Szilveszteri túra az Aggteleki-karszton

2020. december 30 - január 2. (4 nap, 3 éjszaka)

Jelentkezem
Szilveszteri túra az Aggteleki-karszton

Van egy egészen jó ötletünk arra, hogy mit csinálj idén szilveszterkor! Nyilván, gyere velünk túrázni!
Az Aggteleki-karszton minden megtalálható, amiről úgy véljük, hogy tökéletes hozzávalói lesznek az idei szilveszteri programunknak.
Találunk ott szertelegelésző lovakat, gyönyörű karsztfennsíki réteket és dimbes-dombos tájakat, izgalmas történetű, elhagyott helyeket és romokat, kalandos barlangokat, egy bácsit, aki mesél nekünk a régi szép időkről, egy éttermet, ahol jól esik majd átmelegedni, egy vendégházat, ahol óriási bulit csaphatunk, hogy méltóképp búcsúztassuk a 2020-as évet és főleg,
hogy úgy kezdhessük az új évet, ahogy azt megérdemeljük!

1. nap – Az első vacsora és az első koccintások

Kora este találkozunk a szállásunkon, Bódvarákón. Szeretjük a túráinkat közös bográcsozással kezdeni, mert tapasztalatunk szerint a krumplihámozás, tűzrakás, üdvözlő italok gördülékenyebbé teszik a megismerkedést. Ezért most is ez lesz az első program. 
Különleges hangulata van a téli estén, a csillagos ég alatt lobogó tábortűznek. Vacsora után pedig indulhat az előszilveszteri buli!

2. nap – Évbúcsúztató túra, Szilveszteri buli


A közös reggeli elfogyasztása után, szendvicsekkel megrakodva elindulunk a szomszédos Szögligetre. Innen indítjuk a mai túránkat, de még mielőtt nagyon előre szaladnánk, teszünk egy megállót Pista bácsi tájházánál, ahol a régi idők lassú, csendes életébe tehetünk bepillantást.
A túránk első megállójánál a lélegzeted is elakad... olyan nagy kaptatót kell leküzdeni... nameg a látvány sem lesz gyenge, mert a festői környezetben lévő, a középkorból megmaradt, hősi csatáknak emlékét őrző Szádvár romjaihoz túrázunk fel.
Az első csoki itt pont jól fog esni. Miközben a tájban gyönyörködsz, a túravezetőnk mesél a régi idők várlakóiről és ostromairól.Az irányt Derenk felé vesszük. A romközség csodálatos környezetben fogadja az odatévedt turistákat. Az egykori picinyke község temetőjét és az ott élőknek emléket állító, régi iskolaépületet nézhetjük meg.
Este aztán, a hideg, friss levegőtől, na meg az első pálinkáktól kipirult arcocskákkal, nekiállunk a szilveszteri partynak! 

3. nap - A Tökéletes évkezdés

Az év első napját a Jósvafői-fennsík teszi számunkra igazán emlékezetessé. Reggeli után a zsákjainkat teletömjük szendvicsekkel és Jósvafő felé vesszük az irányt.
Az egész napos gyalogtúra igazán különleges csemege lesz a magyar tájhoz szokott szemnek. 
A 16 km-es túra a meseszép Jósvafőről indul, át a Gergés-lápán, a Hucul ménes mellett. Meg sem állunk egészen a karszt szívében található Szelcepusztáig.

A Gergés-lápán szabadon legelésző, rideg tartásban élő lovak között visz az utunk az ország talán legszebb karsztfennsíki rétje felé. 
Este a vacsoránkat Étteremben fogyasztjuk.

4. nap - Nyomás a föld alá!

A tökéletes befejezése egy nagyszerű évkezdetnek. A várva várt barlangok mélyére megyünk.

Aki nem járt még a föld mélyén, s nem túrázott odalent, nem is sejti, mi az a csend és sötétség. A varázslatosan szép cseppkő oszlopokat, fantasztikus akusztikájú termeket, a kanyargó utakat a víz évezredek alatt formálta.Rákóczi-barlang

A föld alatti, meseszép tavairól és borsókő képződményeiről híres, kicsit kalandosabban bejárható Rákóczi-barlangban teszünk egy órás túrát. A rövid túra vaslétrákon és hidakon át vezet. Baradla-barlang

Ha a csapat szeretné, a nagyobb rivaldavényben pompázó Baradla-barlangot is felkeressük, ahol a Vörös-tói bejáratú, 100 percet túrát járjuk végig.

A barlangtúrák útán búcsút veszünk a csapattól! A túrákat a kora délutáni úrákban fejezzük be.

Szállás

Szállásunk egy kicsit világvégi hangulatú településen, Bódvarákón lesz, ahol egy nagyon helyes vendégházat foglaltunk le.A vendégházhoz 3 különbejáratú apartman tartozik, ahol vannak 2-3 és 4 ágyas szobák is.
Mindegyik apartmanhoz tartozik fürdőszoba és egy kicsi, de jól felszerelt konyha.
Az esti bulikat a nagy, 12 fős apartman étkezőjében tartjuk. 

Ellátás

Az első este közösen főzünk odakint az udvaron! Jól bevált szokásunk, hogy a csapatot egy közös tüzeskedéssel rántjuk össze! A bográcsos vacsorát együtt készítjük! 
A szilveszteri vacsoránkat készen kapjuk a szállásunkon! Helyben sütött kenyérlángost és gulyáslevest rendeltünk a csapatnak.
Az utolsó este Jósvafőn vacsorázunk étteremben. Ezt a vacsoraköltséget nem tartalmazza a részvételi díj, egyébként teljes ellátásról gondoskodunk.
A reggelit és ebédet közösen készítjük! Veszünk hideg, szendvicseknek valót, de lesz majd, hogy rántottát sütünk reggelire.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben vagy tömegközlekedéssel történik. Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely, és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz, vagy társulnál valakihez. Ha tömegközlekedéssel szeretnél érkezni, segítünk az utazás megtervezésében. A helyszínen is fogunk autózni, ekkor majd még jobban összetömörülünk, hogy a 15 perces utat minél kevesebb autóval tegyük meg.

Túrák nehézsége

A túrák könnyen teljesíthetők átlagosan sportos embereknek.
December 31-én a Szádvár-Derenk túra hossza kb 12 km. Január 1-én egy picit nagyobb körre megyünk. A túratávolság kb. 16 km lesz. Az utolsó nap a barlangoké. Ezen a napon sokat nem fogunk gyalogolni, max. 6 km-t.
Ha az időjárás vagy egyéb körülmények indokolják, a túravezető változtathat az eredeti terven.

Felszerelés

Egy téli túrabakancs mindenképp szükséges. Mivel télen általában hideg van, téli túraruházatra lesz szükség. A túranadrágon és túradzsekin kívül kelleni fog aláöltöző, sapka, sál, kesztyű, kamásli. Ruhából úgy készülj, hogy több réteg legyen rajtad, így nem fogsz fázni, és meleged sem lesz. Egy 15-20 literes hátizsákot is hozz a túrákhoz, és egy pár túrabot is jól jöhet (térdfájósaknak azért, mert leveszi a terhet a térdről, egyébként pedig azért, mert megtámaszt, ha csúszósabb az út, és lehet rá támaszkodni nehezebb szakaszokon is). Nem tervezünk sötétben kint maradni, de a biztonság kedvéért egy fejlámpát vagy egy elemlámpát is dobj be. Ha csúszós az út, egy csúszásgátló a bakancson sokat segít a biztonságérzeten.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is.


Szilveszteri programról lévén szó, ezt a túrát kifejezetten bulizósra tervezzük. Sok szeretettel várunk, ha Téged ez nem zavar! :)

A résztvevők száma

20-22 fő között várható. 

Tömören

Időpont: 2020. december 30.-2021. január 2.
Szállás: 2-3-4 ágyas szobákban, kényelmes apartmanokban
Ellátás: 3 reggelit, 3 ebédet és 2 vacsorát tartalmaz a részvételi díj (egyszer étterembe megyünk)
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

53.000 Ft per fő

Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)


A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást 3 éjszakára, kényelmes apartmanokban
 • a teljes ellátást, egy éttermi vacsora kivételével
 • a túravezetést 2 fő tapasztalt túravezetővel
 • a túraszervezést

A részvételi díj nem tartalmazza

 • az utazás költségét
 • egy éttermi vacsora árát
 • a barlangokba való belépés dját, valamint a barlangi túravezetést (3500 Ft)

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Az utolsó napi ebéden kívül az ellátást tartalmazza a részvételi díj. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

És a jövőre nézve...

Ha megismerkedsz valakivel és összeköltöztök, a rezsit is felezhetitek! ;) Ha pedig két éven belül összeházasodtok, a teljes részvételi díjat visszatérítjük!

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Részvételi szándékodat ezután az előleg befizetésével tudod megerősíteni.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 21.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom