Himalája trekking és Nyugat-Tibet
Néhány tekintélyes pipa kerülhet a Bakancslistádra, ha velünk tartasz! A világ legmagasabb hegyei között barangolás elérve az 5000 méteres magasságot, rafting az Induson és bicózás a világ legmagasabban fekvő aszfaltozott útján. De nemcsak a testünk ér el nagy magasságokat, a lelkünk is vele tart majd, hiszen a buddhizmus háborítatlan birodalmába vezet különleges utunk. A mesés India, a Taj Mahallal már csak koktélcseresznye a tortánkat borító tejszínhabon.


1. nap-Indulás Indiába!

Már az első nap három pipa kerülhet a listánkra, mert a repülőgép fedélzetéről csodálhatjuk meg egy naplementét (1) egy napfelkeltét (2) és megelőzve a Föld forgását (3) jutunk el Budapestről Delhibe.

2. nap-Kezdésnek meghódítjuk a Himaláját!

Jó, jó, segítségünkre lesz egy repülő. Egy biztos, ha az időjárás is kedvez egy kicsit nekünk, akkor az ablakhoz tapadva csodáljuk a Himalája fő vonulatát, amint átrepülünk felette. A világ legszebb egyórás repülése után Leh-ben (ejtsd: Lé) 3600 méteres tengerszint feletti magasságon landolunk.

3. nap-Akklimatizáció, lélekemelés és Őszentsége kedvence

A szükséges akklimatizációt a húszezres város felfedezésével szerezzük meg. A csodás lehi királyi palota megtekintése után elkezdjük a lélek felemelését is a Shanti-sztúpánál. Végül lesz lehetőségünk megkóstolni Őszentsége a XIV. Dalai Láma kedvenc kajáját is.

4. nap-Kaland az Induson!

A vadul robogó folyó kanyonjában elképesztő sziklaformációk közt kanyargózunk járműveinkkel, egyre izgatottabban. De aztán kienged a feszültség, látva helyi vezetőink professzionális, jól begyakorolt mozdulatait. A rafting ezen a szakaszon közepes nehézségű, rövid oktatás után senkinek nem fog gondot okozni!

Végre aztán az első zúgónál elkezdődik az egész napos élvezet. Fenn és lenn, húzd meg, állj, jobb oldal előre, bal hátra! A víz fröccsen, annyi impulzus ér egyszerre, hogy alig marad időnk csodálni a gyönyörű hátteret. Te jó ég, az Induson raftingolunk, a Himalája közepén!

Az éjszakát bemelegítésképpen már sátorban töltjük a folyó partján, hogy másnap már a természetben ébredve vághassunk neki a túrának.

5. nap- Na, végre indulunk az óriás hegyek közé!

Ötnapos vándortúránk a Himalája égbetörő bércei közötti völgyekben vezet, naponta 6-8 órás gyaloglással. Tibet talán legszebb völgyét járjuk végig úgy, hogy közben csak egy kis hátizsákot és a fényképezőgépünket kell magunkkal vinnünk. A többi cuccunkat lovakkal hozzák helyi kísérőink, ők állítják fel sátrainkat és főznek ránk finom tibeti étkeket. A túra alatt mindenképpen szükségünk lesz meleg hálózsákra, túraöltözetre, meleg ruhákra!

Hogyan is telik egy „átlagos” túranap a világ legnagyobb hegyei között?

 • 6.00   Ébresztő egy kis meleg teával a sátorban
 • 6.30   Meleg víz a reggeli mosdáshoz
 • 7.00   Reggeli
 • 8.15   Eligazítás és indulás
 • 12.00 Ebéd
 • 17.00 Egy csésze tea az új táborhelyen, lazítás, tevés, vevés
 • 18.30 Vacsora, teázás, pizsamák fellövése

Az indulást követően hamar elérjük a Markha-völgyet, melyben aztán több napon keresztül fokozatosan emelkedve érjük el csúcsmagasságunkat a Konmura La hágóban (5260 m!). Egyre magasabbra hágva felbukkan előttünk a 6121 m magas Stok Kangri. Jó (?) tudni, hogy a vidék a hóleopárdok egyik kedvenc élőhelye. A „belerázódást” szolgáló szakasz végpontja Skiuban lesz, ahol egy több mint ezer éves kolostor található.A túra 1. napja Chillingből (3210 m) Skiuba (3350 m) (4-5 óra)

táv: 13 km, szintemelkedés: 150 m

6. nap-A túra 2. napja: Skiuból (3350 m) Markhába (3800 m) (7-9 óra)

A reggeli után indulunk tovább, több kis falu (Pentse, Nakdi, Sara, Chaluk) mellett is elhaladunk, ahol betekinthetünk a völgylakók évszázadok óta változatlan életébe. A folyón többször is át kell kelnünk, amit biztosan nem úszunk meg szárazon, mert néhány helyen ezt csak a vízben gázolva tehetjük csak meg.

Az ösvényünk nemsokára élesen balra kanyarodik és a folyó fölött vezető útról lenyűgöző kilátás tárul a szemünk elé. Elhaladunk néhány ősi csorten mellett, majd leereszkedünk a völgybe, ahol híd híján, mezítláb, térdig gázolva a vízben, kétszer is átkelünk a folyón. Végül kb 20 km legyaloglása után megérkezünk Markhába, mely a legnagyobb falu a völgyben, de azért nem egy metropolisz. J 20 ház, 1 romos erőd és 1 ősi kolostor alkotja.

táv: 21 km, szintemelkedés: 380 m

7. nap- A túra 3. napja: Markhából (3800 m)  Thuchungtsébe (4250 m) (6-7 óra)

Táborunkból elindulva nemsokára elérjük annak a völgynek a bejáratát, amely messze délre, Zanszkárba vezet. Mi azonban a Markha-völgyben megyünk tovább, többször is átkelünk a jeges folyón: egy szűkületben a völgy északi oldalán meglátjuk a Tetsa Gompa kolostort. Ezután Homalung falunál újra elérjük a 4000 méteres magasságot, majd tovább gyalogolunk Hangkar faluig: ez a legmagasabban fekvő település a Markha-völgyben. A délutáni órákban érkezünk a Thuchungtse nevű rétre (4250 m), ahol gyakorta nomád ladakh-i pásztorok legeltetik állataikat.

táv: 17 km, szintemelkedés: 470 m

8. nap- A túra 4. napja: Thuchungtséből (4250 m) Nimalingba (4700m) (3-4 óra)

Egy rövidebb trekking-szakasz áll előttünk, ám nem lebecsülendő szintemelkedéssel: Thachungtse rétjéről indulunk tovább és több emelkedőn felkapaszkodva érkezünk 4700 m magasra, az utunk során a legmagasabban fekvő táborhelyre. A táj hihetetlenül szép, a panorámát a Kang Yaze csúcs (6400 m) alakja uralja. A Nimaling tábor környékén pár  kőkunyhó áll, itt nomád pásztorok jakokat és kecskéket legeltetnek. A délután folyamán meglátogathatjuk a magashegyi nomád kecskepásztorokat, akiknél kecsketejet, sajtot és joghurtot kóstolunk.

táv: 8 km, szintemelkedés: 620 m

9. nap- A túra 5. napja: Nimalingból (4700m) Shang Sumdoba (3800 m) a Konmaru La hágón (5260 m) keresztül (8-9 óra)

Jártál már saját erődből ötezer fölött?

Ötnapos himalájai vándorlásunk utolsó napja a legnehezebb nap, ekkor érjük el a legnagyobb tengerszint feletti magasságot. A Nimaling táborból az 5260 m (!) magas Konmaru La hágó felé caplatunk, ahová bő kétórás kapaszkodás után érünk fel.

A fantasztikus kilátással rendelkező hágón, ahogy az Tibetben szokás, imazászlók tömkelege jelzi a tekintélyes magasságot. Körbetekintve semmi nem állja útját a szemnek, gyönyörűen látszik a Kang Yaze csúcs és az Indus-völgy.

Némi pihenés után ahágó másik oldalán majdnem másfél kilométernyi szintet ereszkedünk le, egészen a 3800 méteren fekvő Shang Sumdo faluba, ahol véget ér hosszútávú gyalogtúránk. Elbúcsúzunk a segítőinktől, a szakácsunktól és a lovakat vezető emberektől, majd terepjárókba szállunk és Leh városába utazunk. Este már újra átadhatjuk magunkat a meleg vízben való fürdés rég elfeledett örömének.

táv: 18 km, szintemelkedés: 450 m, lejtmenet: 1630 m

10. nap - Újjászületés

Az ötnapos trekking utáni legfőbb elfoglaltságunk a reinkarnáció lesz. Ki milyen formában születik újjá, annak függvényében juthat virágporhoz, szent tehenek trágyájához, vagy szerencsésebb esetben sörhöz.

11. nap- Bringával legurulunk a világ tetejéről

A világ legmagasabb aszfaltozott útján a legmagasabb hágó 5606 m. Ez bizony jóval legmagasabb, mint a Mont Blanc! A bringákkal együtt tesznek ki minket és a feladatunk egyszerű: 2000 méternyi lejtőn történő önfeledt száguldozás a gigászi hegyek között. A pakisztáni és kínai határ közelsége miatt a térség és India legelzártabb zuga, nem lesz nagy forgalom tehát miénk a pálya!

12. nap - pihenőnap, esőnap, tartaléknap 

Ha kedvünk tartja és energiánk engedi egész napos kirándulás fenséges himalájai tóhoz, vagy egy különleges buddhista kolostorhoz.

13. nap- Utazás a Örök Szerelem Emlékművének városába

Egy belföldi járattal Delhibe repülünk, ahol autóbuszra szállunk és körülbelül 6 órát utazunk Agra városáig. Az itt található Taj Mahal, igazi szerelmes nőként viselkedve még várat minket egy napot. Az éjszaka még inkább felébreszti bennünk a vágyakozást, hogy megismerjük minden zegét-zugát. Na, jó valójában már nem férne bele ebbe a napba. Az utazós nap éjszakáját Agrában töltjük.

14. nap - A világ 7 új csodájából egy –   ez is lehet egy pipa azon a bizonyos listán

A Taj Mahalban kezdjük a napot, ahol még a legridegebb férfiszívek is meglágyulnak egy picit. Tökéletes arányok és nemes anyagok őrzik a Szeretett Feleség emlékét. Innen az Agrai Erődhöz megyünk, melynek kincstárában sokáig őrizték a Koh-I-Noor-t. Nem, nem a híres radírt/ceruzát J, hanem az eredetileg 793 karátos gyémántot.  Estére visszatérünk Delhibe.

15. nap- Delhi városnézés

Végre egy lehetetlen feladat! A metropoliszban többen laknak, mint egész Magyarországon, ehhez mérhető a látnivalók száma is, így csak a felszín karcolgatására lesz lehetőségünk. A látottakat a búcsúbulin értékeljük ki. Vitaindító témakörök: buddhizmus, építészet, művészet, szerelem, sör.

16. nap- Hazautazás – fizika és lélek

Ezúttal szembe megyünk a Föld forgásával, ami szerintem sokkal gyorsabbá tesz az utazást - ezt még tudományosan nem igazolták, de tuti. J Az érdeklődők azért erre googlizhatnak: Hafele–Keating-kísérlet.

Az érzékeny búcsút követően mindenki nekivág egy jó hosszú programnak, mert ennyi élményt feldolgozni fizikálisan (ha csak a fotók rendezésére gondolok) és lelkileg is hetekbe telik.

Tibetről, Ladakhról

Mit is jelent ez a szó, hogy Ladakh? Nos, a Himalája egyik legnehezebben megközelíthető régiója az India fennhatósága alatt álló, Jammu & Kasmir (Dzsammu és Kasmír) államhoz tartozó Ladakh. Mivel Ladakh lakóinak többsége tibeti, a tibeti buddhizmus tanításai szerint él, ezért a területet Nyugat-Tibetnek vagy Kis-Tibetnek is szokták nevezni. Igazából akit a tibeti buddhista kultúra érdekel, annak Ladakhba a legérdemesebb utaznia, sokak egybehangzó véleménye szerint ugyanis leginkább itt maradt meg igazán az ősi tibeti kultúra. A vallási hagyományok ápolása is erősebb itt, mint egyrészt a kínai fennhatóság alatt álló Tibetben, másrészt pedig a turizmus még nem rombolt annyit, mint Nepálban. Így hát a ladakhi a tibeti kultúra egyik legcsodálatosabb példája, ahol talán Bhután mellett a buddhizmus eredeti fényében maradt fenn.

Tibet szerelmesei mellett aztán a hegyek szerelmeseinek is érdemes Ladakhba utaznia: a Himalája és a Karakorum hatalmas vonulatai között, a tibeti fennsík nyugati végén megbúvó terület India legészakibb és legeldugottabb és legelzártabb tartománya, melyet égig érő csipkézett és vad-kopár és havas hegyek, valószerűtlenül kék égbolt, sebes hegyi folyók jellemeznek.

Felszerelés

Cipő: egy kényelmes trekkingcipő elégséges a túrákhoz, de persze egy jó túrabakancs nem árthat. Meleg hálózsák mellett készülj meleg ruhával is, de könnyű öltözet elegendő, nincs szükség hegymászó-felszerelésre! A hatnapos trekkingtúra alatt jól jön térdkímélés céljából egy teleszkópos túrabot is.

Egyéb, feltétlen szükséges kiegészítők: dzseki, széldzseki. Egy nagy hátizsák (legalább 60 liter) az utazáshoz, és egy 15-20 literes a kisebb túrákhoz.

Az ötnapos trekking nehézsége

A öt napos gyalogtúra nehézségét elsősorban a szintemelkedések és a nagy tengerszint feletti magasság okozza. 4000 m fölött a kevés oxigén miatt érezhetően romlik a fizikai erőnlétünk. A hegyibetegség jelei (enyhe fejfájás, étvágytalanság, alvási nehézségek) 3500 m fölött már jelentkezhetnek. Ezt azonban jó akklimatizációval elkerülhetjük. Az akklimatizáció folyamatát segíti elő a gyalogtúra előtti két napos kolostortúra, és a rafting, amely 3500 m tengerszint feletti magasságban vezet. A gyalogtúra útvonalát úgy állítottuk össze, hogy az első napokban kevesebb a szintemelkedés; lassan haladunk, kis távokat teszünk meg és ezzel segítjük szervezetünket, hogy hozzászokjon a magassághoz. Ezt követően már sokkal könnyebben érhetünk el 5000 méteres hágókat is.

Nagyban könnyítenek a helyzetünkön azok a lovak, amik a felszerelésünk nagy részét szállítják. Magunknak csupán egy kis hátizsákban esőkabátot, némi meleg ruhát, vizet, a reggelente kiosztott ebédcsomagot és a fényképezőgépünket kell vinnünk. Természetesen a sorozatterhelés miatt a napi túrák nehezebbnek tűnnek, mintha csak egy-egy nap túráznánk.

A gyalogtúra sikeres teljesítéséhez jó fizikális felkészültség, sportos erőnlét és túrázási tapasztalat szükséges. Maratont nem kell futni, Iron Mannek nem kell lenni, hegymászó tudásra nincs szükség, de olyanok jelentkezését várjuk, akik gyakorlott túrázók, rendszeresen sportolnak vagy túráznak, aktív életmódot követnek, részt vettek már több napos gyalogtúrán, valamint jártak már önerőből (tehát nem felvonóval vagy autóval) 2500 m felett.

 

Nagyon fontos információ, hogy ezen a túrán nincs visszafordulási lehetőség, mivel a túra végpontja nem egyezik meg a kiindulási ponttal. Emiatt a csapat minden tagjának át kell kelnie a hágókon.

- A túra előtt célszerű olyan sportot űzni, ami kitartást igényel (futás, kerékpározás, úszás, stb.), vagy részt venni pár keményebb gyalogtúrán.

Időjárás

Leh átlagosan évi 300 felhőtlen nappal büszkélkedhet – tehát az egyik legideálisabb kékeges túraterep a világon. A hőérzetet nagyban befolyásolja az erős napsütés, az Indus-völgyében (3000-3500 m) napközben 10-20 fokra, éjszakánként 0-10 fokra számíthatunk.

Szállás

Általában egyszerű, de tiszta és komfortos vendégházakban alszunk, ám ne az európai színvonalat keresd Tibet hegyei között. A zuhanyzók állapota elfogadható és jó. A hálózati feszültség: 220 V, de brit típusú átalakító szükséges! Előfordulhatnak áramszünetek. A trekking alatt a helyi partnerünk által biztosított kétszemélyes sátrakban alszunk.

Élelem

tradicionális tibeti, ill. indiai konyhát is megismerjük. Lehben elsétálunk a Changspára, ahol beülünk egy étterembe a Himalája régió lakóinak kedvenc eledelét, momót enni. Nos, a híres ladakhi/tibeti momó nem más, mint vízben főtt, gőzölt vagy olajban hirtelen sütött fűszerezett hússal, zöldséggel vagy krumplival és sajttal töltött tésztagombóc. Ehetünk vegetáriánusat és birkahúsosat is, a ladakhi régió ugyanis nem vegetariánus! Megkóstoljuk a túravezető kedvencét, ami ugyanaz, mint XIV. Dalai Láma Őszentségének a kedvence: a krumplival, gombával és jaksajttal töltött momó. A momo mellé eszünk tibeti levest, tukpát is (vastag, csipetkés leves), meg szkjut (laktató zöldséges tésztaleves). Italokból a túravezető a házi homoktövislevet ajánlja, koccintáshoz pedig a csangot (szűretlen árpasör).

Higiénia

Palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami szinte mindenütt kapható. Egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.

Pénz

India pénzneme az indiai rúpia (INR) ami kb. 4 HUF-nak felel meg. Habár Lehben bankkártyát is használhatsz korlátozottan (Visa és MasterCard) inkább azért a dollár és euro készpénzt javasoljuk.

Vízum

Indiába vízum szükséges, ára kb 19 ezer forint: ez beszerezhető India budapesti nagykövetségén egyénileg, de segítünk ha szeretnéd.

Utazás

Alapvetően egyéni utazással jutunk ki Indiába, de mindent megteszünk, hogy az egész csapat együtt mozogjon. A Liszt Ferenc Repülőtéren találkozunk, és innen együtt utazunk Delhibe. A repülőjegyet mindenkinek magának kell megvennie adott napi áron (2016 decemberében ez kb 230-250 ezer ft között mozog. Delhiből rögtön Lehbe utazunk. A repülőjegyek megvásárlásában segítünk mi, vagy partnerünk.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Béci lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

18-27 fő között várható.

Erről a túránkról írtátok

"A legcsúcsabb túra volt, hatalmas kaland! Mona és Béci mindig nagyon családias környezetet teremtenek, vigyázzatok rájuk!! Nagyon szép, hogy olyan helyzetet tesztek lehetővé, ahol életre szóló barátságok, kapcsolatok születhetnek. Minden gördülékeny volt, csak élveznünk kellett! Mélységesen hálás vagyok mindenkinek, aki szerepet játszott ebben a csodálatos eseményben!"

"....csillagzápor...Közel 20 év után sikerült úgy és odajutnom ahova vágytam.Mindent megéltem amire számítottam,de volt meglepetés is.A csapat 1. perctől úgy működött ,mintha mindig együtt lógtunk volna.Mona,Béci mint mindig régi haverként mászkált velünk segített, minden reakcióra azonnal reagált,beleértve a "qltúrsokk " okozta hysztit is /részemről) Delhiben. Mindenkinek köszi!" (Györgyi)

"Maxi elégedett vagyok, nem volt hiányérzetem." (Krisztina)

"Semmit nem hiányoltam, tökéletes volt az egész." (Mónika)

"Minden szuper volt!" (Fred)

"...Nagyon nagy pozitívum a már szokásos Béci és Mona által megteremtett családias hangulat, és hogy nyitottak voltak (a megfelelő keretek közötti) programváltoztatásra - pl. Dalai Láma előadásának meglátogatása, illetve mindig kikérték a véleményünk, hogy ha választani lehet, mit szeretne a csapat.
A szállások is rendben voltak, jó helyen vannak és barátságos volt mindenhol a személyzet...
...A túra utáni pihenőnap nagyon jól jött, az mindenképp maradjon meg, illetve utána a biciklizés is nagy élmény, az aszfalt hiánya még fokozta is kicsit az élvezetet. :)
Összességében jól összerakott a program, tartalmas és mindenfélét megtapasztalhat az ember, ami ennyi időbe belefér." (Dénes)  

Tömören

Időpont: 2018.
Szállás: vendégházban, sátorban
Ellátás: önellátó túra
Utazás: repülővel

Részvételi díj

 tartalmazza:

 • 6 éjszaka szállást egyszerű tibeti vendégházban, kétágyas szobákban reggelivel.
 • 5 éjszaka szállást bérelt, kétszemélyes sátrakban a gyalogtúra során.
 • 2 éjszaka szállást városi (agrai és delhi) hotelekben
 • 13 reggelit, 6 ebédet és 6 vacsorát (tehát a rafting és az ötnapos gyalogtúra alatt a teljes ellátást, azaz napi háromszori étkezést!).
 • A teherhordók, szakácsok, hegyi vezetők díjait valamint a kempingfelszerelés (sátrak, matracok, étkezősátor, kempingszékek, asztalok) bérleti díját a gyalogtúra alatt.
 • A nemzeti park (Hemis Nemzeti Park) belépőt
 • Belépőt Lehben a királyi palotába (2016-ban ez nem volt benne a rv díjban)
 • Belépőt a Taj Mahalba (2016-ban ez nem volt benne a rv díjban)
 • Belépőt az agrai Vörös Erődbe (2016-ban ez nem volt benne a rv díjban)
 • Utiköltséget Delhi - Agra között
 • Közlekedést Agrában (2016-ban ez nem volt benne a rv díjban)
 • A helyi idegenvezetést.
 • Békatutajos túravezetését.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőjegyet (ha akarod, segítünk megvenni, részletek az utazás címsornál) (kb 230-250 ezer ft)
 • A további étkezéseket.
 • Az indiai vízum árát (kb 15 ezer ft, ha magadnak intézed, +4 ezer ft, ha mi intézzük Neked).
 • A fakultatív programok költségét (rafting 35 Eur, kerékpártúra 40 Eur, Pangong vagy Lamayuru kirándulás 16 Eur)
 • A fakultatív és rugalmas delhi városnézés árát (igény szerint 0-10 000 Ft között)
 • A személyes kiadásokat.
 • A poggyász- és baleset biztosítást.

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértékét a túrakiírás tartalmazza. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom