szLOVEnia

Megnyitották a határokat, mehetünk Szlovéniába! :)
Jöhetsz Te is, ha van védettségi igazolványod. (Bármelyik oltás elfogadott)

Európa zöld szíve, Szlovénia esszenciája egy kis Itáliával

Ha ínyence vagy a mesés természeti jelenségeknek, ráadásul szívesen süttetnéd magad egy kicsit a kora nyári nappal, akkor ezt a programot Neked találtuk ki. A napozás helyszínei meglehetősen különlegesek és kivétel nélkül pazar hátteret szolgáltatnak a legfegyelmezettebb szelfi-kerülőknek is: kétezres hegyek, festői tavak és a megunhatatlan tengerpart. A napimádó programok közé harmonikusan illesztettünk be bőrpihentető tennivalókat is: barlang és szurdoktúra is vár ránk ebben az ezerarcú országban.

1. nap -  Škocjan, a földalatti folyó

Az UNESCO világörökség részét képező Škocjani-barlangrendszerben teszünk látogatást. A pazar földalatti világot a Reka folyó alakította ki, amely tenger felé tartó útja során Škocjan településnél bújik a föld alá, és csak olasz területen jön újra felszínre. Európában egyedülálló jelenség, hogy egy ekkora föld alatti folyó mellett túrázz. Legközelebb Kínáig kéne utaznod hasonló élményért.

A csodálatos rendszer közel 5 kilométer hosszú, 11 egymáshoz kapcsolódó barlangból, természet formálta hidakból, csarnokokból, kanyonokból, dolinákból áll össze. Kb. 2 órát túrázunk a föld alatt, naptejre nem lesz szükség ezen a helyen. Késő délután a szállás elfoglalása előtt, ha az időnk engedi, még egy lovagvárat is megnézünk a szikla oldalában.

2. nap - Sziklás panorámás olasz tengerpart

A Rilke ösvényen teszünk kellemes, könnyű bemelegítő sétát (kb. 1 óra). A tengerparti sziklákon vezető útvonal lélegzetelállítóan szép kilátásokkal kecsegtet, az elénk táruló látvány meglehetősen impresszív, csakúgy mint Rilke versei. :)

Az út Duino várához vezet, ahol fény derül a Fehér Hölgy legendájára és a nemes urak mindenféle csetepatéjára. Összesen kb. 4 km-es szoftos kirándulás, hardcore panorámával. 
Délután már ismét egy karsztvidéken találjuk magunkat, ahol ezúttal a felszínen fedezünk fel izgalmas jelenségeket. Előbb ránézünk fentről egy beszakadt barlang "kráterére", majd le egy víznyelőn, barlangba be, másik oldalán ki, aztán újabb barlang, újabb beszakadás. Közben természetes kőhidak, csordogáló patak, csupa olyan izgalmas képződmény, amikért már egyesével is érdemes lenne szétnézni a környéken.
Szlovénia karsztvidékEz a program sem lesz túlságosan megterhelő. Egy-két órás fotózós séta. Bár helyenként azért ügyeskedni kell, vannak meredek oldalak és vízből kiálló kövek, de átlagos készségekkel simán teljesíthető.

3. nap - Alpesi hangulat: a Bohinji-tó és a Száva-vízesés

A harmadik napon az erdő szélén, a Bohinji-tó partjától kétszáz méterre, gyönyörű környezetben ébredünk.

Tele energiával újra bevetjük magunkat a szlovén hegyekbe, megkeressük a Száva folyó forrását, és megcsodáljuk a Júliai-Alpok festői szépségű hegyei között megbújó csodaszép Bohinji-tavat és a 70 méter magas Savica-vízesést. Végül, hogy bizonyítást nyerjen, hogy miért nevezik Szlovéniát Európa zöld szívének, szétnézünk a Vogel-hegy tetejéről.

A felvonó tetejéről megcélozzuk az 1922 m magas Vogel csúcsot (400 m szintemelkedés pluszban a felvonótól) - erőnktől, kedvünktől és időnktől függően van lehetőség hosszabbítani (vagy rövidíteni).

4. nap - Egy festői szurdok és a Bledi-tó

Az utolsó nap reggelén szurdoktúrára indulunk. Egy folyó felett vezet utunk, fahidakon és függőleges sziklafalak között sétálva nézhetjük meg a természet csodás alkotásait: a víz alkotta különleges alakú sziklákat, medencéket és hasadékokat.

Mi lehet a közös halmaz a következőkkel kapcsolatban: Kim Ir Szen, Észak-Korea diktátora, az iráni sah, az Apollo 15 űrhajósai, I. Sándor király, Tito marsall, Hailé Szelasszié etióp császár, Szukarno indonéz elnök és mi? Nos, a válasz egyszerű: mindannyian szerelmesei vagyunk a Bledi-tónak. 130 méterrel a tó feletti meredek sziklaélen áll a bledi vár; iszonyatosan jó innen a kilátás a tóra és a Karavankák hegyláncolatára. Ez a kilátás túránk záróakkordja.

Bőrünk túránk végére az alpesi sötétbarna és tengeri bronzbarna közti színt ölt, szervezetünk D-vitaminban, mi pedig élményekben dúskálunk, mikor kénytelen-kelletlen búcsút veszünk frissen szerzett barátainktól, és délután hazaindulunk.

Időjárás

Szlovénia éghajlata átmeneti a kontinentális és a mediterrán között, ugyanakkor az Alpoknak köszönhetően hegyvidéki is. A karszton és az olasz tengerparton ezekben a hónapokban zöldebb és melegebb, mint Magyarországon, a Júliai-Alpokban azonban hűvösebb is lehet.

Felszerelés

Lábbeli: egy kényelmes, lehetőleg vízálló sportcipő vagy túracipő elégséges a túrákhoz.

Egyéb, feltétlen szükséges kiegészítők: vízálló dzseki, széldzseki. Egy nagy hátizsák az utazáshoz, és egy 15-20 literes a kisebb túrákhoz. A naptej és a napszemüveg nagyon hasznos lehet.

Szállás

Mindhárom nap 6 és 8 fős apartmanokban, zömében 2 és 4 ágyas szobákban fogunk megszállni. Első napi szállásunk étterme helyi fogásokat kínál, valamint van lehetőség pingpongozásra, kosár- vagy röplabdázásra, szaunázásra. Mindkét szálláson van néhány emeletes ágy.

Higiénia

Szlovéniában az Európában megszokott higiéniai körülmények várnak minket. A csapvíz iható. Egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod.

Ellátás

A túra részben önellátó. Az első és második nap a túra önellátó, de idővel megállunk olyan helyeken, ahol lesz lehetőség kipróbálni a szláv konyha remekeit. A jelentkezési díj két reggeli, egy szendvicsebéd és egy bográcsos vacsora alapanyagait tartalmazza, amikből együtt készítjük el az ételeket.

Az első estére 15 euróért lehet vacsorát kérni a szállás konyháján, és a követező nap reggelére ugyanitt bőséges reggeli igényelhető 9 euróért, de minden szállásunkon van konyha is, így olcsóbban is kihozhatod.

Pénz

A fizetőeszköz az euró. Bankkártya és hitelkártya használata a nagyvárosokban elfogadott, de mivel sokat vagyunk természetközeli helyeken, azért hozz magaddal készpénzt is.

Utazás

Mikrobuszokkal vágunk neki a hosszú hétvégének, melyet a túravezetők fognak vezetni! A részvételi díj tartalmazza a mikrobuszok bérleti díját, az üzemanyag és útdíjak költségeit budapesti érkezéssel és indulással. 

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is.

Szeretettel várjuk a jelentkezésed, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-27 fő között várható.

Erről a túránkról írtátok

"Dani és Ákos abszolút professzionálisan, határozottan de egyúttal lazán, görcsölés nélkül vezették a túrát. Én GPS-el se vergődtem volna át életem végéig se az apró szlovén falvak utcácskáinak útvesztőjén, a mi két túravezetőnk viszont 10 métert se ment rossz irányba az 5 nap alatt (vagy ügyesen palástolták D:). A program is nagyon átgondolt, változatos volt, feledhetetlen szép helyeken jártunk. A szállások színvonala messze felülmúlta a várakozásaimat. Őszintén csak ajánlani tudom a Békatutajt mindenkinek, aki igazi élményekre vágyik!" (Péter)

"Az eddigi túráim közül, ez biztos dobogós, ha nem a legjobb volt! Köszönöm a munkátokat és hogy ezt megosztottátok velünk!" (József)

"Nagyon gyönyörű helyeken jártunk,  és szerencsére mindig jó időt fogtunk ki. Tökéletes programok voltak, ahogy a társaság is. Nagyon jól éreztük magunkat veletek. A helyek szépsége, a túratársak kedvessége, a túravezetők felkészültsége tette varázslatossá ezt a négy napot. Örülök, hogy ennyi értékes embert ismertem meg. Bende volt a mikrobuszunk sofőrje, aki a négy nap alatt, az első pillanattól az utolsóig aranyos és segítőkész volt. Nagyon jó volt hallgatni, ahogy mesélt az eddigi túráiról, a mostanihoz meg sokat tett, hogy nagyon okos, és bármit kérdeztünk tőle, tudta a választ. Csupaszív ember, aki nyitott a világra. Pétert látásból ismertem már. Abban a gimnáziumban tanár, ahova én is jártam. Így utólag, hogy megismerhettem a túra alatt, nagyon sajnálom, hogy nem ő tanított engem régen." (Enikő)

"Külön köszönet és gratula Bendének, aki a rutinos öreg rókák által is megsüvegelendő kreativitással és türelemmel viseltetett irántunk." (Tamás)

"Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róluk! Ilyen csoporttal és vezetőkkel érdemes elindulni, ezért is szeretem a Békatutajt! Köszönünk mindent!" (Ágota)

"Nagyon jól éreztem magam, a csapat csupa barátságos, szimpatikus emberből állt! A szerpentines (hányingeres ) részt kihagytam volna, de ezzel együtt is szuper volt. Remekül válogattátok össze a programokat és ügyesen lobbiztatok az idöjárásfelelösnél is! Az őszi Cseh tura is remek volt, de most Szlovénia a kedvencem! Köszi a szuper élményeket, bár a locsoláshoz nem ragaszkodtam volna!?:)" (Éva)

"A túra programja nagyon jól volt összeválogatva és igen fontosnak tartom, hogy figyeltetek a részletekre, mit érdemes és jó látni. Az, hogy rugalmas a program óriási :) nincs kötöttség. Mintha barátokkal túráznék, de tényleg. S ez nagyon rendben volt. Köszönöm." 

"Nagyon szépen köszönöm az utat! A társaság és a túravezetés nagyon jó volt. Gyönyörű tájakon jártunk. Nagyon tetszett a nyár-tél-tavasz váltakozása a túra során :D /lehetnék csapatorvos ha már így rám ragadt a név :D/" (Doktorúr)

"A program tökéletes volt, ennél jobban nem lehetett volna összeállítani…"  

"Hűű, nagyon szuper túra volt!

Annyira jó volt, hogy a buszon már összehangolódott a társaság, és már az elejétől mindenkinek tudtuk a nevét. Bécivel jó volt az utazás, annak ellenére, hogy rengeteg "remek" viccet tud ;) A közös főzés is jó volt, és hogy este együtt voltunk. Csak azt sajnáltam, hogy nem akartak többen kanalas játékot játszani :( A szervezés: maga a túra nagyon jó volt, és bár voltak kis "kalandok", szerintem ezek csak hozzátettek az egészhez, és így olyan hangulat volt, mintha a barátainkkal mentünk volna nyaralni. Béci és Marci jól vezette a túrát, bár Marcinak a sor végén nem volt könnyű dolga a terelgetéssel :) A szállások is nagyon jók voltak." 

"A szervezés tökéletes volt, mindenkinek úgysem lehet az egyéni igényeit egy ilyen utazáson kielégíteni! De nekem sikerült! Remek volt!" 

"Maximálisan le a kalappal előttük! Nem utolsó sorban pedig köszönet az irányunkba tanusított megértésért, ugyanis egyik éjjel sikerült nagyobbat bulizni a kelleténél..."

Tömören

Időpont: 2021. június 10-13.
Szállás: apartmanokban
Ellátás: részben tartalmazza a részvételi díj, részben önellátó
Utazás: mikrobuszokkal, melynek költségét a részvételi díj tartalmazza

Védettségi igazolvány szükséges az utazáshoz!

Részvételi díj

93.500 Ft per főA részvételi díj tartalmazza:

 • az utazás teljes költségét: a mikrobuszok bérleti díját, az üzemanyag és az útdíjak költségét budapesti indulással és érkezéssel
 • a szállást 3 éjszakára kulturált apartmanokban
 • részben az ellátás költségét, azaz 1 vacsora, 1 szendvicsebéd és 2 reggeli alapanyagainak költségét
 • a túraszervezést
 • a túravezetést 4 napra

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a belépőket a fakultatív programokra (Skocjan barlang: 18 euró, kb. 6.600 Ft, Duino vár: 8 euró, kb. 3.000 Ft, Bohinj felvonó: 20 euró, kb. 7.300 Ft, Savica vízesés: 2,7 euró, kb. 1.000 Ft, szurdok: 3 euró, kb. 1.000 Ft, Predjama vár: 13,8 euró, kb. 5.000 Ft)
 • részben az ellátás költségét: 1 vacsorán, 1 szendvicsebéden és 2 reggelin kívül
 • a biztosítás költségét

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Az ellátást részben tartalmazza a részvételi díj, így néhány étkezésre nem kell külön költened. Mindkét szálláshelyünkön fog rendelkezésünkre állni konyha, így otthonról hozott alapanyagokból elkészítheted magadnak a vacsorát és a reggelit, nem muszáj a szálláson rendelni vagy étterembe menni. A második napon megállunk egy szupermarketnél, ott te is vásárolhatsz, ha szeretnél.

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Jelentkezz kockázat nélkül! Amíg nem biztos az indulás, nem kérünk tőled előleget! Számlát csak akkor fogunk küldeni, és akkor kérjük tőled a részvételi díjat, amikor már biztos lesz, hogy a túrát meg tudjuk tartani.

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. Ezután már hozzáférhetsz a túra fórumához, és számolunk veled, mint a túra résztvevőjével. Számlát viszont csak akkor küldünk, ha a vírushelyzet biztosan nem lehetetleníti el az indulást.

Fizetési ütemezés

Értesíteni fogunk, amikor az indulás biztos. Ekkor küldjük majd neked a számlát. Ha ez több mint 30 nappal a túra indulása előtt történik, akkor előleget kérünk, melynek mértéke xxxxx. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget, amikor megkapod a számlát.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül válik biztossá, hogy meg tudjuk azt tartani, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!