Azori-szigetek: a természetimádók Szent Grálja

2024. szeptember 20 - szeptember 28. (9 nap, 8 éjszaka)

Azori-szigetek: a természetimádók Szent Grálja

Nagyon szerencsés hely az Azori-szigetek, és nagyon szerencsések vagyunk mi is ezáltal. Egyfelől mérhetetlenül gazdag programot kínál a természet kedvelői számára: lávabarlang, bálna, delfin, krátertavak smaragd és türkiz színben, termálforrások, dzsungel, vízesések, szurdokvölgyek, sziklatornyok, óceán, tea-, banán- és ananászültetvény néhány négyzetkilométeren belül. A tengernyi, vagy inkább óceánnyi élményt nem enyhítik a szépséges kisvárosok, halászfaluk sem. Talán csak a hőforrások táplálta patakban elrekesztett termálfürdőkben kapunk egy csöppnyi esélyt, hogy pihegjünk egy kicsit.

Másrészt nincsenek féktelenül bulizó, parton fetrengős turistahordák, ami a magunkfajta természetközeli élményre vágyók számára igazi csodával ér fel!

Programterv

1. nap - Fekete bazalt, fehér házikó, kék spaletta, zöld bujaság

Megérkezünk a smaragdzöld szigetek főszigetére, illetve annak fővárosába, Ponta Delgadába. A város magán viseli a portugál gyarmatbirodalom tündöklésének nyomait: fekete bazaltkőből faragott ablakkeretek, fehérre meszelt házak, kék spaletták, macskaköves utcácskák.

Mintha a mediterránumban járnánk, de valahogy mégsem: mindent trópusi növények zöld bujasága borít, és szinte németes precizitással gondozott parkok, sehol egy szemét, viszont kiválóak a borok, és hétvégente a város kocsmái megtelnek élettel.

2. nap - Teaültetvény és hedonizmus (láván főtt ebéd és termálvizes fürdőzés)

Miután kipihentük az utazás fáradalmait, máris belevetjük magunkat a sziget természeti csodáiba. A szigetek speciális klímájának köszönhetően Európa majdnem egyetlen teatermesztő területe. A párás, ködös északi oldalon már évszázadok óta termesztenek teát, melyet a múlt század elejéről itt maradt antik gépeken dolgoznak fel, kézműves technológiával. Miután bóklásztunk egyet a szépen nyírt teabokrok között, és megkóstoltuk a helyi teakülönlegességeket, felutazunk a sziget központi kráterében fekvő gyöngyszemhez, Furnas településhez.

A kis városka egy termálvizes katlanba telepedett, és megelevenedett alatta a föld: számtalan helyen törnek fel a forró termálvizek, bugyogva, szuszogva, kénhidrogénes gőzzel árasztva el az utcákat. A termálmező után a szomszédos krátertóhoz utazunk. Meglepő módon itt is hőforrások, iszapfortyogók törnek a felszínre, és olyan forró a talaj, hogy a földbe ásott gödrökben a helyi éttermek hatalmas üstökben főzik az ebédet, amelyet este természetesen mi is megkóstolunk némi helyi borokkal együtt. Útközben meglátogatunk egy 19. században létrehozott erdő-kertet is, ahol többméteres páfrányok között sétálva érjük el utazásunk első vízesését.

Mielőtt átadnánk magunkat a gasztronómiai élvezeteknek, a helyi termálfürdőben lazítjuk el az izmainkat. A város közepén lévő parkban különleges élmény a fürdőzés, ráadásul utána egy jót sétálhatunk a medencét körülvevő botanikus kertben.

Táv: 7,5 km, szintemelkedés: 150 m fel, 150 m le, menetidő: 3 óra.

3. nap - Lávabarlang és bálnales

Elmerülünk Ponta Delgada csodás látnivalóiban. Szó szerint: hiszen a város alatt egy hatalmas vulkáni lávacsatornabarlang-rendszer kanyarog, ennek a felfedezésére indulunk.

A szigetek másik híressége, hogy a cetfélék vándorútja keresztül halad a régió vizein, melyeket a bálnavadászat 1982-es betiltásáig szorgosan vadásztak a szigetlakók. Ma már a turizmus több pénzt hoz, hiszen 14 féle bálna, két delfinfaj, ámbráscetek meg teknősök úszkálnak az óceánban, melyet a tengerre kihajózva mi is megleshetünk – amennyiben az idő és a tenger istenei engedik.

Ha ennyi élmény sem elég egy napra, aggodalomra semmi ok! Az elnöki palotától a botanikus kerteken át a valaha a kalózok elleni védelmet ellátó erődig több napnyi látnivalóval szolgál még a város. Ha pedig a látnivalókkal telítődtünk, a helyi strandon csobbanhatunk egyet az óceánban.

4. nap - Kráter és fürdés a dzsungelben, meg rezsicsökkentés, ahogyan a helyiek csinálják

Reggel buszra pattanunk, és felkanyargunk a hegyek közé. Az egykori vulkáni kráterben összegyűlt tó türkizkék vize csillog alattunk, melyet közelről is szemügyre veszünk.

Túra után irány a lazítás, egy termálforrásokkal tarkított völgy. A völgyben több természetes hőforrás tör a felszínre, melyek vizeiben kis tavakban megrekesztve fürödhetünk a trópusi dzsungel fái alatt. A patak termálvize a völgy tetején egy vízesésben zuhan alá, ami alatt az ember elmerenghet, milyen is volt a paradicsom.

Miután kiáztattuk lábujjainkat, a szomszédos völgybe indulunk egy gyalogtúrára: a völgy egy vízeséssel nyit, mely mellett egy vaslépcsőn felkapaszkodva egy csodálatos szurdokvölgybe jutunk. A völgy falán több helyen a forró vízgőz természetesen pöfög a felszínre, valótlan párába burkolva az erdőt. Kikapaszkodva a fennsíkra, a legelő tehenek között nem egy helyen láthatjuk a „pokol” füstjének oszlopait – melyekre egyébként táblák is figyelmeztetnek. Caldeiras település is ennek köszönheti létét: a földből feltörő forró gőzökön-gázokon üstökben főzik a helyi ételeket, melyet csak tovább színesít az apró falucska főterén bugyogó több termálforrás.

Rövid pihenő után egy kis városkába látogatunk, ahol a hangulatos kis utcákon bolyongunk egyet, vagy csak megkóstoljuk valamelyik helyi sütit a városka főterén üldögélve. A délutánt a város mellett, a beachen zárjuk, ahol a homokos partra kicsapó hatalmas hullámok a szörfösök egyik kedvenc helyévé teszik a partot – volt itt már szörf világbajnokság is. Vacsorázni is itt fogunk, egy különleges helyi étteremben. 

1. túra: táv: 4 km, szintemelkedés: 200 m le és fel, menetidő 2 óra.

2. túra: táv: 4 km, szintemelkedés: 200 m fel és 100 m le, menetidő 2 óra.

5. nap - Túra a kráter peremén, este lazítás az óceánparton

Az izgalmak tovább fokozódnak! E napon a szigetek jelképéhez, a két csodálatos krátertóhoz látogatunk. A vulkáni kalderában felgyűlt kettős tó egyikének vize smaragdzöld, míg a másik türkizkék árnyalatban csillog.

Mi ezt a természeti csodát járjuk végig. Az első tavacska mellett bevesszük magunkat az őserdőbe: először egy szurdokvölgyben, egy kis csatorna mentén sétálunk, majd kiérünk a kaldera-peremre, ahol a mélyben a két nagy tó csillog. Sajnos ezt a látványt kell elviselnünk a nap hátralévő idejében, hiszen a kalderaperemen túrázunk egyet, ahonnan nemcsak a tavakra, hanem Sao Miguel szigetére is gyönyörű kilátás nyílik.

A túra végén buszra szállunk, és lecsapatunk egy kis halászfaluba, ahol hatalmas sziklatornyokon tör meg az óceán tajtékzó vize. Itt helyi borok társaságában pihenünk gyönyörködve a hullámok erejében.

Táv: 12 km, szintemelkedés: 220 m le, 500 m fel, menetidő: 6 óra.

6. nap - Dzsungel, és kilátás általi lélegzetelállás

Megint egy csodálatos napnak nézünk elébe!

Számtalan szerpentinen felkanyargunk a hegyoldalra, és a világ vége után eggyel kiszállunk a kisbuszból, és bakancsba bújunk, hogy belevessük magunkat a dzsungel kusza zöldjébe. Egy völgyön ereszkedünk lefelé, hatalmas páfrányok közt, kis fahidakon keresztül. Lassan a kis hegyi patak egyre komolyabb méreteket ölt, hogy egy sziklafokról zúgjon alá. Majd jön a következő. Néhány óra múlva sajnálkozva vesszük észre, hogy egy tengerparti halászfaluban elértük az óceánt.

Innen buszunkkal újra felkanyargunk a hegyek közé, majd a tengerpart fölött több száz méterrel egy lélegzetelállító kilátópontnál állunk meg, ahonnan belátni a sziget keleti magaspartját. Nem sokkal később vízesések mellé épült több vízimalom egyikében elmélázunk mindennapi kenyerünk hajdani munkás előállításán.

Táv: 8 km, szintemelkedés: 380 m le, 80 m fel, menetidő: 4 óra.

7. nap - Bálnapacsi és halrajjal úszás

Ha a harmadik napra tervezett bálnales az időjárás miatt meghiúsulna, még itt van egy napunk, hogy bepótoljuk az elmaradásokat, és lepacsizzunk egy-egy cettel (na jó, ezt inkább ne próbáljuk ki). Ha nem bálnát lesni megyünk, akkor délelőtt lesz idő bepótolni a város kimaradt látnivalóit, hűtőmágnest beszerezni, hajókat nézni a kikötőben.

Délután egy másik kisvárosba utazunk. Aki kedvet és bátorságot érez magában, az nemcsak a víz fölött, hanem alatta is megcsodálhatja az óceán élővilágát. Snorkelezésre és a könnyűbúvárkodás kipróbálására is lesz lehetőség. Aki ezt inkább kihagyná, az sem fog unatkozni: a kisváros templomához is érdemes feltúrázni, és a strand is megér egy misét. Este a kisváros kiváló óceánparti éttermében vacsorázunk.

8. nap - Csúcsmászás és ananászpálinka (esetleg lekvár)

Utolsó teljes napunk reggelén felbuszozunk a hegyre, hogy felmásszunk a hangákkal borított 1103 m-es csúcsra, mely a sziget legmagasabb pontja, és így természetesen gyönyörű kilátás nyílik Sao Miguel smaragdzöld erdeire, földjeire. Végignézünk az előző egy hétben bejárt tájon, hogy még jobban emlékezetünkbe véssük a kék és a zöld minden árnyalatát. A csúcscsokik, szendvicsek és egyebek elfogyasztása után leereszkedünk buszunkhoz. Ha már itt vagyunk, nem felejtjük el megnézni a szigetek másik híres termékét sem: az ananászt. Az üvegházakban termesztett ananászok szépen sorjáznak előttünk, és természetesen mindenféle ananászos terméket is vásárolhatunk, a lekvártól a pálinkáig.

Táv: 7 km, szintemelkedés: 430 m fel és le, menetidő: 3,5-4 óra.

Este érdemes egy utolsó steak- vagy halvacsorával és helyi borokkal elbúcsúzni e paradicsomi szigettől.

9. nap - Távozás a Paradicsomból

Szomorúan búcsút intünk a Zöld Szigetnek. Ha este sokáig duhajkodtál, akkor szerencséd volt, jó alvást a gépen!

Tudnivalók

Az Azori-szigetek 9 tagból áll, az Atlanti-hátságon fekszik, nagyjából félúton Európa és Észak-Amerika között (2 sziget az Afrikai-kőzetlemezen, 2 sziget az Észak-amerikai-kőzetlemezen, és 5 sziget az Európai-kőzetlemezen fekszik). A szigetek a vulkáni működésnek köszönhetik létüket, ebből adódóan napjainkban is sokfelé törnek fel természetes hőforrások, forró gőzök és gázok, na meg számtalan vulkáni kúppal, azok kalderájában felgyűlt gyönyörű tavakkal találkozhatunk.

Mivel a szigetek a cetek vonulási útvonalába esnek, régen sokan éltek bálnavadászatból, amit 1982-ben betiltottak. Azóta a turistáknak szervezett bálnales-túrák már több pénzt hoznak, mint annak idején a bálnavadászat. Ma is sokan élnek halászatból, sokan tejelő tehenészeteket működtetnek, és a turizmus is egyre fontosabb bevételi forrás. A szigetek Portugáliához tartoznak, de autonóm terület. A szigetlakók portugálul beszélnek, de a történelem során (17-18. század) sok flamand és breton is megtelepedett a szigeteken.

A túrák nehézsége

Könnyű, hétköznapi erőnléttel bárki által teljesíthetők. A kint töltött idő alatt komolyabb fizikai megterhelésnek nem leszünk kitéve. Ha szoktál időnként túrázni vagy legalább egy keveset sportolni, akkor valószínűleg semmi problémád nem lesz a mozgással. A szintek teljesíthetőek, a távok sem túl hosszúak.

Időjárás

Mivel az Atlanti-óceán közepén fekszik, a hatalmas víztömeg kiegyenlíti a hőmérsékletet, így soha sincs 28 foknál melegebb, viszont soha nem hűl a levegő 16 fok alá. A kiegyenlített, csapadékos klímának köszönhetően a szigetek iszonyatosan zöldek, és az itt megélő sok trópusi növény buja szubtrópusi dzsungeleket alkot – már ahol az ember nem alakította át a tájat. Így a tengerparton banán- és szőlőföldek zöldellnek, kicsit feljebb megterem a teacserje, afölött pedig kőfalakkal övezett zöld legelők és sok-sok tehén.

Felszerelés

Nagy hátizsák vagy táska (ebbe kerül a felszerelésed nagy része, ez a szálláson marad). Kis hátizsák (a napi szükséges felszereléssel, ami mindig nálad van). Ruházat: kellemes, de változékony és páradús időre kell számítanunk. Tehát fontos a szellős, könnyű ruházat, de legyen nálad szél- és vízálló dzseki is, meg egy-két pulóver a hűvösebb napokra. Lábbeli: a könnyebb sétákhoz elég akár egy szandál, de a túrákhoz mindenképp szükséges egy könnyebb trekkingbakancs. A fürdőruha se maradjon otthon! Ha érzékenyebb vagy a napra, hozz valami fejfedőt és naptejet. Legyenek nálad a túrázáshoz szükséges apróságok is (bicska, fejlámpa, és elemek), meg a fontosabb gyógyszerek (különös tekintettel arra, ha valamilyen gyógyszert szedsz). A városnézéshez érdemes kényelmes utcai ruhát hozni, és fontos a kényelmes, könnyű cipő. Ha érzékenyebb a talpad, akkor egy vízicipő jól jöhet az óceánban fürdésnél.

Térerő, elektromos hálózat

Az elektromos hálózat és a dugaljak az itthonival egyeznek. Sok helyen van free wifi. Térerővel jól ellátott a vidék, és mivel az EU tagja, így az EU-s roaming díjak érvényesek.

Szállás

Sao Miguel fővárosában, a központban található Brum Design Apartments 90 m2-es, kétszobás, saját fürdős apartmanjaiban lesz. Az apartmanok mosógéppel rendelkeznek.

Élelem

Minden apartmanban van konyha, ahol reggelire, ebédre szendvicset tudsz készíteni, este pedig főzni, ha szeretnél. Van a közelben kisbolt, piac és nagy szupermarket is. De ha arra vágysz, vannak a közelben kávézók, ahol tudsz reggelizni, és vacsorához rengeteg étterem közül választhathatsz. A legtöbb napon napközben is lesz lehetőség kisebb-nagyobb éttermekben ebédelni. Zöldséget és gyümölcsöket mindenfelé lehet kapni, különös tekintettel a helyi termesztésű ananászra és banánra. Aki szereti a tengeri cuccokat, az most a paradicsomban érezheti magát. Vannak halak, rákok, többféle kagyló mindenféle formában elkészítve. És mivel marha sok a marha, nem szabad kihagyni a jellegzetes azori steakeket sem. Étteremben 20-25 € között jön ki egy étkezés.

Pénz

A hivatalos fizetőeszköz az euro, akárcsak Portugáliában. Az árak a hazaihoz hasonlatosak, valami kicsit drágább, valami kicsit olcsóbb. Kártyát sok helyen elfogadnak, de sok ATM-mel is találkozhatunk az utcákon.

Utazás

A repülőjegyet mindenkinek magának kell megvennie adott napi áron. Amint megvan a minimum létszám a túra indulásához, megnézzük, melyik a legideálisabb itiner. A jegyár 2024 májusában kb. 140.000 Ft poggyász nélkül, 180.000 Ft 20 kilós poggyásszal. A repülőjegy megvásárlásában szükség esetén segítünk, vagy, ha az általunk javasolt járatokkal utazol, 8%, min. 8.000 Ft kezelési költség fejében (ami kb. fedezi az adó és egyéb járulékos költségeinket) akár meg is vehetjük neked. Amikor megvan a minimum létszám, a fórumon megosztjuk a javasolt itinert, és egyeztetünk a repülőjegy-vásárlásról.

Sao Miguelen 22 fős busszal fogunk közlekedni. 

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

15-20 fő körül várható.

Túravezetők

Balázs és Era lesznek.

Erről a túránkról írtátok

"Kedves Ági, Balázs és Túratársak! Mi is köszönjük szépen a sok élményt, amit kaptunk. Magunktól ezt ennyi idő alatt nem tudtuk volna bejárni, nem beszélve a sok háttér információról. A túratársaknak pedig köszönet azért, mer jó kis CSAPAT voltunk. Jó volt veletek, remélem még összefutunk." (Csaba és családja)

"Többet kaptam sokkal, mint amire az előzetes kiírás alapján számítottam, minden nap tele élményekkel, az egész szigetet bejártuk keresztül-kasul, szuper volt a tempó! Az Azori-szigetek bakancslistás volt nálam, és nem is lehetett volna ennél jobban csinálni - rengeteg élmény és input ért, jóval több, mint amire számítottam, elképesztően jól össze volt rakva a program, és soha, egy pillanatig nem volt olyan érzésem, hogy üresjárat van, vagy hogy valami kimarad. Nagyon jól éreztem magam, csak így tovább! Köszönöm!" (Petra)

"Nagyon tetszett, hogy gazdag volt a program, változatos, sok minden benne volt, szinte mindent láttunk, amiért érdemes volt nekem odamenni, az egész szigetet bejártuk keresztül-kasul, többször is. Tetszettek a túrák, az is, hogy mások által nem jár heyen is jártunk." (Kriszta)

"Nagyszerű út volt! Minden a várakozásaimnak megfelelően alakult, sőt még jobban is. Köszi a szervezést, biztos, hogy fogok még veletek utazni, akár az Azorira is újra :) Nagyon szeretek Ágival és Balázzsal túrázni, szerintem maximálisan figyelembe veszik a csapat és az egyéni igényeket is. Mindig minden infót megadnak, amit tudnunk kell a másnapi programmal kapcsolatban, időpontokról, szükséges felszerelésről, elemózsiáról, várható időjárásról, stb. Nekem ez így nagyon ideális és ha figyel ilyenkor az ember, akkor sikerül a programnak megfelelően öltöznie és nem marad éhes sem :)" (Barbi)

"Rendben volt minden, ismét jól éreztem magam! Minden nap kellő lefoglaltásg volt, egy pillanatig nem unatkoztunk, és néha maradt erő esténként kis plusz csapatépítésre is :D A túravezetőkről: Szerintem nem kell jobb! :) Nem voltunk egyszerű csapat azért, de jó társaság volt, állták a sarat (szó szerint és átvitt értelemben is) :D Első túrán is jól éreztem magam, most is, remélem összejön a folytatás! Úgyhogy hajrá Nektek, így tovább :)" (Áron)

"Mindennel teljes mértékben meg voltam elégedve. Ahogy láttam a túravezetők mindent megtettek annak érdekében, hogy jól összekovácsolódjon a csapat, szerintem nagyon jó kis csapat jött össze és a szobabeosztás, a túrák hangulata is szuper volt. Nekem ez volt az első túrám a Békatutajjal és idegen csoporttal is úgy, hogy csak 1 embert ismerek, de nagyon jó élmény volt. Lehet, hogy sokszor meg kellett állni a fényképezni a fákat, mohákat és csúszott a program, de végül mindent meg tudtunk nézni :D" (Szabina)

"Profin szervezett és vezetett túra egy kevéssé ismert vidékre. A tájjal, az élményekkel, a hangulattal és a gasztronómiával Sao Miguel nálam felzárkózott Izland mellé! Akár már most jelentkeznék a jövő évi túrára a többi szigetre!" (Józsi)

"Köszönjük szépen a lehetőséget, hogy veletek utazhattunk. Hatalmas élmény volt az Azori -szigetek és nem mellesleg a társaság is jó volt. Segítőkész, jófej túravezetőink voltak, remélem máskor is utazhatunk még velük, bárkinek csak ajánlani tudom a Békatutajt! :)" (Zsófi)

"Nagyon jól éreztem magam. Nagyon örülök hogy a Ti szervezésetekben lehettem részese ennek az élmenynek! Ez volt a vágyam és eljutottam ide,  láttam ezt a Szépséget! Köszönöm!" (Zsuzsa)

Tömören

Időpont: 2024. szeptember 20-28.
Szállás: 2 ágyas szobákkal rendelkező 4 fős 90 m2-es apartmanokban, a belvárosban
Ellátás: önellátó
Utazás: repülővel a szigetig, majd busszal a szigeten

Részvételi díj

460 000 Ft per fő (jóhamarkedvezménnyel 440 000 Ft)

A részvételi díj tartalmazza:

 • szállást 8 éjszakára
 • a helyi utazásokat a szigeten légkondicionált busszal
 • a túraszervezést
 • a túravezetést
 • a termálfürdők belépőinek árát

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a repülőjegyet (bővebben a Túra fülön)
 • a lávabarlang belépőjegyét (9 euró, kb. 3.000 Ft)
 • a bálnales árát (55 euró, kb. 22.000 Ft)
 • a belépő árát a botanikus kertbe (5 euró, kb. 2.000 Ft)
 • a snorkeling és a búvárkodás költségét (snorkeling: 45 euró, kb. 18.000 Ft, búvárkodás: 95 euró, kb. 38.000 Ft)
 • biztosítást, melyet mi is meg tudunk kötni neked
 • a reptér és a szállás közti transzfert (5-10 euróba kerül fejenként)

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat, és kérj egyedi kedvezményt! 

Racionalizáld a repülésed!

Minden apartmanhoz tartozik mosógép. Így elég, ha kevesebb ruhát hozol, utazhatsz kisebb poggyásszal. Törölközőt is kapunk.

Ha neadjisten elszállnának a repjegy árak, és hajlandó vagy bevállani, hogy a csoporttól külön utazol, talán ki tudunk találni valami okosat. Lehet, hogy Debrecenből, Bécsből, stb. kell indulni, vagy egy pár órával, vagy akár 1-2 nappal korábban repülni, de lehet megoldás. Ha érdekel, lépj velünk kapcsolatba, és körbenézünk, hogy mik az aktuális lehetőségek!

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Szupermarketekben itthonihoz hasonló áron tudsz vásárolni, a helyben termesztett zöldség és gyümölcs (különös tekintettel a banánra és ananászra) pedig olcsóbb, mint itthon. A szálláson minden apartmanhoz tartozik konyha, ahol a vásárolt alapanyagokból elkészítheted magadnak a szendvicseidet, vagy akár vacsorát is főzhetsz. Étteremben enni sem drágább, mint itthon. Lesz néhány alkalom, amikor előre foglalunk asztalt vacsorára a helyiek által is látogatott éttermekben.

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

Fizetési ütemezés

Ha több mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, akkor 138.000 Ft előleget kérünk. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt Vagy hívd Balázst a +36309859204-es számon. Könnyen elképzelhető, hogy nem tudja felvenni a telefont, de vissza fog hívni, amint tud.

GO!