Pünkösd Zakopánéban

2018. május 18 - május 21. (4 nap, 3 éjszaka)

Jelentkezem
Pünkösd Zakopánéban

Már nincs helyünk erre a túrára... de lemaradni nem fogsz semmiről

Ha pünkösd, akkor a Szlovén túránkat ajánljuk, ahol van még hely!
Ha a Lengyel-Tátrába szeretnél mindenképp eljutni, akkor  jelentkezz az augusztusi túránkra! 

Gyönyörű bércek, vadregényes fenyvesek, kristálytiszta levegő... Csak néhány azok közül a hívószavak közül, amik Zakopanét igazán vonzó célponttá teszik a magunkfajta természetkedvelő túrázók számára. A sült kolbász és forralt bor illata, a sétálóutca romantikára hívogató hangulata csak rátesz erre egy nagy lapáttal.

Lengyelország turisztikai gyöngyszeme Zakopane, és a felette magasló, káprázatos hegyvonulatok várnak Rád!

1. nap -Utazás, ismerkedés

Találkozunk késő délután, este Zakopaneban, majd jól elfoglaljuk a szállásunkat. Az este az ismerkedésről, tűzrakásról, kolbászsütésről fog szólni, némi welcome Żubrówkák elfogyasztására is sor kerülhet – persze kizárólag a lengyel kultúrával és az egymással való ismerkedés jegyében.

2. nap - Tengerszemek, áfonyaszemek

A második nap egész napos túrára indulunk, vadregényes fenyvesek társaságában, hatalmas hegyekkel körülöttünk. Egy gyönyörű völgyön fogunk végighaladni, 1500 méter környékén egy menedékházat érintve érkezünk meg a Lengyel-Tátra egyik legszebb tengerszeméhez, melyet körbe 2000 méteres hegyek díszítenek.Visszaérve a városba meg fogjuk mutatni, hogy hol érdemes  finom áfonyás grillezett sajtot venni utcai árusoktól, vagy a gofriárust, ahol fantáziádra bízzák, mit szeretnél rárakni a gofridra.
Amit Magyarországon tuti, hogy nem iszol, az a grzane piwo, azaz forralt sör, málnásan vagy mézesen. Fincsi! A Lengyel-Tátra utánozhatatlan hangulatához ez is hozzátartozik.
A kellemes elfáradás mindhárom napon garantált, de túlvállalni magunkat semmiképp sem fogjuk. 
A túraútvonalak változtatásának jogát fenntartjuk az időjárási viszonyok miatt.

3. nap - Völgytúra, barlanghoz

Ismét egy csodás, ám rövidebb völgytúrát teszünk meg. Utunk során elhaladunk szebbnél szebb sziklaképződmények mellett, látni fogunk egy igazi sajtműhelyt, ahol még ma is készítik a híres górál füstölt sajtot.
A völgyből teszünk egy kis kiugrót az egyik közeli barlanghoz, majd eljutunk egy menedékházhoz, ahol megpihenünk és ebédelünk.Vacsora ismét hangulatos helyi vendéglőben lesz. Majd fakultatív városnézés Zakopane belvárosában.

4. nap -Félnapos túra, búcsú

Utolsó napi célpontunk egy vízesés lesz az erdő mélyén az „alvó indián” lábánál. A félnapos túráról visszatérve elbúcsúzunk egymástól, és örülünk a közösen megtett kilométereknek és az együtt eltöltött aktív pihenésnek, ami teljes mértékben kikapcsolt bennünket.

Felszerelés

Cipő: túrabakancs vagy kényelmes túracipő ajánlott. Egyéb, feltétlen szükséges kiegészítők: esőkabát, réteges öltözet, hiszen a hegyekben kiszámíthatatlan az időjárás, leégést megelőzve: sapka/fejkendő, naptej, napszemüveg. Akinek igénye, túrabot.A napi túrázáshozkb. 20 literes hátizsákot is hozz magaddal.

Higiéna

Zakopaneban iható a csapvíz, és bizony finom is! Alapvető orvosságot, gyógyszereket érdemes hozni, például lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, valamint fertőtlenítőszert, ragtapaszt. Apró trükk túrázóknak: sokszor a sarokról lecsúszott zokni miatt töri fel a lábunkat a cipő. Gyógyszertárban kb. 200 forintért be tudsz szerezni egy kis vazelint, amivel ha bekened vékonyan a sarkadat, nem csúszkál a zoknid! Hihetetlen, de igaz! A hegyekben magas UV sugárzás miatt naptejet mindenképpen hozzál magaddal.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerrel történik. Aki szeretné másokkal megosztani autóját, vagy szeretne másokhoz csatlakozni, azoknak szívesen segítünk összeszervezni gazdaságossági és környezetvédelmi megfontolásból. A Budapest-Zakopane távolság 323 kilométer, körülbelül bő 5 órányi autóútra fekszik.Ha nincs autód, vagy nem szeretnél vezetni, egyszerűen írd be a jelentkezéskor a megjegyzés rovatba, a többit bízd ránk!

Szállás

Egyszerű, de tiszta és komfortos, gorál stílusú panzióban alszunk, 2-3 és 4 személyes szobákban. A szobákhoz fürdőszoba is tartozik.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a szálláson elfogyasztott reggeli költségét.

Ebédet és vacsorát helyi kisvendéglőkben, nagy vendéglőkben vagy utcai árusoknál veszünk magunkhoz, ízlés szerint. Az együtt töltött, elfogyasztott vacsora összekovácsolja a társaságot.

A túrák során mindenki magának oldja meg az ellátást. Arra kérünk, hogy az élelmet még a pénteki megérkezés előtt szerezd be, hogy a reggelünk ne a bevásárlással és egymásra várással teljen.

Pénz

A fizetőeszköz a lengyel zloty (PLN). Egy zloty körülbelül 75 forintot ér. Bankkártya és hitelkártya használata elfogadott, de azért hozz magaddal készpénzt is. Az árak a magyarországihoz hasonlóak, Zakopane főutcájának éttermei is megfizethető árúak. Érdemes a híres lengyel sajtból is feltankolni itthonra.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Lini és Mona vezetik a túrát, nagy gonddal, annál is több rutinnal és lelkesedéssel.

A résztvevők száma

20 fő körül várható

Tömören

Időpont: 2018. május 18-21.
Szállás: panzióban, 2-3-4 ágyas, kényelmes szobákban
Ellátás: önellátó, reggeli benne van a részvételi díjban
Utazás: telekocsi rendszerben, mikrobuszokkal / személyautóval

Részvételi díj

A részvételi díj: 34.500 Ft.

A részvételi díj tartalmazza:

 • túravezetés és túraszervezést
 • szállást 3 éjszakára
 • három bőséges reggelit
 • belépőt a Tátra Nemzeti Park területére két alkalommal.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • további étkezés költségét (három vacsora és három szendvicsebéd)
 • biztosítás díját
 • utazási költségeket

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom