Kolumbia a Karib-tenger gyöngyszemeivel díszítve

2023. március 7 - március 19. (13 nap, 12 éjszaka)

Jelentkezem
Kolumbia a Karib-tenger gyöngyszemeivel díszítve
Itt volt a Covid és néztem a Narcost a Netflixen. Néztem a városokat és biztos voltam benne, hogy én ide nem szeretnék/mernék elmenni. Hát, akkor most mi van? Kérdeznétek joggal. Mint mindig, most is mást akart az élet. :) Összeakadtam Gustavo cimborámmal és felnyitotta a szemem.
A 90-es évek óta (Pablo útán) valószerűtlen változások történtek az országban. Hihetetlen építkezések, a közbitonság jelentősen feljavult; rá sem lehet ismerni Kolumbiára. És mit tud még Gustavo? Ismer mindenkit és be tud vinni minket mindenhová (pl. lepacsizni Escobar tesójával). Ismeri a legszebb helyeket, hiszen 25 éve járja a környéket.
Szóval fogunk látni elképesztően szép hegyeket, rózsaszín tengert, megmártózunk a világ legkisebb vulkánjában és megpróbáljuk megtalálni El Dorádót!

1. nap - Bogota és Monserrate (az nem Barcelonában van?)

A Föld szerencsés forgása miatt már délután Bogotában leszünk! Elfoglaljuk szuper szállásunkat és már indulunk is a Monserrate-ra (van hasonló Barcelonában is:)), hogy onnan csodálhassuk meg a város éjszakai fényeit.
(A két hegy elnevezése bár hasonló a magyar szem számára, mégis hatalmas eltérés van a jelentésük között. De erről majd helyben. :)) 

2. nap - Az elveszett város, a biztosan meglévő földalatti katedrális

Sűrű nap virrad ránk. Megpróbáljuk megtalálni El Doradot, ha sikerül akkor azonnal átköltözünk egy űber luxushotelba. Ha nem akkor megnézzük a sóbánya mélyén rejtőző Katedrálist. És még belefér a napunkba egy kis meglepetés - látni fogjuk pl. a Taj Mahalt is.

3. nap - Bogota és repülés és hegy

A nap egyik felét Bogota felfedézésvel töltjük. Elképesztő változáson ment keresztül ez a város a 90-es évektől napjainkig. Az Escobarról szóló film szerinti képek mintha egy másik városban készületk volna...
Aztán irány Medellinbe - ha már szóba került Pablo.
És ezzel még nem érhet véget a nap, mert még megmászuk Guatapé végtelenül szép, hihetetlenül elképesztő hegyét. Jól túlspiláztam a jelzőket, így a kilátásra már nem maradt, pedig az még kétszer pazarabb, mint a hegy maga.:)

4. nap - Pablo

Ez Pablo Escobar napja lesz. Szétnézünk a városában, megnézzük a múzeumát és lepacsizunk a tesójával. Minden, amit tudni szerettél volna a hírhedt drogbáróról. Kérdezni ér. :)
Ma is repülünk, az este már Cartagenaban ér minket utól.

5. nap - A világ legnagyobb aranymúzeuma és fürdés a világ legkisebb vulkánjában

Délelőtt szétnézünk Cartagenaban útba ejtve a világ egyik legkomolyabb aranymúzeumát, amelyben felbecsülhetetlen aranytárgyakat csodálhatunk meg az emberiség kezdetétől (!) napjainkig. Aztán megmásszuk a világ legkisebb vulkánját és meg is mártózunk a belsejében. A fura természeti jelenség melletti településen játszódik A szerelem kolera idején című könyv - csak, hogy egy kis műveltség is csepegjen a fejünkbe. Aztán, aki mindezt túlélte, azzal még elugrunk egy bomba jó kis szigetre (Tierra Bomba Island).

6. nap - Rózsaszín-tenger

Kicsit csajos napot tartunk - mindent rózsaszínben fogunk látni. Itt biztosan beindul a fotószakkör, mert nem lehet ellen állni a témának.

7. nap - A szigetelés folytatódik

Cartagena a Karib-tenger partján helyezkedik el, így itt az ideje, hogy bele is lépjünk ebbe a földi paradicsomba. Tesszük mindezt a csodás Rosario-szigetcsoport mindenféle természeti képződménye között. Itt aztán érdemes kicsit szétnézni a víz alatt is!

8-11. nap - Irány nyaralni

Bevetjük magunka a Karib térség közepébe. Néhány napot a San Andres-szigeten töltünk. Mindenki választhat, hogy mit szeretne: csak heverészni a parton és mélyen belebambulni a végtelenbe, vagy kajakozni, vagy snorkelezni, vagy búvárkodni, vagy csónakkal, kishajóval tenni egy kört?

12-13. nap - Haza kell menni? Ne már!

De. Repülés Bogotába és aztán a jó öreg Budapestre... Érzékeny búcsú és a vágyakozás kezdete, ide bizony még vissza kell térni! 

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom