Túravezetőink

Asszonyi Evelin (Lini)

Hétpróbás, de nem gazember, hanem atléta. Többször volt magyar bajnok különböző versenyszámokban, lételeme a sport, testnevelő-edző szakon végzett az egri fősulin, illetve a TF-en. Szívügye a mozgás és az egészséges életmód.

Az atlétika pálya mellett összefuthatsz vele a hegyekben és a Tisza-tavon, vagy a Földközi-tenger bármely partján, szeret erdőben futni, kirándulni, de mászkált már Ázsia sok országában (Omán, Kína, Grúzia, Jordánia, Malajzia, stb) is. Adrenalin, kihívás, kaland jöhet.
Lini

Barna Béla (Béci)

Béci egy mátraaljai gyerek, már óvodásként Kékesre sétálgatott. Azóta is a hegyeket szereti meg a kisvárosokat, ezért él Egerben. Ha meg nem ott van, akkor valahol hetedhét országban vagy az általa bejárt 77 országban csámborog, meg túrát vezet Írországtól Izraelen és Indián át Indonéziáig. Igazából a hegyi ösvényeken érzi jól magát, meg akkor, ha írhat róluk valami objektívet. Másik szerelme a mediterrán világ: a ladotirinek nevezett, leszboszi juhtejből készült sajtból és szőlőből bármennyit meg tud enni Leszboszon, és igen, képes meginni az úzót is. Túrákon földrajzos szóviccekkel próbálkozik, szerinte például vicces az, hogy mi az abszolút selejt? Szerinte az Alföld, mert balra se lejt, jobbra se lejt.

Barna Béla

Dorner László (Laci)

Pszichológiát tanít a főiskolán. Imádja a természetet, és eltökélt abban, hogy a környezetünk értékeit megőrizze és bemutassa a következő generációk számára is. Szabadidejében rengeteget fut, illetve szervez futóversenyeket és rekreációs aktivitásokat is. Túravezetőként első sorban a Tisza-tónál találkozhatsz vele.
Dorner Laci

Fekete Mónika (Mona)

Mona a Kiskunsági homokról indult, majd miután Szegeden elolvasta a fél világirodalmat Egerbe költözött a Mátra és a Bükk közé.

Amikor nem magyart és angolt tanít gimiseknek az egri Gárdonyiban, akkor akár két gyerekével, férjével és barátaival együtt a hegyeket járja. Kevencei között vannak a Tátrák-Fátrák-Mátrák, a Himalája, ha pedig választhatna, az Észak-Olasz tavak alpesi-mediterrán vidékén mozogna még többet.

Ahogy iskolai szünet kezdődik, máris túrát vezet. Mindenekelőtt a lengyel-Tátrában vagy a himalájai trekkingen futhatsz vele össze.
Mona

Garbacz Gábor (Gabó)

Biológia szakos pedagógus, a természet nagy rajongója. Többnyire a Tisza-tavon találkozhatsz vele, de otthon érzi magát a Gemenci Erdőben, és a Szigetközben is. Megszállott maratonista és terepfutó, szerencsére a vízitúrákon a futócipőjét otthon hagyja.

Az evezőlapáttal mesterien bánik, a fakanállal pedig zseniálisan! Gabó mester mindőnk közül a legnagyobb szakács! Esténként a bográcsozásnál érdemes rá hallgatni.

Gréczi Tekla (Tekla)

Ha kell ő a csapat vezére, kisbuszt vezet, irányt mutat. Ha kell, bölcsen hallgat és figyel, de ha a szükség úgy hozza, budilehúzós fogócskára invitálja a csapatot. Az biztos, hogy mindezek közben higgadtan mosolyog, a nyugalmából nehezen lehet kizökkenteni. Ha idegesnek látod, fuss, mert ott valami nagyon nagy bajnak kell lennie.

Tekla ízig vérig mérnök, ami a túráinak precíz megtervezésén is érződik. Bejárta Európa országainak jó részét és Magyarországon is sokfelé túrázott. Kedvencei az olaszok, fél évet élt Nápoly környékén.

Gréczi Tekla

Gyenge Beatrix (Bea)

A nyarak nagy részét már évek óta a Tisza-tónál tölti vízitúra vezetőként, de egyébként mindenhez is ért. Volt már grafikus, eladó, csapos és búvároktató. Túráinkon találkozhatsz vele az ország minden táján, és országhatárokon kívül is.

Hagyjátok, hogy nyugodtan megigya a reggeli kávéját és sokszorosan meghálálja azt! Pédául mosolygós ébresztővel, bőséges reggelivel, jól kitalált programmal és isteni vacsorával. 

Bea nem szereti a dolgokat a véletlenre bízni. Rá biztosan számíthatsz ha esik, ha fúj. Biztos, hogy van nála egy kis tartalék a tartalékból, és a fejében már régen kész a 'csé' terv arra az esetre, amikor Ti még nem is sejtitek, hogy esetleg az a-b-c tervet valami keresztülhúzhatja.

Hajdú Dániel (Dani)

A társaság motorja és üzemanyaga egy személyben. Szervez-tervez-megvalósít. Ideje jó részében csak a képzeletét túráztatja egy monitor előtt, de boldogan szalad túrát vezetni amilyen gyakran csak teheti. 2007 óta vezeti a Békatutaj túráit a Tisza-tótól, Finnországon át Grúziáig. Kiváló rizses lecsót készít, őrült ötleteivel bármilyen körülmények között képes feldobni a társaság hangulatát.

Az első hó megérkeztével az evezőlapátot sílécekre cseréli, és végtelen türelemmel oktatja a kezdőket és a haladókat a karcolt lendület bűvös tudományára.

Hajdú Dániel

Hajdú Hajnalka (Hajni)

Szeptember elején már síelésről álmodik. Giorgio, a síbakancsa igazán jól idomított jószág. Vele együtt óriási lelkesedéssel oktatja kezdő sítanoncait a francia lejtőkön. Nyáron leginkább a Tisza-tavon találkozhatsz vele, de imádja a cseh túráinkat, és otthonosan mozog a Szlovák hegyekben is.

Hétköznapokon Hajni is az irodában tolja a Békatutaj szekerét: elsősorban a zárt csoportok egyedi túráinak tervezése és megvalósítása az ő asztala.

Hajni

Harsányi Károly (Sir)

Mindőnk Mentora, afféle kenus belőlenőttemén… Nagyjából a betűvetést tanultuk, amikor Ő már a vizet járta. Vízi gavallér, vízparti tűzimádó. A tábortüzek legendás mesélője, történeteiben a valaha élt legnagyobb vízitúrások ragadnak újra lapátot.

Kutató ornitológus, újraalkotta a madárvilág rendszertanát, mertugyebár az éticsirkén kívül a madár lehet még veréb, vagy pediglen sas, de innentől majd Ő folytatja…”
Sir

Kiss Attila (Ata)

Civilben tudós, hivatásos gráflovag, de bőven rendelkezik kézilabda edzői tapasztalatokkal és régóta cimbora a Bátor Táborban. Egyébként univerzális túragép, feltartóztathatatlan vízi konkvisztádor, a Bodrog bajnoka, a Tisza titánja, a Hernád hőse… de kitűnően kiismeri magát a Salza habjai közt is.

Ata ott volt a Békatutaj első Tisza-tavi vízitúráján és azóta is évről évre találkozhattok vele első sorban vízitúrákon, de bárhol képes feltűnni és - kedvességével - feltűnést kelteni.

Kiss Balázs (KissBal)

Fiatal titánként 92 óra alatt partraszállás nélkül evezett le Tiszabecstől Tiszafüredig. Ma már az általa vezetett vízitúrákon olykor engedélyezi a kikötést. Amellett, hogy KissBal igazi viccesfiú és szeret evezni, síelésben és hüttézésben is otthon van, de azért tud komoly is lenni. Profi a magashegyekben, sokat tud a viaferrátákról és a lavinákról.

Kedvencei azonban az olyan túrák, ahol a csapat tagjai szemlélődve és bóklászva átérzik a hely varázsát, élvezik a sétát, fotózzák a természet csodáit, legyen az az északír tengerpart, a norvég fjellek és trollok, a cseh homokkövek, vagy a világ legszebb magashegységének, a Dolomitoknak a hegyvilága. Amellett hogy néha porszemnek érzi magát a világegyetemben, KissBalnak jó stratégiai érzéke van új túracélpontok kiszemelésében és Békatutajos túrává alakításában is.

KissBal

Klein Dávid (Dávid)

Földrajz-rajz-néprajz szakos. A rajznak túráinkon kevesebb szerep jut, de a másik két szakterületen szerzett tudását nem fél kamatoztatni. Gyerekkora óta járja a hegyeket, évek óta vezet hegymászótúrákat magashegységekben, az Azori szigetektől a Balkánon át Marokkóig, a trópusoktól a sarkkörig.

Emellett egy egri egyesület hegymászó és barlangász klubjának hegymászótúráit és tanfolyamait szervezi, ahol az oktatásból is kiveszi a részét. És ha már hegycsúcsok, akkor jöjjön a Föld mélye is, a barlangok világa: jelenleg vizsgázott barlangi túravezetőként a Békatutaj barlangtúráit is ő vezeti.
Dávid

Koncz Gergely (Gergő)

Hajót épít. Megteheti, valahol ez a szakmája, de igazából nem is ez a fontos. Az álmaiért küzd, sikerrel, és ez az, ami kiemeli a hétköznapokból. Mindent tud a vízről. Szakmájához mért magabiztossággal és precizitással vezeti a csoportjait. Zsonglőr a vízen és a sziklafalon egyaránt.

Utálja a paradicsomos káposztát, és azt, ha a bátyja gitározik.

Koncz Máté (Máté)

Lételeme a Felső-Tisza (és nem kizárólag a Szatmári Szilva, és a beregi lányok miatt). Víziámokfutó. Evezett Ausztriában, Németországban, Angliában, és néha határt sértett Ukrajna és Szlovákia irányában is. Ez utóbbit illetékes hatóságok előtt szemrebbenés nélkül tagadja. Kis híján hivatásos raftingtúra-vezető - a tajtékzó hullámokkal már egész jól boldogul, az osztrák bürokráciát azonban még tanulnia kell.

Egyszer főzőversenyt nyert harcsapaprikással.

Török Géza (Géza)

A való világban szabadúszó kosárfonó-fazekas-asztalos.

Gyermekkorában versenyszerűen kenuzott, és ez egy életre a vízi sportokhoz kötötte, legyen az akár a víz felett vagy az alatt. A túrázás, evezés, és a kávéházak szentháromsága tölti szabadidejének jelentős részét.

Nagy Márton (Marci)

Agrármérnök, növényorvos (tényleg van ilyen!). Ennek ellenére nem csak a növényekkel érti meg jól magát, hanem emberekkel is könnyen barátkozik, ha kell kisebb műtéteket is elvégez.

Marci imádja a világot, ezért alvásra ritkán pazarolja az idejét. Ha teheti (és általában teheti) munka után indul hegynek fel, völgynek le, barlangba be, szabadba ki. Minden érdekli, és mindent szeretne Nektek is megmutatni. 
Marci

Vágvölgyi Péter (Peti)

Mindegy neki, csak egyszerűen kint akar lenni. Télen valamelyik síterepen dolgozik, és alig várja, hogy szabadidejében freerideolhasson, nyáron járja a világot, utazik, sziklát mászik, túrát vezet.

Gyakran találkozhattok vele valamelyik vízitúrán, de a magashegyi túrák világa is legalább anniyra a saját terepe.