Vjosa expedíció Albániában, kalandozás Európa utolsó vad folyóján

2023. április 10 - április 16. (7 nap, 6 éjszaka)

Jelentkezem
Vjosa expedíció Albániában, kalandozás Európa utolsó vad folyóján

A Vjosa folyó Európa utolsó nagy vad folyója. 300 kilométer hosszan kanyarog Görögországból Albánián át az Adriáig. Több mint ezer faj élőhelye. Ide terveztünk egy expedíciót nektek. 

Bevetjük hát magunkat a rafthajókba minden felszerelésünkkel együtt, és a hegyek közül elindulunk 5 vagy 6 napos kalandunkra. Jól olvastad, 5 vagy 6 nap, mert mi sem tudjuk, hogy az aktuális időpontban mennyi idő alatt érünk majd le a tengerhez. A folyó WW3-as vadvíz, de lehetnek benne nehezebb szakaszok is. A táborhelyeket spontán választjuk ki, nincsenek kiépített kempingek. Ha időben leérünk, marad idő egy kis kultúrára is. A terület az Oszmán Birodalom része volt, akad látnivaló bőven. 

Tehát, ha valami igazán vad dologra vágysz, itt a helyed! 

Beutazás

Magyar állampolgárok korlátozás nélkül beutazhatnak.

Felszerelés

Sátrat, matracot, vadvízi felszerlést biztosítunk. Hálózsákot mindenkinek magának kell hoznia.

A túra nehézsége

A folyó, amin raftingolni fogunk, VI fokozatú vadvízi skálán III-as kategóriába tartozik, ami közepes nehézséget jelent. Tapasztalt, magasan képzett, IRF vizsgával rendelkező vezetőkkel evezünk.

Klíma

Részletek hamarosan...

Szállás

Az első és utolsó estén vendégházban. A többi napon vadkempingben, sátorban. Ezek két személyes sátrak matraccal. A hálózsákot mindenki magának hozza. Alapvetően nomád túrára készülj, a civilizációtól távol.

Utazás

A csapat együtt utazik Tiranába.

A repülőjegyek megvásárlásában kérésre segítünk, vagy 7% (minimum 7000 Ft) kezelési költség fejében (ami kb. fedezi az adó és egyéb járulékos költségeinket) akár meg is vehetjük neked.

Ha szeretnéd, természetesen magadnak is meg tudod venni a repülőjegyet, és ha tudsz jobbat, Tiranában is találkozhatunk.

Jelentkezés után kérünk várj, míg jelzünk, hogy megvan a minimális létszám, és indulhat a repülőjegy-vásárlás.

Utazás a helyszínen

Reptértől reptérig minden utazást megszervezünk.

A Békatutajos utazásokon a társaság zöme 1975 és 1995 között született fiatal felnőtt. A kor persze másodlagos, szívesen látunk Téged is, ha az alábbiakkal azonosulni tudsz.

A közösségünkben van a helyed, ha…

 • ha a világra nyitott, az átlagosnál jóval rugalmasabb, intelligens, kalandvágyó ember vagy,
 • ha nem csak elviseled, de még örülsz is, hogy más emberek társaságát élvezheted, még akkor is ha ez igényli az alkalmazkodás, a türelem és a megértés tudományát,
 • ha nem zavarnak olyan "kényelmetlenségek", mint az eső, a sátorozás vagy akár esetenként a nyugaton megszokott minőségű fürdőszoba hiánya,
 • ha közvetlen vagy és nem csak elviseled, hanem még jól is esik, hogy mi mindenkivel tegeződünk,
 • ha el tudod fogadni, sőt élvezed, hogy adott esetben hajlandóak vagyunk változtatni a programon, ha azzal hozzáteszünk az élményhez,
 • ha szeretsz élni és imádod a természetet, a szabadságot, a szabadban való mozgást.

Minden túrán többen vannak olyanok, akik először utaznak velünk, és vannak akik többször vettek már részt békatutajos túrán.

Az se lehet gond, ha egyedül jelentkezel, rendszerint mások is vannak ezzel így. Sőt, épp az a lényeg, hogy nálunk új barátokat találhatsz! :)

Nem azoknak szólnak a túráink, akik…

 • ...az előre megfogalmazott elvárásaikról a körülmények, és a velünk utazók közös érdekeinek fényében sem szívesen mondanak le,
 • ...-et sok esetben zavar, hogy mások másként vélekednek a világról, és az övéktől sok esetben eltérő értékek mentén szervezik az életüket.

Olykor felhívnak az idősebb korosztály tagjai, hogy ugyan idősebbek a célcsoportnál, ámde kitűnő egészségnek örvendenek és jól bírják a túrákat. Ez fontos és örömteli dolog, de nem ez a kritérium. Nem baj, ha idősebb vagy. A probléma akkor van,

 • ha a koroddal a rugalmasságod és alkalmazkodóképességed jelentősen csökkent.

Nem fogadjuk a jelentkezését, annak... 

 • ... akiről korábban azt tapasztaltuk, hogy a fentiek alapján nagyon nem illik a képbe és ezzel elrontja a társaság hangulatát

Igen, jól érted, a túráink jó hangulatának érdekében fenntartjuk magunknak a jogot, hogy a békatutajos szellemiséghez nem illők jelentkezését visszautasítsuk.

Ez mindannyiunk érdeke, nekik sem lenne jó élmény velünk túrázni, ezzel tehát csak megelőzzük a gondokat. Nem állítjuk, hogy a mi stílusunk jó, a vagy esetleg a legjobb, azonban ahogy autóból is a stílusodhoz és lehetőségeidhez illőt választhatsz, ugyanúgy megteheted ezt az utazási irodákkal is. 

Nagy szeretettel várunk, ha Te is az első, fenn említett kategóriába tartozol! :)

Túravezetők

A túravezető Balázs lesz, és rajta kívül még valaki, akinek a kiléte most még bizonytalan.

TÖMÖREN

Időpont: 2023. április 10-16.
Szállás: Vadkemping, sátor, első és utolsó éjjel panzióban
Ellátás: teljes ellátás, kiéve az első és utolsó napot
Utazás: reptértől-reptérig kisbusszal

RÉSZVÉTELI DÍJ

A részvételi díj: 498 000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • a szervezést
 • a túravezetést
 • a szállást 6 éjszakára
 • a helyi közlekedés költségét
 • az étkezést
 • a rafting felszerelést

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • a repülőjegyeket Tiranába és vissza

SPÓROLÁSI LEHETŐSÉGEK

Ha szeretnéd megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, a legjobb helyen jársz. Csoportos túrát szervezünk, ahol a csoport mérete folytán eleve kedvezőbbek a feltételek, mintha egyedül utaznál. De ezen felül is van pár tippünk:

Csökkentsd a részvételi díjad!

Ha törzsutas vagy, ne felejtsd el felhasználni törzsutas pontjaidat!  Vagy hozz el magaddal 4-5 barátodat és kérj egyedi kedvezményt! 

Racionalizáld a repülésed!

Ha neadjisten elszállnának a repjegy árak, és hajlandó vagy bevállani, hogy a csoporttól külön utazol, talán ki tudunk találni valami okosat. Lehet, hogy Debrecenből, Bécsből, stb kell indulni, vagy egy pár órával, vagy akár 1-2 nappal korábban repülni, de lehet megoldás. Ha érdekel, lépj velünk kapcsolatba és körbenézünk, hogy mik az aktuális lehetőségek!

A túra nagy részében sátrazni fogunk, de a sátrat és a matracot mi biztosítjuk. Így nem muszáj nagy poggyász feladására költened, kisebb poggyász is elég lesz.

Takarékoskodj a költőpénzeddel!

A részvételi díj 2 nap kivételével tartalmazza az ellátást. Ezúttal nem lesz szükség arra, hogy ezen felül bármit költs kajára. Így még az otthoni étkezéseid költségét is megspórolod :)

KOMPENZÁLD A CO2 KIBOCSÁTÁSOD!

A jelentkezési folyamat során fogadj örökbe egy facsemetét! A következő évtizedekben ez a fa elnyeli az utazásod során keletkezett pótlólagos CO2 kibocsátást. Részletek >>

JELENTKEZÉS

Minden fiatalt és lélekben fiatalt szeretettel várunk! Akkor is jelentkezz bátran, ha nincs társaságod! Mások is vannak ezzel így. Biztos lehetsz benne, hogy a túra során nagyszerű emberekkel ismerkedhetsz meg. Ha akarod, ha nem.

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

A repülőjegyek megvételének lehetőségéről és módjairól akkor fogunk értesíteni, amikor a jelentkezők száma elérte a minimális létszámot.

FIZETÉSI ÜTEMEZÉS

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke xxxxx Ft. A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

MI VAN, HA KÖZBEJÖN VALAMI?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly dolog jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

KÉRDÉSED VAN?

Írj nekünk e-mailt! Legfeljebb egy munkanapon belül választ kapsz!

Ajándékutalvány

Vásárolj ajándékutalványt erre a túrára és lepj meg valakit!

Megvásárolom