Best of Szlovákia

Jelenleg nem tudjuk, mikor lehet újra külföldre utazni. Amint lehet, megyünk! Ezért kérünk, iratkozz fel a túra hírlevelére, hogy azonnal értesíthessünk, amint meg tudjuk nyitni a jelentkezést! 

Szomszédunk legjobb túráit kötöttük egy csokorba! 
Felkeressük a legvadabb szurdokokat a Szlovák paradicsomban, a legzöldebb tavakat a Magas-Tátrában, a legszebb gerinctúrát a Liptói-Havasokban, a legizgalmasabb sziklaképződményeket a Szulyó-völgyben.

5 nap, 4 hegység, 3 korsó sör, 2 szaunaest, 1 jó csapat! Indulás! Ígérjük, hogy el fogsz fáradni! :)

1. nap - Szurdoktúra a Paradicsomban

A Kárpátok egyik legszebb, közkedvelt gyöngyszeme a Szlovák Paradicsom, eredeti, kevésbé romantikus nevén szólítva, a Letanovi-mészkőhegység. E picinyke területet szurdokai tették hatalmassá. Szinte hihetetlen, hogy ezen a tenyérnyi területen hogy fér el ennyi káprázatos természeti csoda.

A mészkőből és dolomitból álló karsztfennsíkot meredek esésű patakok, mély szurdokok szabdalják.
Megkeressük a legváltozatosabb, legizgalmasabb szurdokot, és létráin, láncokba kapaszkodva feltúrázunk a fennsíkra.
Lenézni ér, de csak ha nem vagy tériszonyos!
A túra közepesen nehéz, tériszonyosaknak kihívás! Kb. 5 óra alatt teljesíthető.

2. nap - Egész napos túra a Magas-Tátrában

Aki korán kel... meleg lencselevest ehet reggelire a Magas-Tátra legvarázslatosabb menedékházában, a Zöld-tavi házban!
Kedvenc túraútvonalunkban minden benne van, ami egy tökéletes és hamisítatlan magas-tátrai túrában benne kell, hogy legyen. Mondom sorban, így jön majd egymás után:

Bemelegítő sétát teszünk mesebeli fenyőerdőben, csobogó hegyi patak mellett haladva, sunyi emelkedőn felfelé. Az első megállónk áfonyaevéssel telik.
Aztán jöhet a törpefenyő rengeteg, ámulatból a boldogság állapotába esünk, amikor megérkezünk a Zöld-tavi házhoz. A leves és a MALÉ PIVO elfogyasztása után elégedetten betolunk még egy kis csokit, hogy legyen erőnk leküzdeni a következő nehezebb szakaszt.
Irány a Nagy-Morgás hágó, egy kis láncos részen át. Hihetelen panoráma tárul elénk. Kis győzelmet aratunk. Van, aki csúcsot hódít, a többiek pihennek.
Elindulunk lefelé, a Lomnici-csúcs alatti kőrengetegen át. Innen már jól látszik a végcélunk, a Kő-pataki-tó. Még egy kicsit kitartunk, mindjárt ott vagyunk. Megérkezünk, nagy győzelmet aratunk egy VELKÁ PIVO társaságában, aztán ki-ki erejéhez mérten lelanovkázik vagy lesétál a kocsikhoz.

A túra nettó 7 óra, sok szintemelkedéssel (kb. 800 méter fel, 350 méter le), viszonylag nehéz terepen! 
Térdfájósoknak jó hír, hogy lefelé lanovkával is lehet jönni! 
A nap zárásaként szaunázunk egy jót a poprádi termálfürdőben! Ránk fér majd a kényeztetés. 

3. nap- Laza kirándulás a Liptói-Tátrában, Árvai falumúzeum

Ez egy ráérős, laza nap lesz. A Liptói-Tátra egyik gyöngyszemét, a könnyen teljesíthető Jurán-szurdokot szemeltük ki, mely mindösszesen 10 km hosszú, és benne 200 méter szintemelkedés van.
A nap második felében a szállásunktól nem messze található különleges hangulatú, festői környezetben felépített Árvai falumúzeumba látogatunk. A szlovák és gorál népi építészet jellegzetes jegyei szerint felépített skanzen a régió leglátványosabb szabadtéri néprazi gyűjteményét rejti. 

4. nap - Hosszú túra a Liptó-Tátrában - Sivy hegy

A Liptói-Tátra a Magas-Tátrához csatlakozó, de különálló magyashegység. 2000 méteres csúcsai, vadregényes völgyei, szelíd vonulatai teszik számunkra vonzó túracélponttá. 
A mai napunkat a Szürke-hegy (Sivý vrch, 1805 m) meghódítására szenteljük! 

A túra hossza kb. 14 km, szintemelkedés 900 méter!

5. nap - Félnapos túra a Szulyó-völgyben

Könnyű, félnapos túrát teszünk a Vág folyó völgyében megbújó Szulyói-sziklák jellegzetes, csipkés homokkő világában. Tuti, hogy a maradék pixelek is gazdára lelnek a változatos sziklaformák között, így elégedetten dőlhetünk hátra a hazaúton.

Szállás

Az öt nap során két szálláshelyünk lesz. Mindkét helyen kettőt-kettőt alszunk.
Pordádi szállásunktól a belváros sétatávolságra található, a termálfürdő pedig papucsos sétatávolságra! Fontos szempont volt, hogy ne kelljen autóba ülni, ha szeretnénk meginni egy pohár sört. Ezen a szálláshelyen 2-3 áűgyas szobákat foglaltunk egy kényelmes panzióban, ahol éttermi reggelit fogunk kapni.
A második szállásunk a Liptói-Tátra lábánál, egy festői kis faluban,Zuberecben (Bölényfalu) lesz. 
egy apartmanházat foglaltunk le, ahol 2-3-4  ágyas apartmanokban lehet aludni. A házhoz közös konyha és hangulatos kerti grillezőhely tartozik. Itt reggelit nem kapunk, viszont készítünk majd együtt! :)

Ellátás

A részvételi díj 2 reggelit tartalmaz és két közösen megfőzött vacsorát.
A további ellátást mindenki saját erőből oldja meg. Közösen elmegyünk majd étterembe és lesz mindennap vásárlási lehetőség. (A másofik szálláson a konyhába bármit meg lehet főzni)

Utazás

Az utazás egyénileg vagy telekocsikkal történik, de aki szeretné másokkal megosztani autóját, vagy szeretne másokhoz csatlakozni azoknak szívesen segítünk gazdaságossági és környezetvédelmi megfontolásból, valamint felebaráti szeretetből... :o)

Legrosszabb esetben bérlünk egy kisbuszt, de biztos, hogy senkit nem hagyunk itthon, aki időben jelentkezik!

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-20 fő között várható.

Tömören

Időpont: jelenleg nincs meghirdetett időpont
Szállás: apartmanban, vendégházban
Ellátás: 2 reggelit és két vacsorát tartalmaz az ár
Utazás: telekocsikkal/mikrobusszal

Részvételi díj

2020-ban 88.000 Ft per fő volt. Amint lehet, már számoljuk is 2021-re!

A részvételi díj tartalmazza:

 • A szállást 4 éjszakára, 2-3-4 ágyas szobákban/apartmanokban
 • Az ellátást részben (2 reggeli, 2 közösen elkészített vacsora)
 • A túravezetést két fő képzett, tapasztalt túravezetővel
 • A nemzeti parkokba való belépés díját 5 napra

A részvételi díj nem tartalmazza

 • A további étkezések díját 
 • A belépő díját a termálfürdőbe (kb. 20 euro)
 • A lanovka díját a Magas-Tátrában, ha elfáradsz (kb. 15 euro)
 • Az utazást telekocsis rendszerben, vagy mikrobusszal

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozz el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt! 

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. A túra fórumán fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól, amikor összegyűlt a minimum létszám.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke xxxxx. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!