Szilveszter Zakopanéban - Aktív kikapcs a téli Lengyel-Tátrában 2023

2023. december 30 - január 2. (4 nap, 3 éjszaka)

Jelentkezem
Szilveszter Zakopanéban - Aktív kikapcs a téli Lengyel-Tátrában 2023

Hatalmas mázlink volt, sikerült megszereznünk a kedvenc lengyel szállásunkat Szilveszterre!
Ha aktívan szeretnéd tölteni az év utolsó  napjait és jól akarod kezdeni a következő évet, tarts velünk! 
Lesz itt minden mi szem-szájnak, no meg a test többi részének ingere: túra a havas Tátrában, barlang, csörgedező patak, síelés, termálfürdő, zakopanei forgatag, kocsmakvíz, tombola és esti zacskózás (ugye tudod, mi az?), meg buli, buli, buli és buli is!  A diszkógömb nem marad szárazon!

1. nap - felmegyünk a Paradicsomba

...mégpedig a Szlovák Paradicsomba. Az izgalmas szurdokok téli arcát vizsgáljuk meg, csakhogy kinyújtóztssuk a buszban elgémberedett tagjainkat. A patakok medrei ilyenkorra megtelnek, a káprázatos vízesések már elkezdenek jégeséssé hízni pedig tuti nem esznek bejglit, sem töltött káposztát.  

Az este már a szállodában talál ránk, mely a kedvencünk a Lengyel-Tátrában. A villa valódi zakopanei hangulatot áraszt, a kilátás pazar, a kaja finom és bármikor elbeszélgethetsz a szállásadónk édesanyjával, ékes lengyel nyelven. Meglátod, Te is úgy érzed majd, mintha tudnál lengyelül! :)

2. nap - havas tobzódás kedvetek szerint - este meg ugyebár SZILVESZTER!

Napközben mindenkinek kedvére teszünk.Tényleg. Több csoportra oszlunk, és ki-ki választhat magának aktivitást.

Lehet síelni, gyalogtúrázni, vagy csak áztatni magad a kiváló lengyel termálfüdők egyikében, vagy csak napozni a havas hegycsúcsok között. Különböző programokkal készülünk részben a hóvastagság függvényében.

Síelési lehetőség: Jurgow Bukovina
Termálfürdő: Lengyelország legnagyobb termálfürdője, a Termy Chocholowskie

Válaszd bármelyik aktivitást, érdemes délután pihizni kicsit, hogy az esti buliban főnixmadárként újraéledve tudj részt venni!


3. nap - új év és a kötelező fogadalmak...

...melyek közt ugye nem lesz ott, hogy nem túrázom?

A reggeli (?) felkelést (?) követően ismét szabad a pálya. Például a sípálya. De egy gyógykört is lehet sétálni a közeli vízeséshez. 

4. nap - búcsú a büszke hegyormoktól

A délelőtt azért még a miénk az tátrai paradicsomban. Ezen a délelőttön is ki-ki megválaszthatja, hogy a hóvastagságnak megfelelő programok közül (túrázás, síelés) mit választ.

Aztán könnyes búcsút kell vennünk a helytől, az új és régi cimbiktől, mert a frissen feltöltött életkedv celláink tettre készen várják az új kihívásokat!

Szállás

Szállásunk a kedvenc lengyel vendégházunkban lesz. Az épület csodás helyen fekszik Zakopane mellett, a konyha kiváló. Az elhelyezés 3-4 személyes, fürdőszobás szobákban történik.

Ellátás

A szálláson félpanziós ellátást kapunk (reggeli és vacsora). Első este már meleg vacsora vár mindenkit. 31-én éjjel egy extra szilveszteri vacsora is a program része.

Utazás

Az utazás nagybusszal történik. 

Felszerelés

A téli túrabakancson és ruházaton kívül sífelszerelést hozz magaddal, ha szeretnél síelni, és nem szeretnél helyben bérelni. Egy kisebb hátizsákot is hozz a túrákhoz, és a túrabotod se felejtsd otthon, ha szükséged van rá

Program

Az időjárástól és a hóviszonyoktól fog függni, hogy melyik nap milyen túrára indulunk. Annyit megígérhetünk, hogy unatkozni senki sem fog, lesz lehetőség többféle aktív programban való részvételre! Az online jelentkezés folyamán lesz lehetőséged bejelölni, hogy szeretnél-e síelni vagy fürdőzni. És természetesen egy fergeteges szilveszteri bulit is csapunk, de az ezen való részvételi szándékodat nem kell külön jelezned. :)

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is.


Szilveszteri programról lévén szó, ezt a túrát kifejezetten bulizósra tervezzük. Sok szeretettel várunk, ha Téged ez nem zavar! :)

A résztvevők száma

40-50 fő között várható. Az utazás és a szállás egy helyen lesz, de a napközbeni programokon kisebb csoportokra osztjuk a társaságot, hogy gördülékenyebben mehessenek a dolgok.

A túravezetők: Kissbal és Era lesznek

TÖMÖREN

Időpont: 2023. december 30.-2024. január 2.
Szállás: vendégház
Ellátás: félpanziós (reggeli és vacsora), plusz szilveszteri extra vacsora
Utazás: busszal

RÉSZVÉTELI DÍJ

A részvételi díj 152 000 Ft.

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást nagy busszal,
 • a szállást 3 éjszakára,
 • félpanziós ellátást (reggeli és vacsora), 
 • a szilveszteri extra vacsorát,
 • a nemzeti parkok belépőit,
 • a szervezés díját,
 • a túravezetést 4 napra.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az ebédeket,
 • a síbérletet,
 • a fürdőbelépőt,
 • a balesetbiztosítást.

JELENTKEZÉS

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

FIZETÉSI ÜTEMEZÉS

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 45000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

MI VAN, HA KÖZBEJÖN VALAMI?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

KÉRDÉSED VAN?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz! Vagy hívj: +36 30 9859 204 (Balázs)!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom