Új-Zéland, a Ferenc József gleccser (déli sziget)
Régi álmod Új-Zéland? Most váltsd valóra! A fantasztikus déli sziget természeti csodái: Mount Cook, Oamaru pingvinjei,a Moeraki Boulders, a windows háttéről ismerős Katedrális-barlang, tökéletes aranyszínű homoksarló, ősi maori erőd, tui és harangmadár, kis kék pingvinek és fókák, világító lárvákkal teli barlang mind téged vár! Csakúgy mint az adrenalin fröccsöket biztosító bunggee jumping (ha már itt találták ki, miért ne ugorj eggyet?), szűk kanyoban száguldó speed boat, vagy a hullámokat lovagló, vízhengereken átgázoló rafting
A Ferenc József gleccsere helikopterrel megyünk egy túra kedvéért, kóstolunk bort és bicózunk a legszebb tájakon. Meg lesünk bálnákat és nem hagyjuk ki a termálfürdőzést sem.

0. nap - Megérkezés, jobb kormány, Christchurch

Landolás után átvesszük kisbuszainkat, és fejben mindenki rögzíti, hogy itt bizony a másik irányba kell nézni a körforgalom bejáratánál. :) Aztán szállás elfoglalás és egy jól irányzott csobbanás! És persze egy kis kultúra és egy kis füvészkert oldja fel az utazás fáradalmait.

1. nap - Belacsapunk a lecsóba! Irány a Mount Cook

A csodálatos hegy, mint egy poszter szolgál hátteréül az egész napos túránknak.

2. nap - Tóparti túra és pingvinles

Sétálunk egyet a Takepo-tó mentén, aztán megmártózunk a helyi termálfürdőben. A kilátás garantált az előzőekben említett tóra! Utánna pedig irány a táncoló talpacskák és a gazdáik, azaz Oamaru pingvinjei.

3. nap - Szikla katedrális, fókák és elképesztő óceánparti sziklák :)

Kifejezetten áll-leejtős,természeti csodás nap lesz ez. Kezdésnek a Moeraki Boulders beachet nézzük meg, majd jön a még kellemes hangzású Nugget Point. Utána a már kevésbé kellemes hangzású Kaka Point. De nyugi itt sem lesz sz@r a látvány! :)
A napunkba még belefér a Matai-vízesés, a Katedrális-barlang (biztosan láttad már valahol a róla készült képek egyikét), a McLane-vízesés és egy part ahol megkövesedett fákkal van tele az óceánpart.
A nap során szinte biztosan összefutunk fókákkal. Csak Úgy mondom! ;)

4. nap - Extrém nap (csak, ha Te is akarod)

A bungge jumping őshazájában illik kipróbálni azt! A precizitás oly mértékű, hogy mérlegelés után megmondhtaod, hogy mennyire merülj bele az alant futó folyóba. Épp csak a hajad, vagy bokáig. :)
Akarsz egy a szűk kanyonban őrült sebességgel száguldozó motorcsónakban ülni egy fura fickó mögött? Ugye, hogy igen?  :)
De maradva a folyónál, lesz lehetőség egy klasszikus raftingra is - jöhetnek a zúgok, vízhengerek!

5. nap - Hajókázás, fókák, világító lárvák és vízTÜKÖR

Az előző napi adrenalin bomba után, kicsit visszábbveszünk a sebességből és visszatérünk az ámulós programokra. Káprázatos hajókirándulás, világító lárvákkal teli barlang és a jellemző nevű Mirror-lake lesznek a napirendi pontok. A képek magukért beszélnek...

6. nap - Haast Pass Nemzeti Park

Ezen a napon utazunk fel a Ferenc József-gleccserhez. De azért napközben csinálunk egy lábnyújtóztatás Haast Pass Nemzeti Park egy szépséges ösvényén. Az itt rejtőző kanyon víze a leírhatatlan kategóriába tartozik.

7. nap - Ferenc József-gleccser és némi helikopterezés

A vállalkozó kedvüek felmehetnek egy helikopteres gleccsertúrára. Nyugi, semmi képzettséget nem igényel és a helyi gájdok vigyáznak ránk. Azért teszünk egy túrát a lenti régióba is, melynek végpontjából megcsodálhatjuk a világhírü gleccsert!

8. nap - Csodás túra és homokköves palacsinta

Újabb pazar túra következik. A leírása a következő: "az egyik legcsodálatosabb és legérdekesebb rövid sétát a nyugati parton". Az ösvény podocarpokból, rātā-fákból és nīkau-pálmákból álló síkvidéki tengerparti erdőn halad keresztül. A partvonalnál ér véget, ahol van egy kilátó, ahonnan kilátás nyílik a part mentén, a környező sziklákkal, sziklakinyúlásokkal és egy vízeséssel, amely közvetlenül a tengerpartra zuhan. Szerintem elég jól hangzik!
Csakúgy, mint a Palacsinta-sziklák. Bele azért nem harapnék!

9. nap - Erőssen fotózós nap :)

Waikoropupu spring séta. Lehet még fokozni a természet alkotta szépséget? Lehet. Könnyű séta a kristálytiszta víz felett, melyekben a havas csúcsok tükröződnek. Ahhh!
Maj következzen egy szikla labirintus és a nap végére egy kiváló óceánparti lazulás.Pixel nem marad felhasználatlanul, az tuti!

10. nap - Hajózás és túra a Paradicsomban

Homokos strandok töltik be a fák és az árapály közötti teret. Kristálytiszta patakok zuhannak alá a mohos völgyekben, hogy csatlakozzanak az óceánhoz. Gránit és márvány képződmények szegélyezik a megújuló őshonos erdőbe burkolt földnyelveket. 

De van itt egy tökéletes aranyszínű homoksarló, ősi maori erőd, tui és harangmadár, kis kék pingvinek és fókák.

11. nap - "B" nap: azaz bicajozás és bórkóstolás

Ezúttal két keréken fedezzük fel a szőlőültetvényekkel teleszőtt óceánparti tájat. Érinteni fogjuk Charlotte kirányő panoráma útját, hogyaz estét egy bórkóstlóval lágyítsuk el!

12. nap - Bálnales és termálfürdős ázakodás

Jó esély van itt bálnákat látni, így kihagyhatatlan program egy kis célirányos hajókázás ezen ügyben. Délután aztán egy kellemes melegvizes fürdőben beszélhetjük át a hatalmas állatokról szerzett legújabb tapasztalatainkat.

13. nap - Sírás, picsogás, nem akarok hazamenni

De, sajnos, muszály! És hidd el jó lesz a karácsonyi készülődés, a mákos bejgli és a fincsi szaloncukrok!
Aztán, ha megunod, gyere velünk Zakopnába szilveszterezni! De ez már egy másik mese...

Szállás

Az apartmanok és szobák beosztása változatos. Pároknak általában tudunk két személyes szobát biztosítani, de néhány alkalommal nappaliban, emeletes ágyon is kell aludni.

Középkategóriás szállásokat választottunk, amik többségében minden igényt kielégítenek, gyakran konyhát is tartalmaznak. A szállásokhoz többnyire tartozik privát fürdőszoba.

 

Túrák

A túrák mint a legtöbb békatutajos program esetében itt is úgy lettek tervezve, hogy átlagos kondícióval bárki tudja őket teljesíteni. 10-15 km-nél egyik nap sem megyünk többet, bár ha nagy hőség lesz ezek után is jól fog esni a pihenés.

Pihenésre általában egy vízesésnél, vagy egy tenger partján találunk lehetőséget.

 

Időjárás

Új-Zéland éghajlatát elsősorban az határozza meg, hogy a déli szélesség 34. és 47. foka között, a mérsékelt övben, a szubtrópusi övezettől a hűvös mérsékelt éghajlati zónáig elnyúlóan helyezkedik el, valamint minden oldalról széles tengerek veszik körül, aminek következtében óceáni hatás érvényesül. Azonban a rendkívül változatos új-zélandi domborzat a helyi éghajlatban nagy különbségeket eredményez. Az Északi-sziget partvidékén nincs igazi tél, a hőmérséklet ritkán süllyed fagypont alá, a Déli-szigeten viszont előfordulnak −10 °C-os hidegek. Mivel a Déli féltekén leszünk, ezért ott a november vége, december eleje jelenti a nyár kezdetét. A partvidéken az átlagos nappali hőmérséklet: 20 - 25 ° C (68 - 77 ° F) A partvidéken gyakran előfordul a napos, ámde szeles idő. Csapadék Új-Zéland normál csapadékmennyisége magas - 640 mm és 1500 mm között van -, és egyenletesen oszlik el folyamatosan.

Felszerelés

Részletes listát a jelentkezőknek a túra előtt kb. egy hónappal fogunk küldeni. Különös dologra nem kell készülni. Persze kell majd fürdős cucc, esőálló cucc, naptej és szuku.

Utazás

Repülővel. A repülőjegyeket akkor fogjuk megvásárolni, amikor a jelentkezők száma elérte a minimális létszámot. Mivel a repülőjegyek ára folyamatosan változik, az adott pillanatban optimális járatokat fogjuk választani. 2024. május hónapban a Shanghai légitársaság járata a legkedvezőbb kb 350 ezer Ft-os repülőjegy árral, hosszú átszállással Shanghaiban, ami lehetővé tesz egy rövidebb városlátogatást.
A repülőjegyet megvásárolhatod magadnak, de 8% kezelési költség fejében mi is megvehetjük Neked. Ha magadnak veszed, várd meg, amíg szólunk, hogy megvan a minimális létszám és biztosan indul a túra, majd vedd meg, és küldd el nekünk a visszaigazolást, hogy le tudjuk ellenőrizni, minden rendben van-e a foglalással.

Utazás a helyszínen

Mikrobuszokat fogunk bérelni, melyeket a túravezetők fognak vezetni.

Ellátás

A túra alapvetően önellátó. Konyha majdnem minden szálláson rendelkezésre áll. Lesz majd lehetőség boltokban vásárolni, és étterembe menni is.

Pénzügyek

1 NZD=220 HUF Bankkártyával szinte mindenütt lehet fizetni, de azért érdemes kézpénzt is váltani.

Elektromos hálózat

Az elektromos hálózat 220V 50 Hz, de a dugalj nem a Magyarországon megszokott, ezért átalakító szükséges. https://www.power-plugs-sockets.com/new-zealand/

Új Zélandi fogyasztói árak

Új Zéland egy meglehetősen drága ország. Igyekeztünk a túrát úgy szervezni, hogy a lehető leggazdaságosabban tudjunk a lehető legtöbbet látni. Aki szeretne, meg tudja majd találni a spórolási lehetőségeket, de alapvetően fel kell készülni rá, hogy a helyi vendéglátás és a turisztikai szolgáltatások a magyarországi összegeknek gyakran duplája.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A túravezetők

Balázs és Pözsó lesznek.

A résztvevők száma

18 fő körül várható.

Tömören

Időpont: 2024.december 1-14..
Szállás: vendégház, hotel, hostel
Ellátás: önellátó, néhány szálláson kapunk reggelit
Utazás: mikrobusszal

Részvételi díj

1 095 000 Ft (jóhamar kedvezménnyel 990 000 Ft)

A részvételi díj tartalmazza:

 • a túravezetést
 • a szállást 13 éjszakára
 • az utazást reptértől-reptérig
 • belépődíjakat 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • biztosítást
 • Bangji jumping-ot (kb. 260 NZD - 58000 HUF),
 • Shootever canyon speed boat-ot (kb. 160 NZD - 35000 HUF),
 • Rafting-ot (kb. 160 NZD - 35000 HUF),
 • Helikopterezést (kb. 700 NZD - 154000 HUF).

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozz el magaddal 4-5 barátodat, és kérj egyedi kedvezményt! 

Racionalizáld a repülésed!

Ha neadjisten elszállnának a repjegy árak, és hajlandó vagy bevállani, hogy a csoporttól külön utazol, talán ki tudunk találni valami okosat. Lehet, hogy Debrecenből, Bécsből, stb kell indulni, vagy egy pár órával, vagy akár 1-2 nappal korábban repülni, de lehet megoldás. Ha érdekel, lépj velünk kapcsolatba és körbenézünk, hogy mik az aktuális lehetőségek!

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Kinn is lehet kedvezőbb árú boltokat találni, és segítünk is benne, hogy megtaláld ezeket. Konyhával rendelkező apartmanban fogunk megszállni, így tudsz magadnak reggelit, napközbeni elemózsiát, akár vacsorát is készíteni.

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 270 000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is. Így, ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Balázst a +36309859204-en.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom