Új-Zéland, a maorik földjén
Ti is kíváncsiak vagytok, hogy mi van a Föld túloldalán? Hát elárulom nektek: a Csendes-óceán, hatalmas homokdűnék, az Erdő Istene, kiwik, fókák, vulkánok, maorik. Meg áshatsz magadnak saját melegvizes medencét. Meg kipróbálhatod a black water raftingot. Aztán ott vannak az világító lárvák a barlangban, a Putangirua pinnacles (googlizz rá!), a hobbit kávézó.
És van gejzír és mindenféle geotermikus dolog, meg lehet menni egyet a speed boattal a szűk szurdokban a folyón. Fürödhetsz kerozinban (?) és csodálhatsz végtelen mennyiségű madarat.

0. nap - Megérkezés, jobb kormány, az első csobbanás a Csendes-ócánban

Landolás után átvesszük kisbuszainkat, és fejben mindenki rögzíti, hogy itt bizony a másik irányba kell nézni a körforgalom bejáratánál. :) Aztán szállás elfoglalás és egy jól irányzott csobbanás! Jó azért egy picit ismerkedünk Aucklandel is. 

1. nap - Waiwera, Taheke, Pohuehue avagy ismerkedés a helyi nyelvvel

Jó igazából ezek mind szuper helyek, amiket jól megnézünk. Kezdésként felkutatunk egy rejtett öblöt. És aztán sem szabadulunk a víztől, annak minden formájában. Annyi a látnivaló, hogy kemény önfegyelemre lesz szükségünk. Hiszen a cél Új-Zéland legészakibb pontjához közel tölteni az éjszakát.

2. nap - Legészakibb pont, homokdűnék és vízesés

Megnézzük hát Új-Zéland legészakibb pontját. Innen már csak néhány karcsapás és ott is vagyunk Ausztráliában vagy Indonéziában. 
Utána kicsit lófrálunk a hatalmas dűnék között az óceánhoz és persze ma sem maradunk vízesés nézés nélkül. Nem véletlen a buja növényzet!

3. nap - Találkozás az Erdő Istenével és egyebek írná Vonnegut :)

Egy hamisítatlan kaori erdőben felkeressük Tanú Mahutat. Ő az Erdő Istene,kb. 2000 éves és nagyon jól tartja magát! Megnézzük a közeli múzeumot, amelyben nem csak a kaori fával foglalkoznak, hanem a helyi moarik és a felfedezők történetével is. Az este Aucklanben ér minket. Ismét merítünk egyet a városból, immár kicsit tisztább fejjel.

4. nap - Ellentétek vonzásában: Piha beach, Oroszlán-szikla, Aucklend Sky Tower

Az ellentétek napja lesz ez. A moder építészet felhőkarcolója és pompás természet alkotta Oroszlán-szikla délelőtt és délután. Reméljük a naplemente elvarázsol majd minket a strand finom homokjában!

5. nap - Irány dél! 

Kezdésnek megcsodálunk egy katedrálist. Igaz ezt a természet készítette nekünk néhány millió év alatt. Aztán ásunk magunknak egy saját melegvizes medencét. Mert itt ez a szokás! Amikor visszahúzódik az óceán a parti homokba ásott lyukakba lehet üldögélni, melyeket a hőforrások kellemes meleg vizecskével töltenek fel. A nap nem érhet véget egy kellemes kis szurdok nélkül.

6. nap - A nyugiból az adrenailn bombákig!

A békés lassulást a Taitua arborétum és egy békés kiwi ház adja majd nekünk (mert azért kiwi nézegetés neélkül csak nem megyünk haza innen!). A Waitomo-barlang feledhetetlen élményt nyújt majd az világító lárváival! Nem, nem elírás a barlangot ezek a kis lények varázsolják földöntúli jelenséggé. Az megvan ugye, hogy mi az a white water? Na de hallotatok már a black water raftingról? A földalatti járatokban ezt is ki lehet próbálni! Lesz csudajó kis túra is, de mindent nem spoilerezek el!:)

7. nap - Szédületes sziklák plusz egy vulkán

Elefánt-szikla, Három nővér-szikla. Szerencsére eme pompás kőformációk pont az óceán partján találhatóak. De aztán komolyra vesszük a figurát és járunk egyet a Taranaki-vulkánon!

8. nap - Wellington, Te Papa

Te, Papa ez a Te Papa. 1,5 millió ember nem tévedhet. Ennyien szokták évente meglátogatni ezt a világhírű múzeumot. Azért szétnézünk Wellington egyéb részein is. Megnézünk fókákat is, mert az sem maradhat ki, ha ebben az országban jársz!

9. nap - Putangirua pinnacles

A nagyon fura név egy egyedülálló sziklaformációkból álló terület neve, ahol egy állakat leejtő túrát teszünk. Pixel nem marad üresen, az tuti! Estére a sziget legnagyobb vulkánjának lábát szagoljuk majd.

10. nap - Vulkánra fel!

Egész napos túra a Tongario-vulkánon. Csuda lesz! Az útvonal szerepel a világ100 legszebb túraútvonalai között!

11. nap - Hobbit, maorik, gejzír - sűrű kis nap!

The Shirest resti kávé kötelező a hobbit rajongóknak, így nem hagyjuk ki. Aztán tali a maorikkal! Felkeresünk egy hamisítatlan maori települést. Aztán lesz némi étel és bulika a félelmetes benszülöttekkel. Estefele, akit nem nyírtak ki és fogyasztottak el az ázakozhat egyet a Whakarewarewa bugyogóiban. A geotermikus völgyben a  vulkáni utóműkődés számtalan formája jelen van. Láttál már gejzírt? Ha nem akkor itt ezt is kipipálhatod.

12. nap - Százzal menni egy kanyoban, keroziban fürdeni - ma megőrülünk!

Huka-vízesés. Megint vízesés, de itt dobunk egy nagyot még: ki lehet próbálni a speed boat-okat. Tudod, amikor a szűk kanyonban 100 km/h-val veretnek a helyi vagány csávók mögöttük például veled. :) Na, kipróbálod? A napba belefér még egy kis gejzírkedés és egy folyó, melynek a neve Kerozin. Meglehetősen büdös, én még nem tettem repülőbe, de lehet, hogy működne vele. Egy fürdőzést igaz megér. A folyóban dohányozni tilos. :)

13. nap - Visszalassulás, madárles

Békés nézelődés következik. A szervek végre újratölthetik az adrenalin tárolóikat. A csodás parti madarakat a jellemző nevű Seebird coast-on figyelhetjük meg. Estére visszaérünk Aucklandbe. Addig már mondhatjuk, hogy deja vu. Így bizonyára lesz kedvenc kocsmánk is, ahol megtarthatjuk a búcsúestet.

14. nap - Sírás, picsogás, nem akarok hazamenni

Ne is menj! Inkább hosszabbíts, mert a déli szigetre is összeraktunk egy komoly programot! :)A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak...

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a fent leírt kategóriába tartozol! :)

A túravezetők

Balázs és Pözsó lesznek.

A résztvevők száma

18 fő körül várható.

Tömören

Időpont: 2024.november 16-30.
Szállás: vendégház, hotel, hostel
Ellátás: önellátó, néhány szálláson kapunk reggelit
Utazás: mikrobusszal

Részvételi díj

950 000 Ft (jóhamar kedvezménnyel 890 000 Ft)

A részvételi díj tartalmazza:

 • a túravezetést
 • a szállást 13 éjszakára
 • az utazást reptértől-reptérig
 • belépődíjakat 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • biztosítást

Spórolási lehetőségek

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat! Vagy hozz el magaddal 4-5 barátodat, és kérj egyedi kedvezményt! 

Racionalizáld a repülésed!

Ha neadjisten elszállnának a repjegy árak, és hajlandó vagy bevállani, hogy a csoporttól külön utazol, talán ki tudunk találni valami okosat. Lehet, hogy Debrecenből, Bécsből, stb kell indulni, vagy egy pár órával, vagy akár 1-2 nappal korábban repülni, de lehet megoldás. Ha érdekel, lépj velünk kapcsolatba és körbenézünk, hogy mik az aktuális lehetőségek!

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

Kinn is lehet kedvezőbb árú boltokat találni, és segítünk is benne, hogy megtaláld ezeket. Konyhával rendelkező apartmanban fogunk megszállni, így tudsz magadnak reggelit, napközbeni elemózsiát, akár vacsorát is készíteni.

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. Ekkor fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 270 000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is. Így, ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Vagy hívd Balázst a +36309859204-en.

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom