Skócia vad vidékei

2023. október 5 - október 14. (10 nap, 9 éjszaka)

Jelentkezem
Skócia vad vidékei
Mel Gibson szigorú arccal néz egy kockás szoknyában, a Hegylakó közli, hogy csak egy maradhat, esetleg Sean Connery végtelenül elegánsan nekitámaszkodik egy luxusautónak - juthat eszedbe Skóciáról. És bár Mel Gibson fotója valóban ki van téve a Wallace emlékmű tornyában, egy nagyon klassz kiállításon, valójában ez csak az örömteli előjáték. Edinburgból indulva "kötelező" megnézni néhány klasszikus gyönyörű helyet, de a túra lényege, az állat leesésre ösztönző természeti környezet, az a felföld határán kezdődik.
Onnantól ugyanis kb. 20 másodpercenként fog felkiálltani valaki a járműben utazás közben, hogy azt nézd, azta mindenségit neki! A táj lenyűgöző, a vízesés/kilométer szám rendkívül magas, ellenben úgy lehet utazni az ország ezen részén, hogy fél órákig egyáltalán nem látni házakat. Szívünk szerint 100 méterenként megállnánk fotózni, vagy megcsodálni valamit.
De szigorúak vagyunk és "csak" a legjava helyeken túrázunk egyet-egyet. Glenco-völgye, Harry Potter vasútja, 120 méteres vízesés, Skye szigete is a listán van. De nem maradhat el a gyaloglás a hatalmas, óceánba omló partfalakon (kilátás a Hebridákra), a mesés, hegyek ölelésében található medencéknél, vagy a szerény völgyben megbúvó mini Skóciában, csakúgy mint egy jó fish & chips a festői Portree kikötője feletti kis kifőzdében. A cseresznye a habon pedig az a néhány hely, ami úgyis útba esik, mint az Eilean Donan kastély, a Skye Bridge, Loch Ness vagy a Sligachan Old Bridge és még sorolhatnám...


0. nap - Megérkezés, jobb kormány, első csatahely
Landolás után átvesszük autóinkat, és fejben mindenki rögzíti, hogy itt bizony a másik irányba kell nézni a körforgalom bejáratánál. :) Aztán irány nyugat, hogy másnap már az események sűrűjében ébredjünk.

1. nap - Történelem és technika óráink lesznek
Reggel a világ egyetlen forgó hajóliftjénél kezdünk. Írom le bátran. :) Mert amúgy mi a szösz az forgó hajólift? Ez a technika óra témája.
Aztán továbbmegyünk, történelem és filmtesztétika lesz a tananyag.:) William Wallace csatái, Antonius császár, stirlingi és falkirki ütközetek kerülnek szóba, és közben még egy csodás skót temetőbe is benézünk. 
Délután aztán elérjük a Skót-felföld peremét, és elkezdjük a bizonyos állejtést. Csodás, hihetelen, elképesztő. A versenyt itt hirdetem meg, hogy nem ér ugyanazt a jelzőt használni egy napon belül 10-nél többször!

2. nap - Elveszett völgy? Megkeressük! Na és merre utazott Harry Potter?

3. nap - Csúcstámadás

4. nap - Vízesés túra

5. nap - Eilan Donan kastély - Sky Bridge - Mesés medencék

6. nap - Világítótorony - mini Skócia

7. nap - Az óceánba szakadó hegyek, az óceánba zuhogó vízesés, és ki az a Storr Öregje

8. nap - Egy jó kis fish & chips a kikőtői kifőzdében, és irány lochnessi szörny

9. nap - Whisky és vissza Edinburghba

10. nap - Városnézés a helyi spannal és repülés haza

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom