Naplemente-vadászat a Tisza-tavon

A fokozatosan enyhülő nyárutó kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a saját levünkben történő szuvidálódás reális veszélye nélkül tegyünk akár egész napos kirándulásokat a tavon, majd este kenuinkban ringatózva csodáljuk meg a festői naplementét.

A vízitúra során alkalmunk nyílik bepillantani a csodás Ispán tavára, ahol a lehúzódás előtti utolsó pillanatokban kaphatjuk el a tavirózsákat.

A Kis–Tisza keskeny ösvényén kikacskaringózhatunk egész az élővízig, bepillantva a vízfolyást övező apróbb tavakba, holtágakba.

Szombaton úgy tervezzük, hogy kenukban ülve csodáljuk meg a naplementét a tavon. Vigyázat, lehet, hogy giccses lesz!

A felejthetetlen őszi pillanatok, a madarak lassú, de érzékelhető készülődése, a nyár heve után fellélegző, de lassacskán sárgásvörösbe hajló ártéri erdők semmihez sem hasonlítható látványa, a lassan elálmosodó vízi világ érzete az, ami még nem engedi, hogy felvegyük a kenukat a vízpartról, és minden egyes őszi evezéssel töltött nap valódi bizonyságát adja annak, mekkora vétek lett volna a kapkodás. Mi ott leszünk, Te se hagyd ki!

További olvasnivaló a Tisza-tóról

Program

Péntek este találkozunk Budapesttől 135 km-re, Poroszlón, a szállásunknak is helyet adó hangulatos kempingben. Az este az ismerkedés, tűzgyújtás, bográcsozás, falatozás és borozgatás jegyében telik el, s felkészülünk a hétvége evezőcsapásaira.

Szombaton két kisebb kört teszünk a tavon. A kora délutáni órákat a kempingben töltjük, hogy este megújult erővel vághassunk neki a naplemente-vadászatnak!

A túrák pontos útvonala az aktuális időjárás és a csapat kedvének függvényében alakul. Annyit ígérhetünk, hogy mindkét nap igyekszünk a maximumot kihozni a lehetőségekből, és a Poroszlói-medence legszebb helyeit próbáljuk meg csokorba kötni. Vasárnap délután 4 óra körül tartunk táborzárót, s búcsút veszünk a természet eme gyöngyszemétől.

Szállás

Az alaptáborunk egy barátságos vendégház. Innen vágunk neki minden reggel a vízi rengetegnek, és ide térünk vissza esténként.

A táborban közös terasz és konyha is található. A szállásunk négyágyas, saját fürdőszobákkal ellátott szobákban lesz, vagy a vendégház füvesített területén, sátorban.

Ugye nem félsz a sátorozástól?

Ha már betelt a vendégház, és csak sátorhely maradt, bizony az sem lehet akadály. Nem kell profi sátorozónak lenni, szerencsére túravezetők is jelen lesznek, akiknek pont az a dolguk, hogy a kezdőknek segítsenek.

Ha nincs sátrad, nyugodtan hívj fel és szívesen adunk tanácsot, hogy honnan bérelj, milyet vegyél, kitől kérj kölcsön, vagy hogy hogyan viselkedj ahhoz, hogy valaki befogadjon a sajátjába ;)

Ami a kényelmet illeti: igen, ez nem olyan lesz, mint az otthoni ágyad. Igaz. Viszont olyan élményt ad, amit nem lehet helyettesíteni semmilyen szállodai szobával. A csillagok alatt hajtod álomra a fejed, és a természetben ébredsz. 

Még mindig nem vagy róla meggyőződve, hogy szeretnél sátorozni? Hadd segítsünk! Olvasd el a sátorozásról szóló kis írásunkat >>

Ellátás

Ahogy vízitúráinkon már megszokhattátok, a pénteki vacsorától a vasárnapi ebédig gondoskodunk az ellátásról, annyi kitétellel persze, hogy a tábori konyha finomságainak elkészítéséhez közreműködéseteket kérjük. Itt aztán mindenki villogtathatja szakácstudományát, avagy épp krumplihámozói virtuozitását.

reggeli általában a legelegánsabb szállodák interkontinentális étkezési szokásait igyekszik a a hevesi viszonyok közé adoptálni, s a tojásrántotta, valamint a frissen facsart narancslé elhagyásával felvonultatja a könyékbeli kisboltok gazdag áruválasztékát, a májusi csemegefelvágottól egészen a csípős cseresznyepaprikáig. Ilyenkor készítjük el az ebédre szánt szendvicseket is.

vacsora az esetek többségében valamilyen bográcsos finomság. Miután azonban senki nem repdes a boldogságtól a tegnapi kormos főzőedény kitakarításának problémájával szembesülve, esetenként megkegyelmezünk magunknak, és a hasonló gasztronómiai élménnyel kecsegtető rablóhús, vagy épp grillkolbász elkészítésére vetemedünk.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik, de aki szeretné másokkal megosztani autóját, vagy szeretne másokhoz csatlakozni azoknak szívesen segítünk gazdaságossági és környezetvédelmi megfontolásból, valamint felebaráti szeretetből... :)

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-27 fő között várható.

Erről a túránkról írtátok

"Ági és Ákos tökéletes háttérmunkát végzett, abszolút belesimulva a társaságba, mégis elősegítve a programok gördülékenységét. Bárhova nyugodtan mennék ha ők a túravezetők. Ui. Ákosnak még a lecsót is sikerült gasztronómiai magaslatra emelni! Ez volt a második túrám veletek, mindkettőnél remek társaság verődött össze, ami hatalmas előny (főleg a hosszabb utazásoknál). Remélem a következő utamon is hasonlóan jó fejekkel hoz össze a Békatutaj!" (Ari)

"Mindent imádtam, csodálatosak vagytok és köszönet, hogy mindig ilyen jó társaság gyűlik össze. A túravezetőkről: Csak annyi, hogy fantasztikusak voltatok mind a ketten." (Viki)

"Meg szeretném köszönni a túravezetőknek az a sok érdekes információt, amit ezen a hétvégén megtudhattam a környékről, és hogy mindent megtettek a jó hangulat érdekében."

"Köszönöm a hétvégét! Külön gratulálok Ákos szakácsmüvészetéhez és mindkét túravezetö türelme is dícséretes. Mondhatni határtalan."

Tömören

Időpont: jelenleg nincs meghirdetett időpont
Szállás: vendégházban / sátorban
Ellátás: közös konyhatündérkedés, napi háromszori ellátás alapanyagait biztosítjuk
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

30.000 Ft saját sátorban
35.000 Ft
vendégházban

A részvételi díj tartalmazza:

 • szállás díját 2 éjszakára
 • kenu és a közös felszerelések bérlését 2 napra
 • túravezetést
 • napi háromszori étkezés költségeit (a péntek esti vacsorától a vasárnapi szendvicsebédig)
 • idegenforgalmi adót és az ÁFA-t

A részvételi díj nem tartalmazza az utazás költségét!

SPÓROLÁSI LEHETŐSÉGEK

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :)  A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A túra során együtt gondoskodunk a csapat teljes ellátásáról. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

KOMPENZÁLD A CO2 KIBOCSÁTÁSOD!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

JELENTKEZÉS

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

FIZETÉSI ÜTEMEZÉS

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 12.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

KÉRDÉSED VAN?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!