Rólunk

Így utazunk mi

Kötelező pipák helyett valódi élmények

Nem szervezünk egynapos túrát a Szlovák Paradicsomba 6900-ért, sem a bécsi adventre 5900-ért. De tényleg erre vágyik valaki? Éjszaka egy tömött buszon, rövid bolyongás zombiként egy régóta vágyott helyen, aztán utazás haza. Ebből élmény nem lesz, csak egy gyors pipa a listán, meg néhány kép a Facebookra: itt is jártam.

Számunkra vállalhatatlan. Mi vállalható? A kreatívan kialakított, aktív programokkal tűzdelt, különleges helyszínekre vezető utazás. Alapvetően kerüljük a tömegturizmust, és keressük a turisták által ismeretlen titkos helyeket.

Rugalmasan

Hajlandóak vagyunk menet közben változtatni a terven, mert ha úgy jobb, miért ne? Mintha a haverjaiddal utaznál. Mi leszünk az a haverod, aki kitalálja, megbeszéli, lealkudja, lefoglalja, és elhozza a többi haverját. Aztán bevásárol, összedob valami klassz kaját a bográcsban, tüzet gyújt, megmutatja, hogyan kell evezni, síelni, vagy hogy hogyan érdemes akasztani a karabínert és kihúz a vízből, ha kell.

A túrakiírásban leírtakhoz alapvetően ragaszkodunk, de olykor előfordulhat olyan szituáció (pl megváltozott időjárás, vagy szimplán a többségnek máshoz van kedve), hogy a társaság a túravezető javaslatára a programon a helyszínen módosít. Ilyenkor a lehetőségeket részletesen ismertetve gyakran szavazásra bocsátjuk a kérdést.

Közösségi élmény a fókuszban

A Békatutajnál úgy tartjuk, hogy nincsenek idegenek, csak ismeretlen barátok. Mindig nagy hangsúlyt fektetünk rá, hogy minél több új ismeretség szülessen a túráinkon.

Persze nem nehéz olyanokkal összecimbizni, akikkel a sziklafalon együtt küzdünk meg az elemekkel, akikkel egy gumicsónakban összezárva egymás mozgását figyelve egy ritmusban lapátolunk és mindannyiunkat egyszerre terít be egy nagyobb hullám vízfelhője. Nem nehéz egy csapattá válni olyanokkal, akiknek látod a szemében ugyanazt a csillogást, ami a Te szemedben is ott van az átélt és a már régóta várt kalandok hatására, akikkel a közös érdeklődés miatt eleve egy húron pendültök és akikkel esténként is együtt töltitek az időt, és a pálinkát.

Mi együtt, egymáshoz igazodva, egymást kiegészítve, egymástól tanulva, a világ csodáit közösen megélve és egymással megosztva szeretünk utazni.

Közvetlen stílusban

Szerintetek hogyan hangzik egy ilyen mondat?

- Ne haragudjon, hölgyem! Elnézést, hogy megszólítom, a fantasztikus hegyek között, ezen a szép napon, itt ezen a gyönyörű klettersteigen, de percek óta úgy tűnik, hogy ömlik a könnye és remeg a keze, lába. Tolakodásnak venné, ha Önhöz csatolnám a mentőhevederemet egy karabínerrel?

Szerintünk is szarul.

Szóval most tisztázzuk: mi soha nem leszünk hagyományos idegenvezetők. 

Túravezetők vagyunk. Emberek, akik szeretnek utazni, és szeretik az embereket. Szeretjük, ha egy túrán közvetlen a hangulat, ha túra közben lehet akár a saját életünkről is beszélgetni, ha a résztvevők egymással csivitelnek. És tegeződünk mindenkivel!

Idegenekből csapat

Hogyan lesz egy csapat a túra elején bizonytalanul bemutatkozó idegenekből? Mi sem tudjuk a titkot, csak azt, hogy a titok létezik, mert nem jöttünk még haza sehonnan új barátságok nélkül.

Mindezekhez szükséges az együtt töltött idő, az együtt fázás, együtt lubickolás, együtt főzés, a tábortűz varázsa.