Skócia vad vidékei

2024. október 5 - október 14. (10 nap, 9 éjszaka)

Jelentkezem
Skócia vad vidékei
Mel Gibson szigorú arccal néz egy kockás szoknyában, a Hegylakó közli, hogy csak egy maradhat, esetleg Sean Connery végtelenül elegánsan nekitámaszkodik egy luxusautónak - juthat eszedbe Skóciáról. És bár Mel Gibson fotója valóban ki van téve a Wallace emlékmű tornyában, egy nagyon klassz kiállításon, valójában ez csak az örömteli előjáték. Edinburgból indulva "kötelező" megnézni néhány klasszikus gyönyörű helyet, de a túra lényege, az állat leesésre ösztönző természeti környezet, az a felföld határán kezdődik.
Onnantól ugyanis kb. 20 másodpercenként fog felkiálltani valaki a járműben utazás közben, hogy azt nézd, azta mindenségit neki! A táj lenyűgöző, a vízesés/kilométer szám rendkívül magas, ellenben úgy lehet utazni az ország ezen részén, hogy fél órákig egyáltalán nem látni házakat. Szívünk szerint 100 méterenként megállnánk fotózni, vagy megcsodálni valamit.
De szigorúak vagyunk és "csak" a legjava helyeken túrázunk egyet-egyet. Glenco-völgye, Harry Potter vasútja, 120 méteres vízesés, Skye szigete is a listán van. De nem maradhat el a gyaloglás a hatalmas, óceánba omló partfalakon (kilátás a Hebridákra), a mesés, hegyek ölelésében található medencéknél, vagy a szerény völgyben megbúvó mini Skóciában, csakúgy mint egy jó fish & chips a festői Portree kikötője feletti kis kifőzdében. A cseresznye a habon pedig az a néhány hely, ami úgyis útba esik, mint az Eilean Donan kastély, a Skye Bridge, Loch Ness vagy a Sligachan Old Bridge és még sorolhatnám...


0. nap - Megérkezés, jobb kormány, első csatahely
Landolás után átvesszük autóinkat, és fejben mindenki rögzíti, hogy itt bizony a másik irányba kell nézni a körforgalom bejáratánál. :) Aztán irány nyugat, hogy másnap már az események sűrűjében ébredjünk.

1. nap - Történelem és technika óráink lesznek
Reggel a világ egyetlen forgó hajóliftjénél kezdünk. Írom le bátran. :) Mert amúgy mi a szösz az forgó hajólift? Ez a technika óra témája.
Aztán továbbmegyünk, történelem és filmtesztétika lesz a tananyag.:) William Wallace csatái, Antonius császár, stirlingi és falkirki ütközetek kerülnek szóba, és közben még egy csodás skót temetőbe is benézünk. 
Délután aztán elérjük a Skót-felföld peremét, és elkezdjük a bizonyos állejtést. Csodás, hihetelen, elképesztő. A versenyt itt hirdetem meg, hogy nem ér ugyanazt a jelzőt használni egy napon belül 10-nél többször!

2. nap - Elveszett völgy? Megkeressük! Na és merre utazott Harry Potter?

3. nap - Csúcstámadás

4. nap - Vízesés túra

5. nap - Eilan Donan kastély - Sky Bridge - Mesés medencék

6. nap - Világítótorony - mini Skócia

7. nap - Az óceánba szakadó hegyek, az óceánba zuhogó vízesés, és ki az a Storr Öregje

8. nap - Egy jó kis fish & chips a kikőtői kifőzdében, és irány lochnessi szörny

9. nap - Whisky és vissza Edinburghba

10. nap - Városnézés a helyi spannal és repülés haza

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A túravezetők

Balázs és Ági lesznek.

A résztvevők száma

15-20 fő körül várható.

Tömören

Időpont: 2024. október 5-14.
Szállás: 
Ellátás: 
Utazás: 

Részvételi díj

Nagyon dolgozunk a kiíráson, még májusban meglesz az ár, és megnyitjuk a jelentkezést!

A részvételi díj tartalmazza:

 • a túravezetést
 • a szállást 9 éjszakára

A részvételi díj nem tartalmazza:

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozz el magaddal 4-5 barátodat, és kérj egyedi kedvezményt! 

Racionalizáld a repülésed!

Ha neadjisten elszállnának a repjegy árak, és hajlandó vagy bevállani, hogy a csoporttól külön utazol, talán ki tudunk találni valami okosat. Lehet, hogy Debrecenből, Bécsből, stb kell indulni, vagy egy pár órával, vagy akár 1-2 nappal korábban repülni, de lehet megoldás. Ha érdekel, lépj velünk kapcsolatba és körbenézünk, hogy mik az aktuális lehetőségek!

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Kinn is lehet kedvezőbb árú boltokat találni, és segítünk is benne, hogy megtaláld ezeket. Konyhával rendelkező apartmanban fogunk megszállni, így tudsz magadnak reggelit, napközbeni elemózsiát, akár vacsorát is készíteni.

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke xxxxx. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is. Így, ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Balázst a +36309859204-en.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom