Ha felejthetetlen élménnyel szeretné megajándékozni tanítványait, akkor hozza el őket a Szlovák Paradicsomba! Ez a tökéletes helyszíne egy kalandos osztálykirándulásnak.
A Kárpátok egyik legszebb, közkedvelt gyöngyszemét szurdokai tették hatalmassá. Szinte hihetetlen, hogy ezen a tenyérnyi területen, hogy fér el ennyi káprázatos természeti csoda.

osztálykirándulás a Szlovák paradicsomban

Számtalan izgalmas túralehetőséget rejt magában. Jó szívvel ajánljuk 12 évesnél idősebb gyerekek számára is. Korosztálytól és a csapat létszámától függően tehetünk rövidebb, könnyebb, vagy hosszabb és nehezebb adrenalindúsabb túrákat egyaránt.

Szolgáltatásink között szerepel a túravezetés, szállásfoglalás, ellátás megszervezése is.

Népszerű, szurdoktúránkat legtöbb esetben 2 naposra tervezzük.

Két túraútvonal leírása – ezek csak példák. Választhatunk könnyebb és nehezebb útvonalakat.

Sucha Béla

A legnépszerűbb túra, a Sucha Belá eleinte sűrű fenyőerdőben indul a patakmeder mellett, majd kisvártatva megérkezünk a donga és vaslétrák hosszú sorához. A medret elhagyni kényszerülünk, hiszen az lassan függőlegesbe megy át. Majd két órán át haladunk felfelé a vízesések mentén, láncokba, létrákba kapaszkodva. A szurdok egyirányú a hosszú létrák és dongautak miatt. Visszafelé egy könnyű erdei úton jövünk. Az egész körút nagyjából 5 óra alatt teljesíthető, kényelmes tempóban.

A túraútvonalakat - az előzetes megbeszélést követően- a túravezetők úgy választják ki, hogy az a legmegfelelőbb legyen mindenki számára. Itt az előzetes megbeszéléseken felül figyelembe vesszük az adott időjárási körülményeket, a csapat felszerelését, stb.

Hernád áttörés

Egyszerű erdei útvonalon indulunk neki a Hernád folyó felső szakaszánál tett túránkhoz.

Alig két km megtétele után, káprázatos panoráma tárul elénk a Tamásfalvi kilátóból. Rövid ábrándozás, gyönyörködés után indulunk is tovább! Innen a méltán híres Hernád-áttörésbe ereszkedünk le és a folyót követjük, amihez segítségünkre lesznek a létrák, láncok, vastálcák. A szurdokot vízesésekkel tűzdelt, vadregényes völgyön keresztül hagyjuk el.

Némi emelkedőt magunk mögött hagyva jutunk fel a kolostor romjaihoz. A „barát”ságos rét hátterét a Magas-Tátra panorámája adja. A hazavezető utat itt eldöntjük a csoport állapotának, kedvének függvényében (van 4 alternatívánk).

Kirándulás a közelben- várlátogatás

A Szlovák paradicsomot nem csak a szurdokai miatt érdemes felkeresni. A szállásunktól fél órás buszozással elérhető például az UNESCO Viágörökség listáján is szereplő Szepesi vár.

 De a hosszú buszos utazást félbeszakíthatjuk a Murányi vár meglátogatásával is.