Svájc, Genfi-tótól a Matternhorn lábáig

2019. augusztus 16 - augusztus 22. (7 nap, 6 éjszaka)

Jelentkezem
Svájc, Genfi-tótól a Matternhorn lábáig

Égbekiáltó hegycsúcsok, fényképezőgépért könyörgő tavak, mély szurdokok, buja zöld erdők, morajló vízesések – Svájc egy igazi paradicsom annak, aki szereti a természetet. Túrázz a Matternhorn lábánál, Európa talán leglátványosabb és legnevezetesebb alpesi csúcsa közelében, túrázás közben csobbanj smaragzöld hegyi tavakban, kerékpározz egy jót a Genfi-tó partján, és ismerd meg velünk Svájc varázsát!

Svájc több, mint bankok, órák, hitelek, csokik és bicskák országa.

Svájc a fentiek mellett – vagy azok ellenére – a túrázók paradicsoma is. Bár fele akkora sincs, mint Magyarország, természeti kincseivel, alpesi tájaival, áttetszően türkiz tengerszemeivel, középkori váraival és városaival szinte képtelenség betelni. Mi mégis megpróbálunk egy közel egy hetes program során jó ízelítőt adni az ország értékeiből.

Augusztusban megyünk, de semmi pánik, Svájcban olyankor sem döglesztő a hőség… vagy ha mégis, akkor sincs vész, feljebb megyünk a hűvösbe. Ha még mindig melegünk van, akkor majd megmártózunk egy útba eső hegyi tavacskában. A hegyen fent ragadni nem fogunk, maximum szándékosan, hogy bevárjuk a segítségünkre siető bernáthegyi kutyákat, főleg persze a nyakukban lógó kis brandys hordó kedvéért.

Gyere velünk és arra is fény derül, miért is piramis alakú a Toblerone!


Egyelőre nagyon röviden felvázoljuk a terveinket.

Kerékpárral a Genfi-tó partján

Bázelbe érkezünk fapados repülővel, innen irány a Genfi-tó és Lausanne. A Genfi-tó partján kerékpárokra pattanunk és bicajozunk egy kellemeset háttérben a tóval, szőlőültetvényekkel és hegyekkel.
Úticélunk egy csodaszép tóparti kastély lesz.

Túrázás a Matternhorn lábához

Ha valaki három hegycsúcsot ismer az Alpokban, a Matternhornról már biztosan hallott. De vajon hányan látták már élőben? Tartozz Te is közéjük! :)

A túra közben 5 tavat is érintünk, és némelyikben bizony meg is mártózunk, ha már erre járunk.


Túra, túra, túra

Vízesésekhez, nagyhegyeken, kis völgyekben

Evezés a Brienzi tavon

Tervezünk lazítósabb napot is két túra között, amikor aki szeretne, evezhet is egyet egy kétezres csúcsok által körülölelt (tehát átlagos svájci) tóban

Bázel

Túránk végén arra is marad időnk, hogy szétnézzünk Bázelben, és az őrült helyiek szokását utánozva ússzunk egyet a Rajnában. Ez náluk egy helyi sport, vagy munkábajárási módszer. Bepakolják a cuccaikat egy vízhatlan zsákba és lesodródnak vele az úticéljukig. Kipróbáljuk mi is :) (persze, nem kötelező)

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

  • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
  • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
  • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
  • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
  • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
  • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

  • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
  • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

  • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

  • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A túravezető

Nóri lesz, aki Békatutajos törzsutasként velünk is, és tőlünk függetlenül is jópár helyen megfordult a világban. Pár éve Bázelben él, így otthonosan mozog az országban. Nóri precíz, mint a svájci óra (másként ki sem lehetne ott bírni évekig :) ) Nem is beszélve a lebilincselő, kedves személyiségéről. Imádni fogjátok!
Nóri munkáját terveink szerint egy másik rutinos békatutajos vezető seígto majd a helyszínen.

A résztvevők száma

9-18 fő között várható.

Már alakul

Erősen dolgozunk már a részleteken, addig tarts ki!
Írd fel a dátumot a naptáradba, iratkozz fel jobb oldalon a hírlevélre, és első kézből értesítünk, amint van fejlemény.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom