Adatkezelési szabályzat

Ami arról fog téged meggyőzni, hogy nem vagyunk gonosz adatkezelők, hanem aranyos adatkezelők vagyunk, nem élünk vissza az adataiddal, hanem pont arra használjuk őket, ami a dolgunk: túrákat szervezünk méghozzá magas szinten. Ha mégsem sikerül a szabályzatnak meggyőznie Téged, akkor valószínűleg nem Te vagy a mi emberünk. Szólj és esküszünk, az összes adatodat eltöröljük, de nagyon durván.

Kezdjünk hozzá a meggyőzéshez:

Bizony-bizony olykor tároljuk az adataidat. Nem azért, mert a magánéletedben akarunk vájkálni, hanem azért, mert ezek kellenek nekünk ahhoz, hogy az általad vágyott magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtsuk. Az alábbi esetekben szükséges:

1. Feliratkozol egy túra hírlevelére a ’Követem’ gomb segítségével.

Ehhez bizony szükségünk lesz az e-mail címedre. Bocsi, e nélkül tényleg nem megy, akárhogy próbáljuk. Természetesen bármikor visszavonhatod a túra követését, sőt a profilod alatt található 'Hírlevél listák' menüpontnál megválogathatod, hogy melyikre szeretnél feliratkozni.

2. Jelentkezel egy túrára.

El fogjuk kérni és tárolni fogjuk a nevedet. Sőt mi több, jó esetben a túrán a többi résztvevő jelenlétében a neveden fogunk szólítani. Nem akarunk tolakodni, bocsánat, ha zavaró.

El fogjuk kérni az e-mail címedet, amire a túrával kapcsolatos minden információt eljuttatunk hozzád, ha akarod, ha nem. Illetve az is lehet, hogy nem akarod, de akkor légyszi ne jelentkezz, mert sok gondot okozol vele magadnak és nekünk is, ha pl nem tudod, hogy milyen felszerelésre lesz szükség, vagy hol a találkozó.

A telefonszámod is el fogjuk kérni és tárolni is fogjuk, de nem azért, hogy edénykészletet adjunk el Neked, hanem azért, hogy fel tudjunk hívni, ha pl nem vagy ott a megbeszélt helyen és időben, vagy elraboltak az indiánok. Olykor az is előfordulhat, hogy azért hívunk fel, hogy megbeszéljük veled, hogy hány emberrel utazol egy autóban és van-e még hely nálad. Bocsi előre is, ilyen ez az utazásszervezés. Nálunk legalábbis ilyen.
Kivételes esetben (sítáborban jellemző) a telefonszámod és az e-mail címed megosztjuk a szobatársaiddal, hogy tudjatok egyeztetni arról, mi lesz a vacsora és ki hoz hajszárítót. Nyugi, ők nem szatírok, és nem fognak zaklatni. Ha szatírok, akkor a telefonszámod kiadásánál egyébként is nagyobb bajban vagy azáltal, hogy együtt kell velük laknod egy hétig. 

A születési dátumodat is tároljuk, de nem azért mert a horoszkópod alapján fogunk Téged megítélni, hanem azért hogy ha épp a túrán ünnepled a szülinapod, akkor adott esetben tudjunk kedveskedni egy kis ajándékkal. Vagy azért, hogy adott esetben veled hasonló korúakkal tudjunk egy autóba/hajóba/apartmanba osztani. Reméljük, nem okoz gondot, légyszi engedd meg!

Elkérjük a beceneved is. Azért kérjük el, mert kedves emberek vagyunk és szeretnénk kedvesen megszólítani mind az elektronikus kommunikáció során, mind személyesen.

Tároljuk a számlázási címedet, mert sajnos a magyar jogszabályok előírják Nekünk, hogy számlát állítsunk ki a nevedre. Sőt olykor a szállásadók kérnek tőlünk egy utaslistát, ami alapján be tudják jelenteni a helyi idegenforgalmi adó kötelezettségüket. Ehhez kell nekik a lakcímed, mert nekik is meg kell felelni mindenféle jogszabálynak ha van neki értelme ha nincs. Sőt, a születési dátumaitokat is kiadjuk nekik. Na nem mintha ők is szülinapi ajándékkal akarnának kedveskedni (bár ki tudja), de nekik ez ahhoz kell, hogy meg tudják állapítani hogy kell-e utánad idegenforgalmi adót fizetniük. Általában a 18 és 65 év közöttieknek kell egyébként, de ez nem mindenhol van így. Szerintem bízzuk ezt a kérdést rájuk és tegyük nekik lehetővé, hogy ők is adatkezelők lehessenek.

Utazási okmányod azonosítóját is elkérjük. Ezt ugyan nem kötelező megadnod, de ha repülős túrára jelentkezel és nekünk kell megvenni a repjegyet, akkor bizony szükségünk lesz rá. Esküszünk, hogy ez alapján nem fogunk hamis útlevelek gyártásába kezdeni és eritreai menekültek számára értékesíteni.

Túra fórumok

Ha jelentkezel egy túrára, automatikusan hozzáadunk a túra fórumához. Tudod, ez is azért van, hogy gördülékenyebben menjen a szervezés. Itt fogjuk közzétenni az utastájékoztatót, de itt lehet kérdezni is, és látod a többi résztvevő hozzászólásait is. Ha van fórum hozzászólás, arról az adott napot követő napon 0:20 perckor (az éj leple alatt) egy automatikus e-mailben tájékoztatunk. Ha már eleged van a fórumból, ezt ki is kapcsolhatod egyetlen kattintással. Nem nagyon javasoljuk, főleg a túra előtt, mert nehogy lemaradj valami fontosról, de persze nem akarjuk minden nap telespammelni a postaládádat olyannal, ami nem érdekel.

Fotók

Nálunk az van, hogy szép emlékeket gyártunk a túrákon. Ezeket le szoktátok fotózni. Sőt, egymást is le szoktátok fotózni, mert megkedvelitek a társaságot és szívesen emlékeztek rájuk vissza. Ezeket a fotókat meg is osztjátok egymással, mert a foto.bekatutaj.net oldalon erre lehetőséget biztosítunk. Ha nem szeretnéd, hogy bárki lefotózzon, szólj és tiszteletben tartjuk a kérésed! A résztvevőink intelligens emberek, akik odafigyelnek a másik kéréseire. Ha nem bánod, hogy lefotóznak, de nem szeretnéd, ha egyik vagy másik képet látnák rólad a túra résztvevői, szólj és egyből töröljük.

Kik az adatkezelők?

Ami az adatkezelők személyét illeti, garantáljuk, hogy csak azok férnek ezekhez hozzá, akik itt ülnek mellettem az irodában. Itt ni, Egerben a Szvorényi utca 24 szám alatt. Ők mind a Suhatag Outdoor Kft (adószám: 23519750-2-10, mert ugye adószám nélkül biztos azt hinnéd, hogy mi vagyunk a sarki pék) alkalmazottai, akik utazásszervezéssel foglalkoznak. Semmi mással. Van nálunk a bejárattal szemben egy kis polc. Málnaszínű a széle, (pont olyan mint amit a honlapunkon is látsz). Na ezen a polcon van a Synology típusú szerverünk (nagyon pici, de sok adat ráfér) és azon tartjuk az adataidat.

Amint közeleg a túra napja, adataidat egy úgynevezett utaslistára nyomtatjuk a többi résztvevővel együtt és átadjuk a túravezetőknek. Nem csak az egyiknek, hanem mindnek, aki jelen lesz adott túrán, mert sokféleképpen alakulhat a helyzet és tudod az indiánok, meg minden. De másnak nem mutatják meg ők sem. Nem ám!

Kik nem adatkezelők?

A honlapunk készítői a programozók. Na ő nekik aztán semmi közük az adataitokhoz. Csúnya is lenne, ha hozzáférnének. Nem-nem. Ők csak elkészítették nekünk a honlapot aztán sutty, törölték is a hozzáférésüket, mintha sosem lett volna.
A Suhatag Outdoor Kft (adószám: 23519750-2-10 ) alkalmazottain kívül senki nem férhet hozzá az adataitokhoz!

Cookie-kat is használunk

És sajnos nem zavarunk azzal, hogy minden alkalommal idegesítő kis felugró ablakban tájékoztassunk Téged erről. Hidd el, ma már minden honlap használ sütiket, ezzel együtt kell élni, ha valaki interneten böngészik. 

Szólj és töröljük!

Egyébként bármikor kérheted adataid törlését. Persze a kiállított számlákat és szerződéseket meg kell őriznünk, mert azt meg ugyebár egy másik jogszabály írja elő, de a többit tényleg kitöröljük, ha kéred. Ha akarod, csak dobj egy e-mailt légyszi, és huss!