Túravezetőink

Bodócs Emese (Emez)

Ács még nem volt, de nála sose lehet tudni. Fitness edző, biciklis futár, idegenvezető, könyvelő, síparkos mindenes, sport- és tanfolyamfüggő exfloorball válogatott. Élt már Lengyelországban, járt a Glockneren, és megismertette Ibiza biciklis oldalát is jópár turistával a soha le nem olvadó mosollyal az arcán. Néha túlpörög, de mi így szeretjük. Mondhatni Hami megtestesítője.
1

Erdélyi Ágnes (Ági)

Nyáron (na jó, tavasztól őszig) a víz(b)en érzi legjobban magát, télen a hóban. A tavaszban azt szereti, hogy végre leveheti a pulcsit, az őszben azt, hogy végre fel. Szeret kényelmesen szemlélődve kóborolni az erdőben, de teljesítménytúrázni is.

Elsősorban az irodában munkálkodik azon, hogy a túrákon minden stimmeljen, de nem rest evezőt ragadni vagy bakancsot húzni, hogy időről időre túravezetőként is helytálljon. Kedvenc benti tevékenysége az olvasás és idegennyelvtudásának csiszolása, kint pedig a vízen-erdőn-mezőn-hegyen kívül fesztiválokon és rockkoncerteken lelhető fel.

Gréczi Tekla (Tekla)

Ha kell, ő a csapat vezére, kisbuszt vezet, irányt mutat. Ha kell, bölcsen hallgat és figyel, de ha a szükség úgy hozza, budilehúzós fogócskára invitálja a csapatot. Az biztos, hogy mindezek közben higgadtan mosolyog, a nyugalmából nehezen lehet kizökkenteni. Ha idegesnek látod, fuss, mert ott valami nagyon nagy bajnak kell lennie.

Tekla ízig-vérig mérnök, ami a túráinak precíz megtervezésén is érződik. Bejárta Európa országainak jó részét és Magyarországon is sokfelé túrázott. Kedvencei az olaszok, fél évet élt Nápoly környékén.

Gréczi Tekla

Hacsi Gábor (Hacsi)

Gábor sokévnyi jogászkodás után 2016-ban eldöntötte, hogy ő most bizony nekiindul a világnak. Korábban is utazott sokat, sok éven keresztül részt vett a Békatutaj túráin is például, bejárta nagyjából Európa összes országát.

2017-2018-ban viszont több mint egy éven keresztül járta a világot, túrázott az észak-amerikai erdőkben, felmászott maja piramisra, kenuzott a perui őserdőben az Amazonas-nál, végigstoppolta Argentínát, lakóautózott Új-Zélandon, vulkánra mászott Indonéziában, robogózott a kínai határ mellett Vietnámban, végigvonatozta Oroszországot. Közben megtanult alapszinten spanyolul, aludt százféle helyen és közlekedett százféle eszközzel, így közelebb került ahhoz, hogy hogyan kell „jól” utazni. Utazós tudását és tapasztalatát most a Békatutaj túráin hasznosítja majd.


Hajdú Dániel (Dani)

A társaság motorja és üzemanyaga egy személyben. Szervez-tervez-megvalósít. Ideje jó részében csak a képzeletét túráztatja egy monitor előtt, de boldogan szalad túrát vezetni amilyen gyakran csak teheti. 2007 óta vezeti a Békatutaj túráit a Tisza-tótól, Finnországon át Grúziáig. Kiváló rizses lecsót készít, őrült ötleteivel bármilyen körülmények között képes feldobni a társaság hangulatát.

Az első hó megérkeztével az evezőlapátot sílécekre cseréli, és végtelen türelemmel oktatja a kezdőket és a haladókat a karcolt lendület bűvös tudományára.

Hajdú Dániel

Hajdú Hajnalka (Hajni)

Szeptember elején már síelésről álmodik. Giorgio, a síbakancsa igazán jól idomított jószág. Vele együtt óriási lelkesedéssel oktatja kezdő sítanoncait a francia lejtőkön. Nyáron leginkább a Tisza-tavon találkozhatsz vele, de imádja a cseh túráinkat, és otthonosan mozog a Szlovák hegyekben is.

Hétköznapokon Hajni is az irodában tolja a Békatutaj szekerét: elsősorban a zárt csoportok egyedi túráinak tervezése és megvalósítása az ő asztala.

Hajni

Harsányi Károly (Sir)

Mindőnk Mentora, afféle kenus belőlenőttemén… Nagyjából a betűvetést tanultuk, amikor Ő már a vizet járta. Vízi gavallér, vízparti tűzimádó. A tábortüzek legendás mesélője, történeteiben a valaha élt legnagyobb vízitúrások ragadnak újra lapátot.

Kutató ornitológus, újraalkotta a madárvilág rendszertanát, mertugyebár az éticsirkén kívül a madár lehet még veréb, vagy pediglen sas, de innentől majd Ő folytatja…
Sir

Kiss Attila (Ata)

Civilben tudós, hivatásos gráflovag, de bőven rendelkezik kézilabda edzői tapasztalatokkal és régóta cimbora a Bátor Táborban. Egyébként univerzális túragép, feltartóztathatatlan vízi konkvisztádor, a Bodrog bajnoka, a Tisza titánja, a Hernád hőse… de kitűnően kiismeri magát a Salza habjai közt is.

Ata ott volt a Békatutaj első Tisza-tavi vízitúráján és azóta is évről évre találkozhattok vele első sorban vízitúrákon, de bárhol képes feltűnni és - kedvességével - feltűnést kelteni.

Kiss Balázs (KissBal)

Fiatal titánként 92 óra alatt partraszállás nélkül evezett le Tiszabecstől Tiszafüredig. Ma már az általa vezetett vízitúrákon olykor engedélyezi a kikötést. Amellett, hogy KissBal igazi viccesfiú és szeret evezni, síelésben és hüttézésben is otthon van, de azért tud komoly is lenni. Profi a magashegyekben, sokat tud a viaferrátákról és a lavinákról.

Kedvencei azonban az olyan túrák, ahol a csapat tagjai szemlélődve és bóklászva átérzik a hely varázsát, élvezik a sétát, fotózzák a természet csodáit, legyen az az északír tengerpart, a norvég fjellek és trollok, a cseh homokkövek, vagy a világ legszebb magashegységének, a Dolomitoknak a hegyvilága. Amellett hogy néha porszemnek érzi magát a világegyetemben, KissBalnak jó stratégiai érzéke van új túracélpontok kiszemelésében és Békatutajos túrává alakításában is.

Kosdi Erika (Era)

Era atlétika edzéseken nőtt fel, de közben néha nyert túlélőtábort is - mellékesen. Kifogyhatatlan energia, kifogyhatatlan segítőkészség és hatalmas mosoly jellemzi akkor is, ha az áradó Enns hullámain lovagol, ha a szűz hóban síel a Francia-Alpokban vagy ha Vietnámban alkudozik egy piacon. És a pláne plusz: mestere a főzésnek, szerencsés vagy ha bogrács közelébe kerül! Civil munkája során 54 repülés az eddigi csúcsa egy év alatt, szóval vele nem fogsz elveszni külföldön. ;)
Szabad idejében túrázik, kerékpározik, fut, evez, mászik... - tényleg nem tud a fenekén maradni egy percet sem.

Koncz Gergely (Gergő)

Hajót épít. Megteheti, valahol ez a szakmája, de igazából nem is ez a fontos. Az álmaiért küzd, sikerrel, és ez az, ami kiemeli a hétköznapokból. Mindent tud a vízről. Szakmájához mért magabiztossággal és precizitással vezeti a csoportjait. Zsonglőr a vízen és a sziklafalon egyaránt.

Utálja a paradicsomos káposztát, és azt, ha a bátyja gitározik.

Koncz Máté (Máté)

Lételeme a Felső-Tisza (és nem kizárólag a szatmári szilva és a beregi lányok miatt). Víziámokfutó. Evezett Ausztriában, Németországban, Angliában, és néha határt sértett Ukrajna és Szlovákia irányában is. Ez utóbbit illetékes hatóságok előtt szemrebbenés nélkül tagadja. Kis híján hivatásos raftingtúra-vezető - a tajtékzó hullámokkal már egész jól boldogul, az osztrák bürokráciát azonban még tanulnia kell.

Egyszer főzőversenyt nyert harcsapaprikással.

Nagy Márton (Marci)

Agrármérnök, növényorvos (tényleg van ilyen!). Ennek ellenére nemcsak a növényekkel érti meg jól magát, hanem emberekkel is könnyen barátkozik, ha kell kisebb műtéteket is elvégez.

Marci imádja a világot, ezért alvásra ritkán pazarolja az idejét. Ha teheti (és általában teheti) munka után indul hegynek fel, völgynek le, barlangba be, szabadba ki. Minden érdekli, és mindent szeretne Nektek is megmutatni. 
Marci

Szabados Ákos

A Duna partján nőtt fel, mindennel szeret közlekedni, ami a vízen fent marad. Tesitanárnak tanul, így lételeme a mozgás, mindig valami új kihíváson töri a fejét, sőt néha meg is valósítja az ötleteket. Kedvenc hobbijai közé tartozik a biciklizés - úgy a hosszabb túrák, mint az egynapos ride-ok. Igazán jól magas hegyek között vagy a föld mélyében található természetes járatokban érzi magát. Télen a hegyeket sível és snowboarddal is rendszeresen látogatja, ha teheti.

A túrákon a főzős programokban is mindig aktívan részt vesz, ha máshol nem, a bogrács mellett biztosan megtaláljátok. Szerencsére tud is főzni.

Vágvölgyi Péter (Peti)

Mindegy neki, csak egyszerűen kint akar lenni. Télen valamelyik síterepen dolgozik, és alig várja, hogy szabadidejében freeride-olhasson, nyáron járja a világot, utazik, sziklát mászik, túrát vezet.

Gyakran találkozhattok vele valamelyik vízitúrán, de a magashegyi túrák világa is legalább anniyra a saját terepe.

Zsákovics Gergely (Gergő)

Gyerekkorában gyakran cserélték otthon az atlaszokat, ugyanis ha egy új ország jött létre, természetes volt, hogy egyből új térképeket is kellett venni, hogy minden naprakész legyen. Geográfus szakon végzett, a földrajz iránti szerelme azóta sem csökkent.

Ha egy új országba utazik mindig sokat beszélget a helyiekkel, hogy minél jobban megértse az adott nép gondolkodását, és minél pontosabban át tudja azt adni a vele utazóknak. Szabad idejében sokat utazik, túrázik, és nem utolsó sorban az ütőhangszerek szerelmese, középsuli óta aktívan dobol, gyors technikával megállapítja milyen a ritmusérzéked.