Osztálykirándulás a Gemenci Erdőben

Jelentkezem

Különleges hangulatú osztálykirándulást ajánlunk a Gemenci Erdő zegzugos, vadregényes vizeire!

A Gemenci Tájvédelmi Körzet védett madarak garmadájának biztosít élőhelyet. A gémfélék és gólyák számára fontos táplálkozó hely a terület. Az ártéren élő védett denevérfajok és emlősök mellett jellemző az ártér állatvilágához hozzátartozó vaddisznó és a Gemenc szimbólumává vált gímszarvas is.Gemenci osztálykirándulásA Gemenci Erdő igazi vízi paradicsom az év minden szakában. Gemencen körülbelül 30 nagyobb holtág, illetve belső tó található.  Mindig más és más oldalát mutatja a látogatónak. Áradáskor nagyobb területeket lehet bejárni, de ha alacsony a vízállás, akkor is gyönyörű túrákat lehet tenni a holt-ágakon és jókat lehet pancsolni és pihenni az élő Duna homokpadjain.

Gemenci vízitúra az osztállyal

Szolgáltatásink között szerepel a túravezetés, szállásfoglalás, ellátás megszervezése is.

Kezdve a legnomádabb megoldásoktól, - sátrazás egy homokpadon, éjszaka a tábortűz mellett és a csillagos ég fénye alatt-, osztálykirándulások számára többféle szállást tudunk ajánlani! Baján és a Vén Duna partján fekvő üdülőövezetben hangulatos vendégházban is megszállhatunk.

Tíz fiatal vízitúra vezetőnk összesen 96 év kenus gyakorlattal, és vízi túravezetői jogosítvánnyal rendelkeznek, valamint számtalan vízitúrát vezettek. Az osztálykirándulásokat kísérő túravezetőink gyakorló pedagógusok. Tudják, hogyan kell a gyerekekkel szót érteni.

Az evezés 3 vagy 4 személyes túrakenukban történik. A vízre szállást minden esetben balesetvédelmi oktatás előzi meg.

Ellátás általában

Az étkezések alapanyagait a túravezetők szerzik be, de a napi menü összeállítását a gyerekekkel közösen végezzük. A reggeli és az ebéd általában szendvicsekből áll, vacsorára bográcsban főzünk valamit, vagy nyársalunk. Igyekszünk változatos étrendet kialakítani.