Varázslatos Madeira, az örök tavasz szigete

Új fogalommal találkozunk: a levada-túra, mint új sportág, a sziget sajátja. A történet még évszázadokkal ezelőtt kezdődött, amikor a hegyek forrásait, kisebb patakjait egy csatornában felfogva levezették a településekre, hogy ott vízimalmokat hajtsanak a vízenergiával.

Aztán a vízimalmok kora elmúlt, a csatornák – melyeket itt levadának hívnak – maradtak. Kiváló turistautat biztosítva, elérhetetlen helyekre juthatunk el, nemegyszer sziklafalakon kanyarogva, vagy alagutakon átjutva a hegygerincek egyik oldaláról a másikra, miközben vízesések alatt sétálunk, és gyönyörködünk a laurisilva, avagy az örökzöld babérlombú őshonos erdők buja zöld dzsungelében.

És emellett ott van még oly sok minden más: a tengerpart, hatalmas sziklatornyaival, csöndes halászfaluival, vagy Funchal a koloniális házaival, szűk macskaköves utcácskáival, a völgyek a fölöttük magasodó hegyekkel, és persze a kellemes hőmérséklet

1. nap - Utazás és fesztivál

Repülés Budapestről közvetlenül Madeira fővárosába, Funchalba. Az első két éjszakát itt töltjük, hogy belekóstolhassunk a város esti életébe is. A virágfesztivál fináléjára érkezünk: nappal megcsodálhatjuk a viráginstallációkat, este pedig helyi zenekarok szórakoztatnak minket, míg jóféle helyi rumból készült ponchát kortyolgatunk.

2. nap - Funchal, bálnák, botanika

A napot szabad program keretében a főváros felfedezésére szánjuk. A meredek hegyoldalra épült város szűk, macskaköves utcáival, középkori templomaival, ezerszínű piacával és a hagyományos, festett spalettás koloniális házaival egy mesevilágot fest elénk.

Ha valaki érez ingerenciát, akkor fakultatív program keretében felvonóval fellibegünk egy, a város felett magasodó hegyoldalon 550 m magasságban épült hegyi kisvároskába, ahol a katedrális őrzi az utolsó magyar király, a Habsburg IV. Károly sírját. És ott van Madeira legszebb botanikus kertje, a trópusi növények gyűjteménye, ahova összegyűjtötték az egykori portugál gyarmatbirodalom minden szegletének minden növényritkaságát.

Délután fakultatív program keretében az óceán élővilágával ismerkedhetsz meg közelebbről: bálna- és delfinlesre indulunk!Ezen a napon minden fakultatív, a különböző igényeknek megfelelően fogunk programot javasolni. 

3. nap - Botanika, levadácska, gasztronómiai élmények és további kilátások

Reggel még lesz idő egy piacozásra, majd elkezdünk ismerkedni a sziget többi részével is. Van még egy botanikus kert, amit nem szabad kihagyni, így hát nem is hagyjuk ki. Itt kezdjük a napot a tengernyi virág és növény között. Itt is be lehet azért gyűjteni pár kilométert!
Majd egy levada felé vesszük az irányt, ami tökéletes bevezető lesz a hét további, hosszabb levadáihoz, és kilátásban verhetetlen!Táv: 3 km
Szint: 70 m
Menetidő: 1,5 óra

A túra után a egy hegyi pisztrángozó vár minket, ahol megkóstoljuk e nemes állatok testét, sülve, rántva, minden formában. Na meg a sok helyi specialitást sem hagyjuk ki! Ezután pedig folytatjuk a szájtátós kilátásokat.
Este, miután lepakoltunk az új szállásunkon, csobbanhatunk egyet a medencében. Esetleg, ha nem volt még elég egy napra, kisétálhatunk a sziget egyik legjobb kilátópontjához. Ez a kilátó, a Cabo Girao, Európa egyik megmagasabb (580 méter) tengerbe szakadó szilkafala, és a szállásunktól pár perc sétára van. Ezután akár mindennap kezdhetjük és zárhatjuk a napot az innen nyíló elképesztő panorámával.

4. nap - Levada level 2

Reggel buszra pattanunk, és felkanyargunk a sziget gerincét képező Paul da Serra vulkáni fennsíkjára, melynek füves lapályain a hangabokrok közt gomolygó köd misztikus hangulatot kölcsönöz ennek a zord vidéknek.

Hangaerdők között sétálunk le egy menedékházig, ahonnan két levada is indul. Elindulunk első levadánkon: a patak kis csatornában, hatalmas páfrányok közt kanyarog az út mellett, körülöttünk erdei pintyek ugrándoznak a fák ágain. Egyszer csak az egyik kanyar mögül feltűnik a Risco-vízesés, ami 120 m magasból zuhan a mélybe. A vízpermetes kaland után megcélozzuk a nap fénypontját, a 25 forrás levadáját.

Egy lépcsőn lekanyarogva megérkezünk a csatorna partjához, melynek falán fog vinni az utunk. Itt már összeszűkül az ösvény, néhol a szakadék felett, a sziklafalba vájt csatorna és a korlát közt visz utunk, néhol lépcsőkön, hidakon haladunk keresztül. Több kisebb-nagyobb vízesés mellett sétálunk el, miközben a levada vizében pisztrángok fickándoznak. Jó két óra séta után megérkezünk a levada végéhez, ahol egy szűk katlanban egy vízesés zuhan a mélybe. Rövid pihenő után elindulunk vissza a menedékházhoz.

Táv: 9 km
Szint: 400 m

De a nap itt még nem ér véget! Hazafelé útba ejtünk egy festői kisvárost. Csobbanhatsz egyet az óceánban, nézheted a nagy vizet egy kávézó teraszáról, vagy még pár kilométert hozzáadhatsz a napi távhoz a városka utcáin sétálgatva.

5. nap - Őserdő és kikötő

A reggelt – szokásos szerpentinezés után – egy laurisilva erdőben kezdjük, egy gyönyörű levada-csatorna mentén gyalogolva. Ez a levada elsősorban az épen megmaradt madeirai endemikus babérlombú erdők miatt különleges: a babérfák és hangák mellett hatalmas madeirai mahagónikkal találkozhatunk, és a csatorna végén – jó két óra gyaloglás után – a természet szentéjébe lépünk: Ribeiro Bonito („gyönyörű patak”) őserdei 1999 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepelnek, egyben a sziget legrégebben megmaradt őserdei.

Táv: 10 km
Szint: 180 m
Menetidő: 3 óra

Túránk után két kisvárosba látogatunk el. Megnézzük, milyen házakban éltek az első telepesek, majd továbbszerpentinezünk egy kikötővároskába, ahol a sziget kevés fövenyes partjainak egyikén lógathatjuk lábunkat az óceán vizébe, vagy valamelyik parti vendéglőben tengeri herkentyűk majszolásába feledkezve hallgathatjuk a tenger morajlását. Meglátogathatjuk a helyi szeszfőzdét is, ahol ihatunk egy ponchát, vagy beszerezhetjük az esti koccintáshoz a rumot.

6. nap - Banánföld, meseerdő, fürdés sziklamedencében

Napunkat egy szomszédos városkában kezdjük, ahol igazán különleges élményben lesz részünk: egy banánültetvény járatain kanyarogva figyelhetjük meg, hogyan termesztik és gondozzák a gyümölcsöt. A hatalmas banánfürtök között kikukkantva az óceán látványa sem mindennapi.Következő megállónk nem kevésbé varázslatos: egy "mesebeli" erdőbe látogatunk. Mohával benőtt, görbe törzsű fák között visz az utunk. Úgy érezzük itt magunkat, mintha egy elvarázsolt erdőbe csöppentünk volna, talán meg sem lepődnénk, ha az egyik fa odvából elénk lépne egy erdei manó vagy a gonosz boszorkány. De rajtunk kívül csak békésen legelésző tehenek járnak erre, nyugodtan élvezhetjük a hely varázsát.Jöhet a lazítás! Ezúttal egy olyan medencében, amit a természet hozott létre, nekünk csak birtokba kell vennünk. Kilátópontokban sem lesz hiány ezen a napon!

7. nap - Majdnem sivatag és szirtfalak

A sok szubtrópusi köderdő után egy más világba látogatunk: a sziget keleti csücske – a párás levegőt hozó szelek árnyékában – rendkívül száraz, már-már sivatagi környezetet biztosít az itt élő több bennszülött növény- és állatfajnak. A félsziget őrzi Madeira legősibb kőzeteit is – melyek a hatalmas szirtfalakon szépen elénk is tárulnak – így nem csoda, hogy a terület napjainkban nemzeti park. Miután egy fokon kigyönyörködtük magunkat a sziklákon megtörő óceán hullámainak erejében, egy oázisban megpihenünk. A visszautat vízen is megtehetjük. Útközben a csónak vezetője mesél nekünk a félsziget kialakulásáról, és benézünk egy-két barlangba is.

Táv: 8 km
Szint: 300 m
Menetidő: 4 óra

Erre a délutánra is tudunk egy jó strandot, ha kedvünk tartja egyet csobbanni!

8. nap - Túra a sziget legmagasabb pontjára

Ma a sziget legmagasabb pontjának meghódítására indulunk. Egy másik csúcsról indulva másszuk meg a Pico Ruivo 1862 méter magas csúcsát, és túránk során végig gyönyörű kilátás nyílik az alattunk húzódó szűk völgyekre, csipkés csúcsokra és a végtelen óceánra. Azért egy-két felhőcske előfordulhat, de a magunkfajták, akik az Atlanti-óceán egy szigetén szeretnek nyaralni, az ilyesminek is örülnek.

Miután kiflesseltük magunkat a hegyeken átbukó felhők táncában, egy másik úton lesétálunk egy menedékházhoz, ahol megpihenünk, mielőtt hazabuszoznánk.

Táv: 8 km
Szint: 860 m fel, 1.080 m le
Menetidő: 6 óra

9. nap - Felvonó, szurdok és strand

Reggel nyugatra indulunk, és a sziget legnyugatibb pontján álló világítótoronynál gyűjtjük be a napi első lélegzetelállító kilátást. Kicsit továbbmegyünk a nyugati part mentén, és egy felvonóval levonózunk az óceánpartra. Az utazás maga egy élmény: egyik oldalon a végtelen kék óceán, másikon a méregzöld sziklafalak, alattunk pedig egy pici falu. Amikor leérünk, meglátjuk, hogy ez a falu nem is falu, hanem a helyiek "hobbitelkei". Így van itt némi jóféle világvége-hangulat, távol a világ zajától feeling. Van gyönyörű óceánpart is, ahol a parton megtörő hullámokon lehet mélázni. És van még egy titkos kis szurdok. Na és van egy kis (garantáltan kellemes) meglepetésünk is, de majd csak ott áruljuk el, mi az! :)

Táv: 1,5 km
Szint: 250 m
Menetidő: 1 óra

De itt a nap még nem érhet véget! Egy szűk szerpentinen lekanyarogva a tengerhez, megérkezünk egy városkába, mely híres bálnavadász település volt, egészen 1982-ig, amíg be nem tiltották a cetvadászatot. A városka feletti sziklafalon ma is látható a bálnavadászok megfigyelőháza, ahonnan egy őrszem kémlelte a tengert zsákmány reményében. A település már a középkorban erődített kikötővel bírt, kalózok fészke is volt. Ma az erőd bástyái alatt a természetes sziklamedencékben örvénylő vízben már nem Jack Sparrow, hanem a kevés ide látogató turista ázakodik, és az egykori bálnavadászok is már inkább bálnás hűtőmágneseket árulnak, nem a szigonyt szorongatják. Mi is csobbanunk egyet a strandon, ahol bár a medencében fürdünk, simán nyakon csaphat egy nagyobb hullám vízpermete.

Hazafelé bedobunk még egy ponchát a helyiek kedvenc bárjában.

10. nap - Legvadabbik levadák leglevadábbikája :)

Utolsó teljes napunkra tartogatjuk a legvadabbik levadák leglevadábbikát (na sikerül kimondani?), a pokol csatornáját. Ez a levada is szokásosan indul, egy csatorna partján kanyarog utunk. Majd az ösvény egyre szűkebb lesz, és több kisebb-nagyobb vízesések alatt átkelve egyszer csak a sziklafalon találjuk magunkat: alattunk tátongó mélység, mellettünk a sziklafalba vájt  csatornában csobogó kristálytiszta víz. És egy kanyar után feltűnik a Caldeirao Verde hatalmas vízesése! Kis fotószünet után továbbindulunk, és még majd csak itt fog kezdődni az út izgalmasabb része! Egy hosszú lépcsőn felkapaszkodva egy alagúthoz jutunk, melynek mélyén a csatorna egyszer csak egy szűk szurdokban végződik.
Majd egy vízesés mellett találjuk magunkat, hol a víz erejébe még a szikla is beleremeg: ez a Pokol Levadája, és kétségkívül a sziget legszebb szurdokvölgye. Az út végén egy vízesés vár, ahol némi pihenés, fotó és szendvics-szünet után megfordulunk, és visszatúrázunk buszunkhoz.

Táv: 13 km
Szint: 120 m
Menetidő: 6 óra

11. nap - Könnyes búcsú, az utolsó pillantások, utazás haza

Hihetetlen, de még mindig van mit nézni! Van néhány óránk a repülő indulásáig, kihasználjuk az időt.

Ellátogatunk Churchill kedvenc halászfalujába, aminek a házait megörökítette vízfestményein. A vízen ringatóznak a hagyományos, színesre festett fahajók, a felettünk magasodó napsütötte hegyoldalakon érik a szőlő, amiből a híres Madeira bor készül.

Utána megállunk még Krisztusnál - egy kilátóponton. Fotózás után többféleképpen is lehet dönteni. Ha még egyszer beledugnád a lábad az óceánba, akkor le- és felvonózhatsz a partra. Ha csak néznéd a vizet, azt szintén megteheted lent, de akár fent is. Ha pedig inkább ennél még egy utolsó helyi halat vagy más finomságot, vannak éttermek is - kitaláltad: fent is és lent is.

Tudnivalók

A sziget az Atlanti-óceánban emelkedik a habok fölé, Portugália autonóm területeVulkanikus sziget, amelyen azonban a vulkáni működés már rég véget ért, így az elmúlt évmilliókban az erózió alakította a tájat: ennek köszönhetően mély völgyek, szurdokok futnak a központi vulkanikus fennsíkról a tenger felé. A sziget éghajlata szubtrópusi, a magasabb területeken sok csapadékkal, a hegyekben télen átmenetileg rövid havazással. Mivel a szigeten sohasem fagy (leszámítva ugye a legmagasabb csúcsokat), nagyon sok szubtrópusi növénnyel találkozhatunk, ezeknek a legértékesebb társulásai az örökzöld babérerdők – vagy Laurisilva-erdők – melyek szerepelnek az UNESCO Világörökség listáján. Emellett számtalan trópusi növényt is betelepítettek, így a szigeten folyton virágzik valami (májusban a legtöbbféle virág), vagy érik valami trópusi gyümölcs. A természeti látnivalók mellett a völgyekben megbújó kikötővároskák, apró falvak is számtalan szépséget rejtenek.

Időjárás

Májusban már kellemes 23-25 fokos meleg idő fogad. A szigetek klímáját elsősorban a Kanári-(hideg)-áramlat alakítja, így a hőmérséklet egész évben kiegyenlített, a csapadékos évszak még csak eztán kezdődik, így májusban talán a legalkalmasabb időpont a túráinkhoz.

Felszerelés

Az időjárásnak megfelelően mindig legyen nálunk esőkabát, egy polár ajánlott, legyen a túrákhoz egy hosszú nadrág, de ne feledjük otthon a rövidnadrágot, illetve a fürdőruhát sem! Egy bakancs és egy túraszandál elég.

Szállás

Első két éjszakánkat Funchalban töltjük, a belvároshoz közeli szálláson. 2, 3 vagy 4 fős, fürdőszobás szobákban fogunk aludni.
A további nyolc éjszakára egy nyugis üdülőfaluba tesszük át a székhelyünket. Kényelmes, tágas, 2 hálószobás, 4 fős apartmanok állnak rendelkezésünkre. Mindegyik apartmanhoz két fürdőszoba, jól felszerelt konyhasarok (főzőlap, kávéfőző, vízforraló, hűtő, kenyérpirító, konyhai eszközök) és terasz vagy erkély tartozik. A szállásnak van kül- és beltéri medencéje, wellness részlege, mosodája, bárja és étterme, kisboltja, és van sportolási lehetőség is.

Higiénia

Az itthon megszokott higiénia vár a szigeten. A csapvíz jó minőségű, iható. Egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod, de ha nem teszed, az ottani patikákban is be tudsz szerezni mindent szükség esetén.

Élelem

Önellátó, de mindig lesz alkalmunk bevásárolni. Lesz, hogy napközben együtt megyünk étterembe. Esténként lehet az apartman konyhájában főzni, de a szálláson és a közelben is vannak éttermek. A víz iható. Van sok gyümölcs, amit érdemes megkóstolni, és persze halak, tengeri herkentyűk is.

Pénz

Mivel Madeira Portugália része, így az Európai Unióé is. Fizetőeszköz az euró. ATM-ek gyakoriak, kártyával is sok helyen fizethetsz.

Utazás

A Liszt Ferenc Repülőtérről közvetlen járattal lehet utazni Madeirára. A repülőjegyet mindenkinek magának kell megvennie, a mi koordinálásunkkal, az adott napi áron. Ez 2024 februárjában kb. 180.000 Ft plusz poggyász. Ha beáldozod a kényelmet a gazdaságosságért cserébe, alacsonyabb áron is lehet találni repjegyet. Ha az általunk javasolt itiner szerint utazol, a repülőjegy megvásárlásában szükség esetén segítünk: 8% kezelési költség fejében (ami kb. fedezi az adó és egyéb járulékos költségeinket) megvesszük neked.

Madeirán belül bérelt busszal fogunk közlekedni.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A túravezetők

Ági és Balázs lesznek.

A résztvevők száma

20 fő körül várható.

Erről a túránkról írtátok

"Ez volt az első olyan utazásom, ahol nem ismertem senkit, és egyáltalán nem bántam meg. Kedves, nyitott, jó humorérzékkel megáldott embereket ismerhettem meg :D
Nekem külön jó volt, hogy nem egy szigorú programterv alapján mentünk, és hogy mindenki a saját tempójában haladhatott. A sziget pedig egyszerűen fantasztikus. Szóval köszi mindenkinek :)" (Fanni)

"Nem hiányoltam semmit. Nagyszerű volt a túra az elejétől a végéig. Eddigi legjobb túra volt amin részt vettem, pedig a korábbiak se voltak rosszak. :) Remek társaság, jó programok, gyönyörű környezet. Csak az óceán lett volna egy kicsit melegebb... :))" (Éva)

Tömören

Időpont: 2024. május 25. - június 4.
Szállás: 2 éjszaka Funchal belvárosában 2, 3 vagy 4 fős szobákban, 8 éjszaka 2 szobás, 4 fős apartmanokban
Ellátás: önellátó túra
Utazás: repülővel, a szigeten bérelt busszal

Részvételi díj

450.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza:

 • a túravezetést
 • a szállást 10 éjszakára
 • a helyi közlekedést bérelt busszal
 • Madeira Botanikus Kertjébe a belépőt
 • a 9. napi felvonózás árát oda-vissza
 • a belépőt a Szent Lőrinc-félszigetre
 • a szervezés költségeit

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a repülőjegyet (bővebben lásd a "Túra" fülön)
 • a transzfert a reptérről az első szállásra (ha együtt utazik az egész csapat, akkor kb. 10 € per fő)
 • a fakultatív programokat: felvonózás díja Funchalban (18 €, kb. 7.000 Ft) és a monte-i botanikus kert belépő (15 €, kb. 6.000 Ft), bálnales (30 €, kb. 12.000 Ft), a félszigeten a motorcsónakos út díja (15 €, kb. 6.000 Ft), a 9. napi strand belépőjének a díja (3 €, kb. 1.200 Ft), az utolsó napon a felvonó (4 €, kb. 1.600 Ft), belépő a Cabo Girao kilátóba (2 €, kb. 800 Ft)
 • az étkezések költségét
 • biztosítást

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozd el magaddal 4-5 barátodat, és kérj egyedi kedvezményt! 

Racionalizáld a repülésed!

Ha neadjisten elszállnának a repjegyárak, és hajlandó vagy bevállani, hogy a csoporttól külön utazol, talán ki tudunk találni valami okosat. Lehet, hogy Debrecenből, Bécsből, stb. kell indulni, vagy egy pár órával, vagy akár 1-2 nappal korábban repülni, de lehet megoldás.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Kinn is lehet kedvezőbb árú boltokat találni, és segítünk is benne, hogy megtaláld ezeket. A harmadik naptól konyhával rendelkező apartmanban fogunk lakni, így tudsz magadnak reggelit, napközbeni elemózsiát, akár vacsorát is készíteni.

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 180.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is. Így, ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Ágit hétköznapokon 9 és 17 óra között a +36306577625-ös számon. Könnyen elképzelhető, hogy nem tudja felvenni a telefont, de vissza fog hívni, amint tud. Ha nem szeretnél várni, hívhatod Balázst is a +36309859204-en.

GO!