Szigetköz - A Duna ajándéka

Az Alpokból érkező Duna a Kisalföld terültére érve lelassult, szigeteket, zátonyokat épített, mert tudta, hogy pár tízezer évvel később olyan vízitúrások érkeznek majd, akik széles folyamok helyett keskeny csatornákat, zegzugos vízfolyásokat, vízimadarakat, kalandot és izgalmat keresnek.

A Szigetköz a vzitúrázók kihagyhatatlan vízi paradicsoma.

Régóta hívogatnak minket is a Szigetköz több száz kilométeres vízi útjai, melyeken csendesebb eldugottabb, és hangosabb zúgókkal fűszerezett részek sorjáznak.
A folyó gazdag növény- és állatvilága, egyedülálló élőhelyek sokasága sokszínű életteret alakított ki ezeken az óriási ártéri területeken. Láperdők, mocsárrétek, ligeterdők mentén kanyarognak a folyó oldalágai, melyek felfedezésre hívnak. Testközelből szemlélhetjük meg a hódok munkáját, csodálhatunk hattyúkat, tanulmányozhatjuk a vízimadarak fel- és leszállótechnikáját.


A folyó gazdag növény- és állatvilága, egyedülálló élőhelyek sokasága sokszínű életteret alakított ki ezeken az óriási ártéri területeken. Láperdők, mocsárrétek, ligeterdők mentén kanyarognak a folyó oldalágai, melyek felfedezésre hívnak. Testközelből szemlélhetjük meg a hódok munkáját, csodálhatunk hattyúkat, tanulmányozhatjuk a vízimadarak fel- és leszállótechnikáját.

Program

Péntek

Pénteken a kora esti órákban várható érkezésünk, amikor a szállás elfoglalását követően nekilátunk az esti elemózsiánk elkészítésének! A finom bográcsos étel elkészítése és elfogyasztása után kinek-kinek vérmérséklete szerinti tábortűzi mulatságot követően, nyugovóra térünk, hogy másnap újult erővel vethessük bele magunkat a Szigetköz világába.

Szombat

Terveink szerint, a nap során a Cikolai és Tejfalusi mellékágrendszert keressük fel, az erőnlét, a kedv és az időjárás függvényében. Ez a hétvége is a kikapcsolódás jegyében zajlik! Többször megállunk majd enni-inni, egymást a vízbe dobálni, és csendes csordogálással olykor a bakcsók és kócsagok táncát is megcsodáljuk.

Unatkozni azért nem fogunk! A bukógátak, hallépcsők és hidak még a sokat látott evezősök elé is kihívást állítanak.  (De nyugi! A kevésbé bátrak szerencséjére, mindig akad egy könnyebb út is!)

Vasárnap

Az előző napihoz hasonlatos program közben természetesen ismét új csapásokat keresünk. A napot valamivel korábban, a délutáni órákban zárjuk, hogy mindenki időben hazaérhessen.

Szállás

A Szigetköz egyik leghangulatosabb kempingjét szemeltük ki, ahonnan elhelyezkedésének köszönhetően jól megközelíthető a vízrendszer. Sátorban fogunk hálni, amiről mindenkinek magának kell gondoskodnia. 
A faházas szállás betelt, már csak sátras szállásra tudtok jelentkezni.

Ellátás

Úgy kezdjük az egészet, hogy megérkezünk és valaki elkezdi a szalonnát kockázni. Közben a többiek csatlakoznak, és a hagyma is a bográcsba kerül. Innentől a túravezető kitalálja, hogy mit szeretnétek közösen főzni, de azt megígérjük, hogy finom lesz.

A hétvége további részében is a túravezető bevásárol, majd együtt készítjük el a reggelit és a szendvicseket, valamint a vacsorát is. Mi ezt már csak így szoktuk csinálni.

Utazás

Mindenekelőtt a telekocsi rendszert ajánljuk. Ha van autód, és elvinnél másokat, vagy nincs autód és csatlakoznál jelezd a jelentkezéskor a megjegyzés rovatban! Ne aggódj az utazás miatt, legrosszabb esetben bérlünk egy mikrobuszt, de biztosan nem hagyunk itthon, ha nem szeretnéd.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

A résztvevők száma

18-27 fő között várható. 

Ti írtátok rólunk - Szigetköz

"Csodálatosan éreztem magam,jó volt a csapat,és örülök nagyon, hogy Bea és Gabó volt a túravezetőnk!!!Jól kiegészítették egymást,összeszokott párost alkottak.Még a felhőszakadásban sem féltem, mert bennük megbíztam!Csak így tovább!!!!Puszi nekik!"

"Köszi mindent!továbbra is csak ajánlani tudlak titeket mindenkinek.

"Összességében szimpatikus volt a társaság, de a túravezetők hozzáállása, jófejsége különösen is tetszett.""

Tömören

Időpont: 2019. június 28- 30.
Szállás: saját sátorban
Ellátás: közös konyhatündérkedés, napi háromszori ellátás alapanyagait biztosítjuk
Utazás: telekocsi rendszerben, mikrobuszokkal / személyautóval

Részvételi díj


Hamarosan

A részvételi díj tartalmazza:

 • a kemping díját 2 éjszakára,
 • a túravezetést,
 • a napi háromszori ellátás alapanyagát (péntek vacsorától vasárnap ebédig),
 •  a kenus felszerelés bérlését.

A részvételi díj nem tartalmazza az utazás költségét.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!