A Tisza-tó varázslatos szeglete a Földbolygónak. Itt igazi részese lehetsz az elképesztően színes és érdekes vízi vadvilágnak. Nem is hinnéd, hogy Budapesttől másfél órányira ilyen csoda lehetséges. Mi szívesen megmutatnánk Neked és kollégáidnak.

Választható programok 

Választható kiegészítő programok

  • Kalandjáték az Egri várban
  • Kalandpark Tiszafüreden
  • Ökocentrum Poroszlón
Tisza-tavi bázisunk a tó legnagyobb kenus flottájával rendelkezik, mi szervezzük a Tisza-tó legtöbb kenus vízitúráját. Túráinkat Poroszlóról és Tiszafüredről indítjuk, innen néhány órás és több napos vízitúrákat is lehet tenni.

Szolgáltatásink között szerepel a túravezetés, szállásfoglalás, ellátás megszervezése is.
A Tisza-tó zegzugos csatornák, nádasok, surranók, széles vízfelületek és ártéri erdők váltakozásával valószínűleg a legváltozatosabb hazai víz. Páratlan szépségei csak a Kis-Balaton csodás evezős útjaihoz hasonlíthatók. A vízfelületet milliónyi nádas, gyékényes terület és színes virágú mocsári növénytársulások tarkítják.

A Tisza-tó állóvíz, melynek átlagos mélysége nem éri el a másfél métert, ezért kezdőknek és bátortalanabbaknak is jó szívvel ajánlhatjuk!

Az evezés 3 vagy 4 személyes túrakenukban történik. A vízre szállást balesetvédelmi oktatás előzi meg.

Részvételi díjak

A külön csoportoknak szervezett vízitúrák részvételi díját sok tényező befolyásolja. Az árazást leginkább a csoport létszámától, a választott dátumtól, az ellátástól és a szállásoktól tesszük függővé.

Kérj tőlünk ajánlatot, jobbra, a "CSOPORTOS AJÁNLATKÉRÉS" gombra kattintva!

Egy lehetséges Tisza-tavi hétvége bemutatója

A csapatot pénteken a délutáni órákban várjuk Poroszlón a bázisunk melletti vendégházban. A szállás elfoglalása után egy közös bográcsos vacsora elkészítésével és annak elfogyasztásával zárjuk az estét. A tábortűz fényénél és a csillagos ég alatt fogyasztjuk el a vacsorát, amit valamivel bizonyára le is öblítünk.

Szombaton a közös reggeli után kisétálunk a vízpartra és a kötelező balesetvédelmi oktatást, valamint az evezés alapjainak elsajátítását követően nekivágunk a vízi rengetegnek. Az egész napos kenutúra során többször megállunk majd enni, fürdőzni, vízimadarakat fürkészni. A Poroszlói-medence legszebb evezős útjaival ismerkedünk majd meg. Kora este partra szállunk, és a tábortűznél ismét közösen készítjük el a bográcsos vacsoránkat.

Vasárnap délelőtt ismét vízre szállunk, de ezúttal egy kicsit rövidebb körútra kalauzoljuk vendégeinket.
A már kellően begyakorolt mozdulatsort fogjuk ismételgetni. Levezetésként sokat fürdőzünk majd.
A még be nem járt ösvényeket és eldugott belső tavakat fogjuk bebarangolni. Kora délután partra szállunk és búcsút intünk a vízi világ eme gyöngyszemének.

Az ellátásról néhány szóban

Csapatépítő hétvégéinken maximálisan rugalmasak tudunk lenni az ellátás tekintetében is.

A kisebb, 20-40 fős társaságok számára leginkább a magunk által elkészített szendvics alapú reggelit és ebédet, valamint a bográcsban főtt vacsorákat ajánljuk.  Ebben az esetben a túravezetők szervezésével –mi bevásárolunk mindent és az ellátáshoz szükséges eszközöket is biztosítjuk -és segítségével a csapat saját magának készíti az ellátmányt. A közös munka kellően megalapozza a jó hangulatot.

Természetesen, ha a társaság a kényelmesebb utat választja, akkor a Fűzfa pihenőpark, illetve a Balneum szálloda éttermében is elfogyaszthatjuk a megrendelt menüket.

Köztes utak is léteznek. Ilyenkor a reggelit és a bográcsos vacsorát közösen készítjük, ebédidőben pedig kikötünk valamelyik közeli halászcsárdánál.

Kiegészítő programok

Az evezés mellett egyéb programokat is ajánlunk a Tisza-tavon és környékén.

Félnapos / Egésznapos kerékpározás a Tisza-tó partján

Bázisunkon kerékpárokat is lehet bérelni.

A kerékpártúra a part menti gáton vezet, a víz és a horizontba enyésző alföldi táj között. Az uticélunk Tiszavalk és Tiszafüred, mely településeket a forgalomtól mentes, csendes utakon közelíthetünk meg. A Tiszán egy komp visz át bennünket.

A kerékpáros túra távja 40 km, ami pár óra alatt kényelmesen teljesíthető.

Kalandpark Tiszafüreden

A létesítmény a természetbarátoknak, a Tisza-tó élővilága iránt érdeklődőknek valamint az aktív, mozgással járó kikapcsolódást kedvelőknek kínál tartalmas időtöltést. A kalandpark szárazföldjén a testmozgásra csábító elemek között található mászófal, kilátó, erdei kalandpálya, íjászpálya, minigolf, kerékpáros triálpálya, mókuskerék, magaslati kötéljátékok, drótköteles csúszdák, míg a vízen "water walker", vízicsopper és vízikenguru.

Látványos és különleges a sziget belsejét védő töltés tetején húzódó erdei tornapálya és a fák lombkorona szintjére épített magaslati kötélpályás tanösvény speciális szabadtéri csapatépítő tréningek megrendezését is lehetővé teszi. A sziget változatos növénytársulásai között kanyarog a 2 kilométer hosszú pallóút, amelyen végigsétálva láthatjuk a fák törzsén a házigazda Robin Hód rágásnyomait is.

Csapatunk maximális biztonság mellett profi védőfelszereléssel (beülő, heveder, sisak) és rutinos instruktorok segítségével próbálhatja ki a legérdekesebb élményelemeket.

A szigetet csónakkal lehet megközelíteni.

Kalandjáték az egri várban

Busszal utazunk Egerbe, ahol a vendégeket a Vármúzeum kapujában fogadják a korhű viseletbe öltözött végvári vitézek, majd rövid köszöntést követően felkísérik őket az Ágyúdombra. Ott a kompánia kapitánya üdvözli a megjelenteket, és díszlövést vezényel a tiszteletükre.

A bemutatót követően önálló jelentkezés alapján 8-10 fős csapatokat állítunk fel, akik egy térkép alapján felkeresik a vár megadott pontjait. Minden helyszínen egy-egy játékos feladatot kell teljesíteniük (pl. íjászat, ágyúgolyó-dobás, kardkitartás, huszárvirtus, kótyavetye, kelevéz, fejszedés, aknamunka a kazamatában). A kb. 2-3 órát igénybe vevő kalandjátékon a résztvevők bejárják a vár egész területét és megismerkednek a végvári élet nehézségeivel. A végrehajtás során a résztvevők tanúbizonyságot tesznek erejükről, ügyességükről és egyéb vitézi képességeikről.

A várjáték után a csoportok az zászlódombon találkoznak. A vacsorára (ami lehet egytálétel, de lehet több lehetőséget magában foglaló svédasztal, vagy akár királyi díszvacsora is) a Dobó-bástya nagytermében kerül sor. A vacsorát igény szerint borkóstoló követi, ahol egy kiváló egri borász mutatja be legjobb borait, mielőtt buszunk visszavinne Tisza-tavi bázisunkra.