Rafting az Enns folyón júniusban (Stájerország, Ausztria)

Jelentkezem
Rafting az Enns folyón júniusban (Stájerország, Ausztria)
A célunk ezúttal a meglehetősen nagy vízhozamú Enns folyó, amelyen a középső szakasz kihívásait küzdjük le. Összehasonlításként: a Salza folyó II-III. besorolású, itt találkozni fogsz IV. fokozattal is. A csapatot vezető túravezetők az egyedüliek, akik engedélyt kaptak erre a folyóra, így garantáltan különleges élményben lesz részetek! De ez még nem minden, mert a programot még megspékeltük egy különleges kanyonnal, mely csak a vad folyó felől közelíthető meg.
Azt szinte csak mellékesen említem meg, hogy egy alpesi túra keretében megmászunk egy csúcsot, cimborálunk néhány mormotával, hogy végül megérkezzünk a világ 10 legszebb tava közé választott, elképesztő színekben tündöklő hegyi tóhoz.

Péntek

Délben találkozunk a Wasserlochnál, ahol 'bemelegítő túrát' teszünk, csak hogy aktívan induljon a nap.
A szurokvölgyben vízesések sora, robogó patak, meredek sziklák közt vezet utunk. Ha szigorú a főnököd és nem akarsz csak meló után indulni, akkor ezt a programot ki is hagyhatod és este csatlakozhatsz a csapathoz a szálláson. A finom vacsora elfogyasztása után egy laza ismerkedős estet tartunk, ahol a szórakozásé és a jó hangulaté a főszerep. A buli kifulladásig tart, de csak úgy, hogy másnapra is maradjon erőnk! ;)

Szombat

Egész napos alpesi túrára megyünk. Megmászunk egy csúcsot a páratlan panoráma kedvéért, fütyörészünk a mormotákkal, majd megérkezünk az elképesztő szépségű tóhoz, mely a világ 10 legszebb tavának egyike.
A túra kb. 6-7 óra, felfelé 800 m szint, lefelé 1200 m, 15 km.

Vasárnap

A reggeli után kezdetét veszi a K A L A N D. Így csupa nagy betűvel! A bázison 9 óra körül kell jelentkeznünk, majd megkapjuk a felszereléseinket. A transzferbuszba már felöltözve ülünk be, hogy aztán a vízparton a zúgó folyó háttérzajával aláfestett alapos oktatást megkaphassuk.
Az első körben bemelegítünk és megtapasztaljuk milyen is egy bővízű folyón az evezés. Aztán belevághatunk a legjavába. A második kör beszállóhelyének látványa már önmagában is meglöki az adrenalintermelésünket. És itt tényleg nincs vacakolás! Ellökjük magunkat a parttól és egyből a kalamajka közepén vagyunk: óriási hullámok, vízhengerek, lyukak, kövek mindenütt! Az élmény a maximumon tombol és mindenki ezerrel fog evezni, hogy ne sodródjunk a folyó jobb ágába, amely állítólag igazán durva. :)
A kicsit nyugisabb középső szakaszon kiszállunk egy kicsit, hogy esélyt se adjunk a mellékveséknek. Ezúttal a kanyon hozza ki a belőlük, amit még bír. Az éppen csak embernyi széles szurdokban kipróbálhatjuk a vizes falak közötti kéménymászás technikáját. Akinek ez nem megy feltétlenül, az felsétálhat az emberlépcsőn. (Hogy ez pontosan mi is, majd a helyszínen megtudod. :)) A kanyonjárás végét a 12 méteres vízesés jelenti, ahol mindenki fürödhet egyet, ha esetleg addigra kimelegedett volna - ki fog.
Innen visszatérünk a vízre és az utolsó erőink felhasználásával szörfözünk egyet a rafttal. A túra végét jelentő kemény rész lesz a hab a tortán a méltán híres Rolling Stones Rapid

A vadvízi evezésen a részvétel alapfeltétele az úszni tudás.

Szállás

Szállásunk a már jól ismert Bakterház (múlt századi vasútállomás épületből átalakított vendégház), mely ódon falaival Európa-szerte híres a csodás fekvéséről, az utolérhetetlen vigasságokról és az utánozhatatlanul finom hagymalevesről.
Az elhelyezés többnyire 4 (esetenként 6) személyes, emeletes ágyas, fürdőszobás kulturált szobákban történik. Némi felár mellett korlátozott számú lehetőség van 2 ágyas szobák foglalására. A szálláson van egy szép nagy étterem, ami az étkezések mellett a közösségi élményeknek is a központja. 

Ellátás

szálláson félpanziós ellátást kapunk. Péntek este már meleg vacsora vár mindenkit. A szombati túrához és vasárnapi raftinghoz szendvicset a reggeli alapanyagából mindenki csomagolhat magának (2 Euro-ért).

Utazás

Az utazás alapvetően telekocsi rendszerben / mikrobuszokkal történik. Ne aggódj, ha nincs autód és akkor se, ha csak egyedül lennél az autódban! Egyeztetünk és úgy fogjuk elkészíteni a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon elsősorban mikrobuszokkal, ha úgy jön ki, néhány személyautóval. Ha sikerül optimálisan beosztani az autókat azzal nem utolsó sorban a környezetterhelésünket is csökkentjük. Az utazás díját autónként / mikrobuszonként fogjuk a helyszínen szétdobni. kb 7-12 ezer ft közötti összeggel kell számolni.

Präbichl Budapesttől kb. 400 km (innen még kb 30-40 km a folyó, és a via-ferrata pálya is kb. ennyi).

Biztosítás

Kedvező árú EUB biztosítást tudsz kötni nálunk három napra sport extra szolgáltatással, ami a rafting alatt is védelmet nyújt.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha a felső kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

kb. 20 fő

Erről a túránkról írtátok

Na jó, nem erről, mivel így ez lesz az első alkalom, de ugyanezen a száláson, másik folyón reatingolva számtalanszor csináltunk már hasonló túrát, amit így éltetek meg:

"Már nagyon fásult és kiégett voltam, mikor jött a kolléganő, hogy van egy ilyen lehetőség, tartsak velük. Utolsó nap szabim "áldoztam" be erre a túrára. Legjobb döntés volt! :)Remélem, hogy a jövőben minél több programotokon részt tudok majd venni." (Edit)

"A túra szervezett volta ellenére sikerült megőrizni egy közvetlen baráti hangulatot. Egy barátom ajánlására jelentkeztem, és a túrát megelőzően óvatos fenntartásaim voltak, de végül a túra messze felülmúlta a várakozásaimat." 

"A túravezetők nagyon pozitívan álltak a feladatukhoz, az időjárás változékonysága ellenére minden napra tartalmas program jutott." (Levente)

"Speciális helyzetemből adódóan a túra előtt emailben érdeklődtem a programok felől. Egy Dani nevű srác válaszolt nagyon kedvesen. Később a túrán is minden rendben ment még így is nagyon jól éreztem magam, hogy néhány dologból ki kellett hogy maradjak. A programokat a túravezetők jól megszervezték, improvizáltak ha kellett az időjárás miatt :D Mindenképpen ajánlom majd másoknak is a dolgot!" (Melinda)

"Az utolsó pillanatban jelentkeztem és minden szuperül ment: infó, szállás, utazás. Minden pikk-pakk elintéződött." (Mariann)

"Nem hiányoltam semmit, nagyon jó volt a szervezés. Szimpatikus a szervezőcsapat, figyeltek az igényeinkre, jó hangulatot teremtettek." 

"A rossz időjárás ellenére is tartalmas programokkal töltöttük a hétvégét, köszönhetően a túravezetők helyismeretének és felkészültségének. Még egy napot/éjszakát szívesen maradtam volna, picit  jobban átérezni a hely hangulatát." (Réka)

"Minden pöpec volt, jövünk máskor is."

"Külön örültem, hogy Eisenerzben volt egy kis "kultúrális városnézés" is :), a természet szépsége mellett kaptunk egy kicsit a helyi, osztrák hangulatból is. A hüttében a közös éneklés örök élmény marad! Jó ötlet volt az evezős játék a raftingon, még akkor is ha nem vettem benne részt, sajna már a céllövöldében is szédülök ;-) És valami személyesebb, 3 éve jártam Ausztriában, a hegyekben és újra meg újra elvarászol a szépségük, jó döntés volt ismét utazni!" (Sebestyén)

"Alapvetően nagyon tetszett a hétvége. Jók voltak a programok, jó hangulatú volt és árban is megérte." (Júlia)

"Elég hirtelen döntés volt ez az utazás, de életem egyik legszebb emléke  és élménye marad. Hihetetlen jó társaság jött össze, rengeteget nevettünk és csodás élményekben volt részünk. Köszönet a jó szervezésért! Már a következő túrán való részvételt tervezgetem."

TÖMÖREN

Időpont: 2019. július 12-14.
Szállás: bakterházban, 4-6 ágyas zuhanyzós szobákban
Ellátás: félpanziós
Utazás: egyénileg, telekocsis rendszerben

RÉSZVÉTELI DÍJ

A részvételi díj 44 000,- Ft, amely tartalmazza:

 • a túravezetés díját 3 napra,
 • a szervezés díját,
 • a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással.

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a raftingon való (ajánlott) részvétel díjait (75 EUR)
 • szombaton valószínűleg lesz lehetőség opcionális via ferratára a túra helyett (15 EUR),
 • a Wasserloch szurdokvölgy belépti díját (6,5 EUR),
 • az utiköltséget,
 • a félpanziós ellátásokon kívüli étkezések árát,
 • a balesetbiztosítást.

Nincs egyéb plusz, rejtett költség!

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, akkor 18 000,- Ft előleget kérünk. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom