Ezeregyéjszaka meséi - időutazás Kelet-Törökországban

2019. július 18 - július 28. (11 nap, 10 éjszaka)

Jelentkezem
Ezeregyéjszaka meséi - időutazás Kelet-Törökországban

Mezopotámiában, az emberiség bölcsőjében, túrázva hallgathatjátok a szemetek előtt megelevenedő meséket sorra! Több mint tízezer évet átívelő időutazásra invitálunk benneteket. Nyüzsgő keleti városok, 1781 óta, változatlan formában működő bazár, pisztáciás baklava, arab-beduinok, 11000 éves településa világ legrégebbi szentélyei, arámi nyelvű mise, Dzsanavar, a tó szörnye, kurd és örmény falvak, kolostor a bibliai tó szigetén... De mesés lesz lekukkantani egy vulkán kráterébe, és aztán este fel a világ legszebb csillagos égboltjára, mert itt gyakorlatilag 0 a fényszennyezés. A túra végén feltűnik a horizonton az Ararát és végül kikötünk (?) Noé bárkájánál

1. nap - Repülés Gaziantepbe

Gaziantep Délkelet-Törökország legnagyobb városa, melyet az ókor óta folyamatosan laknak, ebben a kategóriában az elsők közt szerepel a világon (akárcsak a következő napok összes városa). Pisztácia-termesztése, na meg focicsapata tette ismertté, ebbe mi is belekóstolunk egy pisztáciás baklava erejéig (a focicsapatra nem vállalunk garanciát). E hatalmas nyüzsgő keleti város számos történelmi látnivalója mellett jó közelkelet-akklimatizációs lehetőségeket biztosít: megnézzük Törökország egyik legrégibb, változatlan formában 1781 óta működő bazárját, na meg ellátogatunk a rézművesek bazárjába is, ahol az ismertebb isztambuli Nagy-bazárral szemben valóban helyi, kézműves termékek cserélnek gazdát, és nem a kínai gagyik.

2. nap - Az elsüllyedt város, az ősi város és a bibliai város

Reggel buszra pattanunk, és nekiszaladunk a végtelen észak-mezopotámiai tájnak, ahol a kopár hegyek között mindenhol öntözött földek színesítik a vidéket. Így érkezünk meg az elsüllyedt városhoz. Az Eufrátesz partján épült, asszírok alapította várost két évtizede árasztotta el a víz, amikor a folyón létesített víztározót üzembe helyezték. Ha kedvünk van, itt hajókázunk egyet.

Következő állomásunk, a sumérok alapította ősi város – melyet a Biblia is többször említ – még ma is áll. Bár a település hagyományos tetoválásokkal díszített arab-beduin lakói egy újabb településen laknak a romok szomszédságában, a régi város romjai mellett ma is állnak a háromezer éves építészeti hagyományok szerint épült jellegzetes méhkas alakú lakóházak, melyeket egészen a közelmúltig használtak.

A délutáni órákban visszautazunk Sanli Urfába, melyet a török hagyomány a bibliai Ur városával azonosít. A város ma is pezsgő éltetet él, annak ellenére, hogy falai már az ókorban álltak – Földünk egyik legrégebben lakott települése. Ennek köszönhetően számtalan történelmi hagyománnyal bír: itt született Ábrahám, de járt itt Jób is. Ábrahám tava ma is létezik, benne hatalmas szent pontyokkal. És itt a bazár, mely talán Törökország egyik legrégibb bazára, számtalan helyi termékkel.

3. nap - Ábrahám, a világ legrégibb szentélyei és kőfejek

Reggel megnézzük Ábrahám tavát, és a barlangot, hol e neves bibliai személy született, majd bóklászunk egyet a fellegvárban.
Dél körül indulunk el a város határában emelkedő Göbekli-tepe, a „Pocakos-hegy” dombja felé, melynek régészeti ásatásai megváltoztatták a történelmet. A település 12 ezer éves kőmonolitokból emelt kőkörei a világ legrégibb szentélyei.
E napégette hegyoldal után még egy világhírű napégette hegyoldal fogad: az UNESCO Világörökség Nemrut-hegye, hol Nimród király (avagy Nemrut) uralkodása alatt faragott hatalmas kőfejek állnak.Este érkezünk meg a Tigris-folyó partján álló 11 ezer éves településre, Diyarbakirba.

4. nap - És a legek folytatódnak

A kurdok „fővárosa” szintén egyike a világ legrégebben lakott városainakAz óvárost még mindig szinte eredeti pompájában öleli körbe a fekete bazaltkockákból épült városfal, mely 72 bástyájával 5,5 km hosszú falaival a kínai Nagy-fal után a második leghosszabb ilyen építmény a világon.
És persze az elmúlt mozgalmas évezredekből számos emlék maradt: itt van a 4. évszázadban alapított szír ortodox Szűz Mária templom, hol még mindig Krisztus nyelvén, azaz arámiul miséznek, vagy itt van a Mar Petyun Kaldeus Katolikus templom, mely „csak” 1600 éves, de még ma is használatban van. És ugyanígy napjainkban is működnek a város több száz éves bazárai. És még sorolhatnánk, mi maradt itt az elmúlt jónéhány évezredből…
Délután a közeli Mardin felé vesszük az irányt. Mardin  - bár napjainkban egy kisebb határváros –, de szerepe a történelemben annál fontosabb volt. Itt székelt a szír ortodox egyház pátriárkája, és ez a hegyoldalra épült óvárosra is rányomta a bélyegét. A városban és térségében ma is több keresztény monostor működik, jelenleg a település UNESCO Világörökség.

5. nap - Kolostorokból barlanglakásokba

Ezután sem szabadulunk az ősi asszír egyház emlékeitől: a környéken a hegyek közt elszórtan még mai is sok működő kolostort találunk, ebből az egyiket meg is nézzük, és ha szerencsénk van, egy arámi nyelvű misébe csöppenhetünk.
Ezután egy 12 ezer éves múltra visszatekintő, de ma végóráit élő városba utazunk.A GAP-projekt keretében épülő, Tigrisre tervezett hatalmas vízierőmű elárasztással fenyegeti az ősi selyemút mentén épült város történelmi emlékeit, melyek közül néhányat már el is költöztettek.Pedig a várost – a szurdok sziklafalába vájt száz barlanglakás után – Kis-Kappadókiának is nevezik. Na ez fog víz alá kerülni néhány éven belül, talán ez az utolsó alkalom, hogy láthassuk eredeti pompájában ezt az ősi települést.Ezután már nincs más dolgunk, mint hogy folytassuk az utazást a hűvös hegyvidék, az Örmény-felföld felé.

6. nap - Van és a Van-tó

A reggel Van modern városában talál minket. Bár ez a település is évezredes múltra tekint vissza – többek közt ez volt Tuspa néven az Urartui-birodalom székhelye – de a várost több földrengés is porig rombolta. Legutóbb 2011-ben. Úgyhogy ma egy modern város fogad, aminek a határában azért ott magasodnak Tuspa várának romjai a sziklába faragott királysírokkal, és ékírásos faragványokkal.Délután útra kelünk: először megállunk város határában, ahol a Bendimaha-folyó vize több mésztufa-padról zuhan a mélybe, majd megállunk a tóparton is, hiszen a három balatonnyi Van-tó szódás vizében mindenképp meg kell mártóznunk.De csak óvatosan, hiszen a tóban egy, a Loch Ness-i Nessi-hez hasonlatos lény él, akit itt Dzsanavar-nak hívnak! Na meg elég sokan is látták már, vagy ismernek olyan embert, aki már látta…
Amúgy itt egy felvétel a vígan lubickoló Dzsanavarról. De egy biztos: vagy valami, vagy megy valahová…

Így érkezünk meg egy urartui vár romjai alatt fekvő kisvárosba, éjszakai szállásunk helyszínére.

7. nap - Süphan vulkántúra

Igen korai kelés után indulunk el a Süphan vulkáni kúpjának oldalára. A hegy 4058 m-ével Törökország második legmagasabb vulkánja, amit még ilyenkor is foltokban hó és jég borít, így magasodik a Van-tó kékeszöld vize fölé.
2200 m-en indulunk el a vulkán oldalán, és egészen 3900 m-fölé gyalogolunk az egykori kráterperemre.
Innen már csak vissza kell sétálnunk a puha vulkáni hamuban kisbuszunkhoz, és estére visszatérünk városkánkba.Menetidő: 8-10 óra, szintkülönbség: 1700 méter fel/le.

8. nap - Égszínkék krátertavak és csillagos égbolt

Reggel a szomszédos városba utazunk. Az egykori szeldzsuk főváros ma leginkább temetőjéről ismert: a több hektárnyi területen sok száz faragott kősztélé sorakozik, mind a szeldzsuk időkből.
Innen egy poros földúton istenhátamegetti kurd falvakon keresztül kanyargunk fel a felettünk magasodó Nemrut-hegy (igen, ez is Nemrut) vulkáni kalderájához. A hegy egy szunnyadó vulkán, melynek utolsó kitörése 1692-ben történt. Azóta a felrobbant kráter helyét gyönyörű égszínkék tavak töltötték ki, melyek közül az egyik – az utóvulkáni működés során feltörő forró gázoknak köszönhetően – fürdésre is alkalmas, sőt, néhol egészen meleg a víz. Kirándulunk egyet, majd az estét tábortűz mellett sátrainkban töltjük a csillagos ég alatt, amely talán a világ legszebb csillagos égboltja, hiszen semmi fényszennyezés közel s távol…

9. nap - Fürdőzés a Van-tóban, kolostor, vár és erőd

Reggel leutazunk a Van-tóhoz, amit nyugati oldalról is megkerülve Ahdamar kolostorához érkezünk. Itt hajóra szállunk, hiszen a kolostor egy szigetre épült. A kolostor az örmények egyik legszentebb temploma, állítólag itt rejtették el a szent kereszt egy darabját is. Flesselgetés és egy kis van-tavi fürdőzés után az iráni határ felé vesszük az irányt az ősi Selyemút mentén. Itt egy sziklaszirtre épült várat nézünk meg, mely a legenda szerint oly jól sikerült, hogy építtetője, Szulejmán bég le is vágatta a kőműves mester kezét, nehogy még egy ehhez foghatót tudjon építeni. Délután újra a Van-tó felé vesszük az irányt, és útközben megállunk egy hegytetőre épült erőd romjainál. Az erőd egykor az Urartui Birodalom királyi székhelye volt, ahol mai napig gyönyörködhetünk az ékírással sűrűn telerovott hatalmas, teljesen szabályos fekete bazaltkockákban – na meg a világ egyik legkorábbi csatornázott WC-jében - melyek az építők precizitását dicsérik így háromezer év távlatából is.
Az este fényeiben átutazunk a hegyeken az Ararát alá.

10. nap - Ébredés az Ararát lábánál

Ébredésünk helyszíne nem túl szép város, na de nem is ezért jöttünk ide. A kopár hegyek közé épült település fölé magasodik a hósapkás szent hegy, a bibliai Ararát.A hegy valóban impozáns, és talán ennek köszönhető, hogy az itt élő mindhárom nép – az örmények, a kurdok és a törökök - szent helyként tisztelik.
A város határában emelkedik Ishak pasa palotája, mely a hajdani Selyemút virágzó kereskedelemének köszönhető mesés gazdagságáról tanúskodik. A palota minden apró részlete, még az utolsó kődarab is gazdagon ki van faragva, Törökország egyik legdíszesebb építészeti emléke, mely a 100 lírás hátoldaláról is visszaköszön.És ha már itt vagyunk, el kell látogatni Noé bárkájához is. Hogy valóban egy bárka maradványai, vagy valami más, erről majd döntsön mindenki maga…

11. nap - Irány haza - vagy mégsem...?

Reggel korán kelünk, és kisbusszal Van repterére utazunk, majd repülés haza.
Aki jön még ezután az Ararátra, nekik innen folytatódik tovább a program.

Tudnivalók

Utazás

Repülővel, isztambuli átszállással utazunk a kelet-törökországi Gaziantep városáig. Innen bérelt autóbusszal, helyi sofőrrel utazunk tovább. Hazarepülni Vanból, szintén isztambuli átszállással fogunk.

Túra nehézsége

Az út során hosszabb-rövidebb sétákra és kirándulásokra számíts! A Süphan a legnehezebb, de a megmászásához sem lesz szükséged semmilyen extra felszerelésre, az igazából egy hosszú trekking-út, a terep sem különösen nehéz.

Legmegerőltetőbb a hőmérséklet, ami a déli részeken a déli órákban gyakran 40 fok fölé kúszhat (délben nem fogunk kirándulgatni).

Szállás

Általában egyszerű, de tiszta és komfortos szállodákban alszunk, ahol minden alapvető szolgáltatást megtalálsz, bár sokszor egyszerűbb variációban, mint Európában. Ezek az olcsó szállodák minden török belvárosban egymás szomszédságában fekszenek. Ez azért fontos, mert bár igyekszünk mindenhol előre lefoglalni a szállásokat – és ugye jó sok szálláson meg fogunk fordulni - de itt, a keleti végeken ez korántsem jelent garanciát arra, hogy a lefoglalt szobákat ne adták volna ki másoknak. Ilyenkor hosszas vitatkozás helyett érdemes átnézni a szomszédba, mivel hasonló kategóriájú üres szállodából minden kelet-török városban van jónéhány. Ilyen apró 10 perces kellemetlenségekre lehet számítani, de szerencsére ilyen csak ritkán fordul elő.
Kempinges szállásunk a Nemrut-tónál vadkemping, ahová helyi kapcsolatunk segítségével varázsolunk sátrakat. A zuhanyzók és vécék tisztasága általában rendben van, és meleg vízre is számíthatunk általában. De néha sem melegvíz, néha sem áram sincs, szerencsére ezek a kimaradások ma már egyre ritkábbak (fontos, hogy a mellékhelyiségekben a papírt külön kell az erre szolgáló edényben gyűjteni).

Terület

Repülővel érkezünk Örmény-felföldre. Ezt a területet kurdok lakják. Ez a 20 milliós büszke nép barátságos, vendégszerető, és nem vérengző terrorista, ahogy sokszor a médiában halljuk. Innen megyünk fel az Örmény-felföldre (ahol az örmény genocídiumnak köszönhetően már nem nagyon van örmény, itt is nagyobbrészt kurdok laknak). A terület ilyenkor még jobbára zöldell, a klíma elviselhető, 30-32 Cº  napközben, míg éjszaka akár 10 Cº körülire is lehűlhet a levegő. Nem csoda, hiszen a völgytalpak is 1800-2000 méteren húzódnak.

Ország

Nagyon kedves, barátságos ország, kifejezetten kedvelik a magyarokat, rokon népként tekintenek ránk a törökök. A kurdok is kedvelnek – ennek a hidegháborúig visszanyúló politikai okai is vannak –, mindenhol barátságosan állnak a magyarokhoz. Természetesen itt is ügyelnünk kell magunkra és a csomagjainkra egyaránt, mint mindenhol, itt is előfordulnak nem feltétlenül barátságos arcok, a városok egyes részein sötétedés után itt sem tanácsos egyedül kóborolni, ahogy turistáknak Budapesten sem. Általánosságban elmondható viszont, hogy a közbiztonság vidéken jó.
De mivel Kurdisztánban járunk az iráni határ közelében, számítanunk kell gyakran katonai ellenőrző pontokra. Ezektől nem kell megijedni, ez a biztonságot szolgálja – a török katonák meg amúgy is kedvelik a magyarokat. A hivatalos közegek mindenhol segítőkészek a turistákkal, bizalommal lehet hozzájuk fordulni. De ne felejtsünk el néhány szabályt: katonát, rendőrt, laktanyát és ellenőrző pontokat sohasem fotózzunk!
A beszélt nyelv a kurd, a hivatalos a török, ezek mellett a németet és az angolt elég jól megértik, de a bazárban már nem is szükséges nyelvismeret, minden megoldódik. :)
Törökország modern, iszlám ország ahol a vallásnak megfelelően néhol nekünk is alkalmazkodnunk kell a szokásokhoz. Az európai nyári viselet (rövidnadrág, póló, stb.) már mindenhol elfogadott, de a vallási célú helyek (mecsetek, dzsámik) látogatásakor nekünk is kezet-lábat takaró öltözéket és fejfedőt kell viselnünk.
Az elektromos hálózat megfelel az európai szabványnak, a fényképezőgépek, kamerák, és telefonok akkumulátorait majdnem minden kempingben lehetőséged van feltölteni. Törökország nagyon gyors ütemben fejlődik. Utak épülnek, házak, lakótelepek nőnek ki a földből szemvillanás alatt. Emiatt előfordulhat, hogy ahol tavasszal még kemping állt, már építkezés foglalja el a helyét. Fel kell készülnünk az ilyen helyzetekre, és ha rugalmasan kezeljük, nem érezzük problémának. Emellett hatalmas távolságokat kell megtennünk, helyenként rossz minőségű úton. Előfordulhat rajtunk kívülálló okok miatt, hogy nem tudunk megfelelő tempóban, a tervezettnek megfelelően haladni. Az esetleges késésekre érdemes felkészülni.

Időjárás

Mezopotámiában a szír határ mentén nyáron iszonyatosan meleg tud lenni, a déli órákban gyakran 40 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Ilyenkor természetesen igyekszünk nem a napon tartózkodni. Szerencsére a meleg száraz meleg – és nem a fülledt trópusi – így elég jól viselhető, de ügyelni kell a folyadékbevitelre (viszont vizet lépten-nyomon kaphatsz, hiszen ők is emberek).

Az Örmény-felföldön – míg a nappalok forróak – a magas fekvésnek és a kontinentális éghajlatnak köszönhetően az éjszakák hűvösek is lehetnek. Ezért legyen nálad egy melegebb pulóver is.

Felszerelés

Cipő: a kirándulásokhoz nem árt egy bakancs, ami fogja a bokádat. Emellett hozzál magaddal egy jól lélegző könnyű cipőt vagy túraszandált.

Ruházat: a városokban könnyű, szellős ruházat a célszerű, de figyeljünk arra, hogy Törökország bár világi ország, de a lakosság nagy része muszlim, ezért feltétlen szükséges a hosszú, könnyű nadrág és a hosszú ujjú, szellős ing (különösen a nőknek!). Ezek hiányában jónéhány gyönyörű dzsámival, és ókeresztény templommal leszünk szegényebbek. Tehát öltözködjünk visszafogottan!

A hegyekben a kényelmes víz és szélálló „lélegző” dzsekit a hegyekbe.  

És a naptejet se feledd otthon! Egy bicska és kanál bármikor jól jöhet.

Higiénia

Bár Törökország keleti végei már erősen Ázsia, de ennek ellenére nincs ajánlott oltás, de a Hepatitis A és B védőoltás jól jöhet akár itthon is. De azért az alap higiéniára érdemes odafigyelni. Palackozott víz fogyasztása javasolt, ami szinte mindenütt kapható. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű problémákat.

Természetesen alapgyógyszereket (lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót, valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt) hozzál magaddal.

Élelem

Az árak Törökországban a magyarországihoz hasonlóak, illetve keleten kissé alacsonyabbak, de minden alku kérdése.

Ha nincsenek speciális étkezési igényeid (pl. ételallergia), akkor csak minimális kaját hozz, hiszen a városban jobbnál jobb étkekből válogathatsz (ugye a török konyha…).

Pénz-ügy

A fizetőeszköz az török líra (TRY, jelenleg 53 Ft körül alakul), de euro-t érdemes vinni, ezt sok helyen be tudod váltani, de sokszor fizetni is lehet vele. Az USA dollár is jól megy. Bankkártyát is egyre több helyen elfogadnak már, főleg a nagyobb áruházakban.  

A belépők általában 3-5 € között mozognak.

Vám

A Törökországba belépéstől számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges a magyar állampolgárok részére! A be- és kihozatal: maximum két üveg alkohol és két karton cigaretta vihető be az országba fejenként. Fontos lehet még az ékszer limit, ami 100 gramm. Az államközi egyezmények alapján magyar állampolgároknak nem kell vízum Törökországba.

A repülőre felvihető kézipoggyásszal kapcsolatosan is tájékozódj!

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Dávid lesz, akinek munkáját megfelelően nagy létszám esetén másik túravezető társa segíti.

A résztvevők száma

10-18 fő között várható.

Tömören

Időpont: 2019. július 18-28.
Szállás: szálloda
Ellátás: önellátó túra
Utazás: repülővel, helyben bérelt busszal

Részvételi díj

A részvételi díj: 183.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szállást 10 éjszakára
 • a helyi közlekedést bérelt busszal, helyi sofőrrel
 • a túraszervezését
 • a magyar nyelvű túravezetést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a repülőjegyet (ha akarod, segítünk megvenni) (a repülőjegyek ára oda-vissza poggyász nélkül februárban kb. 115.000 Ft)
 • a fakultatív belépők díját (összesen kb. 120 török líra költség)
 • az étkezések költségét
 • biztosítást, melyet mi is meg tudunk kötni Neked

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 73.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom