A Tisza-tó varázslatos szeglete a Földbolygónak. Itt igazi részese lehetsz az elképesztően színes és érdekes vízi vadvilágnak. Nem is hinnéd, hogy Budapesttől másfél órányira ilyen csoda lehetséges. Mi szívesen megmutatnánk Neked és kollégáidnak.

Választható programok 

  • Félnapos vízitúra a Tisza- tavon –Ellátással, vagy anélkül
  • Egész napos vízitúra a Tisza-tavon –Ellátással, vagy anélkül
  • Többnapos vízitúra a Tisza-tavon – Több, mint 10 szálláslehetőséggel
  • Kerékpározás a Tisza-tó körül (40 km, 70 km)
  • Kerékpározás vízitúra a Tisza-tavon
  • Imolygó állófogadás és Naplementevadászat a Tisza-tavon

Választható kiegészítő programok

  • Kalandjáték az Egri várban
  • Kalandpark Tiszafüreden
  • Ökocentrum Poroszlón
Tisza-tavi bázisunk a tó legnagyobb kenus flottájával rendelkezik, mi szervezzük a Tisza-tó legtöbb kenus vízitúráját. Túráinkat Poroszlóról és Tiszafüredről indítjuk, innen néhány órás és több napos vízitúrákat is lehet tenni.

Szolgáltatásink között szerepel a túravezetés, szállásfoglalás, ellátás megszervezése is.
A Tisza-tó zegzugos csatornák, nádasok, surranók, széles vízfelületek és ártéri erdők váltakozásával valószínűleg a legváltozatosabb hazai víz. Páratlan szépségei csak a Kis-Balaton csodás evezős útjaihoz hasonlíthatók. A vízfelületet milliónyi nádas, gyékényes terület és színes virágú mocsári növénytársulások tarkítják.

A Tisza-tó állóvíz, melynek átlagos mélysége nem éri el a másfél métert, ezért kezdőknek és bátortalanabbaknak is jó szívvel ajánlhatjuk!

Az evezés 3 vagy 4 személyes túrakenukban történik. A vízre szállást balesetvédelmi oktatás előzi meg.

Részvételi díjak

A külön csoportoknak szervezett vízitúrák részvételi díját sok tényező befolyásolja. Az árazást leginkább a csoport létszámától, a választott dátumtól, az ellátástól és a szállásoktól tesszük függővé.

Kérj tőlünk ajánlatot, jobbra, a "CSOPORTOS AJÁNLATKÉRÉS" gombra kattintva!

Egy lehetséges Tisza-tavi hétvége bemutatója

A csapatot pénteken a délutáni órákban várjuk Poroszlón a bázisunk melletti vendégházban. A szállás elfoglalása után egy közös bográcsos vacsora elkészítésével és annak elfogyasztásával zárjuk az estét. A tábortűz fényénél és a csillagos ég alatt fogyasztjuk el a vacsorát, amit valamivel bizonyára le is öblítünk.

Szombaton a közös reggeli után kisétálunk a vízpartra és a kötelező balesetvédelmi oktatást, valamint az evezés alapjainak elsajátítását követően nekivágunk a vízi rengetegnek. Az egész napos kenutúra során többször megállunk majd enni, fürdőzni, vízimadarakat fürkészni. A Poroszlói-medence legszebb evezős útjaival ismerkedünk majd meg. Kora este partra szállunk, és a tábortűznél ismét közösen készítjük el a bográcsos vacsoránkat.

Vasárnap délelőtt ismét vízre szállunk, de ezúttal egy kicsit rövidebb körútra kalauzoljuk vendégeinket.
A már kellően begyakorolt mozdulatsort fogjuk ismételgetni. Levezetésként sokat fürdőzünk majd.
A még be nem járt ösvényeket és eldugott belső tavakat fogjuk bebarangolni. Kora délután partra szállunk és búcsút intünk a vízi világ eme gyöngyszemének.

Az ellátásról néhány szóban

Csapatépítő hétvégéinken maximálisan rugalmasak tudunk lenni az ellátás tekintetében is.

A kisebb, 20-40 fős társaságok számára leginkább a magunk által elkészített szendvics alapú reggelit és ebédet, valamint a bográcsban főtt vacsorákat ajánljuk.  Ebben az esetben a túravezetők szervezésével –mi bevásárolunk mindent és az ellátáshoz szükséges eszközöket is biztosítjuk -és segítségével a csapat saját magának készíti az ellátmányt. A közös munka kellően megalapozza a jó hangulatot.

Természetesen, ha a társaság a kényelmesebb utat választja, akkor a Fűzfa pihenőpark, illetve a Balneum szálloda éttermében is elfogyaszthatjuk a megrendelt menüket.

Köztes utak is léteznek. Ilyenkor a reggelit és a bográcsos vacsorát közösen készítjük, ebédidőben pedig kikötünk valamelyik közeli halászcsárdánál.

Kiegészítő programok

Az evezés mellett egyéb programokat is ajánlunk a Tisza-tavon és környékén.

Félnapos / Egésznapos kerékpározás a Tisza-tó partján

Bázisunkon kerékpárokat is lehet bérelni.

A kerékpártúra a part menti gáton vezet, a víz és a horizontba enyésző alföldi táj között. Az uticélunk Tiszavalk és Tiszafüred, mely településeket a forgalomtól mentes, csendes utakon közelíthetünk meg. A Tiszán egy komp visz át bennünket.

A kerékpáros túra távja 40 km, ami pár óra alatt kényelmesen teljesíthető.

Kalandpark Tiszafüreden

A létesítmény a természetbarátoknak, a Tisza-tó élővilága iránt érdeklődőknek valamint az aktív, mozgással járó kikapcsolódást kedvelőknek kínál tartalmas időtöltést. A kalandpark szárazföldjén a testmozgásra csábító elemek között található mászófal, kilátó, erdei kalandpálya, íjászpálya, minigolf, kerékpáros triálpálya, mókuskerék, magaslati kötéljátékok, drótköteles csúszdák, míg a vízen "water walker", vízicsopper és vízikenguru.

Látványos és különleges a sziget belsejét védő töltés tetején húzódó erdei tornapálya és a fák lombkorona szintjére épített magaslati kötélpályás tanösvény speciális szabadtéri csapatépítő tréningek megrendezését is lehetővé teszi. A sziget változatos növénytársulásai között kanyarog a 2 kilométer hosszú pallóút, amelyen végigsétálva láthatjuk a fák törzsén a házigazda Robin Hód rágásnyomait is.

Csapatunk maximális biztonság mellett profi védőfelszereléssel (beülő, heveder, sisak) és rutinos instruktorok segítségével próbálhatja ki a legérdekesebb élményelemeket.

A szigetet csónakkal lehet megközelíteni.

Kalandjáték az egri várban

Busszal utazunk Egerbe, ahol a vendégeket a Vármúzeum kapujában fogadják a korhű viseletbe öltözött végvári vitézek, majd rövid köszöntést követően felkísérik őket az Ágyúdombra. Ott a kompánia kapitánya üdvözli a megjelenteket, és díszlövést vezényel a tiszteletükre.

A bemutatót követően önálló jelentkezés alapján 8-10 fős csapatokat állítunk fel, akik egy térkép alapján felkeresik a vár megadott pontjait. Minden helyszínen egy-egy játékos feladatot kell teljesíteniük (pl. íjászat, ágyúgolyó-dobás, kardkitartás, huszárvirtus, kótyavetye, kelevéz, fejszedés, aknamunka a kazamatában). A kb. 2-3 órát igénybe vevő kalandjátékon a résztvevők bejárják a vár egész területét és megismerkednek a végvári élet nehézségeivel. A végrehajtás során a résztvevők tanúbizonyságot tesznek erejükről, ügyességükről és egyéb vitézi képességeikről.

A várjáték után a csoportok az zászlódombon találkoznak. A vacsorára (ami lehet egytálétel, de lehet több lehetőséget magában foglaló svédasztal, vagy akár királyi díszvacsora is) a Dobó-bástya nagytermében kerül sor. A vacsorát igény szerint borkóstoló követi, ahol egy kiváló egri borász mutatja be legjobb borait, mielőtt buszunk visszavinne Tisza-tavi bázisunkra.