Kalandozások Finnországban, a finn tóvidéken

2024. augusztus 17 - augusztus 23. (7 nap, 6 éjszaka)

Kalandozások Finnországban, a finn tóvidéken

7+1 élmény, ami kihagyhatatlan egy finn nyaralásból

1. Keress fel egy igazi finn nyaralót a természet lágy ölén, távol a világ zajától és lassulj le!
2. Szaunázz tradícionális fatüzelésű, tóparti szaunában
3. Edd, amit a természet kínál: gyűjts áfonyát, gombát, fogj halat
4. Evezz a 188ezer kristálytiszta finn tó egyikén
5. Túrázz illatos fenyvesekben, közben fedezz fel négyezer éves sziklarajzokat
6. Merülj el az emberléptékű finn városok izgalmas épületei között
7. Kóstold meg a rénszarvaspörköltet és a lazaclevest
+1 Ha mindez nem elég, akkor szállj fel a kompra és sétálj egy nagyot Tallin középkori óvárosában


Finnország, a finn tóvidék

Finnország. Az egy egészen más világ. Ebben a világban koncentráltan találhatóak meg azok az értékek, amik megdobogtatják a magunkfajta utazók szívét. Finnországban a természet az úr. Az ország területének 60%-át borítják erdőségek, melyeket kristálytiszta, kék vizű tavak tízezrei díszítenek.Téged is szeretettel várunk, ha nem okoz gondot számodra, hogy a fával fűtött szauna és a kristálytiszta tó jelentik a tisztálkodást és az esti bulik kezdetét is egyben. Neked is köztünk a helyed, ha szívesen kerékpárra pattansz, vagy veszed fel a túrabakancsod, hogy egy jó csapattal járhasd be Finnország déli részét. Finnországi túránk tökéletes választás azok számára, akik szeretnének egy olyan országot megismerni, ahol az emberek harmóniában élnek a természettel.

Égbe törő sziklákra, fjordokra és magas hegycsúcsokra ne számíts! A finn tájat elsősorban kisebb dimbek, nagyobb dombok, fenyő- és nyírfaerdők, valamint a köztük sűrűn felbukkanó ékszerként csillogó tavak teszik feledhetetlenné. Szinte az ország bármely területe meseszép környezetet biztosít egy-egy gyalogtúrához, de az ország 9%-át lefedő védett területek ezek közül is a legszebb, leglátványosabbakat foglalják magukban.

1. nap - Felvesszük a ritmust

Délben száll fel a gépünk a Liszt Ferenc repülőtérről. Helsinkiben való landolás után mikrobuszokba ülünk és irány a tóparti szálláshelyünk, mely öt éjszakára lesz otthonunk. 
Ide a kora esti órákban érkezünk. Különösképp akkor tűnik majd korainak, ha figyelembe vesszük, hogy ott fenn északon ilyenkor éjfél körül sötétedik be.

A mökki (így hívják a finnek a kis nyaralókat) fantasztikus hely! Többek szerint az is tökéletes nyaralás lenne, ha ki se mozdulnánk a környékről. A ház közvetlen környezetében van egy gyönyörű füves kert, erdő, forrás, fürdésre tökéletesen alkamas tó. Lehet horgászni, csónakázni, gombát szedni. A házban szauna. A tóban stég padokkal. Imádjuk! :)

Még több infó a szállásról a 'Túra' menünél.

2. nap - Tanyamúzeum, sziklarajzok

A délelőtti program egy rövidke utazással indul. A célpontunk egy közeli kis település, ahol egymástól karnyújtásnyira található a régmúlt és nagyon régmúlt. Mindkettőt megnézzük magunknak.

Tanyamúzeum, sziklarajzok

Egy eredeti állapotában megmaradt 200 éves tanya eredetiben megmaradt épületei és berendezési tárgyai mutatják be a korabeli egyszerű, vidéki életet. A tanyán 28 épület maradt fenn a 18-19 századból. Természetesen mind fából.
tanyamúzeum

Aztán egy nagyobbat ugrunk az időben, a tanyától 2 km-re ugyanis 3-4 ezer éves sziklarajzokat lehet megnézni. Mintegy 70 motívum (rének, ősemberek, csónakok) díszíti az Astuvansalmi-szorosban a Saimaa-tó vízéből kimagasló sziklát. Finnországban mintegy 90 sziklarajz "lelőhely" ismert, ebből az Astuvansalmi a legnagyobb a 15,5 méteres szélességével és 4 méteres magasságával. Olvasd el a 2013-as túrán készült élménybeszámolót a sziklarajzos túránkról!

Sziklarajzok

A délután folyamán visszahúzódunk a bázisunkra. Csónakázunk, sétálunk és áfonyát gyűjtünk a ház körül, akinek van kedve vacsorára halat fog, majd szaunázunk, és már nyakunkon is az esti mulatság! :)
Ez a fotó nem illusztráció! A szálláshelyünkön készült, ahol öt éjszakát fogunk tölteni.

3. - 4. nap - irány a sűrű erdő

Reggeli után összepakoljuk a túrázáshoz szükséges cókmókunkat és két napra otthagyjuk kényelmes otthonunkat.

túrázás

Két napot fogunk a Repovesi Nemzeti Parkban túrázni, az éjszakát pedig a nemzeti park egyik menedékházában, illetve részben körülötte töltjük. A menedékház kulturált, tiszta, egyszerű és felejthetetlen élményt ígér.

Gyalogtúrák a Repovesi Nemzeti Parkban

Dél-Finnország egyik legnépszerűbb túraparadicsomát, a Repovesi Nemzeti Parkot meredek szirtek, több tucat tó és nagy kiterjedésű erdőségek alkotják. Túránk útvonala magas sziklákat érint, melyekről gyönyörű kilátás nyílik a tóvidékre, de nem kerüljük el a nemzeti park védjegyévé vált függőhidat és a kézzel hajtott tavi kompot sem.

Utunk során igyekszünk minél többet megtudni a jávorszarvasról, a hiúzról, az északi búvárról, a nyusztról, a vidráról és a szibériai repülőmókusról. Az információáradat apropóját az adja, hogy ezek az állatfajok itt élnek.

A negyedik napon kenut bérlünk és a vízről is felfedezzük ezt a békés világot. Ez a program persze opcionális, de akkor sem érdemes kihagyni, ha esetleg korábban még nem ültél kenuban.

A Repovesiben töltött éjszakát is vízparti szaunás házikókban töltjük. 

5. nap - A modern Finnország

A két aktív napot egy nyugisabb, városnézősebb követi. Irány

Jyväskylä (magyarul Jüveszkülé)

A 130 ezer lakosú Jyväskylä kitűnő példája annak, mennyire élhetőek is a finn városok. Különösen nyáron, amikor az emberek igyekeznek minél több időt a szabadban tölteni, hogy magukba szívják az egész télen várt napsugarakat. Az utcák ilyenkor megtelnek vidám járókelőkkel és rengeteg kerékpárossal, míg a tóparti sífutó pályát elözönlik a kocogók és nordic walkingosok.
Közép-Finnország fiatalos arculatú fővárosát többek között annak épített öröksége miatt is felkeressük.Ebben a városban alkotott ugyanis legtöbbet a modern finn építészet világhírű mestere: Alvar Aalto. Az építészet iránt kevésbé érdeklődők sétálhatnak egy nagyot a város valamelyik hatalmas parkjában, valamelyik tó partján, vagy akár a város széléről induló gyönyörű, kiépített erdei ösvényen.
A modern épületek közben a múlt felé is fordulunk, és felkeressük Petäjävesi csodaszép fatemplomát, melyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított.

6. nap - Kerékpárral is bejárjuk a környéket

A kisbuszainkkal ezúttal a közeli Mäntyharju városát keressük fel, hogy a környező tavak és tanyák világát kerékpáron derítsük fel. A kis forgalmú utak, és a domborzati viszonyok ideális feltételeket teremtenek e kerékpártúrához. Utunk tanyák, tavak, erdők között vezet majd, így testközelből is érezhetjük a mai vidéki Finnország illatát.

A nem megterhelő kb 30-40 km-es nézelődős, kényelmes kerékpártúra után visszatérünk bázisunkra.

7. nap - Poorvo, majd indulás haza

A hazatérés napja. Reggeli után szedjük a cókmókunkat, és mielőtt végleg búcsút mondanánk Finnországnak, ellátogatunk a Helsinkihez közel fekvő Porvoo-ba az ország második legrégebbi városába. A fából épült lakóházak és gabona raktárak együttese az országban szinte sehol nem maradtak meg ilyen tökéletes és tetszetős állapotában.

+ RÁADÁS

Ha még a hétvégéd is rendelkezésedre áll, maradj velünk és járjunk be két balti fővárost: Tallint és Helsinkit!

8. nap - Észtország fővárosa: Tallin

A hetedik nap végén a kiegészítő programon résztvevők nem repülőre szállnak, hanem hajóra. Méghozzá a péntek esti tallini bulijáratra. Az Észtországba közlekedő komp este fél 7 kötül hagyja el Helsinkit. A finn fiatalok bevett péntek esti programja a kompozás, közben evés ivás és vámmentes áruk vásárlása.

A hetedik éjszakát kompon, kabinban töltjük, és reggel a csodálatos Tallinban ébredünk. A délelőtt folyamán bejárjuk Tallin történelmi óvárosát, mely nem véletlenül a világörökség része.
A Finn-öböl festői partszakaszán egyedülálló építészeti remekművekben bővelkedő város  csaknem teljes egészében megőrizte középkori óvárosát.
Templomok, kastélyok és katedrálisok állnak az elegáns paloták és középkori kereskedőházak mellett. Ezek különböző korszakokból származnak, hiszen a várost a svédektől és dánoktól kezdve a németeken át a szovjetekig mindenki uralta az évszázadok során. 

Kora délután indul vissza a kompunk, hogy délután négy órára újra Helsinkben találjuk magunkat. Ekkor még lesz módunk belekóstolni Helsinki éjszakai életébe mielőtt hostelünben hajtanánk nyugovóra fejünket.

9. nap - Helsinki

A félmilliós Helsinki egyszerre tűnik nagynak és kicsinek attól, hogy a város beépítettsége levegős, az épületek közt sok a víz és a zöld terület.

Helsinki városmagja nem túl nagy, gyalogosan is kényelmesen bejárható. Megnézhetjük a szecessziós pályaudvart és Kallio templomot, Aalto Finlandia palotáját és a klasszicista épületek által határolt Szenátus teret. Közben útba ejtjük a piacot, és a mólón ücsörögve jóízűen elfogyasztjuk frissen vásárolt sült halakból, sajtokból, salátából álló ebédünket.

A Helsinki hétvégébe beleférhet a Suomenlinna nevű hatalmas világörökségi tengerparti erőd megtekintése, mehetünk koncertre, múzeumba vagy kipróbálhatjuk a különleges tengerparti közszaunát is.

A hétvége programja nincs még kőbe vésve. Többféleképpen is lehet még jó, ahogy Ti szeretnétek. Ha van valami kívánságod, jelezd a jelentkezéskor, és/vagy a túra fórumán. Úgy fogjuk megszervezni, hogy a lehető legtöbbet hozzunk ki belőle.

Élmények az előző évekből

A Kaland, túra, társaság blogon túravezetőink, utasaink írásaiból szemezgethetsz!

Békatutajjal Finnországban - tömören

Nem is kérdés, mi lehet egy finn tóvidéken tett utazás legjobb módja: mindenekelőtt elfoglaljuk tóparti faházunkat és megrakjuk a tüzet a szaunában hogy néhány órával később már a kristálytiszta vízben hűsíthessük magunkat. Később felkapjuk a bakancsunkat és felkeresünk egy nemzeti parkot, ahol a dús aljnövényzetű, többszázéves fenyvesekben teszünk emlékezetes gyalogtúrákat. Kerékpárra ülve megismerünk néhány finn falut és a falvakat körülvevő tanyavilágot.

Az aktív programok mellett persze adunk a kultúrának is; Jyväskyläben a modern finn építészetről szerzünk beható ismereteket, Toijola-ban megnézünk egy kétszáz éves tanyát, és néhány háromezer éves sziklarajzot, majd Helsinkiben beleszagolunk egy igazi északi nyüzsgő piac illatába. És ha már a piacon vagyunk nem maradhat ki a sorból a különböző sült halak, a kalakukko vagy a makkara megkóstolása sem. Nemcsak azért mert vicces a nevük, de az ízük is különlegesen jó. :)

És most lássuk részletesebben!

Utazás

Utunk nagyobbik felét Budapest és Helsinki között repülőgéppel fogjuk megtenni.

Indulás 17-én délben a Finnair menetrendszerinti járatával, érkezés Helsinkibe 15:25-kor.  

Hazautazás

 • Helsinki-Tallin kiegészítő nélkül 23-án 16:55-kor (december 15-én kb 100 ezer ft a repjegy ára poggyásszal),
 • azoknak akik a Helsinki-Tallin kiegészítésen is részt vesznek 25-én 16:50-kor (hasonló jegyárral) indul a repcsi.

Ha elértük a minimális létszámot, az általunk megadott paraméterek alapján a visszajelzészünket követően megveheted magadnak, vagy 10 ezer ft kezelési díj ellenében mi is meg tudjuk venni Neked. 

Helsinkiben a repülőtéren már vár ránk a mikrobuszunk, amit már B kategóriás jogosítvánnyal is lehet vezetni, így onnantól a magunk urai vagyunk. Finnországon belül egyébként már hatalmas távokat nem fogunk megtenni. Az országon belüli utazás alapvetően telekocsi rendszerben történik, a járműveket többnyire a túravezetők fogják vezetni.

Mit fogunk enni?

Ki mit szeretne. Mindig igyekszünk elegendő időt hagyni arra, hogy vásárolhassatok magatoknak. A mökkiben lesz konyha, a táborhelyen rakunk tüzet, így minden nap lesz lehetőség meleg étel fogyasztására. A részvételi díj tartalmaz három finn vacsorát (általában lazacleves, résnszarvaspörkölt, sülthal szokott lenni a három vacsora), amit közösen készítünk majd el a helyszínen. Ha igény lesz rá, a 3 vacsorán felül több alkalommal is főzhetünk közösen az egyszerűség kedvéért.

Igyekszünk úgy alakítani a programot, hogy lehetőség legyen helyben nem általunk készített ételek kipróbálásra is.

Időjárás

Finnország hideg ország hírében áll, de mi az ország déli részére megyünk, ahol augusztusban általában nagyon kellemes az időjárás. Egyre gyakrabban fordulnak elő nagyobb melegek is, a sekély vizű tavak pedig ilyenkorra már mindig kellemesen átmelegednek és hívogatnak a fürdésre. Augusztusban általában kevés csapadék hullik.

napozás

Szállás

Finnországban aki csak teheti, szerez magának egy mökkit, azaz hétvégi nyaralót. Az 5 millió finnre kb 500 ezer mökki jut, melyet mindig a természet lágy ölén építenek: többnyire tóparton, erdőben, kicsit megbújva, de csodás kilátással. Annyi tavuk és erdejük van, hogy bőséggel jut mindenkinek hely. Szomszédot általában nem lehet látni.

Finnországi tartózkodásunk során egy hétig áll rendelkezésünkre egy gyönyörű tóparti mökki, melyet úgy választottunk ki, hogy a lehető legjobban megtestesítse az északi népek békés pihenésének hangulatát.


A mökkink tehát egy régimódi autentikus faház, mely egy csodaszép tó partján fekszik. Van benne minden, amire az embernek szüksége lehet: fekhely 22 személyre, egyszerű konyha, kályha, étkező, és az elmaradhatatlan fatüzelésű szauna (ez utóbbiból két darab).
A tisztálkodás helyszíne is a szauna, úgy fogunk mosakodni, ahogy a finnek tették sokszáz évig, és teszik ma is, amikor mökkijükben pihennek.
Ivóvizet a 200 méterre található kristálytiszta forrásból meríthetünk magunknak, a wc az udvaron található. A mökkihez tartozik két csónak is.

Mivel azonban időnk véges és szeretnénk minél több dolgot látni a világból, nem fogjuk itt tölteni mind a 6 éjszakát. A gyalogtúra alkalmával itt hagyjuk a házat egy éjszakára, és - ha ez egyáltalán lehetséges - a természethez még közelebb fekvő táborhelyet keresünk magunknak. Két kis faházat foglaltunk le, melyek a mökkinkhez hasonlóak, de berendezésükben még egyszerűbbek. Természetesen itt is lesz szaunánk, és tópartunk.
A ráadás hétvégén (ha szeretnél maradni még két napot az alap programon felül), az első éjszakát a komp kabinjában, a második éjszakát Helsinkiben, egyszerű, de tiszta panorámás hostelben kétszemélyes, közösfürdőszobás szobákban töltjük. 

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Dani lesz, akit egy ma még nem meghatározott társa fog segíteni.

A résztvevők száma

10-20 fő között várható.

Erről a túránkról írtátok

"Ez a kis finn kaland dobogós helyen szerepel az eddigi utazásaim sorában. Az út során többször is kerültem flow állapotba, melyeket fotóval sem lehet visszaadni és örökre belém égtek. Leírhatatlanul jó volt a természetben élni és minimális ökológiai lábnyommal létezni a mökkiben. Maximálisan ellazultam.
Még egy ideig az út hatása alatt leszek, de a jövőben is legalább annyira, hogy biztosan visszatérjek ebbe az élhető országba. A túravezetés tökéletes volt, és a programok is úgy követték egymást, hogy minden testrészt szisztematikusan átmozgattunk (ez talán nem is volt szándékos?).
A társaság is remek volt; intelligens, laza, humoros emberekkel utaztam együtt és számtalan olyan jó poén is szituáció játszódott le, amire már visszaemlékezni is nehéz.
Tényleg olyan jó ez a Békatutaj, mint ahogy a honlap sugallja! ;)" (Péter)

"A program tökéletes volt, azt hiszem, átfogó képet kaptunk Dél-Finnországról. Pont jó egyensúlyban voltak a sportos/természetközeli és a városnézős programok. A szervezéssel is rendben volt minden, talán annyi, hogy előre lehetne pontosítani, mikor kell befizetni a részleteket (nekem ez mindig kicsit hirtelen jött, nem tudtam előre megtervezni). Hasznos volt a kiküldött lista is, hogy mit kell feltétlen vinnünk, bár én azt is elkezdtem már előbb összeírni. :) A két túravezetőről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni, elhalmoztak bennünket információval. :)" (Bea)

"Jani az egyik legjobb túravezető akivel találkoztam. Le a kalappal előtte. Mindent megtett hogy a finn életérzést átadja nekünk és élményekkel gazdagon térhessünk haza."

"Mindennel teljes mrétékben meg voltam elégedve!" (Krisztina)

"Összességében nagyon jó volt a túra, az első, éjszakába nyúló kenus nap kivételével. Jani jelenléte főnyeremény volt mindannyiunk számára." (Zoltán)

"Szuper társaság, nagyon jó hangulat, szép helyek."

"Emberi tényezők: Dani kellően összeszedett és szigorú volt, a Jani pedig nagyon kedves, gondoskodó, szerencsés volt a hely és nyelvismerete.
Egyebek: a program változatos volt, a városnézés és a természet aránya is éppen jó volt.
És szerencsére az útitársak is jó társaságnak bizonyultak.
Egyszóval még egyszer köszönöm!" (Eszter)

„Örülök, hogy egy ilyen szuper csapat tagjaként részt vehettem életem egyik legjobb nyaralásán!

"Külön köszönet illeti a két túravezetőt: Dávidot, hogy mindig épségben elfuvarozott bennünket a kihívásokkal teli buszutakon, hogy kiigazodott az ezernyi sziget között, és persze a sok-sok élvezetes történetért, információért, amit a végtelenségig hallgatnánk még."

"Janinak pedig legfőképpen azért a vendégszeretetért, amivel végigkalauzolt minket a 10 napon, bemutatva az ő Finnországát."

"Azt hiszem, mindannyiunk nevében írhatom, hogy nélküle ez az út nem lett volna ilyen maradandó élmény, és nem akarnánk akár már azonnal visszatérni a mökkibe, a kristálytiszta vizű tavakhoz, vagy akár az áfonyától roskadozó erdőbe. Az elképesztően finom ételeket, amiket főzött, már meg sem említem” 

"Örülök hogy részese voltam a finn kalandoknak, különleges helyeken jártunk, mind a természetben, mind a városokban töltött napok nagy élmények voltak számomra . Remek csapat jött össze, már az elejétől fogva megvolt az összhang."

"A programok nagyon jól össze lettek válogatva, kellően aktív volt, az erdei bringázás, kenuzás szuper volt!"

Tömören

Időpont: 2024.08.17-23.  
Szállás: mökkiben, menedékházban
Ellátás: önellátó túra, 3 vacsorát adunk bónuszként 
Utazás: repülővel, kisbusszal

Részvételi díj 

280.000 Ft

tartalmazza az alábbiakat:

 • kisbusz, és/vagy személyautó bérlését 7 napra
 • az üzemanyag költségét
 • szállás 5 éjszakára mökkiben, 1 éjszaka menedékházban 
 • belépő a toijolai tanyamúzeumba (ha épp akkor kell fizetni)
 • belépő a világörökségi fatemplomba
 • szervezést
 • túravezetést 
 • 3 közös vacsora a mökkiben (tavalyi menü: rénszarvasragu, lazacleves, sült tengeri halacska volt)
A részvételi díj nem tartalmazza:
 • a kenubérlést (kb 20 euro/fő)
 • kerékpárbérlést (kb 35 euró/fő)
 • belépők díját  egy-két múzeumba kb. 3-5 euró
 • a repülőjegyet és
 • a 3 vacsorán kívüli ellátást.

Részvételi díj a ráadás hétvégére + 2 nap Helsinkiben

A részvételi díj: 95.000 Ft

Tartalmazza az alábbiakat:

 • kompjegy árát Helsinki-Tallin-Helsinki viszonylatban
 • szállást a kompon egyszerű kabinban
 • szállást egy éjszakára Helsinkiben hostelben
 • túravezetést 2 napra

A részvételi díj nem tartalmazza az esetleges belépők díját. Max 60 euro a két nap ideje alatt.

Finnország Európa egyik legdrágább országa. Ehhez képest ez a részvételi díj nagyon jó ajánlat, különösen ha figyelembe veszed, hogy mennyire komplex a program, amit kínálunk. Ezt a kedvező részvételi díjat a csoportos kedvezmények és a méretgazdaságosság miatt sikerült elérnünk. Ha egyedül mennél, többszörösébe kerülne az utazásod.

Jelentkezés

Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

Ha szeretnél részt venni a kiegészítő programon is, a jelentkezési lapon tudod azt jelezni.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 100 000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!