Raftingos kaland Apával Ausztriában

2021. augusztus 13 - augusztus 15. (3 nap, 2 éjszaka)

Jelentkezem
Raftingos kaland Apával Ausztriában

Ezt a túrát idén nem tudjuk megtartani. Ausztriába az augusztus 20-ai hosszú hétvégén utazunk egy kalandtúrára, tarts velünk akkor! A részletekért kattints ide: Rafting és via ferrata - kalandtúra Ausztriában
Apás túrát pedig az Ipolyon rendezünk július közepén: Három nap Apával - Ipoly-Dunakanyar vízitúraApa-gyerek Szabadság

Apával elmegyünk raftingolni és kirándulni, és este csocsózunk, és Apa hagyja, hogy a hideg vízbe ugorjak, és lefröcsköljem, és nem kell vigyázni a ruhánkra, és egy csomót-csomót nevetünk majd és beszélgetünk. Nagyon jó lesz együtt!

A gyerekek még közel vannak a természethez, nem bánják, ha saras lesz a lábuk, viszont imádják, ha botokat, bogarakat gyűjthetnek. Engedjük őket, hogy egy hétvége erejéig a természetben élhessenek, szabadon.

Csak a gyerekek, az apák és a természet. Meggyőződésünk, hogy a közös élmény százszor többet ér, mint bármelyik játék, amit az elmúlt években vettél neki.

De mi lesz Anyával?

Nem baj, ha néha Anya nélkül szerveztek programot. Kell neki is a kikapcsolódás a megszokott hétköznapokból, jár neki is a pihenés.

Mindenkinek jót tesz, ha néha csak Apa van a gyerekkel / gyerekekkel, kellenek az igazi apás kalandok, távol Anya vigyázó szemeitől. 

Ausztriába a megfelelő igazolás birtokában szabadon utazhatunk, a WHO vagy az EMA által jóváhagyott oltással, vagy ha átestünk a betegségen. 
Részletek itt: https://hovautazhatok.hu/ausztria/

1. nap - Bemelegítő szurdoktúra

Délben találkozunk a Wasserlochnál, hogy egy "bemelegítő" túrával kezdjük a napot. Átkelünk a Salzán átívelő, 65 méter hosszú függőhídon, melynek tetejéről 21 méter magasról szurkolhatunk az alattunk elhaladó rafthajóknak. Innen két-három órás kényelmes séta-lépcsőzés vár ránk. Utunk felvezet a patak forrásához, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Salza folyóra és a környező hegyekre. A séta közben nem győzzük a fejünket kapkodni, mert mindenhol víz esik. A bátrak az egyik vízesésben fürödhetnek is! :)Este a finom vacsora elfogyasztása után csocsóbajnokságot rendezünk, vagy mutogatós Activity-vel lazítjuk le az izmainkat.

2. nap - Túra - vasalt vagy turistaúton

Reggeli után fitten-frissen nekivágunk a hétvégének! A szombati program kirándulás lesz a környező hegyeken. A helyszínen a csapat eldöntheti, hogy a via ferrata (klettersteig) kipróbálását választja vagy a közelben egy rövidebb bakancsos túrát választ.

Ne aggódj a via ferrata miatt! Biztos, hogy a kezdőknek való pályát választunk, amit bárki teljesíthet, akinek van egy átlagos mozgáskultúrája és nincs hatalmas tériszonya, és gyerekeknek is megfelelő.

Via ferrata, az egy település?

A „via ferrata“ (osztrákul klettersteig)  egy több mint száz éves múltra visszatekintő sport, a magashegyi túrázás és a sziklamászás igazi öszvér - mára már teljesen önállóvá vált - ágazata.

A különböző nehézségű (A-tól E-ig) útvonalakat egy acélsodrony követi. A turista ebbe akasztja karabínereit, így legrosszabb esetben is (kezdő pályán szinte kizárt) legfeljebb egy métert csúszhat vissza, mielőtt a beülő megfogná. Ennek köszönhetően biztonságos és felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek, aki belekóstol.Természetesen a via ferrata túráinkat is tapasztalt vezetők kísérik!

Kezdő és haladó via ferrata útvonalak

Miután a via ferrata végeredményben előre biztosított hegymászás, így a kezdő fokozatok is tartogatnak kihívásokat, a D-E fokozatú útvonalak pedig már komoly felkészültséget igényelnek. A környéken szerencsére bőven lehet válogatni könnyebb, A-B kategóriás kezdő pályák, esetleg picit nehezebb, C-s pályák között.

Először természetesen olyan sziklát keresünk fel, mely könnyen mászható, lehetőséget biztosítva ezzel az alapmozdulatok begyakorlására. Közvetlenül a gyakorló pálya szomszédságában azonban található két nehezebb út, így biztosan senki nem fog unatkozni.

A szikla tövétől a hegygerinc felé induló pálya átlagos edzettségű résztvevő számára könnyen megmászható. A csoportos mászás időtartama kb. 70-80 perc. Az út során csodás kilátás nyílik az alattunk megbúvó falucskára, néhány üde zöld legelőre és a szemközti, égnek törő, csipkés sziklagerincekre.

Hatalmas élményekkel leszel gazdagabb akkor is, ha úgy döntesz, hogy egy egyszerű gyalogtúrán veszel részt.

Szombat este vacsora a szálláson, aztán csocsóvisszavágó, vagy amihez kedvünk van.

3. nap - Rafting

Reggel Grossreiflingben találkozunk a túravezetőkkel, akik fölvisznek minket a Salzára. A neoprén ruhák és sisakok felvétele után a hajókkal az utánfutókon buszba szállunk, hogy 15 perc kanyargás után már a Salza partján mérlegelhessük, mennyire hideg tulajdonképpen egy alpesi folyó.
vadvízi evezés közben felváltva dolgozzuk fel a csobbanó víz okozta adrenalinlöketeket és a táj szépsége által termelődött boldogsághormont. A Salza egy gyönyörű kanyonban tört utat magnak, fantasztikus sziklaformációk között, a folyó vize salzakék, kristálytiszta, gyönyörű.Délután hazaindulunk, hogy elmeséljük Anyának, mennyi izgi dolgot csináltunk hétvégén, és hány új barátot szereztünk! A túrákat képzett, tapasztalt helyi túravezetők kísérik!

Rafting a Salza folyón

A Salza folyó VI fokozatú vadvízi skálán I-III kategóriába tartozik, ami közepes nehézséget jelent. A folyón állandóan váltogatják egymást az izgalmasabb és a csendesebb szakaszok, így bőven van idő nézelődni, gyönyörködni a varázslatos táj szépségeiben.
Az egyik legizgibb zúgó :)

A vadvízi evezés menete

A vadvízi evezés időtartama körülbelül 3-4 óra, és általában délelőtt 10 óra körül indul. A túra időtartama ellenére nem kifejezetten fárasztó. Útközben többször megállunk vízbe ugrálni is különböző kiszögellésekről. Ez persze nem kötelező program, de ki ne akarná kipróbálni? A túra előtt a túravezetők mindenkinek kiosztják a higiénikusan tisztán tartott (fertőtlenített) neoprén ruhákat és sisakokat, majd részletes balesetvédelmi eligazítást tartanak.

Tényleg biztonságosak a rafting hajók?

Igen.

De komolyan?

Komolyan. A 6-8 személyes hajók felboríthatatlanok. Mindenki kap mentőmellényt és sisakot. Az ilyen nagyobb hajókat helyi túravezetők irányítják, akik úgy ismerik a folyót, mint a tenyerüket.

További tudnivalók a rafting túrákról >>A vadvízi evezésen a részvétel alapfeltétele az úszni tudás.A szombati és vasárnapi programok felcserélődhetnek!

A túrán a részvétel alsó korhatára 10 év!

A via ferratáról bővebben

Via ferrata, az egy település?

A „via ferrata“ (osztrákul klettersteig)  egy több mint száz éves múltra visszatekintő sport, a magashegyi túrázás és a sziklamászás igazi öszvér - mára már teljesen önállóvá vált - ágazata.

A különböző nehézségű (A-tól E-ig) útvonalakat egy acélsodrony követi. A turista ebbe akasztja karabínereit, így legrosszabb esetben is (kezdő pályán szinte kizárt) legfeljebb egy métert csúszhat vissza, mielőtt a beülő megfogná. Ennek köszönhetően biztonságos és felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek, aki belekóstol.

Természetesen a via ferrata túráinkat is tapasztalt vezetők kísérik!

Kezdő és haladó via ferrata útvonalak

Miután a via ferrata végeredményben előre biztosított hegymászás, így a kezdő fokozatok is tartogatnak kihívásokat, a D-E fokozatú útvonalak pedig már komoly felkészültséget igényelnek.

Túráinkon, a csapat létszámától függően igyekszünk megteremteni annak lehetőségét, hogy több kisebb csoportba osztva, igény szerint, különböző nehézségű és hosszúságú kletterútvonalakat járjunk végig. A környéken szerencsére bőven lehet válogatni A-B kategóriás kezdő pályák és a felkészültebbeknek is maradandó élményt tartogató nehezebb falak között.

Szállás

Szállásunk a már jól ismert Bakterház (múlt századi vasútállomás épületből átalakított turistaszállás), mely ódon falaival Európa-szerte híres a csodás fekvéséről, az utolérhetetlen vigasságokról és az utánozhatatlanul finom hagymalevesről. Az elhelyezés többnyire 4-6 személyes, emeletes ágyas, fürdőszobás szobákban történik.

Ellátás

A szálláson félpanziós ellátást kapunk. Első este már meleg vacsora vár mindenkit. A túrákhoz szendvicset a reggeli alapanyagából mindenki csomagolhat magának (szendvicsenként 1 euróért cserébe).

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód és akkor se, ha csak egyedül lennél az autódban! Egyeztetünk, és úgy fogjuk elkészíteni a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon. Eddig még mindig sikerült ;) Ha sikerül optimálisan beosztani az autókat, azzal nem utolsó sorban a környezetterhelésünket is csökkentjük.

Präbichl Budapesttől kb. 400 km (innen még kb. 30-40 km a folyó, a via ferrata útvonalakhoz kb. 50-60 km-t kell autózni).

Legrosszabb esetben bérlünk egy kisbuszt, de biztos, hogy senkit nem hagyunk itthon, aki időben jelentkezik!

Apás túránk kifejezetten apáknak és gyermekeiknek szólnak. A túrára csak ők jelentkezhetnek. Ezen a túrán a minimum életkor 10 év. Egyébként az életkor másodlagos, köztünk a helyed, ha szeretnél minőségi időt tölteni a fiaddal/lányoddal, vagy bármilyen kombinációjukkal. Szívesen látunk Benneteket is, ha az alábbiakkal azonosulni tudtok.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ...a Világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ...akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is.

Nagy szeretettel várjuk a jelentkezésed, ha a fent említett kategóriába tartozol! :)

A résztvevők száma

20-25 fő között várható.

TÖMÖREN

Időpont: 
Ezt a túrát idén nem tudjuk megtartani. Ausztriába az augusztus 20-ai hosszú hétvégén utazunk egy kalandtúrára, tarts velünk akkor! A részletekért kattints ide: Rafting és via ferrata - kalandtúra Ausztriában

Szállás: turistaszállás
Ellátás: félpanziós
Utazás: egyénileg, telekocsis rendszerben
Alsó korhatár: 10 év

RÉSZVÉTELI DÍJA részvételi díj tartalmazza:

 • a túravezetés díját 3 napra
 • a szervezés díját
 • a szállást 2 éjszakára félpanziós ellátással

 A részvételi díj nem tartalmazza:

 • az utazást
 • a balesetbiztosítást
 • a via ferrata felszerelés bérlését (15 euró, kb. 5.500 Ft per fő per nap)
 • a Jonsbach via ferrata pálya használati díját (5 euró, kb. 1.800 Ft per fő per nap)
 • a Wasserloch szurdok belépődíját (felnőtteknek 7 euró, kb. 2.500 Ft, 15 év alatti gyerekeknek 4 euró, kb. 1.500 Ft)
 • a raftingozás költségeit (45 euró per fő, kb. 16.500 Ft)

SPÓROLÁSI LEHETŐSÉGEK

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozz el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt! 

Racionalizáld az utazásod!

A túrát telekocsi rendszerben szervezzük. Csatlakozz másokhoz, vagy ajánld fel a saját autódat! Ha 6 autó helyett csak 4-gyel utazunk, az nemcsak gazdaságossági, de környezetvédelmi megfontolásból is jó döntés. Nem is beszélve a szociális szempontokról... :) A jelentkezés folyamatában tudod jelezni, hogyan szeretnél utazni.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A szállásokon kapunk félpanziós ellátást, amit a részvételi díj tartalmaz! A napközbeni szendvicscsomagod magadnak készítheted el, amiért szendvicsenként 1 eurót kér a vendéglátónk. Zöldséget és gyümölcsöt, valamint csokit és rágcsát otthonról érdemes hozni!

Kompenzáld a CO2 kibocsátásod!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

Jelentkezés

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal. A túra fórumán fogunk értesíteni a repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól, amikor összegyűlt a minimum létszám.

Fizetési ütemezés

Ha több mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 20.000 Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom