A Dolomitoktól Provence-ig 2019
Fényképezőgéppel Európa természeti csodáinál - komplex program, ahol a könnyű túrák kellemes izomlázát különböző vizekben lazítjuk le, mert lesz hegyi patak, gyönyörűséges tó a hegyek között, tengerpart, jéghideg folyó óriás mészkőfalak között, aztán megint tengerpart.
Több évtizednyi csavargást eresztettünk át egy ritka szövésű halászhálón, hogy csak a legnagyobb halak maradjanak és íme az eredmény:

Élménybeszámolót egy korábbi túránkról itt olvashatsz!


1. nap: Budapest - Lago di Misurina

Az első napot jórészt utazással töltjük. Budapestről nagyjából 8 óra alatt lehet kijutni első esti szállásunk helyszínére, a Misurina-tónál található kempinghez.

A nap végén, miután csobbantál egyet a kristálytiszta és jéghideg tó vizében, vagyis miután a lábujjhegyedet legalább belemártottad a tó vizébe és a tábortűznél ismerkedsz a csapat többi tagjával, már tudni fogod, hogy jól döntöttél. Ez egy király nyaralás lesz! :)

2. nap: Körtúra a Tre cime di Lavaredo körül

Tre cime di Lavaredo - a Három nővér (hibás fordítás) őrködik a Dolomitok cakkos gerincei felett. A világ 10 legszebb hegye válogatások örökös tagja.

Erős kezdés, az állad lehet, hogy fájni fog a nap végére, de a fényképező géped remélhetőleg bírni fogja a tempót! A napot túrabakancsos kirándulással töltjük, este mi is rendezünk egy szavazást! (Sokévi tapasztalataink szerint a Te listádban is előre ugrik majd a Tre Cime!)

"Tre cime di lavaredo gyönyörű volt, még esőben is. Változatos programok, kiváló túravezetők, nagyszerű társaság, mi kell még? :)"
Ezen a napon nem utazunk tovább, autókban maximum 40 percet töltünk egész nap. A túra kb. 12 km, a szintemelkedés kb. +-700 m.

3. nap: Dolomitok és a Garda-tó

Cortina d’Ampezzo - az 1956-os Téli Olimpia helyszíne, a Dolomitok szíve, a Tofane csúcsok, a Cristallo csoport és a Cinque Torri ölelésében.

Punta Serauta (2970 m), a Marmolada gerincén - egy kis kóstoló az I. világháború katonai hegyi útjaiból, bunkereiből, a borzongást ellensúlyozza  a pazar kilátás a Marmolada gelccserére és a Fedaia-tóra.

Garda-tó, ahová a legnagyobb mászók járnak lazítani az 1000 méteres falak mászása után. Itt minden van, amitől a magunkfajta szerelembe esik: mászóutak, via ferráták, canyoning, mountain bike pályák és windsurf egy helyen. Itt zajlik minden évben a Rock Masters, ahol a sziklamászók világelitje méri össze felkészültségét. Az utcákon bolyongva az extrém sportok krémjével lehet összeakadni.

Szállásunk ezúttal a Garda-tó partjánál lesz, ismét kempingben!

"Ez a túra annyira jó volt, hogy az szavakkal leírhatatlan. A program is szuper, és hihetetlenül szép helyeket láttunk, és a társaság is egyszerűen fantasztikus volt. Már előre is gondoltam, hogy jó lesz, de ez felülmúlta minden elképzelésemet. Balázs és Tekla is fantasztikus volt."

4. nap: Garda-tó

A Gardánál garázdálkodunk. A program biztos pontja, hogy Monte Baldo gerincéről jól lenézünk az 1700 méterrel alattunk elnyújtózó tóra. A lejutás alternatíváiról aztán dönthetünk, de legyen ez is meglepetés. :)

5. nap:  Eze-Nizza

Eze - az útikönyvek szerint innen a legszebb a kilátás a Földközi-tengerre. És tényleg, a kisváros tetején elhelyezkedő kaktuszparkból elképesztő látvány tárul elénk. A lányoknak parfümgyár, a fiúknak próbaútra vihető Ferrari ugyanitt. :)

A következő nagyjából két napot városnézéssel töltjük. Az uticélok: Ezé, Nizza és Monte-Carlo!

Egy éjszaka erejéig Nizzában garázdálkodunk, közel  a nyüzsgő éjszakai élethez!

6. nap: Nizza, Monte Carlo és meglepetés

A reggelt egy meglepetéssel kezdjük. Egy olyan különleges helyet keresünk fel, ahová ritkán jut el turista. Megígérjük, megéri a kis kitérőt.

Nizza - promenád a gyönyörbe. Kultúra, művészet, zene, ízek kavalkádja pumpálja ezt mediterrán szívet, melyet a boron-hegyi panoráma koronáz meg.

Monte Carlo - csak egy rövid kitérő Nizzából, de ha már itt vagyunk megmártózunk a gazdagságban, végighajtunk a Forma1-es pályán, egyenesen a szabad strandig.

7. nap: Gorges du Verdon-szoros

Verdon - vissza a természetbe! Azrúkék folyó szeli ketté a több száz méter magas hófehér mészkősziklát. A lélegzet eláll! Európa Grand Kanyonja a túrázók, mászók, kajakosok, kenusok kedvenc terepe. Naná, hogy mi is beülünk egy kenuba és beevezünk a mérhetetlen sziklafalak közé!

"Változatos programok, lélegzetelállító helyszíneken. :) Szuper volt a szervezés, tetszett a rugalmasság, és a Balázsból áradó hatalmas tolerancia a csoport renitens elemei iránt. :)"

"A verdoni csillaghullás észlelés szabályai: minimum két embernek kell egyszerre felkiálltani, hogy huuuuu, akik nem lehetnek közelebb egymáshoz 3 méternél!"

8. nap: Provence - A francia vidék íze

Kicsit lányos a romantika, de a zord férfiszívek is gyorsabban vernek, ha feltűnik Gordes, vagy Roussillon a látómezőben. Aztán nyalunk egy levendula fagyit (ettél már szappant?) és ez kijózanít, hogy magabiztos léptekkel mehessünk végig a világon egyedülálló színekben pompázó homokkövek közötti ösvényen.

Kis túra, kis nézelődés, kis fagyi. A búcsúvacsoránkat közösen főzzük a már jól összeszokott kispajtásokkal.

9. nap: Hangulatos olasz kisváros a riviérán

Ha már hazafelé kell indulunk, vigasztaljuk magunkat egy a Virágok riviéráján fekvő kisvárossal.

Az erős kezdésre dobtunk még néhány lapáttal, hogy a végére maradhasson még némi ámulat. Egy tökéletes tengerparti naplemente méltó az utolsó estéhez!

Hazafelé még teszünk egy koktélcseresznyét a tortán található tejszínhabra, de hogy hogyan az maradjon egyelőre titok!

Túrák nehézsége

Az út során könnyebb és közepesen nehéz gyalogtúrákkal találkozhatsz. A néhány órás egyszerű trekking túráktól a kicsit nehezebb, egész napos túrákig (Tre cime) változó nehézségű túrákra számíthatsz.

Programunkban a kulturális élményeken túl olyan túrákat kötünk csokorba, amelynek sikerét több, előre nem látható tényező is befolyásolhatja, mint pl. az időjárás, amelyre sajnos még mi sem vagyunk hatással.

A kajaktúra kezdőknek is teljesíthető, az élményt elsősorban a látvány adja majd, nem a technikai nehézségek.

"A program(ok), útvonal(ak) mindig a legtökéletesebben van felépítve, nem lehetne jobban kitalálni!"

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben történik. Ne aggódj, ha nincs autód és akkor se, ha csak egyedül lennél az autódban! Egyeztetünk és úgy fogjuk elkészíteni a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. Eddig még mindig sikerült ;) Ha sikerül optimálisan beosztani az autókat azzal nem utolsó sorban a környezetterhelésünket is csökkentjük.

Kisbuszt is bérlünk, ha nem szeretnéd utazásodat egyénileg megoldani, egész biztos, hogy senkit nem hagyunk itthon, aki időben jelentkezik!

A 9 nap alatt összesen 3600 km-t teszünk meg, ezen kívül Olaszországban számolni kell a viszonylag magas autópálya díjakkal!

Az utiköltség nagyjából 45 000 Ft. (Autópálya díjakkal, benzinköltséggel, 4-esével egy autóban, vagy mikrobuszban)

Felszerelés

Cipő: egy kényelmes, vízálló trekking bakancs szükséges a túrákhoz, emellett hozz magaddal egy jól lélegző könnyű cipőt vagy sarut. Ruházat: a városokban könnyű, szellős ruházat a célszerű,  a hegyekben a kényelmes víz és szélálló „lélegző” ruházat szükséges (elsősorban nadrág és kabát), amelyhez meleg aláöltözet ajánlott. Ne feledjük otthon a sapkát és a kesztyűt sem!
Persze léteznek szükségmegoldások, íme egy:

Mindenképp hozzunk magunkkal naptejet, UV szűrős napszemüveget!!! Emellett feltétlen szükséges a hálózsák (a hegyekben számíthatunk akár 10 C˚ közeli hőmérsékletre is), derékalj (polifoam) és sátor. Emellett: fejlámpa, gázfőző, zsebkés és kanál. Nem árt egy hőszigetelt kulacs, vagy termosz. Egy nagy hátizsák (legalább 60 liter) az utazáshoz, és egy 15-20 literes a kisebb túrákhoz. Ne feledd otthon fürdőruhádat sem!

Szállás

Szállásunk végig, a 9 nap alatt kényelmes, tiszta kempingekben lesz, melyek az alap ellátáshoz szükséges helyiségekkel és felszereléssel bírnak.

Ugye nem félsz a sátorozástól?

Vannak páran, akik régóta szemeznek ugyan a túrával, de végül azért nem nyomják meg a jelentkezem gombot, mert esetleg még sosem sátoroztak, vagy kényelmetlennek gondolják.

Ó. Hát ez igazán nem lehet akadály. Nem lehet mindenki profi sátorozó, szerencsére túravezetők is jelen lesznek, akiknek pont az a dolguk, hogy a kezdőknek segítsenek.

Ha nincs sátrad, nyugodtan hívj fel és szívesen adunk tanácsot, hogy honnan bérelj, milyet vegyél, kitől kérj kölcsön, vagy hogy hogyan viselkedj ahhoz, hogy valaki befogadjon a sajátjába ;)

Ami a kényelmet illeti: Igen, ez nem olyan lesz, mint az otthoni ágyad. Igaz. Viszont olyan élményt ad, amit nem lehet helyettesíteni semmilyen szállodai szobával. A csillagok alatt hajtod álomra a fejed, és a természetben ébredsz. Olykor tengerparti, máskor hegyvidéki kilátással....

Ellátás-Élelem

Az ellátásról jórészt magadnak kell gondoskodnod! A részvételi díjban 3 közösen főzött bográcsos vacsora van benne.
Helyenként éjszakai fürdőzéssel egybekötött piknikezés előfordulhat:

Az árak a magyarországihoz képest kb 20%-al magasabbak.

Az út során mindig lesz lehetőség feltölteni az élelmiszer-készleteket, friss kenyeret, palackozott vizet és egyéb, hűtés nélkül romló jellegű élelmiszert vásárolni. A francia konyhát nem kell bemutatnunk. Adunk alkalmat a kóstolgatásra.

"Balázs egy buddha nyugalmával vezette a csapatot, s végére a 22 különböző és idegen emberből egy baráti társaság alakult ki :) "

Élménybeszámoló

2016-os túránkról az egyik utasunk írását a kalandturatarsasag blogon olvashatjátok.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

KissBal lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

20 fő körül várható.

Erről a túránkról írtátok

"Ez a túra annyira jó volt, hogy az szavakkal leírhatatlan. A program is szuper, és hihetetlenül szép helyeket láttunk, és a társaság is egyszerűen fantasztikus volt. Már előre is gondoltam, hogy jó lesz, de ez felülmúlta minden elképzelésemet. Balázs és Tekla is fantasztikus volt, szóval nincs sok kritizálnivalóm."

"Őrülünk, hogy megismerhettük Balázst és Attilát. Balázs kitünően kezelte a helyzeteket, remek embernek ismertük meg. Attila jól kiegészítette. És remek sofőrők is voltak. Kőszőnjük nekik ezt a remek élményekkel teli szép utat." (Éva)

"Nekem jó volt,nagyon élveztem,mindent meg tudtam, amire kíváncsi voltam." (József)

"Jó, humoros és kifejezetten problémamegoldó túravezető, aki mellett biztonságba érezte magát az ember. Kenuzás a kanyonban volt a legjobb program!"

"A program(ok), útvonal(ak) mindig a legtökéletesebben van felépítve, nem lehetne jobban kitalálni!
Balázs egy buddha nyugalmával vezette a csapatot, s végére a 22 különböző és idegen emberből egy baráti társaság alakult ki :) Ritkaság!"Tömören

Időpont: 2019. augusztus 17-25.
Szállás: kemping
Ellátás: három alkalommal közös bográcsozás, önellátás
Utazás: telekocsis

Részvételi díj hamarosan!

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szervezést,
 • a túravezetést,
 • a szállást 8 éjszakára,
 • magyar nyelvű túravezetést 9 napra,
 • belépők díját a kaktusz parkba (Ezé), homokkövekhez,
 • a felvonók árát (Punta Seurata, Monte Baldo),
 • kajakozás költségét,
 • három bográcsos vacsora költségeit.

A részvételi díj nem tartalmazza az utazás költségeit, valamint az ellátást.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Az utalandó előleg: x Ft.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom