Korzika - a szépség szigete

2023. május 27 - június 4. (9 nap, 8 éjszaka)

Jelentkezem
Korzika - a szépség szigete

Bemutatunk egy szigetet, ahol hófödte kétezres csúcsoktól szinte karnyújtásnyira van a mediterrán tengerpart. Ahol a hihetetlen sziklaalakzatok túrabakancsért és fényképezőgépért könyörögnek. Egy hét alatt végigkóstoljuk a menüt a tengerikajakozástól, a gránitszívecskéken át a középkori falvakig, a tenger gyümölcseitől, a gesztenyén át a helyi sajttortáig.

Május 29. pünkösd hétfő munkaszüneti nap, így a túrát mindössze 4 nap szabiból ki lehet hozni!

0. nap - Utazás

Nulladik napunkon korán reggel mikrobuszokba szállunk és Genováig rövid pihenők kivételével meg sem állunk. Itt felszállunk a kompra és az éjszakát már a kompon töltjük. 

1. Nap - felvesszük a ritmust

Reggeli órákban lépünk a sziget partjára és rövid autózás után meg is érkezünk egy kedves tengerparti kisvárosba, ahol a következő programokból válogathatunk:

 1. Laza kirándulás tengerparti sziklákon, séta a városban, a környék felderítése. 
 2. Sziklamászás tengerre néző kilátással. Könnyebb és nehezebb utak közül válogathatunk. Az se baj ha még sosem próbáltad, az egyik túravezetőnk heti rendszerességgel fal- és sziklamászást oktat. Ideális alkalom, hogy kipróbáld magad!
 3. Lazítás a tengerparton

Ha ránk hallgatsz, végigkóstolod a teljes menüt, de a helyszínen elég lesz eldönteni, hogy merre tartasz.

Az első éjszakát (és a többit is) kempingben töltjük. A jelentkezéskor választhatsz, hogy sátrazni szeretnél, vagy bungallóban töltenéd az éjszakákat. A szállásokról bővebben a 'Túra' fülön olvashatsz. 

2. nap - Kerékpártúra 

Korzika északi felének lankáit kerékpárral a legcélszerűbb bejárni. Terveink szerint egy nem túlságosan megerőltető, viszont annál látványosabb kerékpártúrát teszünk. Sok megállással kb 40 km-t tekerünk 4-5 óra alatt dimbeken dombokon és falvakon át.

Estére a festői Porto városába tesszük át székhelyünket.

3. nap - tengeri kajakozás, alkonyati túrácska

Reggel már egy másik tengerparton ébredünk. Nem is akármilyenen. Korzika nyugati felén meredeken omlanak a tengerbe a legváltozatosabb formájú gránittömbök. Csodálatos látványt nyújtanak lentről is és fentről is. Épp ezért előbb lentről, tengerikajakról csodáljuk meg őket, majd estére felautózunk/túrázunk az egyik közeli hegycsúcsra és a lemenő nap fényében fentről nézünk le erre a mesés tájra.

Tengerikajak infó: nem megijedni! Olyan kajakokat bérlünk, amire rá kell ülni és nem bele. Ezek a hajók felboríthatatlanok, nem kell hozzájuk semmilyen képzettség. Ráadásul sokat se fogunk evezni és azt is sok pihenővel. Ha szeretnél jöhetsz vízre egy-két órára, vagy akár hosszabb időre is.

Ha mégsem szeretnél tengerikajakozni, akkor is van mit csinálni. Portóból indulva többféle túrát tehetünk, csodálatos a tengerpart. Itt program sem kell egy szenzációsan jó naphoz.

Késő délután autóba szállunk, és irány a közeli Les Calanches sziklavilága. Háromszáz méterrel a tenger szintje felett járunk egyet a különös formavilágú sziklaképződmények között, majd egy sziklapárkányon üldögélve küldjük a napot a tenger szintje alá.

4. nap - túra, sziklák, panoráma

Túránk Franciaország egyik legszebb településeként számontartott Piana-ból indul. A környék a mindenütt felbukkanó rózsaszínű gránit szikláknak köszönhetően felkerült az UNESCO világörökségi listára. Az egész napos túránk fénypontján nyolcszáz méter szintkülönbséget leküzdve az 1294 méteres Capu d’Orto csúcsról élvezhetjük a páratlan panorámát. A nem kifejezetten könnyű túra erdőben indul, majd gyönyörű sziklákon halad. A csúcs közelében helyenként a kezünket is használni kell az előrejutáshoz, de azért átlagos ügyességgel bátran bele lehet vágni.

A túra végeztével áttesszük táborunkat Corte váorsába.

5. nap - gyalogtúra alpesi tájon

Ha az időjárás engedi, autónkkal majdnem 1400 méterrel emelkedünk a tenger szintje fölé. Innen túrabakancsban folytatjuk a Restonica folyó zöldellő völgyében. Utunkat kísérő patak helyenként kiszélesedik, így népszerű fürdőzőhelyéül szolgál a kimelegedett túristáknak. 

Túránk célja két csodálatos tengerszem, melyeket 540 méter szintemelkedés és oda-vissza 6 kilométeres távolság lekűzdésével érünk el. Ez a túra sem lesz unalmas, helyenként láncok segítik az előrejutást. 

A túrát követően autóba szállunk, és dél felé vesszük az irányt.

6. nap - tengeri kajakkal hatalmas mészkő szirtek alatt

Uticélunk Bonifacio és környéke. Egy újabb, de egészen másmilyen tengerikajakos paradicsom.

Ha tetszett az első tengerikajakozás, ezt imádni fogod. A sziget déli oldalát hatalmas hófehér mészlősziklák keretezik, melyekben a tenger rengeteg barlangot vájt az évezredek során. Kajakjainkkal ezekbe a barlangokba is be tudunk evezni. Persze nem túl mélyen, csak amennyire jól esik.
Ha még mindig nem akarsz kajakozni, akkor is tudunk Neked ajánlani túraösvényt, kisvárost, vagy tengerpartot. Unatkozni nem fogsz tudni a világ ezen sarkában.Este sétálunk egyet Bonifacioban, mely ezerkétszáz évével állítólag Korzika legrégebbi városa. Lélegzetelállító a sziklafal peremén álló erőd, melyet három oldalról is tenger határol és ahonnan jól látszik a mindössze 11 km-re fekvő Szardínia szigete is.

7. nap - Vízesés

Utolsó napunkon kb. négy óra autózás vár ránk a sziget északi végén található hajóállomásig, ahol este kompra szállunk. Az utazást persze többször megszakítjuk. Előbb egy kisebb túrát teszünk, és felkeressük a 60 méter magas Piscia di Ghjaddu vízesést. Utunkat vörösfenyőerdő és különleges alakú sziklák szegélyezik.

Később a tengerparton is megállhatunk csobbanni egyet, vagy kereshtünk egy kávézót az egyik hangulatos kisvárosban bolyongva.

Az este induló kompra szállunk fel, és az éjszakát ezúttal is hajón töltjük.

+1 nap - Au revoir

Utazás haza 

Szállás

Az első és utolsó éjszakákat a kompon töltjük. Kb 8-10 óra az utazás időtartama, szóval bőven lesz időnk pihenni. Ha szeretnéd, bérelhetsz kabint is (kb 40-50 euróért), de a legtöbben csak leterítik egy csendes zugba a polifoamjukat, bebújnak a hálózsákjukba és úgy aludják át az éjszakát.

A többi hat éjszakát összesen négy szép és igényes kempingben töltjük. Csupa olyanokat választottunk, ahol lehetőség van bungallókban/mobilházakban aludni és sátozoni is, így ki-ki maga döntheti el, hogy melyik opciót választja. Kifejezetten igényes kempingeket kerestünk, a legtöbből kilátás van a tengerre, és medencével is renelkeznek. A jelentkezéskor kell kiválasztani, a bungallós megoldás 40 ezer ft-tal kerül többe.  

Ellátás

A túra önellátó jellegű. Lesz lehetőség szupermarketekben feltölteni a készleteket. Esténként lehet főzni is, de aki szeretne akár minden este is beülhet egy étterembe helyi finomságokat kóstolgatni.

Utazás

Kiscsoportos túrát tervezünk, ezért két mikrobuszt szeretnénk itthon bérelni, melyet a túravezetők fognak vezetni. Budapestről indulunk és az M7-es autópályán hagyjuk el az országot, majd Velence - Milánó útvonalon érünk el a kompig.

A kompra egyszerre vásároljuk a jegyeket, amint összegyűlt akkora csapat, hogy biztossá válljon a túra indulása. A kompjegyek ára a repülőjegyekhez hasonlóan változik. A vásárlás előtt egyeztetünka jelentkezőkkel. Ilyenkor lesz lehetőség kabin foglalására is.

Túrák

A túrák mint a legtöbb békatutajos program esetében itt is úgy lettek tervezve, hogy átlagos kondícióval bárki tudja őket teljesíteni legyen szó gyalog-, kerékpár- vagy kajaktúráról.

Időjárás

Május végén, június elején mág nyári időre kell számítani. A hegyekben persze még hűvösebb van. A turisták tömege és a kánikula augusztushoz képest még jóval alacsonyabb szinten mozog, de már jól esik a tengerben és a patakokban fürdeni. Júniusban a harmincból átlagosan négy esős nap van Korzikán.

Felszerelés

Részletes listát a jelentkezőknek a túra előtt kb egy hónappal fogunk küldeni. Nagy meglepetésre nem kell készülni, legyen nálad egy túracipő, ami vizes is lehet, fürdőruha, naptej, rövid és hosszúujjú ruházat is.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Terveink szerint István és Dani vezetik majd a túrát. István geológus, fal és sziklamászást oktat és ezek mellett Korzika nagy szerelmese. Dani pedig Békatutaj alapító, túravezető  (fal és sziklamászást tanul)

A résztvevők száma

9-18 fő között várható.

Tömören

Időpont: 2023. május 27. - június 4.
Szállás: kempingben: sátorban vagy bungallóban (Te választasz)
Ellátás: önellátó
Utazás: mikrobusszal, komppal

Részvételi díj

A részvételi díj: 285 ezer Ft

A részvételi díj tartalmazza:

 • a kisbuszok bérleti díját, az üzemanyag és parkolás költségét
 • szállás díját 6 éjszakára sátorban
 • sziklamászáshoz felszerelés bérlését
 • szervezést és túravezetést
 • áfát és idegenforgalmi adót

A részvételi díj nem tartalmazza

 • a kompjegy árát (2023 januárjában kabin nélkül kb. 115 EUR oda-vissza)
 • a fakultatív kerékpártúra költségét (kb. 28 EUR) 
 • a tengerikajak bérleti díját (kb 25-30 EUR/alkalom)
 • esetleges további belépőket (max 5-10 EUR)
 • bungallós, mobilházas szállást (+40 ezer ft)
 • ellátást

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Több szálláson is van konyha, ahol össze tudtok ütni vacsorát és reggelit.
Korzikán is lehet kedvezőbb árú boltokat találni, és segítünk is benne, hogy megtaláld ezeket. Napközbenre csomagolhatsz magadnak szendvicset vagy valami pékárut. 

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. A túra fórumán fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól, amikor összegyűlt a minimum létszám.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 100 000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

COVID téma

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, mert Franciaország, vagy valamely érintett régió lezárja a határait, vagy akár csak a szálláshelyeit, akkor a részvételi díj teljes egészében visszajár. 

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom