Túl a Kaukázuson, barangolás Grúziában

Grúzia - a Kaukázus gyöngyszeme

Túrázz a Kaukázus égbe törő, 5000 méteres ormai között, hatalmas hegyekben, zúgó patakok mellett! Lélegezz mélyeket és szívd be a fenyvesek friss illatát, érezd az arcodon a Chalaadi gleccser hűvös leheletét! Itt minden tiszta és egyszerű; a hegyek, az emberek, az ételek.

Tervezett program

1. nap – Az alföldről Európa legmagasabban fekvő lakott településére

Hajnalban indulunk a Wizz Air járatával a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A közvetlen repülőjárat a délelőtti órákban landol Kutaisiben. Az érkezés után rögtön indulunk is tovább a repülőtérről a mesés és eldugott Svaneti régióba. Kb hat órás minibuszozás után érkezünk meg ebbe a különleges kultúrájú területre, mely a világtól a 70-es évekig szinte teljesen elzárt területként mindmáig megőrizte hagyományos életformáját. 

Az utazás önmagában is élmény lesz, hiszen a fél országot átszeljük, gyönyörű tájakon utazunk, és menet közben bepillanthatunk a helyiek életébe is. Megállunk egy útszéli hacsapurizóban, és beleharapunk Grúziába. :)

Még az érkezés napján bejárjuk a kulturális kincsekben bővelkedő kicsinyke falut, hogy másnap túrára indulhassunk, hogy minél jobban magunkba szívhassuk a fantasztikus hegyek látványát

Ushguli 2120 méteres magasságával a grúzok szerint Európa legmagasabban fekvő egész évben lakott települése. Mások szerint ez már Ázsia :)

Ushguliban egy helyi család házában kapunk majd szállást. Az ellátásról is a helyiek gondoskodnak, lesz terülj-terülj asztalkám padlizsánnal, korianderrel, hacsapurival, és vörösborral.

2. nap - Ushguli - a világ végénél fordulj jobbra...

...majd menj 34 km-t és akkor jutsz el a 2400 méteren fekvő gyönyörű településre. Az aszfalt utat most építik. Heten dolgoznak rajta, egy darabig még terepjáróval járunk ehhez az UNESCO világörökség részét képző településhez. Ha a szvánok (itt élő népcsoport) vívmányaiból csupán a falvaik fölé magasodó 9-13 századi tornyok maradtak volna fenn, akkor is méltán tarthatnának számot a világ bámulatára.A falu hátterét Grúzia legmagasabb csúcsa, az 5203 méter magas Shkhara dominálja.

Ushguliból egész napos túrára indulunk a Shkhara gleccserhez kellemes lankás emelkedés mellett egy völgyben. Az egész napos túra nem igényel különösebb edzettséget és tulajdonképp bármikor vissza is lehet fordulni, mert nem körtúra.

3. nap - Nem tudunk betelni a környékkel

Ismét túrára indulunk, ezúttal a falu fölé emelkedő kilátópontot vesszük célba. Kb 800 méteres szintemelkedéssel néhány méter híján háromezres magasságba emelkedünk. Délután 4 óra körül érünk vissza Ushguliba.

Este elhagyjuk Ushguli települést és székhelyünket 2 éjszakára Felső-Szvanécia fővárosába, a nagyszerű Mestiába helyezzük át. Na itt sem egy metropoliszra kell gondolni, de van főtér, 1-2 étterem és néhány kisbolt is.

4. nap – Lóháton egy gleccserhez

Mestiában elköltött reggelink után megtekintjük a jellegzetes svaneti építészeti különlegességeket, a Svan tornyokat: ezek voltaképpen lakóházak, melybe csak létrán keresztül lehet bejutni, az egykori vérbosszú szokás miatt. Nem világos? Majd elmeséljük!
A torony után kisebb túrára indulunk. A gyaloglás mellett aki szeretne, fakultatívan a túra egyik szakaszát lovagolva is megteheti, hiszen Grúziában is nagy hagyományai vannak a lovaglásnak. Sőt! Itt még lovagló múlttal sem kell rendelkezni. A lovak szelídek, az élmény felejthetetlen! A tavalyi csoportból többeknek ez a lovaglás volt a túra csúcspontja annak ellenére, hogy előtte még többnyire nem ültek lovon.
Mielőtt elérnénk a gleccsert, túránk célpontját, vad vizű folyót, dús füvű legelőket és gyönyörű fenyveseket keresztezünk. A kb. 400 méteres szintemelkedésű túra könnyű nehézségű. A gleccser azért is különleges, mert hatalmas vízhozamú folyó ömlik ki szó szerint a gleccser alól. Szemtanúi lehetünk egy kaukázusi folyó születésének.

5. nap - Irány Kutaiszi

A Kaukázust egy időre elhagyva ismét buszba szállunk, hogy az ország másik végét is felfedezhessük. Út közben megállunk egy szép kis kanyonban, hogy egy csobbanással felfrissítsük magunkat.

Kutaiszibe érkezésünk előtt megtekintünk egy 12. században épült UNESCO világörökségi kolostoregyüttest. Az éjszakát egy egyszerű, de nagyszerű szálláson töltjük.

6. nap - A Grúz hadi úton ismét ötezresek közé

Kutaisiben töltött éjszakát követően, Grúzia második legnagyobb városának piacán, helyiek forgatagában keresünk magunknak reggelire valót, majd buszba szállunk és a Kaukázus középső részébe utazunk Tbiliszitől északra.
Útközben megállunk egy híres és látványos erődnél, majd megállunk a 2379 méter magas hágónál is, ahonnan lélegzetelállítóan szép völgy tárul szemünk elé.A következő két éjszakát egy eldugott völgy eldugott, gyönyörű panorámájú 2150 méteren fekvő kulturált kempingjében töltjük. A kempinget a legközelebbi faluból egy kb. 20 perces gyaloglással lehet megközelíteni. Ide még terepjáróval sem lehet feljönni. Elég nyugodt hely.

7. nap - Újra túra a nagy-Kaukázusban

Miután sikerül feldolgoznunk, hogy reggel a faházból kinézve ez a kilátás fogad, elfogyasztjuk a reggelinket, majd újra túrabakancsot veszünk.
A hetedik napot a kempingből könnyen elérhető hegyekben túrázással töltjük. Utunk gyönyörű vízesések közt kanyarog háromezer fölé. Ezen az útvonalon is addig megyünk, amíg kedvünk tartja, igazából bárhonnan vissza lehet fordulni. Ha igény van rá, több csapatra szakadunk, hogy aki többet akar látni láthasson, aki meg pihenni akar többet, az pihenhessen.

8. nap - Lélegzetelállító kolostor, zuhany egy vízesés alatt

Minőségi kultúra és minőségi természet is jut a nyolcadik napra is. Terepjáróval feljutunk a Grúzia egyik jelképének számító, 2170 méteren fekvő Gergeti Szentháromság templomhoz. A 13. századi csodaszép templomtól tiszta időben ráadásul rálátni az 5047 méter magas Kazbegi hegyre is, ahová Prométheuszt láncolták a legenda szerint.
A templomot követően felkeresünk két csodaszép vízesést, amit egyébként a turistatérképek nem jelölnek. Ha az időjárás is engedi, nem hagyjuk ki a kisebb vízesés alatti hátmasszázst sem. A nagyobbik alatt nem igen próbálkoznék ilyesmivel...

Estére a fővárosba érünk, kihasználjuk, hogy épp szombat van, és belevetjük magunkat az éjszakába. Ilyen fotóink is vannak, de azt most nem tesszük közzé.

9. nap – Tbiliszi, Grúzia fővárosa

Tbiliszi egy igen szép és kellemes fekvésű, kopár dombokkal körülvett folyóparti főváros, melyben a modern épületek mellett rengeteg történelmi emlék is található. Túránk során magyar emlékek nyomát is kutatjuk. Természetesen egy fővárosban is kereshetjük a hegyeket, ezért az egyik legszebb kilátást nyújtó hegyre siklóval, a másik legszebb kilátást nyújtóra pedig négyszemélyes kabinos felvonóval megyünk fel.
Tbilisi nyüzsgő régiségvásárát sem hagyjuk ki, ahol bicskától kezdve százforintoson át szovjet tányérsapkáig mindent lehet kapni.

Estére kibérelünk egyet a fürdőnegyed autentikus kénes gyógyvizű magánfürdői közül és úgy lazítunk, ahogy a helyiek is teszik évszázadok óta: melegvízű medencével, speciális masszázzsal és teával. Tbilisziben egy egyszerű, de nagyszerű kis szállodában összesen két éjszakát töltünk.

10. nap - Kolostorok, ősi települések, sziklaváros

Reggeli után elhagyjuk a fővárost, és az UNESCO Világörökséghez tartozó Mtskheta városába látogatunk, amely az i.e. III. századtól az V. századig a Grúz Királyság egykori székhelye volt. Mtskheta városában hagyományos házikók, templomok várják a látogatókat.

Folytatva kultúrprogramos utunkat megnézzük Grúzia egyik legősibb városát, Uplistsikhe-t, amelyet még i.e. I. évezredben építettek. Többnyire sziklába.

Utunk innen Goriba vezet, amelyet Grúzia legnagyszerűbb királya, Dávid király alapított a XI. században. Gori Sztálin szülővárosa is egyben. Megnézzük a vezér szülőházát, és elmeséljük, hogy mit látnánk a Sztálin múzeumban, ha megnéznénk. Ha érdekes lenne, meg is néznénk. De nem az.

A búcsúvacsoránkat követően ismét Kutaisiben hajtjuk álomra fejünket, Grúziában ezúttal utoljára hiszen másnap hajnalban indul a gépünk Budapestre.

+1 nap - The end

Délelőtt indul a gépünk  Budapestre. 

Grúzia? Az nem veszélyes?

Nem.

De komolyan?

Komolyan.

A nagyhatalmak vetélkedése és a szakadár grúz területek (Abházia, Dél-Oszétia) 2008-ban napokig uralták a médiát, és ezek valóban katonai területek voltak. Ma már ezeken a területeken is ritka a konfliktus, ráadásul a túránk útvonala ezeket a területeket messzire elkerüli.

A 2008-as orosz-grúz konfliktus lényege, hogy a grúz vezetés 2008 augusztusában hadműveletet indított a Grúziától elszakadt Észak-Oszétia visszaszerzéséért. A konfliktusba beavatkozó orosz hadsereg súlyos vereséget mért a grúz erőkre, s a villámháború után független államként ismerte el Észak-Oszétiát, valamint Grúzia másik, szintén oroszbarát szakadár területét, Abháziát. A két térségbe azóta Oroszország több ezer katonát telepített, amit Tbiliszi Grúzia területének megszállásaként értelmez.

Valóban volt villámháború hat évvel ezelőtt, de emiatt nem elindulni Grúziába hasonló lenne kicsit ahhoz, mintha nem menne több tízezer honfitársunk Horvátországba sem, mert a közelmúltban ott is volt háború.

Grúzia többi részéről, túránk helyszíneiről egyébként azt írja az amúgy gyakorta túl szigorú konzuli szolgálat (kormany.hu), hogy „Georgia jelentős eredményeket ért el a bűnözés elleni harcban, aminek eredményeképpen az ország a bűnözés szempontjából biztonságosabbnak tekinthető, mint a legtöbb EU-tagország. Az autólopás szinte ismeretlen fogalommá vált, az erőszakos bűncselekmények száma drasztikusan lecsökkent, a georgiai városokban tett esti magányos séta kevesebb veszélyt hordoz, mint sok európai nagyvárosban.”

Georgia?

A Grúzia elnevezés helyett az állam hivatalos képviselői arra törekednek, hogy a hivatalos kapcsolatok során a Georgia elnevezés váljék újra használatossá. Egyes magyar sajtóorgánumok ennek megfelelően a Georgia elnevezést használják, a köztudatban viszont az ország neve Grúziaként ismert.

Utazás

Grúziába a WizzAir menetrendszerinti járatával szoktunk utazni Budapestről Kutaisibe. A jelentkezésedet követően ha beérkezik a minimális utaslétszám, úgy értesíteni fogunk, hogy pontosan melyik járatokra kell megvásárolni a repülőjegyet. Természetesen segítünk, és mi is megvehetjük Neked, ha kéred!

Grúzián belül az utazást helyben bérelt busszal oldjuk meg. A durvább terepeken a helyiek terepjáróival utazunk.

Szállás

Az éjszakákat egyszerű de kulturált szálláshelyeken töltjük. Ushguliban és Mestiában családoknál, a városokban egyszerű, de kulturált hoteleben, Kazbegi környékén egy hangulatos kis kemping faházikóiban, és sátrakban.

A családoknál, világvégi falvakban eltöltött éjszakáink alatt elképzelhető, hogy olykor nincs meleg víz, vagy áram. Az is előfordulhat, 1-2 alkalommal, hogy nyolc emberre csak egy zuhanyzó jut. A világ végén ez már csak ilyen. Ebben ezt (is) szeretjük.

Ellátás

Az ellátást többnyire mindenki magának oldja meg, de több szállás esetén biztosítunk reggelit, időnként vacsorát is. Időről időre megállunk boltokban, és ha nem is mi rendezzük a vacsorát, akkor is igyekszünk mindig úgy szervezni, hogy lehetőleg együtt legyen a csapat.

Kedvcsináló 2014-ből

Még mindig nincs kedved? Nézd meg András utastársunk videóját egy korábbi útról! ;)

Élmények az előző évekből

A Kaland, túra, társaság blogon túravezetőink írásaiból szemezgethetsz az elmúlt évek eseményeiről.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

20-24 fő várható.

Erről a túránkról írtátok

„Végig jó hangulat (még az esős napokon is). Soha sem volt hiány érzetünk. Kíváló volt a grúz busz vezető az egész hosszú utazás során, még a buszt is megjavította. Nagyon jól elő volt minden készítve, nem voltak csúszások, üresjárat, elmaradt program részek. Gratulálunk és köszönjük a szervezőknek!” (Gy és S)

„Kellően változatosnak éreztem a programot. Optimális arányban voltak hegyi túrák / város - és kolostorlátogatások. Sohasem volt túlságosan hajtós vagy túlzsúfolt a napunk. Nem érzem, hogy bármi fontos kimaradt volna. Csodálatos tájban gyönyörködhettünk a túrák során. Óriási élmény volt életem első lovaglása,ami rögtön  egy több órás lovastúra formájában valósult meg. Köszönet illeti felkészült, kedves és türelmes vezetőinket. Sziasztok!”

„Rendkívűli helyszín, ügyes túravezető aki tud lavírozni a helyi lehetőségek között és tudja kezelni a grúzokat, a legjobbat kihozva a csapat számára…”

"nem tudom hány óra melótok van egy ilyen út előkészítésében, de lefogadom, hogy rengeteg. És ez meglátszott mindenen. Ahogy felépítettétek a programot, ahogy minden nehézséget láttatok előre, ahogy mindenre volt megoldás. Nem volt homokszem a fogaskerekek között. Pedig aztán This was Georgia! ;-)

Szóval nagyon köszi a munkátokat, az előkészítést, és amit kint elkövettetek, hogy jól érezzük magunkat. Maximálisan sikerült!” (Géza)

„Tökéletesen elégedett vagyok mindennel:-))))) hála Nektek újabb hihetetlen élményekkel lettem gazdagabb.:-))Köszönöm a szervezést, a remek társaságot!” (Bernadett)

"Életem egyik legjobb két hete volt, rengeteg kalanddal és vidámsággal, színes programokkal. Grúzia egy kis csoda, köszönöm, hogy mindenből mutattatok belőle!" (Réka)

"Egy szo mint szaz :) Minden rendben volt! Georgia in progress :) Turism is good :) No problem :) Igazi kalandturaban volt reszunk ;) Minden elismeresem a szervezoknek :) Na es persze kulon gratula a turavezetonknek!  Csak igy tovabb! :)"  (Emőke)

"Első túrám volt a Békatutajjal, de biztosan nem az utolsó! Nagyon jó csapat volt, jó létszámmal, jó túravezetővel, nagyon egységben mozogtunk, együtt voltunk, közös akaraton, pár szabad órát kivéve. Csodaszép volt a táj, izgalmas az ország, hatalmas élmény volt az egész túra! Köszönöm! :) " (Dóri)

"Nagyon nagyon jól éreztem magam, ismét szuper társaság jött össze és Grúzia is teljesen lenyűgözött. A komfortzónámból szintén rendesen kirángatott ez az út, amiért külön hálás vagyok! Olyan tájakat ismerhettem meg, amilyeneket még soha azelőtt. Legjobb élményem a Zeta kemping - bár az első este és reggel nem kicsit ijedtem meg a fürdőegységtől :D, de a másnapi túra tényleg teljesen elvarázsolt. Szívesen maradtunk volna akár még egy éjszakát itt. Tbilisi is nagy meglepetés volt (szuper szállással!), a hammam pedig nagyon különleges élmény, és még az éjszakai életbe is sikerült belekóstolnunk. " (Anna)

"Nagyon jól éreztem magam, hálás köszönet a túra megszervezéséért, levezetéséért és a sok-sok információért, amiket az út során kaptunk. Úgy érzem lett egy átfogó képem az országról.
A táj lenyűgöző: hatalmas hegyek, gleccserek, vízesések....felejthetetlen élmény. "

Túravezetők

A túrát Dávid vezeti, akinek a segítője Hajni lesz. Mindketten jól ismerik a terepet, tapasztalt túravezetők.

Tömören

Időpont: 2023. szeptember 9-19.
Szállás: vendégházban, hotelben, családoknál, hegyi kempingben
Ellátás: részben szervezett, részben önellátó
Utazás: repülővel, kisbusszal, terepjáróval

Részvételi díj

310.000 Ft

A részvételi díj tartalmazza:

 • Grúzián belüli autóbuszos és terepjárós transzfereket kb. 1400 km össztávra,
 • a szállás díját 10 éjszakára (2 éj családoknál, 2 éj vendégházban, 2 éj hegyi kempingben, 4 éj városi szállodában),
 • reggelit 8 alkalommal,
 • vacsorát 6 alkalommal,
 • belépő díját az uplisthsikei sziklavárosba,
 • szervezést,
 • túravezetést.

A kolostorok látogatása Grúziában ingyenes!

+ Grátisz: Vendégül látunk Tbilisziben egy masszázsra és egy kis fürdőzésre a város egyik autentikus privát fürdőjében.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a repülőjegy költségét jelenleg (2023. június 16.) 42.000 Ft!!!
 • A Kaukázusban a lovaglás költségét (kb 8-9.000 ft/fő),
 • a további étkezések költségét.
Ha a túrával kapcsolatban kérdésed lenne, hívd Hajnit! Hétköznapokon, reggel 8 és délután 4 között, a 06204443259-es számon elérhető!

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozz el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt! 

Racionalizáld a repülésed!

Ha neadjisten elszállnának a repjegy árak, és hajlandó vagy bevállani, hogy a csoporttól külön utazol, talán ki tudunk találni valami okosat. Lehet, hogy Bécsből kell indulni, vagy egy pár órával, vagy akár 1-2 nappal korábban repülni, de lehet megoldás. Ha érdekel, lépj velünk kapcsolatba és körbenézünk, hogy mik az aktuális lehetőségek!

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A szállásokon megkapjuk a félpanziós ellátást és többnyire a napközi elemózsiánkat is. Ha szükségünk lesz egyéb ellátásra, akkor megállunk boltoknál. A magyar árakhoz hasonló árszínvonallal kell számolni.

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe két facsemetét! A következő évtizedekben ezek a fák elnyelik az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 120 000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

COVID téma

Amennyiben az utazás ellehetetlenül, mert Grúzia lezárja a határait, vagy akár csak a szálláshelyeit, akkor a részvételi díj teljes egészében visszajár. 

Elképzelhető, hogy Te betegszel meg az utazásod előtt és azért kell lemondanod a túrát. Ilyen esetre ajánljuk az útlemondási biztosítást. Ilyen helyzetben és egyéb súlyos probléma, sürgősségi ellátás, stb esetén visszatéríti a teljes részvételi díjadat, de akár a repülőjegyre is köthetsz útlemondási biztosítást.

A Grúziába való belépés feltételeiről a konzuli szolgálat honlapján érdemes tájékozódni. 2022 áprilisában az országba való belépés feltételeként két oltással kell rendelkezni. Szputnyik nem elfogadott. Megoldás lehet a negatív PCR teszt is.
Hangsúlyozzuk, hogy ez a kérdés mindenkinek a saját felelőssége! Mi senkinek nem fogjuk a dokumentumait ellenőrizni. Természetesen információval segítünk, ahogy tudunk.

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

GO!