Raftingtúra Ausztriában -adrenalin csapatépítés

Jelentkezem

Ausztriai programunk rendkívül népszerű a céges csapatépítők körében is. Nem véletlenül, hiszen stájerországi bázisunk ezer csodás programmal vette körül magát! A Budapesttől mindösszesen 400 km-re, Stájerország szívében oxigéndús környezetet, adrenalindús programokat ajánlunk!Az alpesi hegyek túrázásra, via-ferrátázásra csalogatnak,folyóik pedig várják, hogy raftjainkkal megszelídítsük hullámaikat.

A Salza folyó a vadvizek között a közepes nehézségűek közé tartozik, így már kellően izgalmas, ugyanakkor a 8-10 személyes hajókban evezve tökéletesen biztonságos. A folyón állandóan váltogatják egymást az izgalmasabb, és a csendesebb szakaszok, így bőven van idő nézelődni, gyönyörködni a varázslatos táj szépségeiben.

A raftingról röviden…

A 8-10 személyes raftokban való túrázás speciális tulajdonsága, hogy teljes és összehangolt munkát kíván a bent ülőktől, ezért különösen alkalmas csapatépítés jellegű programok szervezésére. A hatékony előrejutás legfontosabb előfeltétele, hogy a raft két oldala egyszerre evezzen, vagyis összhang legyen a csapattársak között.

Egyéb programlehetőségek

Kezdő via-ferrata

magashegyi túrázás és a sziklamászás biztonságos, de adrenalindús keveréke. Egy kifejezetten kezdőknek épített útvonalat ajánlunk, melyet folyamatosan egy acélsodrony követ. A turista ebbe a vasba akasztja karabinereit, így legrosszabb esetben is (ezen a nehézségi fokon szinte kizárt) maximum egy métert tud vissza csúszni mielőtt a beülője megfogná.

Miután a via-ferrata végeredményben előre biztosított hegymászás, így a kezdő fokozatok is tartogatnak kihívásokat.

Kirándulás a Wasserloch vízeséshez

A Salza folyó feletti hídról induló kb 2-3 órás sétaút egy mesés vízesésrendszerhez vezet, falépcsőkkel kiépített útvonalon.

Alpesi gyalogtúra

Rengeteg túralehetőségből választhatunk. Tehetünk rövidebb és hosszabb kirándulásokat.
Az egész napos túrára a szállástól induló libegővel vagy gyalog indulunk, majd az 1910m-es Polster csúcsról egy kb 15-20 km-es túrát teszünk. A túra útvonala egy 600 m hosszú barlangon át vezet, amelyen fejlámpák segítségével haladunk végig. Kiérve a barlangból, lefelé folytatjuk utunkat. A túrát végig csodálatos panoráma kíséri.

Szolgáltatásink között szerepel a túravezetés, szállásfoglalás, ellátás megszervezése is.
Népszerű, alpesi kalandprogramunkat legtöbb esetben másfél-2  naposra tervezzük.

Kérj tőlünk ajánlatot, jobbra, a "CSOPORTOS AJÁNLATKÉRÉS" gombra kattintva!

Egy lehetséges programterv

A lent bemutatott ajánlat csupán egy általunk jónak tartott programsort tartalmaz, amitől természetesen el lehet térni.

Péntek este a szálláson vacsorával várjuk a csapatot.

A szálláson található nagyobb közösségi teret esténként kötelező megtölteni jó hangulatú, szórakozásra kapható fiatal társasággal. A szállás büféjében sör mindenesetre kapható! :)

Szombaton, a reggelit követően busszal a Salza folyóhoz utazunk.

A rövid balesetvédelmi oktatást követően 10 óra körül ellökjük a parttól a csónakokat, és vadvízi evezésre indulunk a Salza folyón. A túra időtartama 4,5 óra, mely közben többször megáll a társaság, egy kis ugrálásra, nézelődésre vagy falatozásra (enni-inni valót biztosítunk).

Késő délután érkezünk vissza a szállásra, ahol szintén vacsorával várjuk a kellemesen elfáradt vadvízi evezőket.

Vasárnap a fakultatív programoké a főszerep.  A résztvevők választhatnak, mihez lenne kedvük. Szervezünk egy rövidebb jellegű kirándulást a gyönyörű Wasserloch vízesésekhez, de remek program lehet a klettersteig, más néven a via-ferrata kibpróbálása is.

A vadvízi evezés menete

A vadvízi evezés időtartama körülbelül 4 - 4 és fél óra, és általában délelőtt 9 óra körül indul. A túra időtartama ellenére nem kifejezetten fárasztó. Útközben többször megállunk vízbe ugrálni, vagy csak egyszerűen csorogni és a tájat csodálni.

A túra előtt a túravezetők mindenkinek kiosztják a higiénikusan tisztán tartott (fertőtlenített) neoprén ruhákat és sisakokat, majd részletes balesetvédelmi eligazítást tartanak.

Rafting miniraftban, vagy nagyobb hajóban

A túra kezdetén mindenki választhat, hogy a biztonságosabb, stabilabb nagyobb hajóban (8-10 raft), vagy kisebb hajóban (4-5 személyes miniraft, vagy trek) szeretné átélni a felejthetetlen élményeket.

A kisebb hajókat a kalandvágyóbbaknak ajánljuk, akik rendelkeznek némi evezős tapasztalattal. A nagyobb hajókat a helyi túravezetők irányítják, így a bátortalanabbak is abszolút biztonságban tudhatják benne magukat.