat, és testben kellemes fáradtsággal, de lélekben kipihenten és élményekkel feltöltődve indulunk vissza Magyarországra.

Szingli vagy, és már nagyon unod?

Programunkra kizárólag egyedülállók jelentkezését fogadjuk el, és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :) Olyannyira ügyelünk a nemek és az igenek arányára, hogy úgy döntöttünk férfi és női túravezetőt is küldünk.

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Tényleg működnek a párkereső túrák?

Mekkora esélyed van párt találni? Milyen korosztály jelentkezik? Mennyire "erőltetjük" a párkeresést? - Gyakran ismételt kérdésekre válaszok a blogunkon >>

Felszerelés

Cipő: havas túrához kényelmes hótaposó vagy még inkább túrabakancs ajánlott. Jól jöhet egy csúszásgátló vagy hómacska a bakancsra. Egyéb, feltétlen szükséges kiegészítők: téli kabát, téli öltözet, sapka, kesztyű. Egy pár kamásli is jól jöhet. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a kisebb túrákhoz.

Utazás

Az utazás komfortos nagy autóbusszal történik. Már utazásunk alatt elkezdjük az ismerkedést, így Zakopanéba érve már nem leszünk annyira idegenek egymásnak.

A busz Budapestről indul pénteken reggel-kora délelőtt, és ide is érkezik vissza vasárnap az útviszonyok függvényében kb. este 7-8 órakor.

Szállás

Egyszerű, de tiszta és komfortos gorál stílusú vendégházban alszunk leginkább 3, 4 és 5 személyes, fürdőszobás szobákban. Az étkező esténként tökéletes helyszínt biztosít a közös programoknak.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a bőséges kontinentális reggelit, illetve az első estén a welcome-kolbászt (vegetáriánusoknak sajtot). A többi ebédet és vacsorát helyi kisvendéglőkben, nagy vendéglőkben, menedékházakban vagy utcai árusoknál vesszük magunkhoz, ízlés szerint. A vacsora fakultatív program, de tudunk jó éttermeket ajánlani.

A túrák során mindenki magának oldja meg az ellátást.

Pénz

A fizetőeszköz a lengyel zloty (PLN). Egy zloty körülbelül 90 forintot ér. Bankkártyát a legtöbb helyen elfogadnak, de azért hozz magaddal készpénzt is.

A Békatutajos párkereső túrákra nagyrészt 25 és 45 év közöttiek szoktak jelentkezni. A kor persze másodlagos, a szerelem kortalan, szívesen látunk mindenkit, aki az alábbiakkal azonosulni tud. Mindenesetre gondold végig, hogy a jelzett korosztályban szeretnéd-e megtalálni álmaid párját :)

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A túravezetők

Balázs és Ági lesznek.

A résztvevők száma

30 fő körül várható.

Erről a túránkról írtátok

"Minden tökély volt!!"

"Nagyon szerencsés volt a csapatösszetétel, már a buszon átváltottunk "osztálykirándulás-módba". Hatalmas ötlet volt térdig érő hóban az udvaron tűzön sütögetni a vacsorát. A spontán esti társasjátékozás meg abszolút feltette az I-t a pontra. (!) Bármelyik barátomnak szívesen ajánlanám a békatutajos túrákat, ami azt illeti, szoktam is ajánlani. :D" (Judit)

"Köszönöm szépen, szuperül éreztem magam a túrán! A programok és a szervezés is szuper volt!" (Mesi)

"Minden oké volt, nem volt hiányérzetem. Külön szeretném kiemelni a kommunikációtokat, az egészből az jön le, hogy a Békatutajt szívből működtetitek. Nagyon emberi, nagyon barátságos, ugyanakkor precíz, pontos, informatív. Grat ehhez!" (Zoltán)

"Ági is és Gábor is nagyon jófej túravezetők, legközelebb is mennék velük!" (Máté)

"Nagy izgalommal vártam a túrát, az indulás helyszínére érkezve felszálltam a buszra és leültem a első szabad helyre, egy kedves lány mellé. Ő volt Évi, akivel már a buszon sok mindent megtudtunk egymásról, majd egész hétvégén együtt túráztuk, és szinte meg is feledkeztünk a többiekről. Mint utólag kiderült, velem ellentétben Évi az utolsó pillanatig várt a jelentkezéssel és várólistásként majdnem lemaradt. De szerencsére csak majdnem!
A békatutajos hétvége eltelt, úgy, ahogy azóta még rengeteg túrázással, biciklizéssel, síeléssel és egyéb közös programmal teli hétvége és hétköznap. Nagyszerű döntés volt jelentkezni a túrára és odaülni a buszon Évi mellé. Köszönjük a Bėkatutajnak, hogy megteremtette a lehetőséget, hogy megtalálhassuk azt, akit már régóta kerestünk, de nem találtuk. Azóta egy gyönyörű túrán már megkértem Évi kezét, és várjuk az augusztusi esküvőt! :) " (Évi és Balázs)

Párkereső túráinkról írtátok

"Imádtam minden percét! Nem csak maga a környezet volt mesébe illő, de elképesztően klassz kis csapat jött össze." (Gabi)

"Azt gondolom, hogy a túrán résztvevők sokrétűsége (életkorban, jártasságban, edzettségben) ellenére a szervezés kiváló volt. A túravezetők türelmét külön kiemelném - a késők miatt főleg, valamint a... Szóval türelmetek az aztán van. (; Jó ötlet volt a villámrandis indítás és a vegyes szobák. A szállás, kaja és a programok is jók voltak, minden feltétel adott volt egy jó kis kirándulós hétvégéhez. Amit lehetett a túrából, azt kihoztátok, ezzel az időjárással is remek volt, köszönjük a szervezést, így tovább!" (Ákos)

"Minden szuper volt, nagyon jól sikerült :) A túravezetők abszolút jófejek voltak, jól kezelték a társaságot." (Áron)

"Az a baj, hogy ez a túra kezd addiktív lenni, mert a hangulat és a társaság (ami persze változik nagyrészt) olyan jó egyvelege az egésznek, hogy az ember nem akar visszajönni a szürkehétköznapokba:) . Csodás emberekkel lehet megismerkedni, amiből ha nem is párkapcsolat de akár haveri/baráti kapcsolat is létrejöhet és éveken át tarthat :) . Fantasztikus volt, párnapig még biztosan kicsit szétszórt leszek amíg friss az élmény." (Zoli)

"Nekem minden nagyon tetszett, jó volt a szervezés és nagyon megfelelőek voltak a túravezetők. Első túrám volt a Békatutajjal, de biztosan nem az utolsó, hiszen már jelentkeztem is másikra ;)" (Viktória)

Az egyik referenciapárunk: Boróka és András ;)

jegyespár

Tömören

Időpont: 2024. február 23-25.
Szállás: panzióban
Ellátás: a részvételi díj tartalmazza az első esti kolbászsütést és két reggelit. A többi étkezést menedékházakban, vendéglőkben oldjuk meg, önköltségesen.
Utazás: busszal

Részvételi díj

87.000 Ft per fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • túravezetést
 • túraszervezést
 • szállást két éjszakára
 • bőséges reggelit két alkalommal
 • utazást kényelmes busszal
 • belépőt a somoskői várba
 • belépőt a Tátra Nemzeti Park területére két alkalommal
 • a megérkezés estéjén a welcome kolbászt és forralt bort

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • további étkezések költségét
 • biztosítás díját

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat, és kérj egyedi kedvezményt!

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A részvételi díj bőséges reggelit és egy vacsorát tartalmaz. Ha nem szeretnél menedékházakban ebédelni, útközben vagy Zakopanéban lesz lehetőséged szupermarketekben vásárolni, és a szállás teakonyhájában elkészíteni a napközbeni szendvicseidet. Egyébként Lengyelországban az itthonihoz hasonló árak vannak, nem muszáj egy vagyont költened ahhoz, hogy megebédelj egy menedékházban, vagy megvacsorázz egy étteremben. :)

És a jövőre nézve...

Ha megismerkedsz valakivel és összeköltöztök, a rezsit is felezhetitek! ;) Ha pedig két éven belül összeházasodtok, a teljes részvételi díjat visszatérítjük!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 34.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Ágit hétköznapokon 9 és 17 óra között a +36306577625-ös számon. Könnyen elképzelhető, hogy nem tudja felvenni a telefont, de vissza fog hívni, amint tud. Ha nem szeretnél várni, hívhatod Balázst is a +36309859204-en.

GO!