Völgyek, dűlők, őszi színek Egerben

2020. október 16 - október 18. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Völgyek, dűlők, őszi színek Egerben

Velünk élmény a szüret! Bevesszük a várat, szédülünk egyet a minaretben, majd megismerkedünk a Szépasszony-völgy ízeivel. Másnap némi élményszüret után körbenézünk a Nagy-Eged tetejéről, csobbanunk a demjéni barlangfürdőben, hétvégénket pedig a Hór-patak völgyében és a Bükk-hegység őszi színekbe öltözött erdejében tekeregve zárjuk.

1. nap

A szálláson találkozunk, majd nyakunkba vesszük a várost. Nem kell félni, nem rendezünk osztálykirándulást, nem rohanunk múzeumról múzeumra.

De kihagyhatatlan a vár, a minaret, a Dobó tér. Nem csak a történelemről lesz szó, a török szultánról meg Gárdonyi regényéről, ennél mi többet tudunk nektek mesélni. Itt nőttünk fel, itt élünk, minden sarokról eszünkbe jut valami élmény, valami sztori, valami olyan, amit az idegenvezetők nem mondanak el a turistacsoportoknak.  Este pedig Völgy, Bor, Bogrács! Irány a Szépasszony-völgy, birtokba vesszük borospincék ölelésében az egyik tűzrakó helyet, és indul a buli! Akinek nem jut kés és vágódeszka, az se búslakodjon, a pincékből jó nedűket szerezhet, spontán borkóstolóval lepheti meg többedmagát.

2. nap

Ideje dűlőre jutni! Egy könnyű sétával meg is tesszük. Rövid technikai eligazitás után metszőollót ragadunk, hogy megszabadítsuk a hajladozó tőkéket a fürtöktől. Semmi napszám, a jelszó: élményszüret!A szorgos élményszüretelők jutalma egy jó bográcsos finomság odafenn a dűlőben.

Miután jó ebédhez szólt a nóta, megjutalmazzuk magunkat egy panorámával a karnyújtásnyira lévő Nagy-Eged hegyen.
Erőnlétünk függvényében egy könnyű sétával meglátogathatjuk a dűlő aljában a Békatutaj erdőt, szemügyre vehetjük, hogyan cseperednek a karbonlábnyomunkat redukáló kis élőlények.

Majd a kertészkesztyűt fürdőruhára, a munkásbakancsot papucsra cseréljük, lemossuk a dűlő porát. Vizes örömködésünk helyszíne egy közeli falu, amit egy népszerű, göndör hajú énekesről neveztek el, aki szerint nehéz az iskolatáska.

3. nap

Ma két keréken barangolunk az őszi színekbe öltözött bükki erdőben.

A Hór-patak völgyében kezdünk, majd ha már bemelegedtek a combizmaink, leküzdünk néhány szintvonalat, hogy fentről is megcsodálhassuk a táj színpompáját.

Némi kacskaringózás után az erdő sűrűjéből Felsőtárkánynál bukkanunk ki, ahol a tóparton feltöltjük energiabankjainkat a legendás, házias (nem csak szlogen, hanem tényleg) rétesekkel és sütikkel. Könnyű gurulással zárjuk a túrát és a hétvégi kalandot, innen már kényelmesen lejt az út vissza Egerbe.

Szállás

Egerben, vendégházban, a Vár fölött, csodás panorámával, 2-3-4 fős szobákban. Felszerelt konyha is rendelkezésre áll, a reggelik elfogyasztásában és a vasárnapi szendvics összeállításában fog szerepet kapni.

Ellátás

A péntek esti vacsorát, és a szombati ebédet tartalmazza a részvételi díj. A pénteki vacsora bográcsos finomság lesz, amit közösen fogunk elkészíteni. A szombati ebéd szintén bográcsos - az elkészítésébe besegíthet az, akinek esetleg nem jut metszőolló, vagy komfortosabban bánik a késsel-vágódeszkával.

Utazás

Az utazás telekocsi rendszerben vagy tömegközlekedéssel történik. Mindig igyekszünk úgy beosztani az autókat, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. A jelentkezés folyamán tudod jelezni, hogy saját autóval jössz vagy társulnál valakihez. 
Egerben nincsenek távolságok, a szállástól a Szépasszony-völgyig is és a dűlőig is könnyű sétával el tudunk jutni. A szombat esti fürdőzésre oda-vissza, illetve a vasárnapi kerékpártúra kiinduló pontjára különbusszal megyünk, melynek költségét a részvételi díj tartalmazza.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Téged is nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

15-30 fő körül várható

Rólunk írtátok

"Minden szuper volt, nagyon jól sikerült :) A túravezetők abszolút jófejek voltak, jól kezelték a társaságot." (Áron)

"Én még ilyen lelkes alapos túravezetést nem tapasztaltam! Le a kalappal! El voltunk kényeztetve! Ide máskor is el kell menni! :)" (Tamás)

"Nem ismertem senkit a résztvevők, szervezők közül a túra előtt. Ennek ellenére nem éreztem idegenséget a túra egyik pontján sem. Annak ellenére, hogy viszonylag sok túrát, nagy létszámmal szerveztek. Nem tudom, mi a titok, de ez egy fontos érték szerintem. Ez azt hiszem, hogy elsősorban a túravezetők érdeme – remélem ők is ki tudják pihenni magukat valamikor, hogy a többi túrán is "hozzák a formát" :-)" (Ádám)

"Korrekt szervezés és túravezetés történt, nagyon szimpatikus volt a csapat"

"Csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róluk! Ilyen csoporttal és vezetőkkel érdemes elindulni, ezért is szeretem a Békatutajt! Köszönünk mindent!" (Ágota)

"A túra programja nagyon jól volt összeválogatva és igen fontosnak tartom, hogy figyeltetek a részletekre, mit érdemes és jó látni. Az, hogy rugalmas a program óriási :) nincs kötöttség. Mintha barátokkal túráznék, de tényleg. S ez nagyon rendben volt. Köszönöm." 

"A program tökéletes volt, ennél jobban nem lehetett volna összeállítani…"  

"Az különösen tetszett, hogy több túravezetőt volt szerencsénk megismerni és mindegyikük jó benyomást tett." (Tamás)

"A túravezetők nagyon közvetlenek voltak, a létszám nagysága ellenére mindenkivel keresték a kapcsolatot." (Lili)

Tömören

Időpont: 2020. október 16-18.
Szállás: vendégházban
Ellátás: a részvételi díj tartalmazza egy vacsora és egy bográcsos ebéd költségét
Utazás: telekocsi rendszerben vagy tömegközlekedéssel, szombat este és vasárnap reggel buszos transzfer a programok helyszínére

Részvételi díj

35.000 Ft per fő

Erre a túrára OTP SZÉP kártyával is rendezheted a részvételi díjat! (Részletek lejjebb.)

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást
 • egy vacsorát és egy ebédet
 • a kerékpárok bérleti díját
 • az autóbusz transzfereket (szombat esti fürdőzés, vasárnapi kerékpártúra)
 • a túraszervezést
 • a túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a fent leírt autóbuszos transzfereken kívül az utazás költségét
 • egy vacsorán és ebéden kívül az ellátást
 • belépőket (Egri Vár 2000 Ft, minaret 400 Ft, Demjéni Barlangfürdő és Aquapark kb. 5000 Ft - jegytípustól függ)

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzzel!

A szálláson van konyha, a közelben található élelmiszerüzlet, így tudsz magadnak készíteni reggelit illetve szendvicset a vasárnapi túrához. Tudsz magaddal élelmet vinni a szombat esti fürdőzésre is, és akkor nem kell a strandbüfében vásárolni. Péntek este a Szépasszony-völgyben jó áron adnak jó minőségű kimért bort, amihez hozzál saját repoharat (nem eldobósat!), és finomakat kóstolhatsz, főleg, ha többen összeálltok. Remek ismerkedési és csapatépítési lehetőség!

Fizess SZÉP kártyával!

Belföldi túráink esetén OTP SZÉP kártyát is elfogadunk. Kérjük, ha így szeretnél fizetni, jelezd azt a jelentkezés megjegyzés rovatában!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Részvételi szándékodat ezután az előleg befizetésével tudod megerősíteni.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 14.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom