Best of Szlovákia

Szomszédaink legjobb túráit kötöttük egy csokorba! 
Felkeressük a legvadabb szurdokokat a Szlovák paradicsomban, a legzöldebb tavakat a Magas-Tátrában, a legszebb gerinctúrát a Liptói-Havasokban. 


Az 5 napba sok minden belefér. Ígérjük, hogy el fogsz fáradni! :)

1. nap - Szurdoktúra a Paradicsomban

A Kárpátok egyik legszebb, közkedvelt gyöngyszeme a Szlovák Paradicsom, eredeti, kevésbé romantikus nevén szólítva, a Letanovi mészkőhegység. E picinyke területet szurdokai tették hatalmassá. Szinte hihetetlen, hogy ezen a tenyérnyi területen hogy fér el ennyi káprázatos természeti csoda.

A mészkőből és dolomitból álló karszt fennsíkot, meredek esésű patakok, mély szurdokok szabdalják.
Megkeressük a legváltozatosabb, leizgalmasabb szurdokot és létráin, láncokba kapaszkodva feltúrázunk a fennsíkra.
Lenézni ér, de csak ha nem vagy tériszonyos!
A túra közepesen nehéz, tériszonyosaknak kihívás! Kb 5 óra alatt teljesíthető.

2. nap - Egész napos túra a Magas-Tátrában

Aki korán kel, meleg lencselevest ehet reggelire a Magas-Tátra legvarázslatosabb menedékházában, a Zöld-tavi házban!
Kedvenc túraútvonalunkban minden benne van, ami egy tökéletes és hamisítatlan Magas-tátrai túrában benne kell, hogy legyen. Mondom sorban, így jön majd egymás után:
bemelegítő séta sűrű, mesebeli fenyőerdőben, csobogó hegyi patak, sunyi emelkedő, -kezd meleg lenni- első vetkőzés, áfonyaszedés, törpefenyő rengeteg, ámulat, boldogság, hogy lehet ilyen szép, megérkezés a Zöld-tavi házba, leves és malé pivo, csokievés, erő gyűjtés, jön a keményebb rész. Már csak pólóban nehéz emelkedő, Nagy-Morgás hágó, közben egy kis láncos rész, csokievés, egymástól lemaradás, győzelem! Hihetelen panoráma. Van, aki csúcsot hódít, a többiek pihennek. Elindulás lefelé, át a Lomnici-csúcs alatt, kőrengeteg, zergekaki, kitartás, mindjárt a tónál vagyunk, megérkezés, nagy győzelem, Velká Pivo, lanovkázás lefelé.

A túra nettó 7 óra, sok szintemelkedéssel (kb 800 méter fel, 350 méter le), viszonylag nehéz terepen! 
A térdfájósoknak jó hír, hogy lefelé lanovkával is lehet jönni!
A nap zárásaként szaunázunk egy jót a poprádi termálfürdőben! Ránk fér majd a kényeztetés. :)

3. nap- Laza kirándulás a Liptói-Tátrában, Árvai falumúzeum

Ez egy ráérős, laza nap lesz. A Liptói-Tátra egyik gyöngyszemét, a könnyen teljesíthető Jurán szurdokot szemeltük ki.
TErmálfürdő-10 km, 200 méter szintemelkedés, Árvai falumúzeum, pancsolás

4. nap - Hosszú túra a Liptó-Tátra főgerincén

5. nap - Fél napos túra a Szulyó völgyben

Könnyű, félnapos túrát teszünk a Vág folyó völgyében megbújó Szulyói-sziklák jellegzetes, csipkés homokkő világába. Tuti, hogy a maradék pixelek is gazdára lelnek a változatos sziklaformák között, így elégedetten dőlhetünk hátra a hazaúton.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

  • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
  • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
  • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
  • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
  • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
  • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

  • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
  • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

  • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

  • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-20 fő között várható.

Tömören

Időpont: 2020. augusztus 5-9.
Szállás: apartmanban, vendégházban
Ellátás: önellátó túra, 2 vacsora kivételével
Utazás: telekocsikkal/mikrobusszal

Részvételi díj

A részvételi díj: x  Ft per fő

A részvételi díj tartalmazza:

A részvételi díj nem tartalmazza

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozz el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt! 

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. A túra fórumán fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól, amikor összegyűlt a minimum létszám.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 70.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom