Kalandtúra a Triglav Nemzeti Parkban, Szlovéniában júniusban

2024. június 29 - július 2. (4 nap, 3 éjszaka)

Jelentkezem
Kalandtúra a Triglav Nemzeti Parkban, Szlovéniában júniusban

Szlovénia legmagabb hegycsúcsa a Triglav és az őt körülölelő Nemzeti Park 4 napos kalandunk és egy szláv törzs pogány háromfejű Istenének, Triglovnak az otthona. A 2500-as csipkés, kopár hegycsúcsok megjelenésükkel magashegyi hangulatot idéznek, míg zöldellő völgyeiben csodálatos, mesebeli vízesések, és hegyi patakok futnak.
Szavakkal nehéz leírni, mit érez az ember, amikor ezen a tájon túrázik, mindenesetre az Ég, a Föld és az Alvilág Istene előtt meghajolunk, jó helyet választott otthonául. 
Egyesek szerint  a hegycsúcs csupán különös, háromfejű formájáról kapta nevét. Nekünk az első elmélet jobban tetszik.
A négy napot alaposan kimaxoljuk! Unatkozni és punnyadni nem sokat fogunk, hiszen annyi mindent kell megnéznünk!
A Soca völgy, nem csupán természeti kincseiről, de történelméről is híres. Az olasz nevén Isonzó völgye az I. világháború fontos csatáinak volt színtere.  

A bázisunknak is helyet adó Bovec, a Soca völgy központi kisvárosa. Az alpesi hangulatú település nyaranta összegyűjti a magunkfajta vadízekre, és magashegyi kalandokra vágyó fiatalokat, akik a végén mindenképp összeállnak egy képpé.rafting socaEvezni fogunk 700 méterrel a föld felszíne alatt, aztán raftingolni fogunk 500 méterrel a tenger felszíne felett is. Teszünk egész napos alpesi túrát, közben útba ejtünk néhány világháborús emlékhelyet. Megkeressük a környék legszebb vízeséseit és kipróbáljuk magunkat a falon, avagy sisakot, beülőt veszünk (nagyon csini szerelés) és via-ferrátázunk egyet. (Nyugi, ez nem olyan extrém, mint ailyennek kinéz, ez a falmászás teljesen biztonságos, kezdők számára kitalált műfaja.)

1. nap - Irány a föld alá, ez nagyon kajak lesz!

És tényleg! Kicsit őrülten hangzik... úgyhogy ott a helyünk. Egészen pontosan lent, a Peca hegy gyomrában, a földfelszín alatt, úgy 700 méter mélyen. Mert ilyen mélyen még nem kajakoztunk. 

Kajakkal a bányábanElső megállónk Mezicában lesz, ahol a római kor óta bányásznak érceket. Ma már 25 éve nem üzemel a bánya és a több, mint 800 km hosszú járatok nagy részét elöntötte a víz. Ezt használjuk ki mi is. Kalandra fel! A fejlámpádat és fényképezőgépedet ne hagyd otthon!

Kajakkal a föld alatt2. nap - Egész napos túra a Triglav Nemzeti parkban

3. nap -Rafting a Socán és más vizes szépségek

A világ legcsodálatosabban (van ilyen szó, most írtam le) smaragzöld folyóját, a Socát evezzük meg a mai napon. Ez az a folyó, ahol nem számít, hogy süt a Nap, vagy fúj a szél, hogy alacsony, vagy magas a víz. A látvány annyira magával ragadó, hogy csak ez fog számítani.

SocaA közelben eredő, közismretebb nevén Isonzó folyó a vadvizek között a közepes nehézségűek közé tartozik. A 6-8 személyes raftokban az evezés teljesen biztonságos.
A folyón állandóan váltogatják egymást az izgalmasabb, és a csendesebb szakaszok, így bőven van idő nézelődni, gyönyörködni a varázslatos táj szépségeiben.A vadvízi evezés menete
A vadvízi evezés időtartama körülbelül 3 óra. Útközben többször megállunk vízbe ugrálni. A túra előtt a túravezetők mindenkinek kiosztják a higiénikusan tisztán tartott (fertőtlenített) neoprén ruhákat és sisakokat, majd részletes balesetvédelmi eligazítást tartanak.
Tényleg biztonságosak a rafting hajók?
Igen.
De komolyan?
Komolyan. A nagyobb 6-8 személyes hajók felboríthatatlanok. Mindenki kap mentőmellényt és sisakot. Az ilyen nagyobb hajókat helyi túravezetők irányítják, akik úgy ismerik a folyót, mint a tenyerüket.

A vadvízi evezésen a részvétel alapfeltétele az úszni tudás.

Soca = boldogság4. nap -Búcsú a hegyektől, via-ferrata 2500-on

Az utolsó naphoz érkeztünk. A hazafelé vezető utat megszakítva teszünk egy 3-4 órás via-ferrata és gyalogtúrát. A látvány és az élmény felejthetetlen lesz.Via ferrata, az egy település?
A „via ferrata“ (osztrákul klettersteig)  egy több mint száz éves múltra visszatekintő sport, a magashegyi túrázás és a sziklamászás igazi öszvér - mára már teljesen önállóvá vált - ágazata.

A különböző nehézségű (A-tól E-ig) útvonalakat egy acélsodrony követi. A turista ebbe akasztja karabínereit, így legrosszabb esetben is (kezdő pályán szinte kizárt) legfeljebb két métert csúszhat vissza, mielőtt a beülő megfogná. Ennek köszönhetően biztonságos és felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek, aki belekóstol.
Természetesen a via ferrata túráinkat is tapasztalt vezetők kísérik!

Szállás kempingben

A három éjszakát egy helyen, egy nagyon hangulatos, tiszta és kénylemes kempingben fogjuk tölteni, saját sátrakban. A kemping belterületére autókkal behajtani tilos, ami kicsit ugyan kényelmetlenné teszi a ki és bepakolást, viszont nagyon barátságos, természetközeli légkört teremt a táborozáshoz.

A kemping területén tiszta, kulturált fürdőszoba, fedett közös helység és tűzrakó van.
Korábban írtunk egy cikket a sátorzás romantikájáról, érdemes elolvasni, jó kedvcsináló.

kemping BovecbenEllátás

Az ellátást magadnak kell megoldanod. Az egyik este fogunk közösen főzni a tűbortűz segítségével.

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód és akkor se, ha csak egyedül lennél az autódban! Egyeztetünk és úgy fogjuk elkészíteni a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. Eddig még mindig sikerült ;) Ha sikerül optimálisan beosztani az autókat azzal nem utolsó sorban a környezetterhelésünket is csökkentjük.

Bovec Budapesttől kb. 580 km-re van, Mezicán keresztül.

Legrosszabb esetben bérlünk egy kisbuszt, de biztos, hogy senkit nem hagyunk itthon, aki időben jelentkezik!

A túravezetők Balázs és egy kiváló kollégája lesznek.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha Te is az első, fenn említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

18-20 fő között várható.

Néhány visszajelzés erről az útról:

"Kiváló színes és összetartó kis csapat alakult, amiben mindenki hozzátett valamit a kellemes és tartalmas időtöltéshez. Balázshoz jól passzolt a túravezetés, ahogy az esti kikapcsolódásban való szerves részvétel is. 4 tartalmas és rendkívül szórakoztató napot töltöttünk együtt." Viktor

"Nagyon jól és átgondoltan volt összerakva a program. 
A mezicai barlangtúrát pedig kiemelném, nagyon különleges élmény volt az egész program :)" Anita

Tömören

Időpont: 2024. június 29. - július 2.
Szállás: kempingben saját sátrakban
Ellátás: önellátó túra, egy közösen főzött bográcsos vacsora kivételével
Utazás: telekocsi rendszerben

Részvételi díj

184 000Ft (Jóhamar kedvezménnyel 172000 Ft)

A részvételi díj tartalmazza

 • A négynapos túravezetést két fő képzett túravezetővel
 • A három éjszaka szállást kényelmes kempingben
 • A föld lalatti kajakozás díját a bányában, kis állófogadást a bányában (75 EUR)
 • A felvonó díját a Kanin-gerincre (28 EUR)
 • Nemzeti park belépőt (8 EUR)
 • Egy közösen elkészített bográcsos vacsorát

A részvételi díj nem tartalmazz

 • Az  ellátás költségeit, kivétel ez alól az egyik esti közös vacsorát
 • Az utazás költségeit, telekocsikkal, vagy mikrobusszal
 • A via-ferrata felszerelés bérleti díját (kb. 6000 Ft)
 • A rafting díját a Socán, képzett rafting túravezetőkkel (21 000 Ft)

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt!

Utazz tele kocsival, ne egyedül!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A részvételi díj tartalmazza az egyik vacsora árát, ezen felül lehetőséged lesz nagyobb üzletekben megvenni a szükséges enni-innivalókat, vagyok azok alapanyagát, melyeket a kempingben elkészíthetsz magadnak. Az árak, ezekben a nagyobb élelmiszerüzletekben hasonlóak az itthoniakhoz, nem kell vagyonokat költened egy étkezésre.

KOMPENZÁLD A CO2 KIBOCSÁTÁSOD!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

JELENTKEZÉS

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk!  Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem. :)

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

FIZETÉSI ÜTEMEZÉS

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 55 000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

MI VAN, HA KÖZBEJÖN VALAMI?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

KÉRDÉSED VAN?

Írj nekünk e-mailt Vagy hívd Balázst a +36309859204-es számon! Ha nem veszi fel, vissza fog hívni.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom