Barcelona, ahogy az átlagember nem látja!

Végtelen mennyiségű az asszociációs alapanyag: Gaudi, Sagrada Familia, La Rambla, Güell, Mont Juice, de Egerszegi Kriszta, Nagy Laci, Messi, Camp Nou, Kolombusz, Picasso is vezethet minket ugyanoda.


Ezekhez keverünk egy kis Costa Bravát, egy nagyobb adag Montserrát, felöntjük testes vörös borral, végül Békatutajjal fűszerezzük és máris készen áll az egyedi paella, melyet nektek szolgálunk fel. De aztán ránk ragad a közeg temperamentuma és fel kell állnunk egy kis flamenkóra a hangulatos bárban, gyönyörű, helyi, hosszú, fekete hajú hölgyekkel, vagy büszkeségtől dagadó férfiakkal. Kinek-kinek ízlése szerint, itt minden variáció lehetséges!

Csak óvatosan a duhajkodással, mert a másnap már a Vuelta Espana mini kiadásán talál minket, vagy egy klassz via ferratán, a hófehér mészkőcsúcsok között!

Paella Békatutaj módra:

1. nap - Mindent a szemnek, a testnek és léleknek

Miért is jó januárban Barcelonában? Azon túl, hogy kilépünk a szürkezónából és színeket szívunk magunkba, meg némi meleget -, nos azon túl (elkerülve a nyári tömeget) kényelmesen kényeztethetjük érzészerveinket. A La Sagrada Familia belsejében a nap járásával együtt változó pompás színkavalkád új életre kelti szemünket, a Güell Park beindítja a lelket, az esti séta Ramblán pedig a szívet. De szükség is lesz erre a felkészülésre, mert másnap már...

2. nap - Keresztül a Montserraton

A másnap már a hegyekben ér utól minket. A többség igénye szerint vagy egy ferratán közelítjük meg a hegység gerincét, vagy egy normál úton. A túra útvonala káprázatos környezeteben tekereg, hogy a végén az ikonikus kolostorhoz érkezzen meg.

3. nap - Pihenés bicajháton a városban

Barcelona kiváló bicajosút-hálózattal rendelkezik. Ezt a tulajdonságát nem hagyhatjuk kihasználatlanul, egy könnyű tekeréssel bejárjuk a legszebb helyeket. A délután egy részét úgynevezett hesszeléssel töltjük a homokos tengerparton. Az estébe belefér egy szolid tivornya, de tényleg csak szolid, mert a 4. nap ismét kicsit erősebb igénybevételt ígér.

4. nap - A hegyekbe fel...

És ha már ígéri, hát be is tartja! Ismét kerékpárra pattanunk és szépen felkarikázunk a város fölé magasodó Tibidabo-hegy tetejére, megcsodálni az alattunk fekvő elképesztő panorámát. Hazafelé, ha kedvünk úgy tartja elcsorgunk a Camp Nou mellett és néhány parkon keresztül érünk vissza a zegzugos gótikus városrészbe.

5. nap - Hasta la vista!

A délelőtt még az izomlázas lábak bejáratásával zajlik, mely lehet hűtőmágnes/ajándék vásárlás, vagy egy-egy kimaradt érdekesség bejárása is. De délután eljön a búcsú pillanata, mikor el kell szakadnunk először fantasztikus városunktól, utána új cimboráinktól, hogy végül otthon nekiláthassunk a nagy mennyiségű fotók feldolgozásának.

Szállás Barcelona belvárosában

A 4 éjszakás katalán kalandunk szállása Barcelona központjában egy közkedvelt hotelben lesz, apartmanokban.

Utazás Budapest-Barcelona

A repülőjegy-foglalás egyénileg történik. A repülőjegy ára jelenleg (március 22) 70.000 Ft alatt van. A repülőjegy megvásárlásában szükség esetén segítünk, vagy 8% kezelési költség fejében (ami kb. fedezi az adó- és egyéb járulékos költségeinket) akár meg is vehetjük számodra.

Mit fogunk enni?

Ki mit szeretne. Mindig igyekszünk elegendő időt hagyni arra, hogy vásárolhassatok magatoknak. A helyi ételek csodálatosak, itt mindig friss hal és a mindenféle tengeri herkentyű. Élni fogunk a lehetőséggel!:) De a város multikulti, így mindeféle ételt meg lehet találni az utcai gyrosostól a wokon keresztül a mindenig.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Balázs lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

14-18 fő között várható. 

Tömören

Szállás: hotelben, apartmanokban. Szándékosan olyan helyszínt választottunk, hogy gyalogosan le lehessen menni este lófrálni a belvárosba.  
Ellátás: önellátó túra,
Utazás: repülővel, helyi tömegközlekedéssel, illetve lesz, hogy mikrobuszt bérlünk

Részvételi díj

A részvételi díj  320 000 Ft

A részvételi díj tartalmazza:

 • szállás díját Barcelona belvárosában, hotelben, 4 éjszakára
 • túravezetést 5 napra
 • kerékpárkölcsönzést
 • az egész napos program költségeit a Montserrat-on (magánbuszos utazást, túravezetést)

A részvételi díj nem tartalmazza

 • a repülőjegy árát,
 • az ellátás költségeit,
 • a belépőjegyek díját
 • ezen kívül  számolni kell némi helyi tömegközlekedéssel, amit igyekszünk majd elkerülni, de teljesen nem tudjuk kiiktatni

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 54 000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Balázst is a +36309859204-en.

GO!