Díjak, elismerések

CheckInn Green díj 2019

Faültetős kampányunk kivívta a turisztikai szakma elismerését: a 2019-ben először átadott CheckINN GREEN díjra a pályázatok közül a fásítási projektet tartották a legérdemesebbnek. A díjat a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány hozta létre a társadalmilag felelősen gondolkodó és cselekvő turisztikai vállalkozások elismerésére. 

Aktív Magyarországért díj 2021

Az Aktív Magyarországért díj odaítélésekor a zsűri értékelte, hogy a Békatutaj túráin keresztül az elmúlt tizenöt évben sok ezer embert ösztönzött arra, hogy a szabadidejét aktívan töltse. A díjban benne van a tisza-tavi szemétszedő kampányunk, a fásítási akciók, és nem utolsó sorban a tisza-tavi kilátók építése is, melyek közül az egyik az Év Kilátója címet is elnyerte a közönség szavazatai alapján.

Év kilátója 2021: Bölömbika kilátó

A Békatutaj Egyesület által épített Tisza-tavi kilátó 2021-ben a nagyközönség szavazatai alapján a Bölömbika-kilátó lett. 

Év vállalkozója 2022: Hajdú Dániel

Az év vállalkozója díj egyik heves megyei nyertese 2022-ben a Békatutajt tizenöt éve vezető Dani lett.

Első hallásra azt gondolná az ember, hogy itt valami tévedésről van szó. Hogyan lehet egy ilyen pici cég, nem túl acélos gazdasági teljesítménnyel az év vállalkozója?

Kiderült, hogy olyan embereket díjaznak, akinek "közéleti szerepvállalása, társadalmi felelősségvállalása, valamint vállalkozói és üzletemberi tevékenységének sikere és hasznossága példaképül állítható a gazdaság többi szereplője és a társadalom minden tagja számára."