Barcelona, ahogy az átlagember nem látja!

Jelentkezem
Barcelona, ahogy az átlagember nem látja!
Végtelen mennyiségű az asszociációs alapanyag: Gaudi, Sagra da Familia, La Rambla, Güell, Mont Juice, de Egerszegi Kriszta, Nagy Laci, Messi, Camp Nou, Kolombusz, Picasso is vezethet minket ugyanoda.


Ezekhez keverünk egy kis Costa Bravát, egy nagyobb adag Mont Serrát, felöntjük testes vörös borral, végül Békatutajjal fűszerezzük és máris készen áll az egyedi paella, melyet nektek szolgálunk fel. De aztán ránk ragad a közeg temperamentuma és fel kell állnunk egy kis flamenkóra a hangulatos bárban, gyönyörű, helyi, hosszú, fekete hajú hölgyekkel, vagy büszkeségtől dagadó férfiakkal. Kinek-kinek ízlése szerint, itt minden variáció lehetséges!

Csak óvatosan a duhajkodással, mert a másnap már a Vuelta Espana mini kiadásán talál minket, vagy a tengeren kajakozva, esetleg a hófehér mészkőcsúcsok között!

Paella Békatutaj módra:

Barcelona végtelenül kerékpáros barát...

... akárcsak mi. Így a recept adott! Két keréken fedezzük fel a világváros legfőbb látnivalóit. Azért „csak” a legfőbbeket, mert azokból is össze lehetne állítani egy 5 napos programot. Ha erőnkből telik belekóstolunk a Costa Bravába is, mert a végtelen, homokos tengerpart melletti utakon bicózni felettébb kajak (ja, nem az később lesz).

Kirándulás -Montserrat

Egy rövid vonatozás árán érünk el a drámai szépségű Montserrat hegység lábaihoz. De a lábakkal nem elégszünk meg, felkeressük a hegyen megbúvó ezeréves bencés kolostort. A hegy csúcsára egy siklón kapaszkodunk fel, ahol egy rövid túrát is teszünk, mert mindig lehet találni egy még jobb pozíciót a még jobb fotó elkészítéséhez.

Costa Brava - Ez nagyon kajak lesz!

Mi az elmaradhatatlan kelléke egy Békatutajos túrának? Pontosan. Az evezés sem maradhat el. Ezúttal a hullámokat lovagoljuk meg, egy újabb perspektívából szemlélve a végtelenül változatos tájat. Terveink között egy 3-4 órás snorekeling-gel egybekötött evezés szerepel.

Ha kellően elfáradtunk, egy BBQ party vár minket a bázison. Az este a gótikus városrész szűk utcáiban ér minket tetten, amint tapast eszegetünk és sangriát iszogatunk.

Tetszik? Ugye nem kell tovább ragoznunk?

Szállás Barcelona belvárosában

Az 5 éjszakás katalán kalandunk szállása Barcelona központjában lesz, a Rambla északi végénél, az egyetemi városrészben elhelyezkedő hostelben. A szálláson jól felszerelt konyha található (grillezős mikro, elektromos főzőlap, hűtő, szendvicssütő, kenyérpirító). Ingyenes wifi a közös helységekben van.

Utazás Budapest-Barcelona

A repülőjegy foglalás ezúttal egyénileg történik. A repülőjegy ára jelenleg 38.000 Ft. Figyeljetek rá, hogy a poggyászt külön kell hozzáadni! A repülőjegy megvásárlásában szükség esetén segítünk, vagy 5% kezelési költség fejében (ami kb. fedezi az adó és egyéb járulékos költségeinket) akár meg is vehetjük Számodra.

Mit fogunk enni?

Ki mit szeretne. Mindig igyekszünk elegendő időt hagyni arra, hogy vásárolhassatok magatoknak.

Igyekszünk úgy alakítani a programot, hogy lehetőség legyen helyi ételek kipróbálásra is.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Béci lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

18-27 fő között várható. 

Tömören

Időpont: hamarosan
Szállás: hostelben
Ellátás: önellátó túra
Utazás: repülővel

Részvételi díj

hamarosan

A részvételi díj tartalmazza a

 • szállás díját Barcelona belvárosában, 5 éjszakára
 • a kerékpárkölcsönzést és idegenvezetést
 • az egész napos program költségeit a Monserrat-on (buszos utazást, túravezetést)
 • a tengeri kajakozáshoz és snorekelinghez szükséges felszerelések bérleti díját és túravezetést
 • a vonatjegy díját (a tengeri kajakos bázis 35 km-re található Barcelonától) 

A részvételi díj nem tartalmazza

 • a repülőjegy árát,
 • az ellátás költségeit, 
 • valamint a belépőjegyek díját,
 • ezen kívül  számolni kell némi helyi tömegközlekedéssel, amit igyekszünk majd elkerülni, de teljesen nem tudjuk kiiktatni.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom