Szilveszteri párkereső túra a Zemplénben

Az ismerkedéshez hatalmas előnyt kap minden résztvevő: a természet és a túrázás szeretetét, mert a közös érdeklődés garantált!

Szinte mindenki egyetért abban, hogy az élet két bonyolult része a párkeresés és a szilveszteri program kitalálása. Kigondoltunk egy 2 az 1-ben megoldást: szilveszteri párkereső túra! Lesz benne frissítő természetjárás, kulturális várlátogatás, fergeteges szilveszteri buli – mindez jófej, nyitott, egyedülálló emberekből álló társasággal. :)

Fiúk jelentkezését csak várólistára tudjuk fogadni!

1. nap – Az első vacsora és az első koccintások

Kora este találkozunk a szállásunkon, Vilyvitányban. Szeretjük a hétvégét közös bográcsozással kezdeni, mert tapasztalatunk szerint a krumplihámozás, tűzrakás, üdvözlő italok gördülékenyebbé teszik a megismerkedést. Ezért most is ez lesz az első program. Különleges hangulata van a téli estén, a csillagos ég alatt lobogó tábortűznek. Vacsora után pedig indulhat az előszilveszteri buli!

Ha többen szívesen kezdenétek az év végi szabadságot már délután, találkozhatunk korábban, hogy egy 2-3 órás bemelegítő túrát tegyünk a környéken, és megnézzük a község látnivalóit.

2. nap – Az év utolsó túrája és bulija

Az év utolsó napját úgy töltjük, hogy arra érdemes legyen emlékezni! Reggeli után csomagolunk magunknak elemózsiát, és Füzér felé vesszük az irányt. Innen először is egy néhány órás túrát teszünk a Zempléni-hegység legmagasabb csúcsára, a Nagy-Milicre. A 895 m magas csúcsra vezető úton több kilátóponton is megállunk, hogy megcsodáljuk a téli zempléni tájat. Miután testünket kellemesen átmozgattuk, kulturális szórakozás után nézünk. Mai várunk a füzéri vár, ami jellegzetes formájával és elhelyezkedésével a Zemplén egyik jelképe.

Szállásunkra visszatérve először is felöltjük a bulizós ruhánkat, és megvacsorázunk. Közben számot vetünk a mai nappal. Testmozgás: pipa. Kultúra: pipa. Akkor már csak a szórakozás van hátra, indulhat a szilveszteri buli!

3. nap – Az év első túrája

Azt mondják, olyan lesz az éved, ahogy az első napját töltöd. Nem kis feladat elé nézünk, de felvesszük a kesztyűt! (Átvitt értelemben és valójában is.) Elfogyasztjuk az új év első pálin… reggelijét, becsomagoljuk az első szendvicsebédet, és elautózunk a Kőkapuhoz.Patakvölgyben, vadregényes úton érünk ki a vadonba. Teszünk egy pár órás túrát, hogy az előző esti dorbézolás hatását teljesen kiszellőztessük a fejünkből. Túránk célpontja a Sólyom-bérc, ahonnan nem mindennapi panorámában lehet részünk. A sziklaorom tetejéről páratlan kilátás nyílik a zempléni hegyekre, a távolban a regéci vár romjának sziluettjét is felfedezhetjük. Túránk kezdő- és végpontja egy vadregényes környezetben megbúvó csónakázótó. A tó és a fölé magasodó vadászkastély impozáns látványában gyönyörködünk kicsit, míg körbesétáljuk a tavat.Ha az időnkbe belefér, és kedvünk is van hozzá, ellátogatunk a közeli Füzérradványra, hogy megcsodáljuk a neoreneszánsz-romantikus stílusban épült Károlyi-kastélyt és angolparkját. Este vacsora a szálláson, és igény szerint utószilveszteri buli.

4. nap – Búcsútúra, búcsúebéd, búcsúvár

Reggeli után elbúcsúzunk vendéglátónktól, és Sárospatak felé vesszük az irányt. Első megállónk a Megyer-hegyi tengerszemhez vezető turistaút kezdőpontja lesz. A tengerszemhez teszünk egy pár órás könnyű túrát, megpihenünk az éjsötét víz (vagy jég) fölött, a 20-30 méteres függőleges sziklafalak tetején. Mire visszaérünk a városba, épp ebédidő lesz, ezért keresünk egy szimpatikus éttermet a búcsúebédre. Délután sétálunk egyet a városban, és meglátogatjuk a várat. Dönthetünk úgy, hogy ezzel a várral búcsúzunk a szilveszteri hosszú hétvégétől, de hazafelé a regéci és boldogkői várat is útba ejthetjük.

Szingli vagy, és már nagyon unod?

Programunkra kizárólag egyedülállók jelentkezését fogadjuk el, és külön ügyelünk a nemek arányára, így adva a legnagyobb esélyt az igeneknek. :)

Visszatérítjük az út teljes részvételi díját...

... ha a túránkon összejössz egy sráccal / lánnyal, és két éven belül összeházasodtok. Hadd legyen ez esetben miénk az első nászajándék. :)

Tényleg működnek a párkereső túrák?

Mekkora esélyed van párt találni? Milyen korosztály jelentkezik? Mennyire "erőltetjük" a párkeresést? - Gyakran ismételt kérdésekre válaszok a blogunkon >>

Szállás

Vilyvitányban lesz a főhadiszállásunk. A teljes ház a miénk lesz, udvarral, nagy étkezővel és közösségi térrel együtt. 10 ágyas szobáink lesznek, emeletes ágyakkal. Tisztaság van, de luxuskörülményekre ne számíts, inkább olyan tábor-feeling :) A ház hangulata és berendezése egyszerű, retró. Közös vizesblokkok vannak. Nekünk kifejezetten tetszik a szállás hangulata, a közösségi tér például a kultúrházas diszkókat juttatja eszünkbe :)

Ellátás

Az utolsó napi ebéden kívül az ellátást tartalmazza a részvételi díj. Az első esti vacsora bográcsos étel lesz, amit közösen fogunk elkészíteni tábortűz segítségével. A második és harmadik esti vacsorát a szálláson készítik el nekünk, ez is valamilyen meleg étel lesz. Reggelire felvágott, rántotta, virsli kerül az asztalra, a második és harmadik napi túrákhoz szendvicset tudunk csomagolni magunknak a kapott alapanyagokból. Az utolsó napon Sárospatakon lehet étteremben ebédelni.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben vagy tömegközlekedéssel történik. Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely, és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz, vagy társulnál valakihez. Ha tömegközlekedéssel szeretnél érkezni, segítünk az utazás megtervezésében. A helyszínen is fogunk autózni, ekkor majd még jobban összetömörülünk, hogy a 20 perces utat minél kevesebb autóval tegyük meg.

Túrák nehézsége

A túrák könnyen teljesíthetők átlagosan sportos embereknek. Nagy-Milic túra: kb. 13 km, 550 m szint fel és le, Sólyom-bérc: kb. 11 km, 400 m szint fel és le, tengerszem-túra: kb. 6 km, 100-150 m szint fel és le, plusz a tanösvény, amin körbesétáljuk a tengerszemet. Ha az időjárás vagy egyéb körülmények indokolják, a túravezető változtathat az eredeti terven.

Felszerelés

Egy téli túrabakancs mindenképp szükséges. Mivel télen általában hideg van, téli túraruházatra lesz szükség. A túranadrágon és túradzsekin kívül kelleni fog aláöltöző, sapka, sál, kesztyű, kamásli. Ruhából úgy készülj, hogy több réteg legyen rajtad, így nem fogsz fázni, és meleged sem lesz. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz, és egy pár túrabot is jól jöhet (térdfájósaknak azért, mert leveszi a terhet a térdről, egyébként pedig azért, mert megtámaszt, ha csúszósabb az út, és lehet rá támaszkodni nehezebb szakaszokon is). Nem tervezünk sötétben kint maradni, de a biztonság kedvéért egy fejlámpát vagy egy elemlámpát is dobj be. Ha csúszós az út, egy csúszásgátló a bakancson sokat segít a biztonságérzeten.

A Békatutajos párkereső túrákra nagyrészt 25 és 45 év közöttiek szoktak jelentkezni. A kor persze másodlagos, a szerelem kortalan, szívesen látunk mindenkit, aki az alábbiakkal azonosulni tud. Mindenesetre gondold végig, hogy a jelzett korosztályban szeretnéd-e megtalálni álmaid párját :)

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Téged is nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

25-30 fő körül várható. 10-15 fiú és 10-15 lány. :) Figyelünk a nemek arányára.

Szilveszteri programról lévén szó, ezt a túrát kifejezetten bulizósra tervezzük. Sok szeretettel várunk, ha Téged ez nem zavar! :)

Túravezetők

Balázs, Ági és Era lesznek.

Párkereső túráinkról írtátok

"Az a baj, hogy ez a túra kezd addiktív lenni, mert a hangulat és a társaság (ami persze változik nagyrészt) olyan jó egyvelege az egésznek, hogy az ember nem akar visszajönni a szürkehétköznapokba:) . Csodás emberekkel lehet megismerkedni, amiből ha nem is párkapcsolat de akár haveri/baráti kapcsolat is létrejöhet és éveken át tarthat :) .Fantasztikus volt, párnapig még biztosan kicsit szétszórt leszek  amíg friss az élmény." /Zoli/

"Szerintem tökéletesen kerek volt. Minden hasznos, fontos, lényeges információ a helyén volt. A túravezetőkről csak szuperlativuszok, hála és köszönet! Folytassátok, szuperek vagytok!" /Gabi/

"Nagy izgalommal vártam a túrát, az indulás helyszínére érkezve felszálltam a buszra és leültem a első szabad helyre, egy kedves lány mellé. Ő volt Évi, akivel már a buszon sok mindent megtudtunk egymásról, majd egész hétvégén együtt túráztuk, és szinte meg is feledkeztünk a többiekről. Mint utólag kiderült, velem ellentétben Évi az utolsó pillanatig várt a jelentkezéssel és várólistásként majdnem lemaradt. De szerencsére csak majdnem!
A békatutajos hétvége eltelt, úgy, ahogy azóta még rengeteg túrázással, biciklizéssel, síeléssel és egyéb közös programmal teli hétvége és hétköznap. Nagyszerű döntés volt jelentkezni a túrára és odaülni a buszon Évi mellé. Köszönjük a Bėkatutajnak, hogy megteremtette a lehetőséget, hogy megtalálhassuk azt, akit már régóta kerestünk, de nem találtuk. Azóta egy gyönyörű túrán már megkértem Évi kezét, és várjuk az augusztusi esküvőt! :) " /Évi és Balázs/

"Látszik a rutin és a finom egyensúly az információátadás és a háttérbevonulás között. 5*" /Bálint/

"Sikerült két kedves, rugalmas túravezetővel megismerkedni, akik sokat segítettek. Örülök hogy egy jó társaság jött össze akiknek csak a kezdő lökést kellett megadni (Ágitól és Gábortól) és utána ment minden a maga útján. Szerencsére Ági időjós tehetsége is bejött ill. Gábor sok hasznos dolgot osztott meg velünk. A csúcspont pedig a tábortűz melletti éneklés, ami úgy hiszem a sok szúnyogot is feledtette egy rövid időre. :) Köszi Békatutaj, köszi Ági (kapitány:) ) és Gábor" /Balázs/

"Kiváló túravezetők, gyönyörű táj és fantasztikus társaság jött össze erre a túrára! Ez már önmagában is elég lenne, én azonban még a páromat is megtaláltam ezen a túrán. Ez volt az első békatutajos túrám, és biztosan nem az utolsó ;)" /Balázs/

"Minden remekül ment.. szép helyeken jártunk és a vacsora is finomra sikerült! Peti érdekes kiselőadást tartott, Ági pedig még a túra közben esett sebeket is ellátta :) A táj mellett a szállás is tetszett és a km-ek mennyisége is teljesen rendben volt :)"

"Bevallom, hogy a túra párkeresős részéhez nem fűztem nagy reményeket, de "sajnos" csalódnom kellett. :) Nem csak élményekkel (ami önmagában is csodás lett volna), hanem egy szerelemmel is gazdagodtam, úgyhogy azóta is hálával emlegetem a Békatutaj nevét - remélem, még sokáig... És persze nem győzöm ajánlgatni a még szingli ismerősöknek, szerintem nálam nem kell jobb élő reklám! ;)" /Andi/

"Minden szuper volt, nagyon jól sikerült :) A túravezetők abszolút jófejek voltak, jól kezelték a társaságot." /Áron/

"Minden nagyon klappolt. Nagyon jó "kikapcsolódás" volt ez a hétvége. Köszi a szervezést!" /Rozi/

Tömören

Időpont: 2021. december 30. - 2022. január 2.
Szállás: 10 fős emeletes ágyas szobákban
Ellátás: teljes ellátás egy ebéd kivételével
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

59.000 Ft per fő

Fiúk jelentkezését csak várólistára tudjuk fogadni!


Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást
 • az ellátást az utolsó ebéd kivételével 
 • a túraszervezést
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza

 • az utazás költségét
 • a negyedik napi ebédet
 • a belépőjegyeket a fakultatív programokra (Füzér vára 3.000 Ft, füzérradványi Károlyi-kastély 3.000 Ft és park 850 Ft, sárospataki vár 2.600 Ft, regéci vár 1.100 Ft, Boldogkő vára 2.000 Ft)

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Az utolsó napi ebéden kívül az ellátást tartalmazza a részvételi díj. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

És a jövőre nézve...

Ha megismerkedsz valakivel és összeköltöztök, a rezsit is felezhetitek! ;) Ha pedig két éven belül összeházasodtok, a teljes részvételi díjat visszatérítjük!

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Részvételi szándékodat ezután az előleg befizetésével tudod megerősíteni.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 23.500 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Ágit a +36306577625-ös számon, hétköznapokon délelőtt 9 és délután 3 között! Ha nem veszi fel, vissza fog hívni. Ha nem szeretnél várni, hívhatod Balázst is a +36306572904-en.

GO!