Atlanti-Óceán és Pireneusok

Nem szerény vállalás, ha csak a túra címét tekintjük! A Föld bolygó 20%-át borító óceánt persze nem mutatjuk be 8 nap alatt. Az óceánpartok sokszínűségéből viszont komoly ízelítőt kínálunk: a több kilométer széles homokos part, Európa legnagyobb homokdűnéje ugyanúgy benne lesz a szépséges túrában, mint az a sziklás partszakasz, ahol az Amerikából induló szörfözés-őrület partra mászott és megvetette lábát kontinensünkön.
A kellemes óceánparti lazulás után bevetjük magunkat a vad pireneusi hegyek közé, ahol ámulatba ejtő hegycsúcsok, szédítő vízesések és képtelen színekben pompázó tavak között heverészünk a túrák után, miközben a lábunk mellett zergék legelésznek békésen. Az idilli képet megszakítjuk majd egy kalandos rafting kedvéért, csak, hogy ne maradjuk a Békatutajos túrák éltető eleme, a víz nélkül.

Végül a hegyekből leereszkedve csobbanunk egyet az Óceánban és részt veszünk egy féktelen medencés bográcspartin.

Túrák nehézsége

Az út során könnyebb és közepesen nehéz gyalogtúrákkal találkozhatsz. A néhány órás egyszerű trekking túráktól a kicsit nehezebb, egész napos túrákig változó nehézségű túrákra számíthatsz.

Programunkban olyan túrákat kötünk csokorba, amelynek sikerét több, előre nem látható tényező is befolyásolhatja, mint pl. az időjárás, amelyre sajnos még mi sem vagyunk hatással.

A rafting és a kenutúra kezdőknek is teljesíthető, az élményt elsősorban a látvány adja majd, nem a technikai nehézségek.

Felszerelés

Cipő: egy kényelmes, vízálló trekking bakancs szükséges a túrákhoz, emellett hozz magaddal egy jól lélegző könnyű cipőt vagy sarut. Ruházat: a városokban könnyű, szellős ruházat a célszerű,  a hegyekben a kényelmes víz és szélálló „lélegző” ruházat szükséges (elsősorban nadrág és kabát), amelyhez meleg aláöltözet ajánlott. Ne feledjük otthon a sapkát és a kesztyűt sem! Mindenképp hozzunk magunkkal naptejet, UV szűrős napszemüveget!!! Emellett feltétlen szükséges a hálózsák (a hegyekben számíthatunk akár 10 C˚ közeli hőmérsékletre is), derékalj (polifoam) és sátor. Emellett: fejlámpa, gázfőző, zsebkés és kanál. Nem árt egy hőszigetelt kulacs, vagy termosz. Egy nagy hátizsák (legalább 60 liter) az utazáshoz, és egy 15-20 literes a kisebb túrákhoz. Ne feledd otthon fürdőruhádat sem!

Szállás

Szállásunk végig, a 9 nap alatt kényelmes, tiszta kempingekben lesz, melyek az alap ellátáshoz szükséges helyiségekkel és felszereléssel bírnak.

Ugye nem félsz a sátorozástól?

Vannak páran, akik régóta szemeznek ugyan a túrával, de végül azért nem nyomják meg a jelentkezem gombot, mert esetleg még sosem sátoroztak, vagy kényelmetlennek gondolják.

Ó. Hát ez igazán nem lehet akadály. Nem lehet mindenki profi sátorozó, szerencsére túravezetők is jelen lesznek, akiknek pont az a dolguk, hogy a kezdőknek segítsenek.

Ha nincs sátrad, nyugodtan hívj fel és szívesen adunk tanácsot, hogy honnan bérelj, milyet vegyél, kitől kérj kölcsön, vagy hogy hogyan viselkedj ahhoz, hogy valaki befogadjon a sajátjába ;)

Ami a kényelmet illeti: Igen, ez nem olyan lesz, mint az otthoni ágyad. Igaz. Viszont olyan élményt ad, amit nem lehet helyettesíteni semmilyen szállodai szobával. A csillagok alatt hajtod álomra a fejed, és a természetben ébredsz. Olykor tengerparti, máskor hegyvidéki kilátással....

Ellátás-Élelem

Az ellátásról jórészt magadnak kell gondoskodnod! A részvételi díjban 1 közösen főzött bográcsos vacsora van benne.
Helyenként éjszakai fürdőzéssel egybekötött piknikezés előfordulhat:

Az árak a magyarországihoz képest kb 20%-al magasabbak.

Az út során mindig lesz lehetőség feltölteni az élelmiszer-készleteket, friss kenyeret, palackozott vizet és egyéb, hűtés nélkül romló jellegű élelmiszert vásárolni. A francia konyhát nem kell bemutatnunk. Adunk alkalmat a kóstolgatásra.

"Balázs egy buddha nyugalmával vezette a csapatot, s végére a 22 különböző és idegen emberből egy baráti társaság alakult ki :) "

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

KissBal lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

20 fő körül várható.

Erről a túránkról írtátok

"Ez a túra annyira jó volt, hogy az szavakkal leírhatatlan. A program is szuper, és hihetetlenül szép helyeket láttunk, és a társaság is egyszerűen fantasztikus volt. Már előre is gondoltam, hogy jó lesz, de ez felülmúlta minden elképzelésemet. Balázs és Tekla is fantasztikus volt, szóval nincs sok kritizálnivalóm."

"Őrülünk, hogy megismerhettük Balázst és Attilát. Balázs kitünően kezelte a helyzeteket, remek embernek ismertük meg. Attila jól kiegészítette. És remek sofőrők is voltak. Kőszőnjük nekik ezt a remek élményekkel teli szép utat." (Éva)

"Nekem jó volt,nagyon élveztem,mindent meg tudtam, amire kíváncsi voltam." (József)

"Jó, humoros és kifejezetten problémamegoldó túravezető, aki mellett biztonságba érezte magát az ember. Kenuzás a kanyonban volt a legjobb program!"

"A program(ok), útvonal(ak) mindig a legtökéletesebben van felépítve, nem lehetne jobban kitalálni!
Balázs egy buddha nyugalmával vezette a csapatot, s végére a 22 különböző és idegen emberből egy baráti társaság alakult ki :) Ritkaság!"Tömören

Időpont: 2018. július 30-augusztus 6. és 2018. szeptember
Szállás: kemping
Ellátás: egy alkalommal közös bográcsozás, önellátás
Utazás: mikrobusz
Részvételi díj: ??? ezer Ft

Részvételi díj

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szervezést,
 • a túravezetést,
 • a szállást 7 éjszakára,
 • magyar nyelvű túravezetést 8 napra,
 • egy bográcsos vacsora költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza az utazás költségeit, valamint az ellátást.

Részletfizetési lehetőség:

Részvételi díj

 

Teljes díj? Ft
Előleg (jelentkezéskor)? Ft
Hátralék (2018. július 10-ig)? Ft

A részvételi díj nem tartalmazza az repülőjegyet, valamint az ellátást.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!