Costa Rica

2020. február 15 - február 29. (15 nap, 14 éjszaka)

Jelentkezem
Costa Rica

Könnyű az ország bűvkörébe kerülni a lenyűgöző, szörfözésre is kiváló partjait élvezve, az esőerdő mélyén megbújó vízesés alatt pancsolva, egy vulkán által fűtött patakban megpihenve, vagy épp egy lombházban ébredve egy kakaófarmon a dzsungel mélyén.

Costa Rica fél Magyarországnyi (51 ezer km2) bizonyíték arra, hogy a gazdagság nem GDP-ben mérettetik. A rendkívül szerencsés adottságaival zseniálisan gazdálkodó ország lakossága nem véletlenül lett hivatalosan is a világ legboldogabbika több évben is.  Ha a trópusi gyümölcsök mellett szívesen kóstolnál bele a „¡Pura vida!” életérzésbe, eveznél boldogan sütkérező kajmánok közelében és túráznál békésen pihenő, mindig mosolygó lajhárokat, majmokat, színes madarakat, leguánokat, kígyókat, békákat lesve nehezen feldolgozható szépségű nemzeti parkokban járva, akkor ezt a kalandot neked találták ki!


Erősen dolgozunk a kiíráson. Még a dátum sem végleges, de valószínűleg 2020 februárja lesz és kb 14 nap.

Annyi már bizonyos, hogy lesz benne dzsungel túra (több is) lesz vulkán, 40 fokos patakban fürdés, lesznek állatok, de jó sokan, lesz óceánpart, lesz snorkellezés, lesz kajmán nézés vízről, lajhár nézés szárazföldről. Több éjszakát fogunk eltölteni egy kakófarmon, és megőrülünk, mert állati izgalmas lesz minden! :)

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

  • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
  • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
  • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
  • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
  • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
  • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

  • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
  • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

  • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

  • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Nóri lesz, aki hosszú évek óta tagja a Békatutaj Törzsutas Közösségnek. Ha valaki, Nóri tudja milyennek kell lennie egy igazi békatutajos utazásnak, és mivel nyolc hónapot töltött Costa Ricán, szeretné nekünk is megmutatni ezt a meseszép országot. Ha a résztvevők száma meghaladja a 10-12 főt, Nóri munkáját egy másik Békatutajos túravezető segíti majd a helyszínen.

A résztvevők száma

10-20 fő között várható.

Részvételi díj:

Még dolgozunk rajta. Valószínűleg 3 és 400 ezer ft között lesz a részvételi díj. Igyekszünk a viszonylag drága országban alacsonyan tartani a részvételi díjakat.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom