XV. Eger Városi Síbajnokság 2024


2024-ben, 15. alkalommal kerül megrendezésre az egriek síversenye a szlovákiai Ždiar-ban, Bachledova dolinán.
Három tökéletesen havas nap együtt, Eger legnagyobb síőrültjeivel. Ne hagyd ki Te se, Köztünk a helyed! ;) Ezúttal vajon ki viszi haza a trófeát?


A síbajnokság nem jöhetne létre Eger Város Önkormányzatának a támogatása nélkül! A mottó ezúttal is Mozdulj Eger!

                                                                                                                    Fotó: Szántó György

A versenyen részt vehet minden egri lakos, illetve Egerben tanuló diák, aki nem igazolt versenyző!

Mozdulj Eger, Tiéd a pálya!

2024-ben ismét megszervezzük a méltán népszerű városi síversenyt! Petrovai József és Fejes Péter tanár urak gyönyörű hagyományt teremtettek az elmúlt 13 évben, mi ezt a hagyományt visszük tovább! Szeretnénk nekik és az Egri önkormányzatnak is megköszönni azt, hogy mi, egriek, évről évre együtt csúszhatunk. 

Az Eger Városi Síbajnokság nem csupán egy vereseny! Ez egy egri síünnep, egy háromnapos egri sífesztivál, ahol a pályán és a pályán kívül is együtt tudjuk jól érezni magunkat.

Eger Városi Síbajnokság 2022
                                                                                                                     Fotó: Szántó György

1. nap - Utazás, egésznapos síelés

A nap nagyobb részét síeléssel szeretnénk tölteni, ezért korán reggel indulunk Egerből! Az út busszal kicsivel több, mint 4 óra, kocsival hamarabb kiérhetsz! 
Megérkezés után rögtön csatolunk és felfedezzük Bachledova dolina sípályáit! 
A Zdiar meletti pályarendszer egy hóbiztos síterep, köszönhetően a profi pályakezelésnek és hóágyúknak. Enyhébb teleken is garantált itt a síelés.
A 8,5 km-es páylarendszeren 10 lift mőködik. Az egészen kicsi gyerekeket mesepálya várja, de a kezdőktől a profi síelőkig mindenki találhat magának kedvenc pályát.A három nap mindegyikén lehetőség van beadni a gyerekeket síoktatásra! 
Képzett, tapasztalt síoktatók napi 2 órában várják majd a 6 éves gyerekeket és külön a nagyobbakat is. Akár felnőtt csoportot is indítunk, ha lesz rá igény.

pályazárást követően, Zdiar településre utazunk (7 és fél perc) és elfoglaljuk a szállásunkat. A jelentkezésben  megírhatod, hogy kivel szeretnél egy szobába kerülni. 

A nap további részében helyet kaphat némi sztapacska és kofola, zárásként pedig buli hajnalig, a büfében, mindenesetre borovička és sör kapható lesz! :)

2. nap - XV. Eger Városi Síbajnokság

A szállás éttermében elfogyasztott reggeli után kiutazunk a pályákhoz. 
Ezen a napon tarjuk a síbajnokságot! 
A síversenyen terveink szerint összesen 16 kategóriában hirdetünk győztest, a kategóriák első három helyezettjei érmeket kapnak, az abszolút győztesek kupát vihetnek haza.

A verseny összes résztvevője között értékes ajándákokat sorsolunk ki! Érdemes lesz rajthoz állni mindenkinek!

A legkisebbek, az 1. korcsoport résztvevői az 5 évesek, vagy a fiatalabbak. A senior korcsoport a 65 évesek, és az idősebb korosztály tagjai.
Díjazzuk a jelmezes síelőket, a snowboardosokat is!
A pontos versenykiírás a "Túra" részen olvasható!

Lemásolva az előző este programját, újra koccintásra emeljük poharainkat, csak ezúttal a bajnokok egészségére iszunk

Buli kifulladásig... ott vagyunk már?

Ez a bajnokság is több lesz, mint egy sima síverseny. Egy esemény, mely összehozza az egrieket! Együtt síelünk, kicsik és nagyok, együtt szurkolunk a pálya szélén, együtt ünnepeljük a legjobbakat. És hamár ünnep, akkor azt is a legjobban szeretnénk csinálni, ezért elhívtuk Kovács Sanyit és az Akoustic duo-t! Ismertiket őket, igaz? Úgy hisszük, hogy jó alapot fognak adni a bulihoz... :)

3. nap - Síelés, hazautazás

Az utolsó nap reggelén összeszedjük magunkat és felszereléseinket. A reggelit követően kijelentkezünk szállásainkról.
Ezen a napon is egész nap síelünk! A buszokat pályazárás után indítjuk haza!

Szállás

A sípályáktól 5 km-re található Ždiar. Ebben a kicsi, bájos faluban foglaltuk szállásunkat, ahogy az előző években is. 

Szállás félpanziós ellátással, festői panorámával

Szállásunk ezúttal a 170 férőhelyes Hotel Magura lesz, ahol 2-4 ágyas, saját fürdőszobás szobákban aludhatunk.

A pazar környezetben található hotel a világ zajától messze, a falu felett épült Ez a hotel egyszerű stílusával, finom ételeivel, tiszta szobáival várja 170 fős egri csapatunkat.

Óriási előnye a nagy befogadó képessége, ahol várhatóan nagy bulikat csapunk mindkét este! :)

A félpanziós ellátást a részvételi díj tartalmazza!

Táncolj Eger! 

Ez a bajnokság is több lesz, mint egy sima síverseny. Egy esemény, mely összehozza az egrieket! Együtt síelünk, kicsik és nagyok, együtt szurkolunk a pálya szélén, együtt ünnepeljük a legjobbakat. És hamár ünnep, akkor azt is a legjobban szeretnénk csinálni, ezért elhívtuk Kovács Sanyit és az Akoustic duo-t! Ismertiket őket, igaz? Úgy hisszük, hogy jó alapot fognak adni a bulihoz... :)

XV. Eger Városi Síbajnokság-versenykiírás

A verseny célja a csapatépítés, összetartás az egriek között, valamint kapcsolat erősítése a ždiar-i régióval. Kiváló körülmények között nagy létszámú verseny megrendezése Eger lakossága számára. Részt vehet minden egri lakos, illetve Egerben tanuló diák, aki nem igazolt versenyző. 

A síversenyen versenyen kívül indulhatnak olyan résztvevők is, akik nem egriek, de az eredményhirdetéskor kizárólag az egri lakhellyel, vagy diákigazolvánnyal rendelkező versenyzőket vesszük figyelembe.

Korosztályok:

I.  kr. 5 évesek, vagy fiatalabbak
II. kr. 6-7 évesek
III. kr. 7-9 éves gyerekek
és így tovább. 
A pontos korcsoport meghatározást később fogjuk közzétenni, amikor látjuk a jelentkezők összetételét.

Snowboard I. II.

Versenynem: egyfutamos óriásműlesiklás

Versenyszabályok: Minden egyes kaput a megfelelő oldalról kell megkerülni. A kapuk egyesével kerülnek kitűzésre. Aki bukik, a versenyt folytathatja, amennyiben a kötés nem oldott le, de a kaput kerülni kell. A versenyen óvásnak helye nincs.

Időmérés: Elektromos időmérés, indítókapuval, fotocellás mérés célba érkezéskor.

Rajtsorrend: A nevezési sorrend alapján. Újrafutás nincs, csak technikai problémák esetén.

Díjazás: Korosztályonként és nemenként érmet kap az 1-3. helyezett. Az abszolút női és férfi győztesek kupát vihetnek haza!

A verseny résztvevői között értékes ajándékokat sorsolunk ki! Érdemes lesz rajthoz állni mindenkinek! ;)

Bukósisak használata 15 éves korig kötelező, felnőteknek ajánlott.

Ingyenes síoktatás gyerekeknek

Mindhárom nap lehetőség lesz síoktatásra beadni a gyerekeket! 
Oktatóink napi 2 órában tartanak sífoglalkozást a legkisebbeknek, 6-7 éves korosztálynak és külön tartanak síoktatást, szintén napi 2 órában a 7 évnél idősebb gyerekek számára. Igény esetén felnőtt oktatást is tartunk!
A síoktatás ingyenes, de a jelentkezéskor rögtön fel kell tüntetni, ha van igényed oktatásra!

Utazás

Az utazás alapvetően egyénileg történik. Ne aggódj, ha nincs autód, vagy ha van autód, de még bőven van benne hely! Egyeztetünk és úgy állítjuk össze a beosztást, hogy mindenkinek jusson hely és mindenki a lehető legkényelmesebben és leggazdaságosabban utazzon (telekocsi rendszer). A jelentkezés utolsó fázisában (kassza) jelezd utazással kapcsolatos igényedet!

Ha optimálisan osztjuk be az autókat azzal nem csak a környezetterhelésünket csökkentjük, de a pénztárcaterhelésünk is hasonlóan fontos szempont az üzemanyagok jelenlegi, úgyszólván környezetbarát árainak fényében.

Amennyiben sokan jelzitek felénk, hogy szeretnétek busszal utazni, úgy szervezünk egy külön járatot! A buszos utazás költségei függ az utasok számától! Előzetes számításaink szerint a buszos utazás költsége 18- 20.000 Ft fejenként!

Támogatóink

 • Az esemény fő támogatója Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az anyagi támogatást, mely lehetővé teszi az egriek kedvezőbb árú részvételét, ezúton is köszönjük!
 • Erdőszéli Vendégház_ Mátraszentimrehttps://matraapartman.hu/  A vendégház felajánlásának köszönhetően 80.000 Ft értékű utalványt sorsolunk ki az első 100 jelentkezőnk között! 
 • Manimal Boulder Mászóterem_ Eger: https://manimalboulder.hu/ Eger első és legkedveltebb mászóterme, mely felajánlásából a síverseny résztvevői között értékes beléőjegyeket sorsolunk ki!
Ha Te is szeretnél a támogatóink között szerepelni, írj nekünk e-mailt, vagy hívd Hajnit! Megbeszéljük a részleteket!
Ez a program kifejezetten Eger város lakóinak lett megálmodva. Eger Város Önkormányzata minden egri számára támogatást adott a bajnokságon való részvételéhez.

Ki számít egrinek?


Ha Egerben élsz, vagyis ha itt laksz, vagy dolgozol, vagy a gyerekek ide járnak suliba, vagy mindez együtt igaz rád, akkor egri vagy. Nem baj, ha Ostoroson vagy Nagytályán laksz. Attól még jár a kedvezmény neked is, hiszen az életedet Egerben éled.

Amennyiben Te nem vagy egri lakos, mégis szeretnél részt venni háromnapos sítáborunkban, jelentkezz bátran! Téged is ugyanolyan szeretettel várunk, de a kedvezményes részvételi díjat csak az egrieknek adhatjuk meg.

Várunk kicsiket és nagyokat, családokat és baráti társaságokat, kollégákat, sporttársakat, ovis örök barátokat, volt kollégiumi szobatársakat.

Mozdulj Eger!

Tömören

Időpont: 2024. február 16-18.
Szállás: hotelben, félpanziós ellátással
Utazás: egyénileg, telekocsikkal, esetleg mikrobusszal
Ellátás: félpanziós

Részvételi díj 


Egrieknek a részvételi díj 77.000 Ft
Egri 15 éven aluli gyerekeknek a részvételi díj 70.000 Ft

Ha nem vagy egri, de szeretnél részt venni sítáborunkban, úgy a részvételi díjad 91.000 Ft (Gyerek kedvezmény a te esetedben is 7.000 Ft)

Hogy ki számít egrinek? Olvasd el a "Társaság" fül alatti bekezdést.

A részvételi díj tartalmazza:

 • 2 éj szállást egy hotel 2-4 ágyas szobáiban
 • félpanziós ellátást
 • idegenforgalmi adót 
 • 3 napos síbérletet
 • síverseny szervezését és lebonyolítását
 • 3 napos síoktatást gyerekeknek és felnőtteknek (napi 2-2 órában)
 • a verseny helyezettjeinek a díjait
 • egy egész estés élő zenés bulit a hotelben (az Akoustic Duo fog nekünk zenélni)
 • a szervezést 

Egyszóval mindent! :) Az utazás kivételével

Játék

Az első száz egri lakosú jelentkezőnk között a síverseny helyszínén 80.000 Ft értékű utalványt sorosolunk ki, melyet a mátrai Erdőszéli Vendégházban lehet elkölteni egy teljes éven át! 

 • A jelentkezésedet akkor tudjuk elfogadni, amikor elküldted a regisztrációddal egyőtt az előleget is! 
 • Csak egriek között sorsolunk
 • Az Erdőszéli Vendégház Mátraszentimrén található. A 80.000 Ft-os utalványt 2025. február 18-ig lehet elkölteni.
 • A vendégház honlapja: https://matraapartman.hu/
Friss: Betelt az első 100 hely! 

Jelentkezés

A jelentkezés menete a következő: Ha elhatároztad magad, nyomd meg a jobb oldalon a ’Jelentkezem’ gombot, majd menj végig a regisztrációs formulán! A procedúra végén kapsz egy automatikus e-mailt. A jelentkezés feldolgozását követően (legfeljebb 1-2 munkanapon belül) kapsz tőlünk egy általunk írt e-mailt is a számlával és további tudnivalókkal.

Fizetési ütemezés

Ha több, mint 30 nappal a túra indulása előtt jelentkezel, előleget kérünk, melynek mértéke 30.000,- Ft.
A hátralék a túra indulása előtti 30. napon esedékes. Ha neked egyszerűbb, választhatsz úgy is, hogy egyben befizeted a teljes összeget a jelentkezéskor.

Ha a túra indulása előtti 30 napon belül jelentkezel, a teljes összeget egyben kérjük befizetni.

Mi van, ha közbejön valami?

Ha nálunk kötöd az utasbiztosításod, akkor a részvételi díj 4%-áért tudunk kötni útlemondási biztosítást is, így ha komoly, sürgős megbetegedés jön közbe, a biztosító visszafizeti a teljes részvételi díjat. A jelentkezési folyamatban igényelj útlemondási biztosítást, ha szeretnél ilyet!

Kérdésed van?

Írj nekünk e-mailt és egy munkanapon belül válaszolunk! Vagy hívd Hajnit a +36 20 444 3259-es számon, hétköznapokon reggel 8 és délután 4 között! Ha nem veszi fel, vissza fog hívni. 

Szponzorok

 • Az esemény fő támogatója Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az anyagi támogatást, mely lehetővé teszi az egriek kedvezőbb árú részvételét, ezúton is köszönjük!
 • Erdőszéli Vendégház Mátraszentimre : https://matraapartman.hu/  A vendégház felajánlásának köszönhetően 80.000 Ft értékű utalványt sorsolunk ki az első 100 jelentkezőnk között! 
 • Manimal Boulder Mászóterem: https://manimalboulder.hu/ Eger első és legkedveltebb mászóterme, mely felajánlásából a síverseny résztvevői között értékes belépőjegyeket sorsolunk ki!
 • Dió Gyógyfűszertár Eger, Jókai u. 1/A: https://www.facebook.com/gyogyfuszertar
 • Cinóber Gyorsnyomda támogatásával készültek a síbajnokság érmei, és a kupái: https://www.facebook.com/cinober.gyorsnyomda

Ha Te is szeretnél a támogatóink között szerepelni, írj nekünk e-mailt, vagy hívd Hajnit! Megbeszéljük a részleteket!

GO!